BesteProduct.nl op IFA 2011 in Berlijn [overzicht]

Door: redactie-besteproductnl | 12 september 2011 17:24
Als er nieuwe elektronica is, dan staan wij er met de neus én camera bovenop. En nergens is meer nieuwe apparatuur te vinden dan op de jaarlijkse IFA elektronicabeurs in Berlijn.
BesteProduct.nl op IFA 2011 in Berlijn

Door Ger de Gram, Dennis de Vries
Als er nieuwe elektronica is, dan staan wij er met de neus én camera bovenop.En nergens is meer nieuwe apparatuur te vinden dan op de jaarlijkse IFA elektronicabeurs in Berlijn. Van 31 augustus tot 5 septembertoonden fabrikanten daar hun nieuwste spullen voor het eerst aan de wereld. Hetinteressantste wat we in de twintig hallen tellende congres vonden, vind je hier.

BesteProduct gaat de wereld over
Beurzen en congressen, we komen er nogal eens. Zo zijn we in februari nog afgereisdnaar Barcelona om daar op het Mobile World Congress de nieuwste smartphonesen gsm's te bekijken. Deze keer gaat de reis naar de IFA, waar ze meer hebben danalleen telefoons. De trend? Smartphones worden groter. Of de tablets worden kleiner.Bekijk hier onder de video's van producten die we op de IFA tegen kwamen.

Samsung
Geen fabrikant die zoveel aandacht wist te trekken als Samsung. Niet alleen doorhun stand, die zo groot was als een voetbalveld of twee. Maar ook omdat ze één vanhun vers gelanceerde producten na enkele dagen weer weg moesten halen. De SamsungGalaxy Tab 7.7 mocht niet getoond worden. Hij leek teveel op de Samsung Galaxy Tab10.1 en die was juist in Duitsland verboden omdat die weer teveel leek op de AppleiPad 2. Toch waren we net op tijd om er nog even mee te spelen.
Een product dat wel gewoon mocht blijven liggen is de Samsung Galaxy Note. Een grotesmartphone of kleine tablet, één van die twee. Maar dan met een pennetje, á la HTCFlyer. Over smartphones gesproken, we konden ook al even proeven van Samsungs vernieuwdemobiele besturingssysteem Bada 2.0 op de fraaie Samsung Wave 3. En natuurlijk maaktenwe stiekem wat foto's met de zojuist gelanceerde MV800, met omklapbaar beeldscherm.
Bekijk de video's van Samsung op de IFA 2011
>> Samsung Galaxy Tab 7.7 verwijderd vande IFA
>> Samsung Galaxy Note videopreview
>> Samsung Wave 3 videopreview
Sony
Als je niet de eerste bent, dan moet je iets heel anders doen om je te onderscheiden.Dat is wat Sony heeft gedaan. Zo'n twee jaar nadat de iPad de markt voor tabletsopen gooide komt de Japanse elektronicagigant met zijn eerste tablets. En die zijninderdaad...anders. Vooral de inklapbare Sony Tablet P is apart, maar stiekem bestcool. Zijn grotere broer, de Tablet S, verlegt het zwaartepunt in tablets. Letterlijk.
Overigens hebben we bij Sony niet alleen maar met tablets lopen spelen. Toen weop de chaotische stand ook de NEX-7 systeemcamera zagen liggen konden we het nietlaten die ook even in de hand te houden.
Bekijk video's van Sony op de IFA 2011
>> Sony Tablet S videopreview
>> Sony Tablet P videopreview
>> Sony NEX-7 videopreview
HTC
Ook HTC liet zich horen. Ze boeken natuurlijk groot succes met hun Android smartphones,maar zijn Windows Phone 7 nog niet vergeten. Met de lancering van de grote 'Mango'update van het mobiele besturingssysteem zijn er 500 verbeteringen doorgevoerd.Belangrijker is dat de Nederlandse taal nu volledig ondersteund wordt. HTC aarzeltniet en brengt meteen twee nieuwe smartphones uit. De HTC Titan doet zijn naam eeraan, met een 4,7 inch beeldscherm en 1,5Ghz processor. De HTC Radar steekt daarbescheiden, maar niet verkeerd tegen af. Bekijk video's van HTC op de IFA 2011
>> HTC Titan videopreview
>> HTC Radar videopreview
Philips
Over een paar jaar zijn die gekke brillen compleet overbodig om 3D-beelden te kijkenop je tv. Dat verzinnen we niet, dat zegt Philips voor onze camera. Je hoorde hethet eerst op BesteProduct.nl. We staan heus niet alleen te babbelen met de hogeheren van het concern. Zodra we onze kans schoon zien, nemen we ook even de stofzuigerter hand. De Philips Aqua Trio zuigt. En goed ook.
>> Philips: 'binnen vijf jaar thuis 3D zonder bril'
>> Philips Aqua Trio: stofzuiger en dweil tegelijk
Sharp
Televisies, veel televisies waren er te bewonderen op de beursstand van Sharp. Maarde leukste vonden wij de Sharp Aquos Wireless Lifestyle. Want die kon je volledigdraadloos gebruiken. Zelfs een stroomdraad is niet nodig door de ingebouwde accu.Het EK voetbal komende zomer kijken wij dus in de tuin, ver weg van het stopcontact.En dan maar hopen dat het geen penaltyschieten wordt, de accu gaat slechts 2 uurmee. We vragen Ingrid Helderman, productmanager van Sharp, om tekst en uitleg.
Bekijk de video van Sharp op de IFA 2011
>> Sharp Aquos Wireless videopreview