Volg ons op

  • Uitvoering: voorlader, voorlader
  • Maximaal vulgewicht : 7 kg

"Wat is de mening van kopers van de Aeg-Electrolux Lavamat 76850?"

Gebruikers 8,2 (130 testen) - Het overgrote deel van de kopers is positief over de Aeg-Electrolux Lavamat 76850. Er zijn enkele consumenten die wat bedenkingen hebben nadat ze de Aeg-Electrolux Lavamat 76850 hebben gebruikt. Check de reviews hieronder waarom.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(42) | van 8.6 t/m 10

Goed
(8) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(11) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(1) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(4) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (6) | Top (42) | Goed (8) | Oké (11) | Tja (1) | Nee (4)

Datum: 3-4-2012
Door: Fam Kimman
Cijfer: 5
In bezit: meer dan 2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Stil.
Zwakke punten:
Storing gevoelig.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Na al eerder een paar storingen gehad te hebben valt de trommel compleet naar beneden door een doorgesleten plastic oog op de trommel. De ophangveer is er simpelweg doorheen gesleten. We hebben de veer aan het gat er langs bevestigd en op de behuizing een gat naar voren verzet. Tot op heden werkt het....

Schrijf een review

Datum: 30-3-2014
Door: User024
Cijfer: 2,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
machine gekocht september 2008. hij heeft het altijd goed gedaan tot nu (maart 2014). De machine maakte een raar geluid en er kwamen roeststrepen in de was en een vieze ijzerachtige stank.

Diagnose: lagers versleten. De lagers blijken geplakt te zijn in de kunststofkuip waarin dan weer de rvs trommel zit. Dus de lagers kunnen alleen met kuip en trommel samen worden vervangen.

Diagnose is dus: TOTAL LOSS.

Machine dus vervangen. Toch weer voor een AEG (L72670FL) gekozen, onze derde AEG, want ik denk dat dit toch een individueel geval van pech is en onze vorige ging wel 10 jaar mee. De nieuwe is een A+++ dus wast goedkoper en is ook 1600 toeren en 7 kg.

AEG is niet zo duur, kost de helft van een Miele en de energiebesparing doet ook wat.

Mensen die blij zijn dat ze 20 jaar met een Miele doen, realiseren zich niet hoeveel stroom het gebruik van een oude wasmachine inmiddels kost en dat het ook enkele tientjes per jaar kan schelen, als je een nieuwer, zuiniger model aanschaft.
Schrijf een review

Datum: 11-3-2013
Door: winnifred
Cijfer: 1,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij hebben erg veel pech met deze machine! en zijn erg telleur gesteld in AEG!!! Na 45 maanden de machine netjes gebruikt te hebben, is er een laager stuk, de reperatie kost ongeveer 600euro,Wij zijn erg boos!Het schijnt een productie fout te zijn van dit type!!! maar wij draaien hierdoor voor de kosten op??? Sterk af te raden dus!!
Ook las ik net op eerdere reviews over de strepen in de was, ook dit probleem herken ik!
Schrijf een review

Datum: 2-3-2013
Door: RiJans
Cijfer: 1,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
5 jaar in bezit en absoluut ontevreden over de machine én de wasresultaten. De machine wordt vrijwel dagelijks gebruikt door ons gezin van 3 personen. We belasten de machine nooit zwaar en centrifugeren meestal op 1200 toeren. Machine begon al na 2 jaar allerlei kuren te vertonen. Geeft veel foutmeldingen, E10, E12, E40. Programma's die er halverwege mee stoppen, waarna het apparaat de resterende tijd blijft zoemen en vervolgens het programma afsluit.. En dan de wasresultaten: de was komt er vaak met strepen uit. Dit is een onbetrouwbaar apparaat en wij zijn er helemaal klaar mee en zijn op zoek naar een goede vervanging.
Schrijf een review

Datum: 12-10-2012
Door: Nyn
Cijfer: 5,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij zijn een gezin van 5 personen, met een AEG lavamat. Na een jaar begon deze machine al kuren te vertonen. Drie piepjes en niets werkte meer, E 40, pompding gecheckt, zat niets klem. Reparatieservice gebeld, konden pas na drie weken een afspraak krijgen en zouden zelf kosten moeten betalen. Na een week nog eens geprobeerd de boel aan de gang te krijgen en nog eens en nog eens en ineens liep hij weer als een zonnetje. Reparatie afgebeld. Afijn, dit gebeurde in het tweede jaar nog een keer of vier. Na twee jaar begaf de deursluiting het, doorgebrand waarbij we, volgens de (niet AEG) monteur heel erg blij mochten zijn dat er geen brand was uitgebroken! Hij heeft de sluiting vervangen voor 50 euro. Nu, na 2,5 jaar, geven we de machine maar op en kopen een goedkope in de AA klasse... We zijn helemaal klaar met AEG en dit apparaat, we kochten hem omdat we er van uit gingen dat we er zeker 5 jaar mee zouden doen en nu heeft hij met moeite de 2,5 jaar gehaald! Hij heeft overigens wel goed gewassen, op af en toe strepen uit de manchet na.
Schrijf een review

Datum: 14-11-2010
Door: Stefan janssens
Cijfer: 6,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Hallo,
deze nacht tijdens een wasprogramma met een AEG 76800 (5.5 jaar), een ouder broertje van dit type is onze hoofdzekering gesprongen.
De rubber is volledig verwrongen en de trommel sleept ergens tegen. Ik heb dan even de bovenplaat eraf gevezen en de conclusie is dat er één veer van de trommelophanging gewoon door de plastieke ophanging is gesleten.
Wat een waardeloos machine voor deze prijs. Waarschijnlijk is dit het gevolg van het al eerder vernoemd rodeoeffect van deze machine.
Schrijf een review

Datum: 8-6-2010
Door: T.Hoffmann
Cijfer: 3,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
---------- update review, 08-06-2010 ----------
Ronduit slecht apparaat waarover ik enige tijd geleden een erg negatieve review plaatste.
De aanpassingen door een monteur van AEG hebben weinig of niets geholpen.
In overleg met de leverancier werd er een andere machine geplaatst. Ik moest 50 euro bij betalen voor een Miele en alle ellende is voorbij. Deze machine staat als een huis en doet stil en goed zijn werk.
Met veel dank aan de fa. Leeuw Euronics uit Borger die dit keurig hebben opgelost!

---------- 1e review, 15-01-2010 ----------
Nooit problemen gehad met vorige AEG van 10 jaar oud en daarom weer voor dit merk gekozen Heb de machine sinds juli 2009. DRAMA ! ELLENDE!
Kleine wasjes of grote was, langzaam of snel centrifugeren het ding gaat tekeer als een mechanische rodeo stier!!!
Al 3 x monteur geweest die niets kan vinden maar vandaag of morgen slaat de trommel de hele machine aan gort. AEG beweert dat het ding niet (zoals hier) op een laminaatvloer mag staan maar alleen op een harde ondergrond zoals een betonvloer. Dit zou ook in de gebruiksaanwijzing vermeld staan. Hierover is echter niets te vinden. Integendeel, men adviseert zelfs een rubbermat (=zacht) onder de machine te leggen als deze geplaatst is op een tegel-of betonvloer. Bij plaatsing op vloerbedekking (=zacht) is het advies de pootjes verder uit te draaien om de lucht circulatie te verbeteren..... Binnenkort komt er een monteur van AEG. Tijdens het maken van de afspraak kreeg ik de waarschuwing dat de monteur kosten in rekening gaat brengen indien hij ziet dat de machine op een laminaat vloer staat. Moet eigenlijk de gelegenheid krijgen om de directie van AEG met een stuk van die vloer op de vingers te tikken en nadien vragen of dat ook zacht was.
CONCLUSIE!! NIET KOPEN! ECHT WAARDELOOS APPARAAT.
Schrijf een review

Datum: 14-5-2010
Door: targus2010
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze wasmachine nu 2 jaar in bezit tot volle tevredenheid. Het enige wat mij stoort aan deze wasmachine is dat deze bij het zwieren soms zeer erg trilt en lawaai maakt, je zou denken dat hij ontploft. Volgens mij heeft deze machine dus een zeer slechte onbalans regeling want de machine staat waterpas en op beton. Nu na 2 jaar het eerste mankement de machine toont error codes. De machine is inmiddels al gemaakt, al een geluk dat we er 5 jaar garantie hebben bijgekocht. Al met al toch niet zo tevreden met deze wasmachine denk dat de volgende toch een miele wordt.
Schrijf een review

Datum: 10-5-2010
Door: hotindo
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Lavamat 76850, 1 jaar in bezit
Fluisterstil... nooit problemen gehad tot nu...
Doet niets meer.. geen errorcode...Forum verteld me om restjes vuil te verwijderen etc. of de inlaatventiel is stuk en volgens AEG zou het aan het zeeplade liggen???
Het machine kreeg eerst een 9 maar weet niet of dit zo blijft
Schrijf een review

Datum: 11-4-2010
Door: markusnl
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een maand in bezit en moet zeggen dat de resultaten enorm meevallen gezien de bovenstaande neg. geluiden. Staat gewoon op zolder (laminaat/beton) en trilt nauwelijks van de plek. 's Avonds wassen is, gezien lage geluidoverlast, gewoon mogelijk. Strepen of dansende wasmachine kan ik mij (nog) niet in vinden. Kortom een aanrader!
Schrijf een review

Datum: 14-3-2010
Door: hdevries
Cijfer: 5,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Lijkt een aardige machine, maar na enige tijd ontstaan er vuile strepen op de was. Door een constructie fout blijft er zeep achter in de plooien van de manchet. Is nauweliks schoon te houden. AEG geeft niet thuis, we hebben ze foto's gemaild van de manchet en de was maar een reactie kan er niet af. Manchet zelf vervangen, maar na enkele maanden weer hetzelfde. We gebruiken heel weinig wasmiddel, alleen vloeibaar met een bol in de trommel, maar dan nog niet. Zelfs maandelijks leeg laten draaien op 95 graden met soda verhelpt het niet. Op internet veel dezelfe problemen gelezen, ook hier op de site. Voor mij nooit meer een AEG. Heeft ons behoorlijk wat geld gekost aan verpeste blouses, overhemden en dekbedovertrekken. Wij kopen binnenkort een andere WM.
Schrijf een review

Datum: 9-3-2010
Door: Burkino
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Nu precies een jaar in ons bezit. Tot voor kort erg tevreden over het apparaat. Nu is daar toch wat twijfels over gekomen. Halverwege het (was)programma stopt de machine ermee en staat weer op de beginstand van het programma. Ik ga vandaag de monteur bellen en ben benieuwd wat hij gaat doen. Het centrifugen gaat bij ons erg goed en staat op een houten ondergrond. Voor de rest tevreden over de machine. Wie weet gaat dat nog veranderen, want 1 jaar niet al te intensief draaien is toch niet echt duurzaam.
Schrijf een review

Datum: 20-11-2009
Door: nikki9
Cijfer: 6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wat een ellende met deze wasmachine, nog geen twee jaar in bezit, 1e probleem was van de zomer, verwarmingselement stuk, was stonk en niet was niet meer schoon, rubberen rand helemaal onder de zeepluis en zwart. Dit gemaakt en rubber ring vervangen,2e probleem: hij maakt vreselijk veel lawaai met centrifugeren.
Monteur al 2 x langs geweest en heeft tweede keer voetje links achter vastgezet.
Dat was voor even want bij de volgende wasbeurt stond het het hel huis alweer te trillen.
Nu vandaag weer de volgende storing EFO? kan van alles zijn vertelde de man van Electrolux. Komen aankomende maandag weer langs.
En inderdaad de was slijt snel!

Heb het echt helemaal gehad met deze wasmachine.
Schrijf een review

Datum: 19-8-2009
Door: daan_boontje
Cijfer: 6,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb sinds mei deze machine aangeschaft.
kwam er naar enige tijd achter dat ik ook gaatjes in mijn was had.
echt bijna allles kapot.
gebeld met aeg over monteur ,maar werd best moeilijk over gedaan.
uiteindelijk 1 geweest ,zonder te betalen ivm garantie.
moest een nieuwe trommel in.
weken later eindelijk geplaatst.
nu nog steeds last van gaatjes en enorme slijtage.
gebruik 12 of 1400 toeren.
dat moet toch kunnen.
geprobeerde de schade van de was te verhalen.
hun zeggen dat hun niet aansprakelijk zijn voor gevolg schade.
terwijl hun die machines produceren.
uit coulance wordt er 125 euro overgemaakt,terwijl de schade in de honderden euro`s loopt.
en nu nog door gaat.
komt er denk ik op neer dat ik tot dat de machine begeeft met kapotte kleding zal moeten lopen.
was vorige week bij mijn zusje en die heeft ook een aeg machine met soort gelijke problemen.
vale was en veel slijtage.
heb heel lang moeten sparen als alleenstaande moeder met een uitkering en voor het eerst in mijn leven een dure machine aangeschaft in de hoop dat die langer mee gaat dan mijn voorgaande en dan krijg je dit.
heb enorm veel spijt en raad mensen af een aeg machine aan te schaffen.
Schrijf een review

Datum: 24-7-2009
Door: Dirkie
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik denk dat deze machine de perfectie benaderd.
Mogelijkheden en bediening zijn gewoon TOP. Toestel is fluisterstil, ondanks sommige beoordelingen alhier ... Volgens mij zijn daar wat installatieproblemen want ik hoor hem nagenoeg niet.
10 jaar garantie op de borstelloze motor. De eerste was- en zwierresultaten zien er veelbelovend uit.
Goed uitkijken waar je deze machine aankoopt, heb hem via elektrokoopjes en heb zo op deze machine samen met droogautomaat maar liefts 550 euro bespaard !!! (tov vooraanstaande Belgische elektroketen)
De wasmachine was liefst +300 goedkoper online, want eigenlijk overdreven groot is qua verschil.

Dirk
Schrijf een review

Datum: 7-7-2009
Door: Mink1979
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben zelf altijd erg blij met de reviews van anderen bij het zoeken naar een goed product op kieskeurig.nl en nu ik recent op basis daarvan deze wasmachine heb gekocht dacht ik dat het dan ook wel zo netjes zou zijn om er zelf één toe te voegen.
Wat ik bij de reviews van deze machine erg verwarrend vond was dat er nogal uiteenlopende ervaringen zijn over het al dan niet bonken en trillen tijdens het centrifugeren. Ik kan natuurlijk alleen maar uit eigen ervaring spreken, maar bij ons staat de wasmachine op een stukje zeil na direct op een betonnen vloer en hij is super stil tijdens het centrifugeren. De vloer is wat ongelijk en bij het plaatsen kon je machine zo met de hand op en neer wiebelen, maar even aan het pootje linksvoor gedraaid en nu tril 'ie niet eens bij het centrifugeren.
Dat 'ie goed wast lijkt me duidelijk bij een machine van deze prijscategorie.
Overigens, wij hebben er goed op gelet de Nederlandse versie ipv de Europese te nemen ivm 10 jaar garantie op de motor.
Dat ik voor wasresultaat, vormgeving en duurzaamheid een 8 geef is omdat ik 'm nog niet lang genoeg heb om te kunnen beoordelen of het wasresultaat meer waard is (maar een 8 is al een dikke voldoende volgens mij), ik niks om vormgeving geef dus dat zal wel en ik uiteraard nog niks over de duurzaamheid kan zeggen maar daar heb ik wel alle vertrouwen in.
Schrijf een review

Datum: 18-5-2009
Door: Willem022
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een mooie machine, met veel mogelijkheden en een goed resultaat.
Eén groot nadeel, waarom ik mensen aanraad goed vooraf te bekijken waar je 'm neerzet: hij slaat bij meer dan 800 toeren centrifugeren dermate hard, dat hij 10-15 cm wegloopt van zijn plek. Drie (!) keer monteurs langsgehad; zaken zijn vervangen, euvel blijft.
'Ze kunnen eigenlijk alleen op een botonnen vloer in de bijkeuken' Sorry?
Onze vorige AEG heeft het 14 jaar perfect gedaan, maar deze is op dat gebied pet.
Schrijf een review

Datum: 13-5-2009
Door: Kalin Triantos-Li
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Allereerst wil ik iedereen die zijn/haar review, tips en tools bedanken. Ik heb veel gehad aan de informatie die iedereen gegeven heeft, goede of slechte recenties.
Ik ben dik tevreden met de aanschaf. Het ging helemaal soepel, vanaf het moment van bestelling tot aan de aflevering.
Het is wel wennen dat je de wasmachine helemaal niet hoort. Onze vorige denderde nog net niet de zolder af. :)
Schrijf een review

Datum: 3-5-2009
Door: uitje
Cijfer: 7,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze wasautomaat nu 2 maanden in bezit. Het geluidsniveau valt me erg tegen. Dit wordt ondermeer veroorzaakt door het pompje wat tijdens het wassen een straaltje water langs het deurtje naar beneden spuit. Bij het centrugeren trilt de hele bovenverdieping van het huis.
De wasautomaat staat bij ons in de badkamer op een tegelvloer die op een zgn zwaluwstaart cementvloer gelijmd is, deze ligt weer op houtenvloerdelen. We hadden deze wasautomaat juist aangeschaft omdat hij zo stil zou zijn! Dit ondanks het schokdempertje in het vierde pootje. onze oude Bosch 1400 toeren was veel stiller!
Nu krijgen we tijdens het wassen weer zwarte strepen over het wasgoed, mede daarom hadden we onze oude Bosch weggedaan hieraan kan Aeg dus
denk ik weinig aan doen.
Voor de rest een zeer makkelijk bedienbare maschine met een mooi duidelijk display en een grote vulopening waar veel wasgoed in kan.
Schrijf een review

Datum: 1-5-2009
Door: Theo_1
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Nadat onze oude AEG wasmachine na een jaar of 12 versleten was hebben we weer voor een AEG gekozen.
De nieuwe stille motor is een verademing! De brom die ergens in de revieuws wordt vermeld is waarschijnlijk het pompje die ervoor zorgt dat water wat onderin de trommel bovenop het wasgoed wordt gesproeid. Dit klinkt niet hinderlijk vinden wij.
Bij 1600 toeren centrifugeren geeft ie weinig lawaai, zolang ie maar goed in balans is. De evt beweging van de machine kan natuurlijk contactgeluid op de vloer geven. Maar de motor is echt nagenoeg stil.
Verder is de bediening ook prima en overzichtelijk. De grote vulopening wordt ook verlicht. Het enige nadeel is de draairichting van de deur...
Over de duurzaamheid kunnen we nog niet zo veel melden, maar onze ervaring met andere AEG-machines is goed.
Schrijf een review

Datum: 25-4-2009
Door: marcbraaksma
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na wisselende ervaringen met een bauwknecht nu deze AEG gekocht.

We vinden het een geweldige machine. De koolborsteloze motor is superstil, je hoort de machine niet wassen.
Het lawaai met centrifugeren is zeer bescheiden, vergeleken met de straaljager van de bauwknecht. Wij vinden de machine juist wel stabiel.

Het aantal programma's is reuze, vooral het dekbed/slaapzak programma. Ook het hygiëne 60 graden is geweldig met onze allergische jongens in huis.

Klein minpuntje, niet alle programma's kunnen op 30 graden als je dat wilt, maar er zijn daarvoor voldoende alternatieven.

Tot slot, wij hadden een 4,5 kg machine en nu dus 7 kg. Dat is super. Wij zijn nu met 4 wassen in het weekend klaar, in plaats van 7. Ook de studiewas van de oudste kost zo veel minder tijd!
Schrijf een review

Datum: 16-4-2009
Door: cole77
Cijfer: 9,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
We hebben deze machine nu ~1 maand in bezit en ben zeer tevreden.
Tijdens het uitzoeken van een machine zag ik echter toch nog twee mogelijke minpunten in de lavamat. Mijn ervaringen:

- geluidsproductie
wassen gebeurt zeer stil. Centrifugeren op 1600tpm levert echter behoorlijk van lawaai op. (staat op stenen vloer, waterpas, met droger er bovenop) Als je in de slaapkamer ernaast slaapt, wordt ik wakker. (maar ik ben ook nog geen wasmachine tegen gekomen waarbij dit niet het geval is)

Ik stel centrifuge echter altijd uit bij 's nachts wassen. De volgende morgen nog even 10 minuten op vol vermogen en klaar.

- instabiliteit
ik heb nog geen instabiliteit van de centrifuge ervaren. Bij halve of volle ladingen.
(natuurlijk wel de transportbeveiliging verwijderd)

De mogelijkheden in wasprogramma's zijn enorm, echter ik gebruik er maar 1 a 2 van. Jammer is wel dat je na start niets meer kunt wijzigen in het programma. (dus geen centrifuge meer uitstellen na start).
Schrijf een review

Datum: 12-4-2009
Door: hermy1
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
na 19 jaar was onze aeg turnamat overleden. Doordat het gebruik van deze machine eenvoudig was kozen we weer voor aeg. Onze motivatie om speciaal voor dit type te gaan
is :
zeer stil.
7kg trommel.
van te voren in te stellen.
geen koolborstels in de motor.
en last but not least het verbruik.
het enige nadeel was het piepen van de machine bij elke stap die hij deed
maar gelukkig is dat uit te schakelen.
hopelijk gaat hij net zo lang mee als de turnamat
Schrijf een review

Datum: 4-4-2009
Door: teleurgestelde klant
Cijfer: 5,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Alsof er een vloek op onze AEG apparaten ligt. binnen 3 maanden na aankoop 2 x onze AEG wasdroger kapot. En nu na 1 maand na aankoop onze wasmachine kapot. Er staat een foutmelding EFO en het apparaat lekt water. En dit na 1 maand!!! Ik heb een nette brief naar mijn apparaten.nl gestuurd, de service org van Electrolux waar AEG onder valt. nu maar zien of zij en passende oplossing bieden. ik ben erg benieuwd.
Schrijf een review

Datum: 2-4-2009
Door: Jeanette
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Geweldige wasmachine! Alleen maar lof! Hij is superstil en ook met centrifugeren valt het geluid reuze mee. De grote trommel is ideaal en de was komt er al vrij droog uit op hoog toerental.
Schrijf een review

Datum: 4-3-2009
Door: Chans
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de wasmachine nu twee weken in huis en hij bevalt prima. Hij is erg stil en de was komt al behoorlijk droog uit de machine aan het eind.
Bovendien bevalt de grote trommel erg goed, waardoor je minder wassen hoeft te draaien.
Super apparaat, zeker in combinatie met de AEG droger die ik er bij heb.
Schrijf een review

Datum: 13-2-2009
Door: Vika
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze wasmachine een paar maanden geleden gekocht. Ben er erg tevreden over, de wasmachine is geschikt voor 7 kg en heeft veel programma's. Ik vind vooral de korte programma's makkelijk. De machine is erg stil, ik moet wel zeggen dat ik de droger er boven op heb staan, dat maakt wel wat uit. De was is super schoon en ook al vrij droog. Ik hoop dat deze machine jarenlang blijft draaien. Echt een aanrader, hij ziet er ook erg mooi uit.
Schrijf een review

Datum: 8-2-2009
Door: VanDijk
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij zijn sinds een paar maanden in het bezit van dit super apparaat! Hij is erg stil en de was is écht zuiver schoon. Duidelijke Nederlandstalige bediening met veel opties. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een programmaatje voor. Ook niet onbelangrijk is dat hij energie zuinig is. Grote trommel voor 7 kg wasgoed en een grote vulopening, lekker handig bij beddengoed etc. Met 2 kleine kinderen draait hij bij ons iedere dag wel een was. Kortom, wij zijn nog steeds zéér tevreden en hopen nog jarenlang plezier te hebben van deze machine.
Schrijf een review

Datum: 11-1-2009
Door: Arno2007
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
- - - - - - - - - - update review - - - - - - - - - -
Na een x aantal maanden in bezit maar weer eens tijd voor een reactie zoals vermeld ben ik sinds begin Augustus in het bezit van deze machine en ben ik nog altijd uiterst tevrede alleen vandaag merkte ik dat het wat moeilijk is om kussens van je bed te wassen in deze machine 1 kussen erin gedaan en een hevige slaan van beton tegen de voorkant was het effect een kussen samen met een dekbed bleek ook geen goede uitkomst te zijn maar nu heb ik hem draaien met wat gewoon wasgoed en dat gaat wel goed kortom gebruikersfoutje voor de rest top machine ik zou hem zo weer kopen over een paar maanden ben ik weer terug

p.s behandel haar met respect en je kunt er nog lang plezier van hebben

- - - - - - - - - - oude review 16-10-2008 - - - - - - - - - -
Ik heb de optie voorwas gebruikt en bij de katoen was 95 graden draait hij gewoon zijn hele programma af misschien een technisch foutje even aeg bellen dan komt het vast wel goed

Na 3 maanden nog altijd zeer te vrede hoop deze machine nog 10 jaar te hebben
Schrijf een review

Datum: 10-1-2009
Door: Dennis76
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een paar dagen hebben wij deze machine. Nog maar een paar wasjes gedraaid en zijn er nu al supper tevreden mee. Tijdens het draaien vroegen we ons af of hij het wel doet. Wat stil is hij zeg. Ook tijdens het centrifugeren bij 1600rpm maakt hij een rustig geluid.
Schrijf een review

Datum: 5-1-2009
Door: Marco0107
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik was een beetje terughoudend met het aankopen van deze wasmachine door de geschreven reviews hieronder over het trillen van deze machine. Ondanks dat heb ik deze wasmachine toch gekocht en ik moet zeggen dat ik die ervaringen absoluut niet kan delen!
Het is een uitstekende machine en bij 1600rpm centrifugeren trilt hij een beetje maar niet veel. Ik begin me nu af te vragen of de mensen met een trillende machine wel de transportbouten hebben verwijderd of de machine goed waterpas hebben gezet op een stabile ondergrond.
Voor mij is het een uitstekende wasmachine en ben er heel tevreden over.
Schrijf een review

Datum: 2-1-2009
Door: zerot71
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een geweldige apparaat! schone was, zuinig, superstil en je droger krijgt het een stuk gemakkelijker.
Schrijf een review

Datum: 1-1-2009
Door: gph100
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
de gelezen reviews en cijfers komen overeen met hetgeen geleverd word, waardoor dit intressant is voor andere potentiële kopers.
Schrijf een review

Datum: 18-12-2008
Door: I-Know
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Onze oude AEG wasmachine was na 10 jaar aan vervanging toe door een defecte motor!
Geen dag spijt van gehad, en hij draaide elke dag voor ons gezin een super schone was.

We hebben nu voor de AEG Lavamat 76850 gekozen, zo op het oog een prachtige machine!
Maar even zwaar als ons vorige model.

Even wat puntjes op een rijtje:

•Is echt super stil
•Veel programma's
•Mooi overzichtelijk menu
•10 jaar garantie op de motor!
•Was komt zeer schoon uit
•Irritante piep der piep kan uitgeschakeld worden.
•Trommel verlichting, een extra fijne luxe
•7Kg

Nadelen heb ik nog niet kunnen ondervinden, het lijk mij een zeer duurzaam apparaat waar wij
net zoveel plezier van hopen te beleven als onze vorige wasmachine!

Echt een aanrader!
Schrijf een review

Datum: 12-12-2008
Door: tinger
Cijfer: 6,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij hebben deze machine ruim 1 maand in ons bezit en zijn er niet tevreden over.Ondanks het feit dat hij op een betonnen vloer staat en perfekt waterpas is opgesteld laat het gedrag bij het centrifugeren veel te wensen over.
De 1600 toerenfunktie gebruiken we niet meer want dan gaat de bovenop geplaatste AEG wasdroger spontaan aan de wandel.
Ook is het opgevallen dat de machine bij een bepaald toerental hevig staat te trillen.
Schrijf een review

Datum: 9-12-2008
Door: Ansje55
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een maand heb ik deze wasmachine in bezit/gebruik en ik kan niets anders zeggen dan dat het een prima machine is. Hij wast schoon en is bijzonder stil.Ik ben er dus heel erg tevreden over.
Schrijf een review

Datum: 26-11-2008
Door: niels1972
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij zijn erg tevreden over deze wasmachine en hebben tot nu toe nog geen minpuntjes kunnen ontdekken. Wij hadden hiervoor een Bauknecht 1400 toeren machine van ongeveer 5 jaar oud, maar die heeft het echt te snel begeven (echt een prulapp!!!!). Onze voorkeur ging aanvankelijk uit naar een Miele wasmachine, maar een beetje Miele apparaat kost 1200 euro + en ik geloof niet dat deze 2 keer zo lang mee gaat als een AEG. Dus de keus viel op dit apparaat en ik moet zeggen niets dan lof voor deze AEG. De motor is echt stil, de was is extreem droog en de machine heeft ongekend veel mogelijkheden. Over de duurzaamheid kan ik natuurlijk niets zeggen, maar AEG geeft 10 jaar garantie op de motor dus wat wil ik nog meer....
Schrijf een review

Datum: 26-11-2008
Door: rijsse
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
kijk uit met het kopen of je wel een nederlands model koopt...heb een nieuwe 76850 gekocht,blijkt het na bellen met aeg een belgische machine te zijn..waarop dus geen 10 jaar garantie op de motor zit...dus je moet ook geen EU model hebben maar een nederlands model(is wel duurder)Verder maakt het geen verschil...Ik heb van de winkel 10 jaar garantie gekregen nadat ik er over had geklaagd..had nog niet betaald ook,dat scheelde..
Schrijf een review

Datum: 23-11-2008
Door: Frits2009
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de 76850 nu sinds april. Het valt me op dat soms bij het starten van een programme geen water wordt opgenomen. Na een paar keer opnieuw de programma te starten begint hij pas vol te lopen. Tevens krijg ik nu regelmatig melding dat hij niet kan afvoeren en dat de pomp schoongemaakt moet worden. Zelfs nadat deze al schoongemaakt is. Ik ga maandag een AEG bellen. Ik hou jullie op de hoogte.
Schrijf een review

Datum: 3-11-2008
Door: diandra
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na bijna 12 jaar heeft onze Bauknecht wasmachine het begeven.Omdat de Bauknecht in het begin nogal wat problemen had zou het nu een Bosch worden.Maar op aanraden van (verschillende)winkeliers is het de AEG 76850 geworden.Zonder koolborstels en super stil.Tja het wassen is aardig stil als je de brom wegdenkt, maar dan het centrifugeren een vreselijk schudden en hard geluid.Na 2 weekenden bijstellen en waterpas zetten toch maar met AEG bellen of dit normaal is.Ze hebben een monteur langs gestuurd die heeft bevestigd dat de zware motor geluid normaal is.Wat ik ook niet normaal vind is dat na 2 wasbeurten een bruine aanslag op de manchet begint te komen(geeft af).Dus vanmorgen weer met AEG zitten bellen.Ja dat is normaal komt door het wasmiddel,(ik gebruik de normale merken) moet U maar op 95 graden gaan wassen!!!???Maar ik was alleen op 40 en 60 graden.Heb niet eens goed voor 95 graden.Tip van AEG service dan maar 1x per maand zonder was.Ja natuurlijk daar heb ik deze wasmachine voor gekocht.Spijt van de aankoop!
Schrijf een review

Datum: 28-10-2008
Door: Wessel Groot
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na lang zoeken op het internet gekozen voor de AEG L76850, vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding.

Gekocht via een internetwinkel, die overigs het netjes hebben afgehandeld. De wasmachine werd op de juiste tijd geleverd door een vriendelijke chauffeur.

Toen zelf aangesloten, helaas. Op het moment dat ik de waterkraan opendraaide schoot de waterslang eraf. Dat is even schrikken. Aangezien ik niet twijfel aan mijn aandraai-kwaliteit lag het aan de waterslang, ik heb hem er met moeite en voorzichtigheid weer opgezet, maar het voelde niet goed.
Paar keer wassen, bleek dat de watertoevoer niet soepel ging. Het water kwam heel langzam binnen.
Besloten een service monteur te laten komen.
Nou, dat was echt een opluchting. Ik zit er namelijk altijd mee dat je bij grote bedrijven zo moeilijk er door heen komt en dat je je zo klein voelt. Bij AEG(electrolux) met drie muisklikken service monteur geregeld en die is zojuist langsgekomen. Uiterst vriendelijke man. Wasmachine gemaakt.

Super, ik ben helemaal tevreden. Ondanks de kapotte waterslang maakt deze service mij echt gelukkig.

Over het wasresultaat.
Ik had hiervoor een twintigjaar oude Miele. Wat een wereld van verschil(wellicht ook lichtelijk placebo effect) Maar mijn kleren komen er schoner en frisser uit.
Over duurzaamheid kan ik nog niks zeggen, dat mag hij nu gaan bewijzen.
Hij is ongelofelijk stil(vergeleken met mijn oude Miele),
Gebruiksgemak is erg goed, overzichtelijk display waar je alles kan instellen. Kind/Oma kan de was doen.

Kortom, ik ben zeer tevreden.
Schrijf een review

Datum: 21-10-2008
Door: BasMechelen
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na enkele weken lezen, zoeken en winkels bezoeken dan toch voor deze AEG gekozen. Criteria was laadvermogen, energieklasse en wasresultaat. Tevens wilden we voor de nieuwe motortechniek gaan. Vreemde is dat diverse winkels geen idee hadden waar ik het over had!
De machine is inderdaad stil, al zal ik weinig op 1600 toeren centrifugeren aangezien dit niet al te best is voor het wasgoed!
Ook netjes zijn de tabellen met verbruik van water en energie per programma!
Ik ben erg tevreden en ben ervan overtuigd dat ik een goede koop heb gedaan! Trouwens, ik heb hem toch via internet gekocht, scheelde 250 met de winkel...
Schrijf een review

Datum: 19-10-2008
Door: J Bussers
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de AEG Lavamat 76850 aangeschaft, omdat de reviews zo positief zijn. De machine is inderdaad geruisloos tijdens het wassen. Er zitten veel programma's op en bij een aantal programma's kun je de tijdsduur verkorten. Erg handig als je een kleine of niet zo’n vuile was hebt. Ik ben zeer tevreden over deze wasmachine.
Schrijf een review

Datum: 6-10-2008
Door: Mogitti
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
We hebben ongeveer 4 weken geleden deze machine gekocht, voornamelijk op basis van deze reviews en het is een topmachine. Hiervoor had ik een Bosch, ook goed, die het 10 jaar uit heeft gehouden.
Hij staat op een verhoogde houten vlonder op laminaat vloer op zolder en het geluid is verbazingwekkend laag. Alleen bij 1600 toeren centri hoor je wat, maar verder superstil, behalve het piepje als de wasbeurt klaar is :-)
Meer keuzes dan je ooit nodig hebt, wassen elke dag en we zijn super tevreden.
Schrijf een review

Datum: 21-9-2008
Door: M. Joosten
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Tot nu toe voor ons een geweldige machine.
Grote trommel vind ik heel handig.
Bijzonder is het zachte geluid als hij 1600 toeren draait.
Schrijf een review

Datum: 20-9-2008
Door: PadjeII
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mooi straks design, mooi duidelijk lcd display en verlichting in trommel, erg groot ook, 7 kg.

Opvallend stil is deze wasmachine. Ik ben verbaasd erover omdat mijn vorige apparaten altijd geluid maakte, hier hoor ik alleen water en water en water geluid! Alleen bij 1600 toeren hoor je natuurlijk wat, maar zeeeeer aanvaardbaar.

Daarnast mooie water techniek (sproeien van boven af naast het gewone watervul systeem in de bak zelf)

Was komt er erg schoon uit zover getest, ruikt lekker.

Onze oude was echt op als we nu zien hoe de was hoort te zijn NA het wassen.

Zeer goede koop gedaan!
Droger van aeg (59840_) staat er boven. Zonder tussen schot, met centrifugeren tril de wasmachine nagenoeg niet! Er goed dus.

Schrijf een review

Datum: 31-8-2008
Door: wasmen be
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
na een zeer slechte ervaring met een bauknecht(2,5 jaar jong) nu deze wasmachine gekocht. De eerste maal toen we ze hoorden wassen en zwieren dachten wat een stilte tegenover onze vorige machine. kortom wij zijn zeer tevreden over deze goede en stille machine die gelukkig ook schoon wast. veel programma's heb je natuurlijk nooit allemaal nodig. en nu hoop ik alleen nog dat ik er lang plezier van mag hebben.
Schrijf een review

Datum: 25-8-2008
Door: lapsang
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na een hopeloze ervaring met een Bauknecht (3 jaar oud en na vijf dure reparaties is ie nu alweer kapot) nu gekozen voor deze AEG. Hij wast en centrifugeert uitstekend, is stil en handig in het gebruik, hij heeft erg veel mogelijkheden. Bij mij valt het lawaai bij centrifugeren op 1600 toeren erg mee. Je hoort 'm wel, maar niet abnormaal. Erg fijn vind ik de mogelijkheid om bepaalde programma's extra kort te kunnen laten draaien.

Wat een minpuntje is, zoals hier al eerder werd opgemerkt: het gestelde water- en stroomverbruik haalt ie alleen bij een programma op 60 graden (en ik was niets op 60 graden). Ik vind het niet juist dat dat bij advertenties dan wel als standaardwaarden van deze machine gebruikt wordt.

Ik heb via kieskeurig de laagste prijs gezocht en ben daarmee naar een winkel gegaan en heb gevraagd of ze voor die prijs konden leveren. Dat bleek tot mijn stomme verbazing bespreekbaar. Ik was na wat onderhandelen uiteindelijk ongeveer even duur uit als wanneer ik via internet gekocht had (inclusief levering). De Bauknecht heb ik wel via internet gekocht, maar dat betekende dat ik met de importeur zelf moest bellen bij reparaties. Die gaven geen enkele service en daarom wilde ik nu liever in een winkel kopen. Dus onderhandel voor je iets koopt: het loont! (hoe stom ik dit eigenlijk ook vind).

Over duurzaamheid kan ik nog geen uitspraak doen, ik hoop dat ik over heel veel jaren kan melden dat ie 't nog steeds doet.

Schrijf een review

Datum: 17-8-2008
Door: r.k pech
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
wij hebben sinds februari deze machine in het bezit, hebben hem gekocht omdat het een zeer stille machine zou zijn.Nadat we hem hebben gekregen zijn we zeer te spreken over het lawaai niveau tijdens het wassen, zeer stil.Maar zodra de wasmachine begon te centrifugeren begon het lawaai, de hele machine begint te trillen en te schudden en de kast begint vrezelijk te resoneren en te klapperen. Na 6maal een monteur op bezoek gehad te hebben, en nog steeds geen resultaat, hebben we aangegeven dat we er zat van zijn. In overleg met elektolux die ons overigens netjes en correct heeft behandeld mochten we kiezen om de machine om te wisselen voor een nieuwe of om bij de dealer een ander merk uit te zoeken. Omdat we geen vertrouwen meer hebben in een aeg, hebben we besloten om voor een ander merk te gaan. Wij wensen andere bezitters veel succes met hun machine en dat ze er meer geluk mee hebben dan wij. Nogmaals niks aan te merken op elektrolux, zij hebben een goede service en hebben ons netjes behandeld.
Schrijf een review

Datum: 3-8-2008
Door: Mijs
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ben zeer tevreden over de wasmachine. Veel programmaopties (hoewel je die natuurlijk zelden gebruikt...). Hij is heel stil en dat is wel handig op een open zolder. Alleen het centrifugeren hoor je. Met 1600 toeren is het wasgoed ook supersnel droog. Lampje in de trommel is erg handig. Gebruiksgemak top. Of ie ook duurzaam is zal moeten blijken...
Schrijf een review

Datum: 14-7-2008
Door: Busmaster
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Vanwege verbreken van mijn relatie, moets ik helemaal op nieuw beginnen. Eén ding was duidelijk: op zuinig witgoed wilde ik niet besparen. Op dat punt is AEG volgens mij moeilijk te verslaan. Wij hadden eerder al een zeer zuinige 5 kg 1800 rpm öko-lavamat en die heeft het altijd goed gedaan (en nog steeds).
Zelf ben ik nogal gevoelig voor 'gadgets', dus de Lavalogic 1820 sprak me wel aan. Maar mijn budget is eindig...
De 86850 vond ik ook aantrekkelijk vanwege de indicatie van de hoeveelheid wasmiddel obv laadgewicht. Ook hiervan was het prijsverschil echter (voor mij) te groot.
De 76850 is het dus geworden en daar heb ik nog geen spijt van. Het is een degelijke (zo voelt-ie in ieder geval), stille en complete machine. Ik heb een originele NL versie besteld ivm de extra garantie van 10 jaar op de motor die daar standaard op gegeven wordt.
De bediening is eenvoudig met voldoende mogelijkheden om zelf te spelen t.o.v. het standaard programma. Het display geeft duidelijke informatie en is dankzij de verlichting ook in het donker goed af te lezen.
Het is wel even wennen aan het formaat van de trommel: 7 kg is toch wel groot als je 5 kg gewend bent. Die ruimte is echter welkom.

Over duurzaamheid kan ik na een paar weken natuurlijk niks zeggen. Ik vind het eerlijk gezegd ook vreemd dat veel mensen daar zeer goede cijfers geven na enkele dagen of weken gebruik van een apparaat dat voor vele jaren bedoeld is...
Schrijf een review

Datum: 9-7-2008
Door: Frans Z
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
AEG 76850
Onze 19 jaar oude Siemens gaf er de brui aan, Koolborstels van de motor versleten, en ingebrand op de collector.
Deze machine was intensief gebruikt, en was reeds 2 nieuwe borstelschilden verder, ik zou nu echter de 3e er op moeten zetten, de collector weer op moeten knappen etc. veel werk dus voor een machine die verder ook wel sleets begon te worden.
Een ding stond voor mij vast borstelmotoren in een wasmachine zijn geen goede oplossing.
Ook al omdat ik dergelijke ervaringen ook van anderen (andere merken) heb vernomen.
Een borstel op een collector is een slijtage onderdeel, of het nu een dure of een goedkope motor is.
Bij een dure motor heb je hooguit een beveiliging dat de koolborstels niet zover slijten dat e.e.a. inbranding gaat veroorzaken.
De Silent motoren van AEG zijn borstelloze kortsluitanker motoren cq asynchrone motoren het werkpaard van de industrie die onder de meest extreme condities hun werk doen.
Zo’n motor werkt echter alleen in een zgn. magnetisch draaiveld wat standaard is in een 3 fase draaistroom/krachtstroom aansluiting.
Een getruced draaiveld kun je op een 220 volt huisaansluiting maken door middel van een condensator, zoals je wel ziet bij ventilatoren cirkelgrasmaaiers en Centr Verw Pompen.
Nadeel van zo’n getruced draaiveld is dat het geen aanloopkoppel levert, (kracht bij het vanuit stilstand in beweging komen), wat je voor een wasmachine wel nodig hebt.
Met de hedendaagse (vermogens) elektronica, kun je echter wel een echt draaiveld bouwen, en omdat je het toch elektronisch maakt, kun je de frequentie (het toerental van het draaiveld ook nog regelen, waar dit van het lichtnet gewoon vast is (3000 omw/Min) 50 hertz.
Het enige slijtonderdeel in deze motoren zijn dus de lagers, dus die 10 jaar garantie kunnen ze zo geven.
Ook het stil zijn is standaard bij dit soort motoren, luister maar naar uw CV Pomp.
Ook zijn deze motoren goedkoper te produceren dan koolborstel motoren.
De kosten zitten hem in de vermogens elektronica die je overigens ook (welliswaar met een andere werking) bij wasmachines met borstelmotoren hebt.
In Elektronica zitten echter geen slijtageonderdelen, en als dat goed gebouwd is kan dat een eeuwigheid mee.
En als er één bedrijf is met kennis en ervaring op het gebied van vermogens elektronica is dat AEG hopelijk heeft de Household divisie van deze kennis binnen AEG op dit gebied goed gebruik gemaakt.
Verder zijn ze bij AEG op het gebied van wassen ook natuurlijk zeer ervaren.
De machine is stil en doet het perfect, dat er bij 1600 toeren wat staat te trillen en te brommen bij zo’n grote trommel is onvermijdelijk, de eerst keer dat ik hem leeg liet draaien trok ik het zeepbakje er uit.
En dan trilt hij weliswaar niet door onbalans, maar door de luchtbeweging in de trommel door het hoge toerental langs de opening van de zeepbak, hoor je ook dan een licht brom geluid net als van een zware ventilator.
In mijn ogen een prima product, en het is denk ik een kwestie van tijd dat andere fabrikanten zoals Miele Bosch Siemens ook dergelijke motoren gaan inbouwen.
Schrijf een review

Datum: 9-6-2008
Door: kld
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
wast prima en is stil. verkort programma is handig en wast tot nu toe goed schoon. licht in de trommel is erg praktisch. programma's en bediening wijst zich vanzelf.
zuinigheid valt tegen, hadden de machine wel op uitgezocht maar alleen het eco programma haalt de gestelde zuinigheid in electriciteit en waterverbruik en deze is alleen te gebruiken bij 60 graden, ik was bijna niets op 60 graden! ik weet niet of dit bij andere machines ook het geval is. mijn vorige bauknecht had apart handwasprogramma, dat mist deze, maar genoeg andere mogelijkheden in programmakeuze om dit op te lossen.
Schrijf een review

Datum: 20-5-2008
Door: Wowly
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wasmachine aangeschaft naar aanleiding van een aantal punten. Ten eerste de goede ervaring met onze voorgaande AEG voorlader. Deze draait nog steeds bij opa en oma naar volle tevredenheid. Ten tweede de ruime trommel. Ten derde de brushless motor. Al de programma's kunnen me in wezen gestolen worden als het apparaat maar goed functioneert. Nou, daar kan ik kort over zijn, dat doet ie!

Tav het eerste punt, mijn voorgaande AEG was van beduidend hogere kwaliteit qua materiaalgebruik. Het lijkt wel of electrolux heeft zitten bezuinigen in een kantoortje. Klein voorbeeld: het aansluitsnoer is beduidend dunner met minder koperoppervlak (kwadraat) dan onze oude. de deur is minder solide dan de vorige, evenals het rubber in de deur wat minder degelijk lijkt. Of het minder duurzaam is dan de vorige weet ik nu natuurlijk niet, maar het LIJKT minder te zijn. Bericht aan electrlux: bespaar niet op kwaliteit, een goede naam vertrekt te paard en komt te voet om een bekend spreekwoord maar eens te verdraaien......

De 7 liter trommel is een GROTE uitkomst als je zoals ik een jong gezin met 3 kinderen hebt. Waar je vroeger 3 wasbeurten nodig had ben je nu klaar in 2. Gemak dient de mensch.

De brushless motor is buitengewoon stil vergeleken met de oudere motoren. Nou worden die brushless motoren gewoon in China gemaakt voor eletrlux, dus het is te hopen dat de AEG kwaliteit hier aanwezig is. Als hij op 1600 toeren staat te centrifugeren is het net of er een goed gedmepte V8 automotor staat te roffelen, echt fantastisch. De motor krijgt met groot gemak de grote en zwaarbeladen trommel met alle gemak rond (ook al stoppen wij de trommel altijd nokkievol, dus misschien zit er wel meer dan 7 Kg in...?). Er zit een zeer goede balans in de trommel, je merkt duidelijk dat ie snel opnieuw gaat verdelen als er teveel onbalans is, goede electronica/software. De grote opening is heel erg fijn bij het beladen en leeghalen van de trommel.

Qua programma's, het kreukvrije programma werkt vrij aardig (90 % kreukvrij zullen we maar zeggen), en ook erg vieze vlekken (poep, plas, drinkvlekken, bloemvlekken,. waterstiften en oliematerialen) krijgt ie klein. Wel even wat voorwasmiddel erop smeren.

Bediening is erg gemakkelijk, wel bagger dat de winkel zonder enige info hierover ons een duits model toestuurt. Nou kunne we goed duits lezen, maar het zou wel zo netjes zijn als ze dit vermelden op de site :(

Al met al zijn wij zeer tevreden, wat zeg ik, uiterst tevreden! Als de duurzaamheid net zo goed is als onze vorige is het een bijzonder goede investering geweest. Gezinnen met meer kids: Koop een wasmachine met veel inhoud, dat scheelt!
Schrijf een review

Datum: 7-5-2008
Door: Bart1234
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de wasmachine nu een week in gebruik en ben er erg tevreden over. Ondanks dat hij niet 100% waterpas staat omdat dit lastig is waar hij staat draait hij zeer goed op 1400 toeren. 1600 heb ik nog niet gebrobeerd. Er zit trouwens een auto-stabiliserende voet op volgens de site en waterpas zetten zou dus niet nodig zijn, toch staat in de handleiding dat je hem waterpas moet zetten, een beetje vreemd.

De trommelverlichting is trouwens erg handig, evenals de uitgebreide instelmogelijkheden en de duidelijke display.

En, niet onbelangrijk, de was is tot nu toe vlekkeloos schoon op 40 graden.

Maar een van de belangrijkste eigenschappen, de duurzaamheid, zal nog moeten blijken, daar is de machine immers mede voor gekocht. De 10 jaar garantie op de motor is al een mooi begin...
Schrijf een review

Datum: 16-4-2008
Door: haanstra
Cijfer: 6,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
we hebben machine nu 2 jaar, is al 2 keer kapot geweest. 1 keer wasschade (gaatjes/bruine vlekken en trommel vervangen) sindsdien niks anders dan ellende
we wachten nu al 4 weken op onderdelen. voor een nieuwe kering voor de trommel zijn lagers, dit was dus het gebrom en lawaai wat wij steeds horen. de lagers waren kapot .
hierdoor dus ook wasschade en veel ergenis nog nooit zo slecht wasmachine en service gehad en aeg wil van weing weten.
worden nu al 4 weken afgeschept met de onderdelen zijn in bestelling en we reparen zsm. niet dus
Schrijf een review

Datum: 4-4-2008
Door: sjimpie
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
ik ben helemaal gelukkig met deze wasmachine; hij geeft mooie schone was; is bij 1400 toeren stil met centrifugeren en bij gebruik 1600 toeren laat ik 'm s morgens centrifugeren; werkt prima. hij is echt heel stil en is eenvoudig in gebruik; ik vind de meerdere soorten programma's ook wel prettig. kortom helemaal top!
Schrijf een review

Datum: 23-3-2008
Door: Barney2008
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een week in bezit. Is een prima machine, maar ook hier als enige kanttekening bij 1400 en 1600 omw/min veel lawaai. Tevens bij deze toerentallen heeft de machine veel last van trillingen terwijl de machine in zijn geheel waterpas staat. Had voorheen ook een aeg lavamat van 10 jaar oud, maar die was bij cenrtifugeren a 1400 toeren een heel stuk geruislozer en had bijna geen trillingen ongeacht de waslading.
Schrijf een review

Datum: 7-3-2008
Door: aeg2008
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Machine heeft een brom tijdens het volledige wasproces. Storend aanwezig, de ene keer harder dan een andere keer. Ik heb een monteur van AEG laten komen om de brom te beoordelen. Hij zegt dat het normaal is. Ik vind het storend. Verder prima apparaat. lampje is handig, en de was komt er prima schoon en droog uit. Bediening is gemakkelijk. Met 2 kleine kinderen is het kinderslot een veilig gevoel.
Schrijf een review

Datum: 20-2-2008
Door: Putu
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Lekker STIL!
Dat was voor mij belangrijk, dan maar hopen dat dit ook klopt als je 'm eenmaal gekocht hebt!
Tijdens het wassen hoor je 'm niet!
Schrijf een review

Datum: 17-2-2008
Door: Aloys2
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na exact een week een ronkende AEG in huis te hebben gehad, is deze onlangs omgeruild voor weer een nieuwe.
Wat een wereld van verschil. Zowel bij centrifugeren op 1200 als 1600 toeren geen ronkend geluid.
Waarschijnlijk fabrieksfoutje. Kan gebeuren. Is netjes opgelost !
Schrijf een review

Datum: 25-1-2008
Door: Gonnie.
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ook ik heb 2 dagen deze wasmachine in gebruik. Wàt een superkado, zó stil, zó mooi en zoveel programma's !
Mijn Indesit ofwel een Boeing 747in mn huis ,is gelukkig niet meer in mn bezit en zal ook nooit meer mijn huis inkomen.
Deze machine kan ik een ieder aanraden !!!!!
Schrijf een review

Datum: 2-1-2008
Door: Piet3512
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij hebben deze machine nu exact 2 weken en wij vinden het een TOP apparaat.

Wij hebben gekozen voor een nederlandse uitvoering.

Lampje in de trommel is zeer handig.

Verder de grote vulopening en de 7kg die erin kan sprak ons aan.

Machine is erg stil als je draait op 1200 a 1400 toeren.

Duidelijk display en 10 jaar garantie op de direct drive motor.

Ze geven alleen geen garantie op de arbeid bij een defect na 2 jaar op de motor.

Dus eigenlijk niet echt 10 jaar garantie

Verder gewoon een aanrader.
Schrijf een review

Datum: 3-11-2007
Door: Wibo66
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wasmachine voldoet aan alle verwachtingen. Zeer duidelijk, stil en gemakkelijk in gebruik.
Schrijf een review

Datum: 26-10-2007
Door: Ilse Mira
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij hebben deze machine nu 1 week in bezit. Hij bevalt ons tot nu toe prima.

Veel keuze in de wasprogramma's.
Het Lampje in de trommel is ook erg handig.
Hij is erg stil tijdens het wassen (je hoort alleen het water klotsen).
Alleen bij het centrifugeren op 1600 toeren kan je hem goed horen ik had veel minder verwacht. Hiervoor had ik een oudere Bauknecht 1400 toeren en doe maakte bij het centrifugeren minder lawaai.
Hij staat goed waterpas dus daar kan het niet aan liggen.
Schrijf een review

Datum: 25-10-2007
Door: mr. ferdy
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
We waren waarschijnlijk een van de eersten in Nederland met deze machine. Eigelijk hadden we de voorloper van dit model besteld, de AEG 76800. Toen die niet meer leverbaar was, kregen we deze.. voor hetzelfde geld maar wel beter en luxer.
Er zitten erg veel programma's op, meer dan de helft gebruik je niet, maar zo is dat nou eenmaal met moderen machines. Hij staat bij ons op de voorzolder, we slapen ernaast. Erg belangrijk is een goede waterpas opstelling; we horen hem 's-nachts absoluut niet centrifugeren, komt ook door een verbeterde isolatie ten opzichte van het vorige model. Op 1600 toeren hoor je hem wel redelijk, maar op 1200 toeren is ie echt stil ! Dus 1600 toeren centrifuge laten we wachten tot de ochtend, dan hup even het laatste spoelwater weg en centrifugeren maar. Heeft ook als voordeel dat je was minder gekreukt is als je het direct erna eruit haalt en ophangt / in de droger stopt.

De trommelverlichting (we dachten: is alleen maar leuke gadget) is toch wel erg praktisch, je hebt goed licht op het wasgoed dat je in de trommel gooit en bij het leegruimen zie je geen sok o.i.d over het hoofd.

Door koolborstelloze motor wordt 10 jaar garantie gegeven door Electrolux Nederland. Ik moet hier nog wel ff achteraan, want wij hebben een duits model geleverd gekregen via winkelier die op zijn beurt stelt dat deze machine wél via de importeur is geleverd.

Zijn betrouwbaarheid moet ie nog gaan bewijzen, dat geldt eigelijk ook voor het wasresultaat. Tot nu toe is onze indruk dat de was er schoner uitkomt dan onze oude Bosch van 9 jaar die hij vervangt
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de Aeg-Electrolux Lavamat 76850
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Aeg-Electrolux wasmachines
Aeg-Electrolux Lavamat 98685 FL
v.a € 1.078,00
Gebruikers: 9,2
Aeg-Electrolux Lavamat 87485 FL
v.a € 899,00
Gebruikers: 8,4
Aeg-Electrolux Lavamat 87685 FL
v.a € 888,00
Gebruikers: 8,9
Aeg-Electrolux Lavamat 98685 FL
v.a € 1.078,00
Gebruikers: 9,2
Aeg-Electrolux Lavamat 70360 TL
v.a € 749,00
Gebruikers: 9,1
Aeg-Electrolux Lavamat 75675 FL
v.a € 699,00
Gebruikers: 8,9
Er is niet genoeg data van Wasmachines van Aeg-Electrolux voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Wasmachines voor analyses van andere merken.
Aeg-Electrolux Lavamat 75675 FL
v.a € 699,00
Experts: 7,1
Aeg-Electrolux Lavamat 87685 FL
v.a € 888,00
Experts: 7,0
Aeg-Electrolux Lavamat 54870
v.a € 385,00
Experts: 6,8