Volg ons

Alecto DBX-88 ECO

Voor- en nadelen van de Alecto DBX-88 ECO

Voordelen

  • Stabiele verbinding
  • Onder- en bovengrens van de temperatuur kan worden ingesteld
  • Geluid is prima
  • Je kunt via attentietoontjes de ouderunit opzoeken
  • Full Eco mode - schakelt de korte controlesignalen tussen de zender en ontvanger uit

Nadelen


Onze test
Consumententest | op
8,0

Alecto DBX-88eco: Goed geluid, slaapliedjes en niet te duur

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Alecto DBX-88eco heeft geen camera, dus ben je aangewezen op de kwaliteit van het geluid. En dat geluid is prima. Behalve een camera heeft hij bovendien alles wat je van een beetje babyfoon zou mogen verwachten. Het ligt uiteraard aan de lokale omstandigheden, maar bij mij thuis had ik tot circa 40 meter een stabiele verbinding tussen de baby- en ouderunit. Je kunt kiezen uit vijf verschillende slaapliedjes en je kunt een voedingsschema invoeren. Ik vind het handig dat je de ouderunit een attentietoontje kunt laten geven wanneer je hem kwijt bent. Deze babyfoon is niet te duur en toch goed genoeg.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 67,99
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Alecto DBX-88eco kost circa 80 euro. Ik vind dat de prijs prima in verhouding staat met de kwaliteit en daarom krijgt hij dan ook een kooptip. Babyfoons met camera (en goed geluid) zijn vaak veel duurder. Als je een camera niet nodig vindt, heb je hiermee een babyfoon met prima prijs-kwaliteitverhouding.
8,0
Connectiviteit
(Weging 20%)
Deze Alecto heeft volgens de fabrikant een unieke Eco Mode. Niet alleen wordt standaard de zender uitgeschakeld als de baby niet huilt, maar in de Full Eco Mode worden zelfs de korte controlesignalen tussen de zender en ontvanger uitgeschakeld. Ik kan niet controleren of dit ook daadwerkelijk gebeurd. Verder kun je ook een verbinding kiezen voor maximaal bereik óf een verbinding met beperkt bereik. Als de babyfoon niet op de netstroom is aangesloten en de baby/peuter is in hetzelfde huis, dan kun je beter voor beperkt gebruik kiezen, want dit scheelt in de batterijduur. Aan de voorkant van de babyfoon gaat een geel/groen led knipperen wanneer de ouderunit de babyunit elkaar aan het zoeken zijn. Hebben ze elkaar na een paar seconden niet gevonden dan hoor je ook nog eens een geluidssignaal. Als ze elkaar hebben gevonden dan blijft deze led branden. Dit is handig want nu kun je direct zien of de twee units nog met elkaar zijn verbonden. Om de kwaliteit van de verbinding te testen, heb ik de babyunit op de zolderslaapkamer gezet en de ouderunit heb ik meegenomen naar de woonkamer. Het signaal moest door twee betonnen verdiepingsvloeren heen en daar had deze babyfoon geen probleem mee. Ik woon in een twee-onder-een-kapwoning en toen ik de ouderunit bij mijn buren in de woonkamer had gezet, bleef de verbinding intact. Ik ben ook nog een stukje met de ouderunit gaan wandelen en na circa 40 meter werd de verbinding met de babyunit verbroken. Voor alle babyfoons geldt dat wanneer je er eentje hebt aangeschaft, eerst thuis de verbinding moet testen. Elke situatie is immers weer anders.
8,0
Beeld- en geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Bij deze digitale (DECT) babyfoon moet je het uitsluitend hebben van het geluid want een camera zit er niet op. De kwaliteit van het geluid vind ik erg goed. Zeker voor dit bedrag ben ik zeer tevreden.
8,0
Design / vormgeving
(Weging 10%)
Deze Alecto vind ik mooi vormgegeven. De behuizingen van de baby- en de ouderunit zijn overwegend wit en lichtblauw. De witte teksten op de toetsen zijn goed te lezen.
8,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
Wanneer de babyunit geluid detecteert, wordt dit doorgestuurd naar de ouderunit. De sterkte van het geluid kan harder of zachter worden gezet. Je kunt kiezen uit vijf slaapliedjes en je hebt de mogelijkheid om via de ouderunit iets tegen de baby/peuter te zeggen. Het volume kan dan harder of zachter worden gezet. Zowel op de baby- als op de ouderunit kun je een nachtverlichting inschakelen. Op de ouderunit kan het aantal graden worden ingesteld. Wanneer de onder- of de bovengrens wordt overschreden, dan wordt op het display de waarschuwing ‘te koud’ of ‘te warm’ getoond én er klinken na elke 30 seconden 3 attentietoontjes. Deze babyfoon heeft ook een timerfunctie die eenmalig of herhaald een signaal kan geven. Deze functie kun je gebruiken om voedingsintervallen voor de baby te programmeren. Wanneer je de ouderunit niet meer kunt vinden, kun je door middel van ‘Page’ knop gedurende 2 minuten oproeptonen laten klinken. Is de afstand tussen de babyunit en de ouderunit niet al te groot, dan kun je het bereik via het menu reduceren. Dit scheelt in de duur van de batterijen. De ouderunit heeft een riemclip en dat is handig om hem bijv aan je broeksriem te bevestigen. Er kunnen in deze unit vier oplaadbare batterijen en in de babyunit kunnen er twee in. Dit is erg fijn omdat je nu niet afhankelijk bent van de beschikbaarheid en de plaats van een stopcontact. Verder heb je nu een back-up bij een stroomstoring. Op de ouderunit kan één babyunit worden aangesloten.

8,0
Eindscore test
Alecto DBX-88 ECO

Reviews van de Alecto DBX-88 ECO

Gemiddelde score gebruikers

8,4
Inmiddels hebben 822 gebruikers hun mening gedeeld over de DBX-88 ECO van Alecto en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de DBX-88 ECO vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Op advies van vriendinnen deze babyfoon gekocht. ...
Door Inge op 28-6-2020

Op advies van vriendinnen deze babyfoon gekocht. Erg blij met de keuze. Makkelijk in gebruik, fijne muziekjes en handig dat je er door kunt spreken.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik had een 2e hands alecto babyfoon, ...
Door De Vries op 16-6-2020

Ik had een 2e hands alecto babyfoon, sowieso al een fijn merk ondanks dat het al een oudje was. Uiteindelijk toch overleden (eigen schuld) ik ging diverse babyfoons vergelijken en zag deze vaak goed uit testen en reviews komen, toen hij dan ook nog eens in de aanbieding kwam bij de babywinkel heb ik hem direct gekocht! Eerlijk? Ik had dit veeeeel eerder moeten doen, zo fijn!

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

8,0
Prima babyfoon voor een mooi prijsje. Voor ...
Door Linda op 21-5-2020

Prima babyfoon voor een mooi prijsje. Voor tweede kindje een extra exemplaar gekocht. - Goed bereik, ook in betonnen nieuwbouwwoning. - Handig dat gevoeligheid in te stellen is, zodat je niet elk kreuntje/huiltje hoort, maar wel de dingen die je moet horen. - Temperatuur wordt op zowel babyunit als ouderunit weergegeven, handig om te bepalen hoeveel kleding/dekens je nodig hebt en of je verwarming aan / raam open moet zetten. - Lichtjes geven aan hoe hard het geluid is, dus je kunt ook met het geluid uit of heel laag in de gaten houden of je moet gaan kijken. Amper gebruikt, maar zit er wel op: slaapliedjes. Mindere punten: - Als je een keer vergeet de ouderunit terug te zetten op de lader, dan is na een uur of 8 de batterij leeg en begint ie te piepen. Niet fijn in de nacht! - Eens in de paar maanden verliest hij het bereik en ook dan begint ie te piepen, dit herstelt zich vaak wel vanzelf. Tip: koop een extra oplaadstation voor de ouderunit als je de babyfoon zowel beneden als op je eigen slaapkamer wilt gebruiken.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

8,0
Een eenvoudig te bedienen babyfoon, met een ...
Door Lana op 14-5-2020

Een eenvoudig te bedienen babyfoon, met een aantal leuke extra functies zoals slaapliedjes en lichtjes. Degelijk formaat, accu goed en handig op te laden vanuit stroompunt of met oplaadbare batterijen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Goed bereik ook door de dikke beton ...
Door Manon op 4-5-2020

Goed bereik ook door de dikke beton muur, goed geluid, duidelijke handleiding, al met een goed apparaat voor een mooi prijsje.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

8,0
Goede babyfoon, makkelijk en duidelijk in te ...
Door Rinske op 3-3-2020

Goede babyfoon, makkelijk en duidelijk in te stellen ook vanaf de ouder unit kan je alles besturen. Fijn dat er verschillende functies opzitten zoals licht en muziek.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

8,0
Prima babyfoon voor een betaalbare prijs! Basic, maar ...
Door Yvette op 6-2-2020

Prima babyfoon voor een betaalbare prijs! Basic, maar doet wat hij moet doen. Minpuntje: geen oplaadbare batterijen meegeleverd voor de baby-unit.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Doet wat hij moet doen zonder poespas. ...
Door Marieke op 12-11-2019

Doet wat hij moet doen zonder poespas. Makkelijk in gebruik. Genoeg functies. Vooral slaapliedjes er op is handig.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een hele fijne babyfoon! Prettig dat je de ...
Door Janneke Arnts op 2-10-2019

Een hele fijne babyfoon! Prettig dat je de temperatuur op het kamertje af kunt lezen. Ook de functie om terug te spreken tegen uw kindje is fijn. Ook rondomhuis goed te gebruiken. Denk aan de tuin of de schuur. Echt een aanrader.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

9,0
Functioneert zoals aangegeven staat in de omschrijving ...
Door Rchl op 17-9-2019

Functioneert zoals aangegeven staat in de omschrijving ! Je hoort alles, goed bereik, goede accu, nachtlampje & liedjes functioneren goed Zeer tevreden

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Alecto DBX-88 ECO
Gemiddelde score redacteuren
7,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Alecto DBX-88 ECO
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,7
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Alecto DBX-88 ECO.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Alecto DBX-88 ECO? Onze eigen test van de DBX-88 ECO staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Alecto DBX-88eco: Goed geluid, slaapliedjes en niet te duur
8,0
28-11-2018
BesteProduct.nl

De Alecto DBX-88eco heeft geen camera, dus ben je aangewezen op de kwaliteit van het geluid. En dat geluid is prima. Behalve een camera heeft hij bovendien alles wat je van een beetje babyfoon zou mogen verwachten. Het ligt uiteraard aan de lokale omstandigheden, maar bij mij thuis had ik tot circa 40 meter een stabiele verbinding tussen de baby- en ouderunit. Je kunt kiezen uit vijf verschillende slaapliedjes en je kunt een voedingsschema invoeren. Ik vind het handig dat je de ouderunit een attentietoontje kunt laten geven wanneer je hem kwijt bent. Deze babyfoon is niet te duur en toch goed genoeg.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,2
Consumentengids
1-9-2015
9,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Alecto DBX-88 ECO aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 67,99 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,7
laagste prijs
€ 67,99
prijs/kwaliteit
9,0

Laagste prijzen Alecto DBX-88 ECOSpecificaties van Alecto DBX-88 ECO

Algemeen

EAN
8712412584482 , 8712412981663 , 8712412584536 , 8712412981199 , 8712412570843 , 8712412560585 , 8712412676651
Partnumber
, DBX-88 ECO
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2019 , 2016 , 2004
Releasedatum
December 2012

Algemene Kenmerken

Type babyfoon
DECT babyfoon
Interface
digitaal(DECT)
Kleur(en)
wit, blauw
Max. bereik binnen
50 m
Max. bereik buiten
250 m, 300 m
Overige bijzonderheden
Met nachtlampje. , Slaapliedjes en nachtverlichting op afstand te bedienen. 5 Polyfone slaapliedjes.
Type/soort
babyfoon
Fabrikant kleur(en)
blauw, wit
Bereik (buiten)
200 t/m 300 m
Bereik (max.)
300 m
Inclusief microfoon
Ja
Aantal kanalen
1

Opties

Opties
slaapliedjes, ECO-mode, talk-back functie, temperatuurweergave , verlichting , indicator batterij , indicator geen bereik , nachtlampje
Terugspreekfunctie
Ja
Slaapliedjes
Ja
ECO mode
Ja
Inclusief camera
Nee
Nachtverlichting
Ja
Geruststellende nachtlamp
Ja
Automatische 'Geen bereik'-waarschuwing
Ja
Kalmerende slaapliedjes
Ja
Nachtmodus
Ja
Trilfunctie
Nee

Sensors

Sensoren
temperatuur , geluid
Temperatuursensor
Ja
Thermometer
Ja
Geluidsdetectie
Ja
Bewegingssensor
Nee

Bediening

Ingebouwd display
Ja
Type display
LCD
Volumeregeling
digitaal
Polyfone beltonen
Ja

Meegeleverd

Riemclip
Ja

Energie

Batterij bijna leeg-indicatie
Ja
Levensduur accu
24 uur
Accu indicator
Ja

Product

Website fabrikant
http://www.alecto.info/TradePoint/Item_View?itemNo=DBX-88
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
9
Beoordeling experts
7,7
Beoordeling consumenten
8,4
Prijs / kwaliteit
9,0