Volg ons

Luvion Essential

Voordelen
  • Prima geluidskwaliteit
  • Eenvoudig in gebruik
  • Er kunnen 4 baby-units aan de ouder-unit worden gekoppeld
Nadelen
  • Liedjes wil ik alleen op de baby-unit kunnen horen en niet op de ouder-unit.

Onze test
Consumententest | op
7,7

Luvion Essential: Deze babyfoon is de meest complete die ik tot nu heb getest

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Luvion Essential heeft een kleurenscherm van 5 x 7 cm. De kleuren zijn wat flets, maar al met al ben ik tevreden over de kwaliteit van het beeld overdag. Ik hoef er tenslotte geen film met ondertiteling mee te kijken. In het donker is het beeld wat korrelig, maar ook dan kun je alles nog erg goed waarnemen. Het geluid is prima en in mijn woonsituatie was de verbinding soms prima, maar het liet me soms ook wat in de steek. De plaats waar ik de baby-unit neerzette en óf ik mijn buren - waarvan hun huis aan die van mij vastzit (tweekapper) - of de buren die op circa 15 m afstand wonen, als oppas inschakelde, was hierbij van invloed. De VOX-functie, dat is het activeren van de ouder-unit d.m.v. geluid, werkt ook prima. Voor een bedrag van € 149,00 koop je een babyfoon die - wanneer hij een goede en stabiele verbinding heeft- een prima koop is. Aangezien de woonsituatie elke keer weer anders is en een goede en stabiele verbinding essentieel is voor een babyfoon, geef ik het advies om bij de aanschaf van een babyfoon thuis eerst de verbinding te testen tussen de baby- en de ouder-unit. Mocht dit niet goed zijn dan breng/stuur je het apparaat binnen de aangegeven periode terug en kies je een ander. Ik geef deze babyfoon een kooptip omdat in mijn privésituatie de verbinding tussen ouder- en babyunit stabiel was en omdat ik erg tevreden ben over de prijs-kwaliteitverhouding.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 86 reviews
Consumententester
vanaf 149,00
7,0
Connectiviteit
(Weging 20%)
Op de statusbalk bovenaan het beeldscherm wordt de signaalsterkte aangegeven. Dit is erg handig omdat je nu direct kunt zien wanneer deze sterkte hoog of juist laag is. Om de verbinding te testen heb ik de baby-unit in de zolderslaapkamer gezet. De ouder-unit heb ik vervolgens meegenomen naar de woonkamer. Het signaal moest door twee betonnen verdiepingsvloeren heen en daar had deze babyfoon geen problemen mee. Toen ik met de ouder-unit naar de buren wilde lopen, viel de verbinding al weg toen ik maar nauwelijks de deur uit was. Ook in hun woonkamer had ik geen verbinding. Wanneer de verbinding verbroken wordt zie je op het scherm een rode tekst ‘Out of Range’ verschijnen, gevolgd door twee pieptonen. Na deze test heb ik de baby-unit in één van de slaapkamers op de 1e verdieping gezet. Nu had ik wel een stabiele verbinding in de woonkamer van mijn buren. Tijdens een mooie zomerdag vind ik het prettig dat ik vanuit een tuinstoel toch op de baby/peuter kan passen. In de tuin viel de verbinding direct weg toen ik de baby-unit op de zolderslaapkamer had staan. Zette ik deze een verdiepingsvloer lager dan had ik in de directe omgeving van de gevel wel een stabiele verbinding. Ging ik daarentegen achter in de tuin zitten, dan viel de verbinding weer weg. Ik heb geen overburen maar naast mijn woning staat op ongeveer 15 meter afstand ook een woning. Ik was benieuwd of er een verbinding was tussen de baby- en ouder-unit. Dit was niet het geval en het maakte niet uit of ik de baby-unit op de zolderslaapkamer of een verdieping lager zette. Ik was nog niet bij de voordeur van deze buren of de verbinding viel weg. Bij de aanschaf van een babyfoon vind ik maar één ding echt belangrijk en dat is dat er een stabiele verbinding is tussen de baby- en ouder-unit. Ik wil dan ook het advies geven om bij de aanschaf van deze babyfoon, overigens geldt dat ook voor alle andere types/merken, eerst thuis de verbinding te testen. Elke situatie is immers weer anders. Mocht de verbinding niet naar wens zijn dan breng/stuur ik de babyfoon weer terug en ga op zoek naar een andere die wel een goede verbinding heeft. Je kunt veel beter een babyfoon kopen waar het beeldkwaliteit iets minder is of wanneer er wat minder mogelijkheden op zitten dan wanneer er geen verbinding is of dat deze elke keer wegvalt.
8,0
Beeld- en geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Net als vele andere babyfoons heeft deze Essential ook een VOX-functie. Dit houdt in dat je de babyfoon automatisch in kunt laten schakelen wanneer de baby/peuter een geluid maakt. In het submenu kun je de gevoeligheid instellen. De knop om de VOX-functie in of uit te schakelen zit op de babyfoon. Deze knop is gemakkelijk te herkennen aan het symbool van een monitor waar een verticale lijn doorheen loopt. Het kleurenbeeldscherm is 5 x 7 cm groot en dat vind ik een prima afmeting. Aan de achterkant van de ouder-unit zit een verstelbare standaard. Op deze standaard zit een gleufje waar een haakje in past. Je kunt dus de ouder-unit neerzetten maar ook ophangen. De kleuren van het beeld zijn overdag wat flets. Al is dit niet erg, omdat ik alleen maar hoef te zien wat de baby/peuter ‘uitspookt’ en dat kan prima met deze babyfoon. Het nachtzicht vind ik wat korrelig, maar dan nog kan ik alles prima waarnemen. Aan de ouder-unit kunnen in totaal 4 baby-units worden gekoppeld. Op het beeldscherm kun je door middel van een getal zien welke baby-unit is gekoppeld. Omdat bij dit testexemplaar maar 1 unit was meegeleverd, heb ik niet kunnen testen hoe is het wanneer er 4 baby-units aan de ouder-unit zijn gekoppeld. Op de ouder-unit zit tevens een terugspreekknop. Zolang je deze knop ingedrukt houdt, kun je tegen de baby/peuter spreken. Het volume kan op de baby-unit worden ingesteld. Op de ouder-unit zit ook een zoomknop waarmee je het beeld iets dichterbij kunt halen. De baby-unit is voorzien van een aantal infrarood LED’s voor nachtzicht. Ik vind de beelden wat korrelig, maar desondanks dat was ik toch in staat om voldoende zicht op het kind te hebben. De camera van de baby-unit kan heel gemakkelijk in alle standen worden gezet. Aan de achterkant van deze unit zit een microfoontje dat het geluid erg goed weergeeft.
7,0
Design / vormgeving
(Weging 10%)
Deze Essential heeft de kleuren wit en zwart. Ik vind de baby-unit wel iets van een robotje hebben. De ouder-unit vind ik saai. Beide units doen een beetje goedkoop aan. Desalniettemin zijn de symbolen en letters op de toetsen goed leesbaar en doet hij verder wat je van hem verwacht.
8,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
Op de ouder-unit van deze Essential zit een terugspreekknop waarmee, als die wordt indrukt, je het kindje kunt laten weten dat het niet alleen op deze wereld is. Er is ook een knop waarmee drie verschillende liedjes kunnen worden afgespeeld. Het volume kan in het submenu worden ingesteld. Ik vind het jammer dat ik de liedjes ook op de ouder-unit hoor en dat ik deze niet kan uitzetten. Dat de baby/peuter een liedje hoort, vind ik prima, maar ik wil dit niet op de ouder-unit horen. Ik heb gezocht naar een uitknop maar heb deze niet kunnen vinden. In het submenu kun je ook de voedingstijd instellen en je kunt ook de temperatuur van de ruimte aflezen waar de baby-unit staat. De batterijduur kun je op de ouder-unit aflezen. De batterijen gaan circa 4,5 uur mee voordat je ze opnieuw moet opladen. Ik had toen overigens de VOX-functie niet ingeschakeld. Het beeld kan in- en uit worden gezoomd. Je kunt de camera niet op afstand bewegen en daarom vind ik de zoomfunctie overbodig. Voor mij volstaat een totaalbeeld. Ik wil kunnen zien dat het kindje nog in het bedje ligt, of het staat en ik wil kunnen horen of het huilt. Bij deze babyfoon worden haakjes, schroefjes en zelfs de pluggen meegeleverd om de ouder-unit aan een muur te kunnen bevestigen.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Mijn kleindochter slaapt wanneer zij bij ons logeert in een slaapkamer op de 1e verdieping. Ik heb dan een stabiele verbinding tussen de baby- en ouder-unit die in de woonkamer staat. Gelet op de mogelijkheden van deze Luvion Essential en de verhouding tussen de prijs (€ 149,00) en de kwaliteit geef ik deze babyfoon een kooptip.

7,7
Eindscore test
Luvion Essential

Reviews van de Luvion Essential

Gemiddelde score gebruikers

8,2
Inmiddels hebben 84 gebruikers hun mening gedeeld over de Essential van Luvion en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Essential vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
6,0
Om maar direct met de deur in ...
Door Mark op 15-9-2018

Om maar direct met de deur in huis te vallen na een jaar te hebben gebruikt: bereik is echt slecht, woon in een jaren 30 woning en krijg vaak de melding buiten bereik. We praten hier over nog geen 10m tussen de twee stations. Batterij is ook niet best, gaat geen 1.5 uur mee, apparaat staat zelfs op VOX. Een tip voor iedereen die geld wil besparen en een betere bereik en batterijduur : luvion easy kopen. Die hebben wij nu ook en is stukken beter.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Uit ervaring met deze babyfoon bij ander ...
Door Lola82 op 7-7-2018

Uit ervaring met deze babyfoon bij ander kleinkind hebben wij deze van opa en oma gekregen. Genoeg functies. Duidelijk en makkelijk in gebruik.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Makkelijk in gebruik. Geluid goed. Camera geedt ...
Door Rianne1990 op 27-6-2018

Makkelijk in gebruik. Geluid goed. Camera geedt goed zicht, ook in het donker. Bereik soms beperkt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

5,0
Een babyfoon met camera is een echt ...
Door Gas op 12-5-2018

Een babyfoon met camera is een echt gemak. We gebruiken de luvion babyfoon 15 maanden. Ik vond de kwaliteit al matig aanvoelen. Samengesteld uit goedkope materialen. Ondanks dat de oplaadkabel nooit wordt opgewonden is sinds kort heeft het kabeltje intern een breuk. Wellicht zijn andere merken iets beter.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Duidelijk mooi beeld met zoom, geluid is ...
Door BrandNewDad op 10-5-2018

Duidelijk mooi beeld met zoom, geluid is goed en terugspreekfunctie helder en herkenbaar. Een hoop extra functies zoals de muziekjes, thermometer etc. Makkelijk in gebruik te nemen, plug en play. Doet wat ie moet doen, je krijgt waar voor je geld.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

6,0
Goed beeld. Geluid redelijk, als je ...
Door Peter S op 3-5-2018

Goed beeld. Geluid redelijk, als je een liedje afspeeld klinkt het voor je baby goed maar voor jou erg vals. Jammer dat de batterij super slecht is. Camera doet het alleen met stekker en het scherm houd het maar paar uurtjes vol. Dan moet ie ook echt in de lader. Achteraf zeker een andere keus gemaakt.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb 3 a 4 maanden lang ...
Door Kelsey1990 op 25-4-2018

Ik heb 3 a 4 maanden lang lopen oriënteren welke babyfoon ik nu moest aanschaffen En telkens kwam ik toch weer bij deze babyfoon uit! Aangezien ik ook best een lastige ben als ik bepaalde revieuws lees dat ik dan best snel afknap Nu bij deze babyfoon zag ik dat die behoorlijk hoog scoorde en dat de meeste revieuws heel erg positief zijn Mijn kleine moet nog geboren worden maar wilde toch wel een goede babyfoon in huis. Tot nu toe doet die wat die moet doen ! Makkelijk te installeren en verbinding is super tot nu toe gewoon echt 100 procent storingsvrij! Praatfunctie werkt perfect beeld is super Wel een beetje korrelig hier en daar maar goed je hoeft er geen fotos mee te knippen ondanks dat vindt ik het beeld nog steeds gewoon mooi en met de belichting instellingen kan je hem lichter en donker zetten zodat je de juiste stand hebt om je kindje het mooist en duidelijkst te zien! Wat ik ook erg een pluspunt vindt maar dit is puur persoonlijk er zitten 3 liedjes op als je dat op de ouderunit aanzet hoor je hem boven en op je ouder unit vindt ik wel prettig zo weet je zeker dat je een muziekje aan hebt staan en vindt het voormezelf ook best rustgevend Haha ik had bij sommige revieuws gelezen dat mensen dit storend kunnen vinden maar heel eerlijk geluid is alles behalve storend! Signaal is hier ook gewoon 4 volle streepjes dus is ook echt 100 procent al met al ik ben zeer tevreden met deze aankoop en hoop dat ik er lang plezier van mag hebben!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

6,0
De babyfoon werkt goed, maar mijn oplader ...
Door Femke op 23-12-2017

De babyfoon werkt goed, maar mijn oplader is voor de 2e keer kapot. De eerste keer kreeg ik in de winkel een nieuwe, probleem snel opgelost. Nu moest ik via Luvion klantenservice een nieuwe aanvragen. Dinsdag aangevraagd en de oplader zou meteen verstuurd worden. Nog niets ontvangen en kerst komt er aan, dus een dikke week zonder babyfoon. Erg vervelend en zeker met een ziek kind!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
wij hebben dit product gekocht om ons ...
Door benjamin op 22-11-2017

wij hebben dit product gekocht om ons kleintje in de gaten te houden. zeer belangrijk voor als ze gaan draaien maar nog niet terug kunnen draaien. hebben wel een speciale matras gekocht maar het is toch beter dat ze op hun rugje kunnen liggen. met dit groot beeldscherm heb je het zo gezien. zeer helder en duidelijk beeld zowel bij licht en donker. het beeld kun je ook uitzetten maar gaat automatisch aan als je baby geluiden maakt. ( je hebt gelukkig gevoeligheid keuzes ) en als je even je kind gerust wil stellen hoef je je zetel niet uit je kunt zo met ze praten als je de knop in duwt. of je zet een deuntje op zodat ze terug lekker kunnen inslapen zeer handig is ook dat je de kamer temperatuur kunt aflezen zo kun je zorgen dat ze het nooit te koud krijgen je kan ook meerdere camera's aansluiten handig als je 2 of meer baby's in de gaten moet houden gewoon een prachtig toestel eens je het hebt is het niet te missen

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Echt een goed camera babyfoon. Mooi helder ...
Door sven verslype op 9-10-2017

Echt een goed camera babyfoon. Mooi helder beeld. Zeker een aanrader en zeer gemakkelijk in gebruik.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Luvion Essential
Gemiddelde score redacteuren
6,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Luvion Essential
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
6,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Luvion Essential.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Luvion Essential? Onze eigen test van de Essential staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Luvion Essential: Deze babyfoon is de meest complete die ik tot nu heb getest
7,7
21-9-2017
BesteProduct.nl

De Luvion Essential heeft een kleurenscherm van 5 x 7 cm. De kleuren zijn wat flets, maar al met al ben ik tevreden over de kwaliteit van het beeld overdag. Ik hoef er tenslotte geen film met ondertiteling mee te kijken. In het donker is het beeld wat korrelig, maar ook dan kun je alles nog erg goed waarnemen. Het geluid is prima en in mijn woonsituatie was de verbinding soms prima, maar het liet me soms ook wat in de steek. De plaats waar ik de baby-unit neerzette en óf ik mijn buren - waarvan hun huis aan die van mij vastzit (tweekapper) - of de buren die op circa 15 m afstand wonen, als oppas inschakelde, was hierbij van invloed. De VOX-functie, dat is het activeren van de ouder-unit d.m.v. geluid, werkt ook prima. Voor een bedrag van € 149,00 koop je een babyfoon die - wanneer hij een goede en stabiele verbinding heeft- een prima koop is. Aangezien de woonsituatie elke keer weer anders is en een goede en stabiele verbinding essentieel is voor een babyfoon, geef ik het advies om bij de aanschaf van een babyfoon thuis eerst de verbinding te testen tussen de baby- en de ouder-unit. Mocht dit niet goed zijn dan breng/stuur je het apparaat binnen de aangegeven periode terug en kies je een ander. Ik geef deze babyfoon een kooptip omdat in mijn privésituatie de verbinding tussen ouder- en babyunit stabiel was en omdat ik erg tevreden ben over de prijs-kwaliteitverhouding.

BesteProduct.nl
Magazine testen
5,8
Consumentengids
1-9-2015
6,0
Prijs / kwaliteit
De Luvion Essential kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Babyfoons in de ranglijst. Er zijn voor € 149,00 betere Babyfoons verkrijgbaar.
expertscore
6,9
laagste prijs
€ 149,00
prijs/kwaliteit
6,0

Laagste prijzen Luvion EssentialSpecificaties

Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
8718546340161
Introductie model
2014
Releasedatum
January 2015
EAN
8718546340161
Type/soort
baby-videomonitor
Kleuren
wit
Max. bereik buiten
250 m
Out-of-range indicator
Ja
Instelbaar volume
Ja
Terugspreekfunctie
Ja
Optische weergave
LED-indicatie
Camera babyfoon
Ja
Weergave kamertemperatuur
Ja
Nachtverlichting
Ja
Storingsvrij
Ja
Muziek
Ja
Voeding
Batterij
Ja
Lege batterij indicatie
Ja
Overig
Overige bijzonderheden
3,5 inch scherm, 4 camera's extra op aan te sluiten.
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
6,9
Beoordeling consumenten
8,2
Prijs / kwaliteit
6,0