Volg ons

Luvion Essential

Voordelen
  • Prima geluidskwaliteit
  • Eenvoudig in gebruik
  • Er kunnen 4 baby-units aan de ouder-unit worden gekoppeld
Nadelen
  • Liedjes wil ik alleen op de baby-unit kunnen horen en niet op de ouder-unit.

Onze test
Consumententest | op
7,7

Luvion Essential: Deze babyfoon is de meest complete die ik tot nu heb getest

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Luvion Essential heeft een kleurenscherm van 5 x 7 cm. De kleuren zijn wat flets, maar al met al ben ik tevreden over de kwaliteit van het beeld overdag. Ik hoef er tenslotte geen film met ondertiteling mee te kijken. In het donker is het beeld wat korrelig, maar ook dan kun je alles nog erg goed waarnemen. Het geluid is prima en in mijn woonsituatie was de verbinding soms prima, maar het liet me soms ook wat in de steek. De plaats waar ik de baby-unit neerzette en óf ik mijn buren - waarvan hun huis aan die van mij vastzit (tweekapper) - of de buren die op circa 15 m afstand wonen, als oppas inschakelde, was hierbij van invloed. De VOX-functie, dat is het activeren van de ouder-unit d.m.v. geluid, werkt ook prima. Voor een bedrag van € 149,00 koop je een babyfoon die - wanneer hij een goede en stabiele verbinding heeft- een prima koop is. Aangezien de woonsituatie elke keer weer anders is en een goede en stabiele verbinding essentieel is voor een babyfoon, geef ik het advies om bij de aanschaf van een babyfoon thuis eerst de verbinding te testen tussen de baby- en de ouder-unit. Mocht dit niet goed zijn dan breng/stuur je het apparaat binnen de aangegeven periode terug en kies je een ander. Ik geef deze babyfoon een kooptip omdat in mijn privésituatie de verbinding tussen ouder- en babyunit stabiel was en omdat ik erg tevreden ben over de prijs-kwaliteitverhouding.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 118 reviews
Consumententester
vanaf 119,20
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Mijn kleindochter slaapt wanneer zij bij ons logeert in een slaapkamer op de 1e verdieping. Ik heb dan een stabiele verbinding tussen de baby- en ouder-unit die in de woonkamer staat. Gelet op de mogelijkheden van deze Luvion Essential en de verhouding tussen de prijs (€ 149,00) en de kwaliteit geef ik deze babyfoon een kooptip.
7,0
Connectiviteit
(Weging 20%)
Op de statusbalk bovenaan het beeldscherm wordt de signaalsterkte aangegeven. Dit is erg handig omdat je nu direct kunt zien wanneer deze sterkte hoog of juist laag is. Om de verbinding te testen heb ik de baby-unit in de zolderslaapkamer gezet. De ouder-unit heb ik vervolgens meegenomen naar de woonkamer. Het signaal moest door twee betonnen verdiepingsvloeren heen en daar had deze babyfoon geen problemen mee. Toen ik met de ouder-unit naar de buren wilde lopen, viel de verbinding al weg toen ik maar nauwelijks de deur uit was. Ook in hun woonkamer had ik geen verbinding. Wanneer de verbinding verbroken wordt zie je op het scherm een rode tekst ‘Out of Range’ verschijnen, gevolgd door twee pieptonen. Na deze test heb ik de baby-unit in één van de slaapkamers op de 1e verdieping gezet. Nu had ik wel een stabiele verbinding in de woonkamer van mijn buren. Tijdens een mooie zomerdag vind ik het prettig dat ik vanuit een tuinstoel toch op de baby/peuter kan passen. In de tuin viel de verbinding direct weg toen ik de baby-unit op de zolderslaapkamer had staan. Zette ik deze een verdiepingsvloer lager dan had ik in de directe omgeving van de gevel wel een stabiele verbinding. Ging ik daarentegen achter in de tuin zitten, dan viel de verbinding weer weg. Ik heb geen overburen maar naast mijn woning staat op ongeveer 15 meter afstand ook een woning. Ik was benieuwd of er een verbinding was tussen de baby- en ouder-unit. Dit was niet het geval en het maakte niet uit of ik de baby-unit op de zolderslaapkamer of een verdieping lager zette. Ik was nog niet bij de voordeur van deze buren of de verbinding viel weg. Bij de aanschaf van een babyfoon vind ik maar één ding echt belangrijk en dat is dat er een stabiele verbinding is tussen de baby- en ouder-unit. Ik wil dan ook het advies geven om bij de aanschaf van deze babyfoon, overigens geldt dat ook voor alle andere types/merken, eerst thuis de verbinding te testen. Elke situatie is immers weer anders. Mocht de verbinding niet naar wens zijn dan breng/stuur ik de babyfoon weer terug en ga op zoek naar een andere die wel een goede verbinding heeft. Je kunt veel beter een babyfoon kopen waar het beeldkwaliteit iets minder is of wanneer er wat minder mogelijkheden op zitten dan wanneer er geen verbinding is of dat deze elke keer wegvalt.
8,0
Beeld- en geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Net als vele andere babyfoons heeft deze Essential ook een VOX-functie. Dit houdt in dat je de babyfoon automatisch in kunt laten schakelen wanneer de baby/peuter een geluid maakt. In het submenu kun je de gevoeligheid instellen. De knop om de VOX-functie in of uit te schakelen zit op de babyfoon. Deze knop is gemakkelijk te herkennen aan het symbool van een monitor waar een verticale lijn doorheen loopt. Het kleurenbeeldscherm is 5 x 7 cm groot en dat vind ik een prima afmeting. Aan de achterkant van de ouder-unit zit een verstelbare standaard. Op deze standaard zit een gleufje waar een haakje in past. Je kunt dus de ouder-unit neerzetten maar ook ophangen. De kleuren van het beeld zijn overdag wat flets. Al is dit niet erg, omdat ik alleen maar hoef te zien wat de baby/peuter ‘uitspookt’ en dat kan prima met deze babyfoon. Het nachtzicht vind ik wat korrelig, maar dan nog kan ik alles prima waarnemen. Aan de ouder-unit kunnen in totaal 4 baby-units worden gekoppeld. Op het beeldscherm kun je door middel van een getal zien welke baby-unit is gekoppeld. Omdat bij dit testexemplaar maar 1 unit was meegeleverd, heb ik niet kunnen testen hoe is het wanneer er 4 baby-units aan de ouder-unit zijn gekoppeld. Op de ouder-unit zit tevens een terugspreekknop. Zolang je deze knop ingedrukt houdt, kun je tegen de baby/peuter spreken. Het volume kan op de baby-unit worden ingesteld. Op de ouder-unit zit ook een zoomknop waarmee je het beeld iets dichterbij kunt halen. De baby-unit is voorzien van een aantal infrarood LED’s voor nachtzicht. Ik vind de beelden wat korrelig, maar desondanks dat was ik toch in staat om voldoende zicht op het kind te hebben. De camera van de baby-unit kan heel gemakkelijk in alle standen worden gezet. Aan de achterkant van deze unit zit een microfoontje dat het geluid erg goed weergeeft.
7,0
Design / vormgeving
(Weging 10%)
Deze Essential heeft de kleuren wit en zwart. Ik vind de baby-unit wel iets van een robotje hebben. De ouder-unit vind ik saai. Beide units doen een beetje goedkoop aan. Desalniettemin zijn de symbolen en letters op de toetsen goed leesbaar en doet hij verder wat je van hem verwacht.
8,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
Op de ouder-unit van deze Essential zit een terugspreekknop waarmee, als die wordt indrukt, je het kindje kunt laten weten dat het niet alleen op deze wereld is. Er is ook een knop waarmee drie verschillende liedjes kunnen worden afgespeeld. Het volume kan in het submenu worden ingesteld. Ik vind het jammer dat ik de liedjes ook op de ouder-unit hoor en dat ik deze niet kan uitzetten. Dat de baby/peuter een liedje hoort, vind ik prima, maar ik wil dit niet op de ouder-unit horen. Ik heb gezocht naar een uitknop maar heb deze niet kunnen vinden. In het submenu kun je ook de voedingstijd instellen en je kunt ook de temperatuur van de ruimte aflezen waar de baby-unit staat. De batterijduur kun je op de ouder-unit aflezen. De batterijen gaan circa 4,5 uur mee voordat je ze opnieuw moet opladen. Ik had toen overigens de VOX-functie niet ingeschakeld. Het beeld kan in- en uit worden gezoomd. Je kunt de camera niet op afstand bewegen en daarom vind ik de zoomfunctie overbodig. Voor mij volstaat een totaalbeeld. Ik wil kunnen zien dat het kindje nog in het bedje ligt, of het staat en ik wil kunnen horen of het huilt. Bij deze babyfoon worden haakjes, schroefjes en zelfs de pluggen meegeleverd om de ouder-unit aan een muur te kunnen bevestigen.

7,7
Eindscore test
Luvion Essential

Reviews van de Luvion Essential

Gemiddelde score gebruikers

8,2
Inmiddels hebben 92 gebruikers hun mening gedeeld over de Essential van Luvion en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Essential vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
We kozen voor dit product omdat we ...
Door FIk Segers op 12-4-2019

We kozen voor dit product omdat we graag een camera en terugspreekfunctie hadden. Na testen ondervonden we goede beeld- en geluidskwaliteit. En ook geen geruis in stand-by-stand. Fijn om te weten dat we meerdere camera's kunnen aansluiten. Een nadeel vonden we dat het geluid na de terugspreekfuntie vanuit de kamer enkele seconden wegvalt. Dus een reactie hoor je niet. Ook jammer dat de knopjes niet verlicht zijn als je in een donkere kamer staat. Tenslotte is het voor ons een goede kwaliteit voor deze prijs.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Hanneke Winius
7-3-2019
"Super enthousiast"

Ben grootmoeder en pas af en toe op kleindochter. Wat een fantastische babyfoon. Het oppassen is ontspannend, ik kan haar zien en horen als ze slaapt, ik ben erg enthousiast. Vroeger moest je steeds naar boven lopen....ik zou elke grootouder een Luvion babyfoon met camera aanraden!!!

- - -

Sterke punten: Geen stress; scheelt veel traplopen.
Zwakke punten: Geen.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

10,0
Goede babyfoon. Het was makkelijk te installeren ...
Door Mevrbpieters op 5-2-2019

Goede babyfoon. Het was makkelijk te installeren en is makkelijk in gebruik. Heeft veel opties en een duidelijk groot scherm. Voor deze prijs is het echt een top babyfoon!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het scherm is super helder. Geluid is ...
Door MM op 10-1-2019

Het scherm is super helder. Geluid is goed en het is een handige babyfoon je hoeft hem alleen maar even te " connecten " en doet het meteen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Fijn om te kunnen zien wat er ...
Door Dania op 28-10-2018

Fijn om te kunnen zien wat er gebeurd. Zo hoef je niet bij ieder geluidje bij je kleintje naast bed te staan. Beeld en geluid werken prima.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Werkt goed en heeft een goed scherm. ...
Door Sara Zamani op 24-10-2018

Werkt goed en heeft een goed scherm. Je kunt je baby goed zien en horen! Batterijduur is kort, maar daar heb je een lader voor. Ik raad het aan!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

1,0
Goede hoop op deze beste koop maar ...
Door Leonie op 11-10-2018

Goede hoop op deze beste koop maar hij valt tegen. Omdat: - Slecht bereik - Slechte kijkhoek (op de salontafel moet je opstaan van de bank af om te kijken) - Heel prijzig - Korte stand-by tijd - Brokkelig beeld - Het knopje van de energiebesparing zit helaas naast die van de muziek, hierdoor zet je soms de muziek per ongeluk aan - Het beeld is niet onafhankelijk van het geluid te bedienen. Het beeld gaat altijd aan als er geluid te horen is - Slechte service. Het pootje is al 2 keer afgebroken. De eerste keer viel onder de garantie maar de tweede keer niet. Reparatiekosten € 79,95... Voor mij nooit meer een Luvion!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na afweging babyfoon met of zonder beeld ...
Door Hobbypaard op 10-10-2018

Na afweging babyfoon met of zonder beeld gekozen voor met en nooit spijt gehad. Geeft zeer veel rust, wetende dat je bij een opvallend geluid gelijk beeld er bij hebt. Geeft ons ook zeker een veiliger gevoel, zeker nadat wij iets bijzonders hoorde en het beeld aangaf dat we idd beter even naar boven konden gaan (zal de details besparen). In de keuze voor welke babyfoon met beeld was 1 ding heel belangrijk voor ons: geen stotterend beeld, want dat vinden wij heel irritant. Over het beeld van dit product is op deze site al veel geschreven, en idd zijn er babyfoons met veel scherper beeld, helderdere kleuren of technisch hoogwaardige camera's. Maar die zijn veel duurder. En laten we wel wezen, is het voor overzicht op je kind of om een HD-film op te nemen? Dit product doet wat hij moet, is makkelijk in gebruik, geeft bij veel en weinig licht gewoon degelijk beeld (middels nachtzichtcamera) zonder overdreven features. Paar voor en nadelen: Voor: * De "slaat aan bij geluid" functie is ideaal voor 's nachts. Zelf lekker slapen maar wel direct beeld krijgen als er iets is zonder met je slaapdronken kop daar iets voor te hoeven doen. Ideaal. * Doet alles wat een beeld-babyfoon moet doen, zonder overbodige poespas, voor een redelijke prijs. * Geen stotterend beeld. * Beeld is geen HD, maar zowel overdag als 's nachts prima. * Beeldunit is qua formaat praktisch genoeg om mee te slepen (vooral handig als je 3 verdiepingen hebt). Tegen: * Accu is niet gigantisch. Korte spurtjes (+/- 3 uur) zonder stopcontact is prima, maar voor normaal gebruik moet hij eigenlijk constant ingeplugd zitten. * Kabels zijn niet erg stevig. Heb de netvoeding van de ouderunit nu voor de 2de keer in 2 jaar tijd moeten vervangen (1ste keer onder garantie geleverd door Klantenservice). Moet wel vermeld worden: wij slepen er vrij veel mee (mee naar de badkamer, weer terug, mee naar de eettafel, over naar de bank, etc.). * Bereik is idd niet enorm. 1 verdieping schuin naar onder geeft soms al wat signaalstoringen. Is vaak makkelijk te verhelpen met minieme verplaatsing, maar toch. * Knop voor "beeld slaat aan bij geluid" functie zit naast de "muziek spelen" knop. In het donker al een paar keer verkeerde ingedrukt. Dit valt waarschijnlijk meer onder onze eigen onbenulligheid, maar toch is de plaatsing ongelukkig. Conslusie: goed en degelijk voor een redelijke prijs. Hier val je geen bult aan.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

6,0
Om maar direct met de deur in ...
Door Mark op 15-9-2018

Om maar direct met de deur in huis te vallen na een jaar te hebben gebruikt: bereik is echt slecht, woon in een jaren 30 woning en krijg vaak de melding buiten bereik. We praten hier over nog geen 10m tussen de twee stations. Batterij is ook niet best, gaat geen 1.5 uur mee, apparaat staat zelfs op VOX. Een tip voor iedereen die geld wil besparen en een betere bereik en batterijduur : luvion easy kopen. Die hebben wij nu ook en is stukken beter.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Uit ervaring met deze babyfoon bij ander ...
Door Lola82 op 7-7-2018

Uit ervaring met deze babyfoon bij ander kleinkind hebben wij deze van opa en oma gekregen. Genoeg functies. Duidelijk en makkelijk in gebruik.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Luvion Essential
Gemiddelde score redacteuren
6,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Luvion Essential
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
6,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Luvion Essential.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Luvion Essential? Onze eigen test van de Essential staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Luvion Essential: Deze babyfoon is de meest complete die ik tot nu heb getest
7,7
21-9-2017
BesteProduct.nl

De Luvion Essential heeft een kleurenscherm van 5 x 7 cm. De kleuren zijn wat flets, maar al met al ben ik tevreden over de kwaliteit van het beeld overdag. Ik hoef er tenslotte geen film met ondertiteling mee te kijken. In het donker is het beeld wat korrelig, maar ook dan kun je alles nog erg goed waarnemen. Het geluid is prima en in mijn woonsituatie was de verbinding soms prima, maar het liet me soms ook wat in de steek. De plaats waar ik de baby-unit neerzette en óf ik mijn buren - waarvan hun huis aan die van mij vastzit (tweekapper) - of de buren die op circa 15 m afstand wonen, als oppas inschakelde, was hierbij van invloed. De VOX-functie, dat is het activeren van de ouder-unit d.m.v. geluid, werkt ook prima. Voor een bedrag van € 149,00 koop je een babyfoon die - wanneer hij een goede en stabiele verbinding heeft- een prima koop is. Aangezien de woonsituatie elke keer weer anders is en een goede en stabiele verbinding essentieel is voor een babyfoon, geef ik het advies om bij de aanschaf van een babyfoon thuis eerst de verbinding te testen tussen de baby- en de ouder-unit. Mocht dit niet goed zijn dan breng/stuur je het apparaat binnen de aangegeven periode terug en kies je een ander. Ik geef deze babyfoon een kooptip omdat in mijn privésituatie de verbinding tussen ouder- en babyunit stabiel was en omdat ik erg tevreden ben over de prijs-kwaliteitverhouding.

BesteProduct.nl
Magazine testen
5,8
Consumentengids
1-9-2015
6,0
Prijs / kwaliteit
De Luvion Essential kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Babyfoons in de ranglijst. Er zijn voor € 119,20 betere Babyfoons verkrijgbaar.
expertscore
6,9
laagste prijs
€ 119,20
prijs/kwaliteit
6,0

Laagste prijzen Luvion EssentialSpecificaties

Camera
Digitale zoomfunctie
Ja
Inclusief microfoon
Ja
Algemene Kenmerken
Type/soort
baby-videomonitor
Type babyfoon
camera babyfoon
Kleur(en)
wit
Fabrikant kleur(en)
wit
Max. bereik buiten
250 m
Bereik (max.)
250 m
Ingebouwde speakers
Ja
Overige bijzonderheden
3,5 inch scherm, 4 camera's extra op aan te sluiten.
Bediening
Schermgrootte
3,5 inch
Opties
Opties
verlichting, slaapliedjes, indicator batterij, indicator geen bereik, talk-back functie
Nachtverlichting
Ja
Terugspreekfunctie
Ja
Automatische 'Geen bereik'-waarschuwing
Ja
Slaapliedjes
Ja
Aantal slaapliedjes
3
Sensors
Sensoren
temperatuur, geluid
Temperatuursensor
Ja
Geluidsdetectie
Ja
Energie
Voeding soort
batterij/accu
Batterij bijna leeg-indicatie
Ja
Accu type
Lithium
Algemeen
EAN
8718546340161
Partnumber
8718546340161
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2014
Releasedatum
January 2015
Product
Bereik (buiten)
200 t/m 300 m
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
6,9
Beoordeling consumenten
8,2
Prijs / kwaliteit
6,0