Volg ons

Luvion Easy

Voordelen
  • Beeldkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Stabiele verbinding
Nadelen
  • Beeldscherm is erg klein

Onze test
Consumententest | op
7,1

Luvion Easy: Stabiele verbinding en een prima prijs

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Deze digitale babyfoon doet waarvoor hij is gemaakt. Ik ben tevreden over de kwaliteit van de beelden, maar ook over het geluid. Daarnaast had ik ook nog eens een stabiele verbinding. De prijs vind ik ook acceptabel en daarom geef ik deze babyfoon een kooptip. Het scherm vind ik persoonlijk te klein. De Vox functie vind ik erg handig omdat het geluid en het beeld automatisch uitgaan wanneer de baby/peuter slaapt. Omdat de woonsituatie elke keer weer anders is, geef ik het advies om bij aanschaf van deze of een andere babyfoon eerst thuis de verbinding tussen de baby- en de ouderunit te testen. Mocht dit niet goed zijn dan breng/stuur je het apparaat binnen de aangegeven periode terug en kies je een ander.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 118 reviews
Consumententester
vanaf 89,00
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Luvion Easy kost circa € 89,00. De kwaliteit van de babyfoon in ogenschouw nemend, vind ik dit een prima prijs. Vandaar dat ik hem ook een kooptip geef.
8,0
Connectiviteit
(Weging 20%)
De Luvion Easy heb ik met een ingeschakelde en met een uitgeschakelde Vox getest. Wanneer de Vox is uitgeschakeld gaat het beeldscherm niet uit en blijft het geluid ook constant aan. Schakel je de Vox in dan wordt het beeldscherm op de ouderunit automatisch ingeschakeld wanneer de baby/peuter huilt of een ander geluid maakt. Om de kwaliteit van de verbinding te testen heb ik de baby-unit in de zolderslaapkamer gezet. De ouderunit heb ik vervolgens meegenomen naar de woonkamer. Het signaal moest door twee betonnen verdiepingsvloeren heen en daar had deze babyfoon geen enkel probleem mee. De verbinding bleef ook gedurende langere tijd stabiel. Na deze test heb ik de baby-unit in één van de slaapkamers op de 1e verdieping gezet. De verbinding bleef mooi stabiel en dat kon eigenlijk ook niet anders, omdat het signaal nu maar door één verdiepingsvloer hoefde. Tijdens een mooie zomerdag is het prettig dat je vanuit de tuinstoel toch op je baby /peuter kunt letten. Deze babyfoon bleef een stabiele verbinding houden toen ik in de tuin ging zitten. Zelfs achter in de tuin bleef de verbinding stabiel. In de woonkamer van mijn buren (ik bewoon een tweekapper) bleef de verbinding van de baby- en ouderunit ook intact. Zelfs achter in de tuin van de buren bleef de verbinding goed. Ik heb geen overburen maar naast mijn woning staat op ongeveer 15 meter afstand ook een woning. In de woonkamer van deze woning bleef de verbinding met de Luvion ook stabiel. Wanneer de verbinding wegvalt wordt dit op het beeldscherm weergegeven en je hoort dan ook een geluidssignaal. Persoonlijk zou ik bij de aanschaf van een babyfoon, dat geldt voor alle andere types/merken, eerst thuis de verbinding testen. Elke situatie is immers weer anders. Mocht dit niet goed zijn dan breng/stuur je het apparaat binnen de aangegeven periode terug en kies je een ander.
7,0
Beeld- en geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Ik ben tevreden over de beeldkwaliteit. Ook het nachtzicht is voldoende om te zien of er iets met de baby/kleuter aan de hand is. Bij deze Luvion heb je de mogelijkheid om continu te kijken en te luisteren maar je kunt de babyfoon ook automatisch in laten schakelen wanneer de baby/peuter een geluid maakt. Dit doe je door de blauwe Vox knop die aan de voorzijde van de ouderunit zit in te drukken. Op het scherm komt dan de tekst Vox te staan. De Vox functie kun je overigens ook in het submenu activeren of deactiveren en je kunt er ook de gevoeligheid instellen. Aan de voorzijde van de ouderunit zit een terug spreek knop op en dat is handig om de baby/peuter te laten weten dat je in de buurt bent. Verder zit er ook een knop waarmee je het volume en de helderheid van het beeldscherm kunt regelen. Ik vind de afmetingen van het beeldscherm (3 x 4 cm) erg klein. De baby-unit is voorzien van infrarood LED’s voor nachtzicht. Omdat de LED’s gegroepeerd zijn, lijkt alsof er een rood lampje brand. Persoonlijk vind ik dit niet storend; mijn kleindochter (13 maanden) ook niet. Aan de onderkant van de baby-unit zit een standaard die je in elk gewenste hoek kunt draaien. Ik vind het handig dat je deze standaard ook tegen de muur kunt bevestigen. Aan de achterkant van de baby-unit zit een microfoontje en die pakt het geluid prima op. Over de geluidskwaliteit ben ik tevreden.
7,0
Design / vormgeving
(Weging 10%)
Deze Luvion vind ik wat saai vormgegeven. Ik zou mij voor kunnen stellen dat een jong ouderpaar een ‘flitsender’ babyfoon zou willen hebben. Het oog wil immers ook wat. Voor mij persoonlijk doet het er niet zoveel toe hoe een apparaat eruitziet als het maar doet waarvoor het is gemaakt. De kleur van deze babyfoon is wit. De knoppen Vox en de terug spreek knop op de ouderunit zijn blauw gekleurd. De andere knoppen zijn wit met daarop een zwart symbool of letters.
6,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
Het volumeniveau kun je op de ouderunit aflezen. Dit geldt ook voor de batterij-indicatie, de temperatuur in de ruimte waar de baby-unit staat en het symbool dat de sterkte van het signaal weergeeft. De camera op de baby-unit kun je niet inzoomen. Persoonlijk vind ik dat niet erg. Voor mij is voldoende dat ik kan zien of het kindje nog in het bedje ligt of dat het staat en ik wil kunnen horen of het huilt, brabbelt of zingt. Ik ben niet geïnteresseerd in details. Aan de ouderunit kun je maar één baby-unit koppelen. Aan de achterkant van de ouderunit zit een broekclip. Ik had liever gezien dat deze was vervangen door een verstelbare standaard. Ik vind het namelijk fijner dat ik voortdurend zicht heb op het scherm. Op de ouderunit kun je geen slaapliedjes afspelen. In de baby-unit zitten geen batterijen. Je met dus altijd een stopcontact in de buurt hebben.

7,1
Eindscore test
Luvion Easy

Reviews van de Luvion Easy

Gemiddelde score gebruikers

8,3
Inmiddels hebben 38 gebruikers hun mening gedeeld over de Easy van Luvion en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Easy vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Ellis
29-5-2018
"Echt easy"

Prima beeld en geluid. Goede ontvangst. Jammer dat het nachtlampje uit gaat zodra de ontvanger aangezet wordt.

- - -

Sterke punten: Beeld en geluid; lampje.
Zwakke punten: Lampje gaat uit zodra ontvanger aangezet wordt.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

8,0
Blijdorp
2-11-2017
"Fijne babyfoon"

Gebruiksvriendelijke babyfoon.

- - -

Sterke punten: Direct gebruiksklaar; duidelijk beeld.
Zwakke punten: Prijzig, maar wel kwaliteit voor je geld.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

2,0
Toestel twee dagen in gebruik en gaan ...
Door bc op 8-10-2017

Toestel twee dagen in gebruik en gaan het terugbrengen naar de winkel. Beeldkwaliteit is voldoende, maar geluid is verschrikkelijk, worden er gek van. Er is een continu geruis in het geluid dat sterker is dan het geluid van de baby. Kunnen hierdoor enkel beeld gebruiken zonder geluid, wat natuurlijk niet handig is, tenzij je continu op het schermpje zit te staren om je baby in het oog te houden. Hopelijk kan er een ander toestel worden meegegeven of krijg ik mn geld terug...

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Wij raden deze babyfoon aan. Mooie compacte ...
Door Marieke op 17-9-2017

Wij raden deze babyfoon aan. Mooie compacte babyfoon met een goede camera. Terugspreekfunctie aanwezig en goede geluidskwaliteit.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Prima babyfoon! Geluid heeft iets vertraging, maar ...
Door Hanna op 24-8-2017

Prima babyfoon! Geluid heeft iets vertraging, maar ideaal klein om mee te nemen op vakantie! Het kliksysteem is handig wanneer je aan het schoonmaken bent en de camera aan je blijft geklikt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
We hebben deze babyfoon gekocht, omdat we ...
Door Elisabeth op 16-7-2017

We hebben deze babyfoon gekocht, omdat we toch een babyfoon wilde met camera, omdat onze zoon nogal bewegelijk is in zijn slaap en we elke keer dachten dat hij wakker was, maar dan bleek hij te bewegen/praten in zijn slaap. Het is een prima apparaat, voldoet aan de verwachtingen. Prima beeldscherm. Kwaliteit van het geluid niets op aan te merken. Simpele bediening van het apparaat. Plug and play is ook fijn. Wij vinden het juist prettig dat de vox mode niet zeer gevoelig is, want anders zou hij om de haverklap aanspringen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Mooie compacte babyfoon, goed geluid en mooi ...
Door Susan op 14-7-2017

Mooie compacte babyfoon, goed geluid en mooi beeld! goeie prijs en kwaliteitsverhouding. bereik ook goed

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Makkelijk in gebruik. Zeer goede prijs en ...
Door KHH op 12-6-2017

Makkelijk in gebruik. Zeer goede prijs en kwaliteit. Duidelijk en scherp beelscherm. Stoort niet in combi met andere babyfoon. Kleine en handzame units. Camera op voet makkelijk wendbaar.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

1,0
Het eerste half jaar best enthousiast. Camera ...
Door Peter op 31-5-2017

Het eerste half jaar best enthousiast. Camera staat wel op een veel te licht voetje, heb hem zelf op een lijmklem gemonteerd. Nu na een half jaar geeft de ouderunit geen nightvision meer . Met daglicht doet die het prima, in het donker alleen een zwart scherm.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Fijne babyfoon met goed en duidelijk beeld. ...
Door TVD op 7-5-2017

Fijne babyfoon met goed en duidelijk beeld. Heel gebruiksvriendelijk. Fijne instellingen qua geluidsniveau en sensitiviteit voor het oppikken van geluiden. Makkelijk mee te nemen door het clipje voor aan je broekriem, maar ook neer te zetten middels een standaardje. Accu duur is prima, zeker in de VOX stand.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Luvion Easy
Gemiddelde score redacteuren
6,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Luvion Easy
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
6,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,8
Website testen
De Luvion Easy is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Luvion Easy: Stabiele verbinding en een prima prijs
7,1
5-9-2017
BesteProduct.nl

Deze digitale babyfoon doet waarvoor hij is gemaakt. Ik ben tevreden over de kwaliteit van de beelden, maar ook over het geluid. Daarnaast had ik ook nog eens een stabiele verbinding. De prijs vind ik ook acceptabel en daarom geef ik deze babyfoon een kooptip. Het scherm vind ik persoonlijk te klein. De Vox functie vind ik erg handig omdat het geluid en het beeld automatisch uitgaan wanneer de baby/peuter slaapt. Omdat de woonsituatie elke keer weer anders is, geef ik het advies om bij aanschaf van deze of een andere babyfoon eerst thuis de verbinding tussen de baby- en de ouderunit te testen. Mocht dit niet goed zijn dan breng/stuur je het apparaat binnen de aangegeven periode terug en kies je een ander.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Luvion Easy te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de Easy de € 89,00 waard is.
expertscore
6,8
laagste prijs
€ 89,00
prijs/kwaliteit
6,5

Laagste prijzen Luvion EasySpecificaties

Algemene Kenmerken
Type/soort
baby-videomonitor
Type babyfoon
camera babyfoon
Interface
RF
Kleur(en)
wit, blauw
Fabrikant kleur(en)
blauw, wit
Bereik (max.)
250 m
Ingebouwde speakers
Ja
Bediening
Schermgrootte
2,0 inch
Opties
Opties
indicator batterij, indicator geen bereik, talk-back functie
Terugspreekfunctie
Ja
Automatische 'Geen bereik'-waarschuwing
Ja
Slaapliedjes
Nee
Sensors
Sensoren
temperatuur
Temperatuursensor
Ja
Energie
Voeding soort
batterij/accu
Batterij bijna leeg-indicatie
Ja
Algemeen
EAN
8718546340338
Partnumber
8718546340338
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016
Releasedatum
July 2016
Product
Bereik (buiten)
200 t/m 300 m
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
6,8
Beoordeling consumenten
8,3
Prijs / kwaliteit
6,5