Volg ons

Alecto DVM-67

Onze test
Alecto DVM-67: Aantal mooie mogelijkheden, maar verbinding is niet altijd stabiel
6,1
Deze digitale babyfoon is geschikt voor gebruik binnenshuis. Hij heeft een kleurenscherm en een aantal infrarood LED’s voor nachtzicht. Ik vind de beelden overdag, maar ook wanneer het donker is, niet scherp. Bovendien vind ik het beeldscherm aan de kleine kant. Het beeld gaat op 'zwart' wanneer de baby/kleuter slaapt. Als het kindje gaat huilen of ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Uitstekend geluid
  • Prima prijs
  • Er kunnen 4 baby-units op de ouder-unit worden gekoppeld
Nadelen
  • Verbinding tussen baby- en ouder-unit is niet altijd stabiel
  • Beeldscherm is klein
  • Beelden zijn niet scherp

Onze test
Consumententest | op
6,1

Alecto DVM-67: Aantal mooie mogelijkheden, maar verbinding is niet altijd stabiel

6 - Score Badge BesteProduct.nl

Deze digitale babyfoon is geschikt voor gebruik binnenshuis. Hij heeft een kleurenscherm en een aantal infrarood LED’s voor nachtzicht. Ik vind de beelden overdag, maar ook wanneer het donker is, niet scherp. Bovendien vind ik het beeldscherm aan de kleine kant. Het beeld gaat op 'zwart' wanneer de baby/kleuter slaapt. Als het kindje gaat huilen of het maakt een ander geluid dan gaat het beeldscherm automatisch weer aan en wordt ook de microfoon weer geactiveerd. Dit werkt allemaal prima en deze voorziening vind ik ook heel erg handig. Je wordt door het plotselinge geluid en het aanspringen van het beeld erop geattendeerd dat er iets aan de hand is. De kwaliteit van het geluid vind ik erg goed. De verbinding tussen de baby- en ouder-unit laat regelmatig te wensen over. Dit is overigens afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden. De prijs is prima maar dan moet hij uiteraard wel een stabiele verbinding hebben. Ik geef het advies om bij aanschaf van deze of een andere babyfoon eerst thuis direct de verbinding tussen de baby- en de ouder-unit te testen. Mocht dit niet goed zijn dan breng/stuur je het apparaat binnen de aangegeven periode terug en kies je voor een ander.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 69 reviews
Consumententester
vanaf 89,99
8,0
Design / vormgeving
(Weging 10%)
Ik vind dat deze Alecto DVM-67 mooi is vormgegeven. De baby- en ook de ouder-unit zijn wit. De toetsen van beide units zijn antraciet gekleurd en de symbolen op deze toetsen zijn wit weergegeven. De symbolen en letters op de toetsen zijn goed leesbaar.
6,0
Beeld- en geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Deze digitale (DECT) babyfoon is draadloos en is geschikt voor binnenshuis. DECT is bedoeld voor draadloze telecommunicatie over korte afstand. De meeste babyfoons met camera werken inmiddels via een digitale verbinding. Babyfoons die uitsluitend geluid hebben, zijn vaak nog analoog. Bij deze DVM-67 heb je de mogelijkheid om continu te kijken en te luisteren, maar je kunt de babyfoon ook automatisch in laten schakelen wanneer de baby/peuter een geluid maakt. Ik ben niet zo enthousiast over de beelden van het kleurenscherm. Het kind is (gelukkig) te zien, maar echt mooi scherp vind ik de beelden niet. Verder vind ik de afmetingen van het beeldscherm (3 x 4 cm) erg klein. Er zit een kleine vertraging tussen het moment van bewegen en het maken van geluid en het zien / horen hiervan op de ouder-unit. Dit staat overigens ook in de handleiding vermeld. Op de ouder-unit zit ook een zoomknop waarmee je het beeld iets dichterbij kunt halen. Druk je nog een keertje op deze toets dan wordt de zoomfunctie weer uitgeschakeld. De baby-unit is voorzien van een aantal infrarood LED’s voor nachtzicht. Deze LED’s kunnen objecten verlichten tot op een afstand van ongeveer 2 meter. Ook deze beelden vind ik niet scherp.
5,0
Connectiviteit
(Weging 20%)
Ik heb deze babyfoon met een uitgeschakelde VOX getest. Dit houdt in dat het beeldscherm niet op ‘zwart’ gaat wanneer de baby/peuter slaapt. Bij een ingeschakelde VOX wordt het beeldscherm en de microfoon op de ouder-unit automatisch pas geactiveerd wanneer de baby/peuter huilt of een ander geluid maakt. Om de kwaliteit van de verbinding te testen heb ik de baby-unit in de zolderslaapkamer gezet. De ouder-unit heb ik vervolgens meegenomen naar de woonkamer. Het signaal moest door twee betonnen verdiepingsvloeren en daar had deze babyfoon behoorlijk veel problemen mee. Nadat ik beide units had aangezet werd er een verbinding tot stand gebracht tussen de baby- en de ouder-unit. Al na een paar minuten werd mijn aandacht getrokken door een geluidssignaal. Ik zag dat op het beeldscherm een symbool (zandloper) aan het knipperen was dat aangaf dat de ontvanger naar een camera zocht. Het groene lampje (visuele geluidsindicatie) knipperde nu ook. Na verloop van enige tijd werd de verbinding weer tot stand gebracht. Soms viel die weer helemaal weg. Dit herhaalde zich om de paar minuten. Het goede nieuws is dat deze babyfoon prima aangeeft wanneer er een slechte of wanneer er helemaal geen verbinding tussen de baby- en de ouder-unit is. Het slechte nieuws is dat er geen stabiele verbinding tot stand kon worden gebracht en dat deze babyfoon in dit voorbeeld niet te gebruiken is. Na deze test heb ik de baby-unit in een van de slaapkamers op de eerste verdieping gezet. Nu had ik wel een stabiele verbinding. Tijdens een mooie zomerdag is het prettig dat je vanuit een tuinstoel toch op je baby /peuter kunt passen. In de handleiding staat dat het bereik van deze babyfoon binnenshuis tot 50 meter en in het open veld tot 300 meter bedraagt. Prachtige getallen natuurlijk maar de praktijk blijkt weerbarstiger. Ik heb de babyfoon ook bij de buren getest. Ook daar was de verbinding niet altijd betrouwbaar. Persoonlijk zou ik bij de aanschaf van deze babyfoon eerst thuis de verbinding testen. Dit geldt overigens voor alle merken babyfoons. Elke situatie is immers weer anders. Mocht de verbinding niet naar wens zijn dan breng/stuur je de babyfoon direct weer terug en ga op zoek naar een andere die wel een goede verbinding heeft. Je kunt veel beter een babyfoon kopen waarvan de beeldkwaliteit tegenvalt dan een waarvan de verbinding wegvalt.
6,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
Ik vind het erg handig dat je op de ouder-unit het volumeniveau kunt zien. Dit geldt ook voor de batterij-indicatie en het symbool dat de sterkte van het signaal weergeeft. Met een toets kun je het beeld een stukje inzoomen, de camera op afstand bewegen is niet mogelijk. Ik vind het belangrijk visueel contact hebben met de baby/peuter. Ik wil kunnen zien dat het kindje nog in het bedje ligt of dat het staat en ik wil kunnen horen of het huilt, brabbelt of zingt. De kwaliteit van het beeld vind ik persoonlijk van ondergeschikt belang. Ik vind een pluspunt dat je aan de ouder-unit in totaal 4 baby-units kunt koppelen. Aangezien ik bij dit testexemplaar de beschikking had over één baby-unit, heb ik dit zelf niet kunnen testen. Op de ouder-unit zit ook een zoomknop waarmee je het beeld iets dichterbij kunt halen. Druk je nog een keertje op deze toets dan wordt de zoomfunctie weer uitgeschakeld. De baby-unit is voorzien van een aantal infrarood LED’s voor nachtzicht. Deze LED’s kunnen objecten verlichten tot op een afstand van ongeveer 2 meter. Hoewel niet erg scherp, kan ik toch zien wat zich in en om het bedje afspeelt. Aan de achterzijde van deze unit zit een microfoontje dat voor een uitstekend geluid op de ouder-unit zorgt. Ik vind het handig dat op de ouder-unit een ‘Talk’ toets zit waarmee je het kindje gerust kunt stellen. Er zit ook een toets op waarmee je het volume kunt regelen. De baby-unit is geschikt voor wandmontage. Aan de achterzijde van de ouder-unit zit een uitklapbare standaard. De batterijduur van de ouder-unit is circa 6 uur en het opladen duurt ongeveer 14 uur.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Als je een goede verbinding hebt tussen de baby- en ouderunit dan vind ik de verhouding tussen de prijs en kwaliteit prima. Heb je een instabiele verbinding dan is zelfs de helft van deze prijs nog te duur. Mijn kleinkind heeft haar bedje in een van de slaapkamers op de eerste verdieping staan. De verbinding tussen deze slaapkamer en de woonkamer is stabiel. Deze stabiele verbinding is er ook wanneer ik op het terras zit dat aan de gevel grenst. Persoonlijk ben ik dan ook tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding.

6,1
Eindscore test
Alecto DVM-67

Reviews van de Alecto DVM-67

Gemiddelde score gebruikers

6,0
Gebruikers zijn niet enthousiast over de DVM-67 van Alecto. Een gemiddelde van 6,0 uit 5 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere Babyfoon.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
2,0
Met de babyfoon in de keuken al ...
Door Maris op 31-1-2018

Met de babyfoon in de keuken al geen bereik meer en we hebben geen nieuwbouwwoning. Dit is nog geen 10 meter. Hij haalt dus bij lange na geen 50 meter in huis. Ook accu binnen 2 a 3 uur leeg. Snel teruggebracht naar de winkel

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Babyfoon doet waarvoor hij gemaakt is en ...
Door Thomas en Géanne op 2-1-2018

Babyfoon doet waarvoor hij gemaakt is en beschikt over een voldoende helder beeldscherm. In vergelijking met de overige babyfoons heeft deze een wat kleiner scherm maar daar is de prijs dan ook naar. Prima babyfoon voor mensen die wel een beeldscherm erop willen maar geen grote bedragen willen uitgeven.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
M.G. Cranebridge
27-11-2017
"DVM-67 meer niet echt nodig"

In een wereld waar alles verbonden moet worden aan het wereldwijde web is een eenvoudig apparaat als de DVM-67 best fijn. Daarmee lijkt het een simpele babyfoon, maar dat is 'ie geenszins. Hij heeft een camera, diverse menu-instellingen en een goede microfoonfunctie om lekker en verstaanbaar tegen je offspring aan te babbelen. De camera is helaas wel van te matige kwaliteit en is bovendien moeilijk zichtbaar op een te klein display - zelfs een budgetsmartphone presteert op dit vlak beter. Goed, da's misschien ook wel weer een voordeel, want anders blijf je maar kijken naar je kind. En uiteindelijk is een avondje voor jezelf ook wel weer eens fijn.

- - -

Sterke punten: Eenvoudig; goed geluid.
Zwakke punten: Camera beperkt; klein display.
In bezit: 2-3 maanden
Via BesteProduct.nl

8,0
We hadden eerst een andere babyfoon, met ...
Door P. Swinkels op 26-8-2017

We hadden eerst een andere babyfoon, met groter scherm, maar deze ging stuk. Nu een goedkopere babyfoon gekozen met kleiner scherm. Het is natuurlijk wat minder, maar goed genoeg om te zien of er iets aan de hand is. Geluid is prima! Prima kwaliteit-prijsverhouding. Ik zou zeker hier voor gaan ipv alleen geluidsbabyfoons.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

4,0
Camera neemt een smal beeld op en ...
Door Muro op 4-3-2017

Camera neemt een smal beeld op en de resolutie van de display van deze babyfoon is zeer onvoldoende. Voor zelfde prijs heb ik de Alecto DVM-120 gekocht die vele malen beter is.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Alecto DVM-67
Gemiddelde score redacteuren
5,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Alecto DVM-67
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
5,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
5,8
Website testen
De Alecto DVM-67 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Alecto DVM-67: Aantal mooie mogelijkheden, maar verbinding is niet altijd stabiel
6,1
10-8-2017
BesteProduct.nl

Deze digitale babyfoon is geschikt voor gebruik binnenshuis. Hij heeft een kleurenscherm en een aantal infrarood LED’s voor nachtzicht. Ik vind de beelden overdag, maar ook wanneer het donker is, niet scherp. Bovendien vind ik het beeldscherm aan de kleine kant. Het beeld gaat op 'zwart' wanneer de baby/kleuter slaapt. Als het kindje gaat huilen of het maakt een ander geluid dan gaat het beeldscherm automatisch weer aan en wordt ook de microfoon weer geactiveerd. Dit werkt allemaal prima en deze voorziening vind ik ook heel erg handig. Je wordt door het plotselinge geluid en het aanspringen van het beeld erop geattendeerd dat er iets aan de hand is. De kwaliteit van het geluid vind ik erg goed. De verbinding tussen de baby- en ouder-unit laat regelmatig te wensen over. Dit is overigens afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden. De prijs is prima maar dan moet hij uiteraard wel een stabiele verbinding hebben. Ik geef het advies om bij aanschaf van deze of een andere babyfoon eerst thuis direct de verbinding tussen de baby- en de ouder-unit te testen. Mocht dit niet goed zijn dan breng/stuur je het apparaat binnen de aangegeven periode terug en kies je voor een ander.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Babyfoons betaal je op dit moment voor de Alecto DVM-67 te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de DVM-67, maar overweeg ook een andere Babyfoon te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
5,8
laagste prijs
€ 89,99
prijs/kwaliteit
3,0Specificaties

Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
-
Introductie model
2016
Op Kieskeurig sinds
August 2016
EAN
8712412676354
Toelichting type
-
Partnumber
-
Introductie model
2016
Op Kieskeurig sinds
August 2016
EAN
8712412676354
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
3
Beoordeling experts
5,8
Beoordeling consumenten
6,0
Prijs / kwaliteit
3,0