Volg ons

Alecto DVM-200

Voordelen
  • Beeldkwaliteit is goed
  • Terugspreekfunctie
  • Er kunnen 4 babyunits worden aangesloten
  • Kwaliteit geluid is goed
  • Verbinding is prima
  • Camera kan op afstand worden bestuurd en je kunt één keer inzoomen
Nadelen
  • Knoppen kunnen niet worden verlicht
  • Voedingskabel ouderunit is aan de korte kant

Onze test
Consumententest | op
7,9

Alecto DVM-200: Niet goedkoop, maar is zijn prijskaartje zeker waard

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Deze babyfoon is voorzien van een op afstand bestuurbare camera. De kwaliteit van het beeld en het geluid vind ik goed. De verbinding tussen de baby- en ouderunit waren bij mij thuis stabiel. Je kunt een temperatuuralarm instellen en er kan gekozen worden uit 5 slaapliedjes en 4 natuurgeluiden. Een terugspreekfunctie zit er (haast vanzelfsprekend) ook op. Ook een paar kritische noten: je kunt geen voedingsschema invoeren en de knoppen/symbolen en teksten rondom het scherm worden niet verlicht. Overdag is dit geen probleem, maar als het donker is wel. Alles overziend, vind ik dit een prima apparaat die zijn flinke prijs van ruim 160 euro waard is. Hij mist echter net de kooptip omdat de DVM-75 van Alecto die wat mij betreft net iets meer verdiend, puur vanuit prijs en kwaliteit bekeken.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 108 reviews
Consumententester
vanaf 169,00
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De DVM-200 kost circa 160 euro. Ik vind de mogelijkheden en de kwaliteit van deze babyfoon zo goed dat ik hem de prijs zeker waard vind.
8,0
Connectiviteit
(Weging 20%)
Ik heb deze Alecto op de zolderslaapkamer gezet en de ouderunit heb ik meegenomen naar de woonkamer. Het signaal moest door twee betonnen verdiepingsvloeren heen en daar had deze babyfoon geen enkel probleem mee. De verbinding tussen de baby- en de ouderunit bleef ook gedurende langere tijd stabiel. Ik woon in een tweekapper en heb na deze test de ouderunit in de woonkamer van mijn buren gezet. Ook daar bleef de verbinding stabiel. Vervolgens ben ik met de babyunit gaan wandelen en na circa 25 meter werd de verbinding tussen de twee units verbroken. Ik hoorde toen een geluidssignaal en op het scherm verscheen de tekst ‘Geen link naar camera 1‘. Er zit op deze babyfoon geen wifi. Ik mis dit niet omdat ik niet weet of dit veilig is. Het is overigens wel verstandig om, nadat je de babyfoon hebt gekocht, eerst de verbinding te testen. De lokale omstandigheden zijn elke keer weer anders en een stabiele verbinding is een eerste vereiste.
8,0
Beeld- en geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Ik vind de kwaliteit van de beelden, maar ook van het geluid goed. In de babyunit zitten 2 infrarood leds. Deze worden automatisch ingeschakeld als de lichtomstandigheden wijzigen. Ze kunnen in het donker een afstand tot circa 2 meter verlichten. Het beeld zal dan in zwart/wit worden weergegeven. Dat doen overigens alle babyfoons die nachtzicht hebben.
7,0
Design / vormgeving
(Weging 10%)
De ouderunit van deze DVM-200 is rechthoekig en hij heeft een kleurenscherm van 9,5 x 5,3 cm. Rondom dit scherm zit een rand die antraciet is gekleurd. Op deze rand zitten de symbolen en de teksten die in het wit zijn weergegeven. Overdag kun je dit prima lezen, maar wanneer het donker is niet. Ik had het dan ook prettiger gevonden wanneer deze verlicht waren. De babyunit is zwart/wit gekleurd. De babyunit vind ik wel iets van een robotje hebben. Alles bij elkaar genomen, vind ik deze babyfoon wel aardig, maar niet bijzonder vormgegeven.
8,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
Het beeldscherm heeft een accu en is dus niet van de netstroom afhankelijk. Het beeldscherm kan worden uitgeschakeld en dat is handig om de accuduur te verlengen. Doe je dit niet dan gaat de accu circa 165 minuten mee. Er wordt een standaard meegeleverd waarmee je de babyunit tegen de muur óf tegen het plafond kunt bevestigen. De benodigde schroeven en pluggen worden eveneens meegeleverd. Wanneer de camera is uitgeschakeld, dan blijft de microfoon wél werken. De camera kun je via de pijltjestoetsen horizon- en verticaal bewegen en je kunt één keer inzoomen. Bij deze babyfoon kun je kiezen uit 5 slaapliedjes en uit 5 natuurgeluiden. Ik vind de kwaliteit van de liedjes en de geluiden wat minnetjes. Je kunt zelf een keuze maken welk liedje of geluid je wilt afspelen, maar je kunt ook alles na elkaar laten afspelen. Er zit op de babyfoon ook een terugspreekfunctie en dat is handig om de baby/peuter gerust te stellen óf als ze wat ouder zijn de kleuter en zijn leeftijdsgenootjes te corrigeren wanneer ze aan het 'spelen' zijn. Wanneer je de functie van het 'geluidsgeactiveerde' scherm aan hebt gezet en de baby slaapt, dan wordt naast het beeld ook het geluid uitgeschakeld. Gaat de baby huilen, dan wordt alles weer vanzelf ingeschakeld. De gevoeligheid van hoe hard de baby 'moet huilen', kan apart worden ingesteld. De temperatuur in de ruimte waar de babyunit staat wordt gemeten en wordt op het scherm van de ouderunit weergegeven. Je kunt ook een boven- en een ondergrens invoeren die gekoppeld is aan een alarm. Met een marge van circa 2 graden weet je dan of de ruimte waar de baby/peuter slaap te warm of te koud is. Je kunt ook notificatietonen instellen wanneer bij een van de camera’s een geluid wordt gedetecteerd, maar ook wanneer de accu bijna leeg is. Ik heb de split-weergave niet kunnen testen omdat er bij deze babyfoon slechts één babyunit was meegeleverd. Er kunnen in totaal 4 babyunits worden gekoppeld aan de ouderunit. Er zit een handig klepje aan de achterkant van de ouderunit waarmee de babyfoon in diverse standen kan worden gezet. De voedingskabel van de ouderunit vind ik aan de korte korte kant.

7,9
Eindscore test
Alecto DVM-200

Reviews van de Alecto DVM-200

Gemiddelde score gebruikers

8,3
Inmiddels hebben 64 gebruikers hun mening gedeeld over de DVM-200 van Alecto en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de DVM-200 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Fijne babyfoon; duidelijk beeld, goed geluid en ...
Door S.B. op 14-2-2019

Fijne babyfoon; duidelijk beeld, goed geluid en talloze extra opties waar je gebruik van kunt maken (geluidjes om af te spelen, praten etc). Enigste wat wij iets minder vinden is de accuduur. Deze gaat vrij vlot leeg en moet je regelmatig opladen. Zodra hij leeg is valt hij direct uit zonder een paar keer te waarschuwen. Je krijgt een harde toon en dan is hij leeg.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Het grote scherm en het heldere beeld ...
Door Max op 27-1-2019

Het grote scherm en het heldere beeld is zeer positief. Enige minpunt is geen verlichting bij de bediening naast het scherm.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Prima babyfoon, erg leuk om te zien ...
Door Ronaldo op 11-12-2018

Prima babyfoon, erg leuk om te zien wat een kleine allemaal doet in bed. Verstelbare camera is ideaal, zo kun je alles goed volgen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Werkt zoals verwacht! Helemaal top. Fijne is ...
Door Deborah op 23-10-2018

Werkt zoals verwacht! Helemaal top. Fijne is dat de camera op afstand bestuurbaar is, draaibaar. We horen ons meisje goed. Enige verbeterpunt zou voor ons zijn dat het volume nog een klein tikkie harder mag. Verder is ze goed te zien.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Hij stond hoog aangeschreven door de Consumentenbond, ...
Door Veldkamp op 20-10-2018

Hij stond hoog aangeschreven door de Consumentenbond, dus we zijn uiteindelijk voor deze gedaan. Geen spijt van. Goede kwaliteit beeld, ook in het donker goed zichtbaar en makkelijk dat je meerdere camera’s er op aan kunt sluiten als je meer jonge kinderen hebt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Erg tevreden met de babyfoon. Dankzij het ...
Door Lana op 29-7-2018

Erg tevreden met de babyfoon. Dankzij het draaibare beeld kan ik beide kinderen in de gaten houden. De babyfoon heeft een duidelijk beeld en goed geluid.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Sinds gisteren deze babyfoon in gebruik, en ...
Door Loohuis op 15-7-2018

Sinds gisteren deze babyfoon in gebruik, en ik kan nu al zeggen dat het een hele fijne babyfoon is. Wij hadden een motorola babyfoon ook met camera, maar totaal niet tevreden. Wat een verschil met deze Alecto in positieve zin! Goed helder beeld, beeld gaat aan als je baby huilt. Ook kan deze makkelijk paar uur zonder oplader. Voordeel is het grote scherm! Voldoet aan onze wensen! Zeker een aanrader!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Groot scherm, pan-til en zoom functie. En ...
Door Cagri op 12-7-2018

Groot scherm, pan-til en zoom functie. En de bereik is geweldig, zelfs op afstand van 60 meter nog steeds bereik!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Hele fijne babyfoon met groot scherm 11cm! ...
Door Samantha op 7-7-2018

Hele fijne babyfoon met groot scherm 11cm! En het beeld is mooi scherp en snel. Je kan alles bedienen via de ouderunit. De camera is draaibaar dus ideaal! 9 slaapliedjes, temperatuur is te zien op het beeldscherm. Er zitten wel geluidsniveau lampjes op nu heel fijn dus. Je kan hem uitbreiden tot 4 camera's! En je kan terugpraten via de ouderunit.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
Wij hebben deze babyfoon in oktober 2016 ...
Door LM op 2-7-2018

Wij hebben deze babyfoon in oktober 2016 gekregen en zijn deze in januari 2017 gaan gebruiken. In juni 2017 ging de ouderunit niet meer aan, ook niet met de oplader. We zijn teruggegaan naar de winkel en hebben toen na reparatie de ouderunit weer meegekregen. Inmiddels zijn we net een jaar verder, namelijk juli 2018 en heeft de ouderunit weer hetzelfde probleem. We moeten dus weer terug naar de winkel. Buiten bovenstaande is het een ideale babyfoon; prima geluid, helder beeld, dag- en nachtfunctie. We gebruiken hem met veel plezier, maar met het feit dat we nu toe zijn aan nummer 3, zouden wij deze prijs zeker niet neertellen voor de babyfoon.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Alecto DVM-200
Gemiddelde score redacteuren
7,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Alecto DVM-200
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,6
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,6
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Alecto DVM-200.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Alecto DVM-200? Onze eigen test van de DVM-200 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Alecto DVM-200: Niet goedkoop, maar is zijn prijskaartje zeker waard
7,9
30-11-2018
BesteProduct.nl

Deze babyfoon is voorzien van een op afstand bestuurbare camera. De kwaliteit van het beeld en het geluid vind ik goed. De verbinding tussen de baby- en ouderunit waren bij mij thuis stabiel. Je kunt een temperatuuralarm instellen en er kan gekozen worden uit 5 slaapliedjes en 4 natuurgeluiden. Een terugspreekfunctie zit er (haast vanzelfsprekend) ook op. Ook een paar kritische noten: je kunt geen voedingsschema invoeren en de knoppen/symbolen en teksten rondom het scherm worden niet verlicht. Overdag is dit geen probleem, maar als het donker is wel. Alles overziend, vind ik dit een prima apparaat die zijn flinke prijs van ruim 160 euro waard is.

BesteProduct.nl
Alecto DVM-200: Niet goedkoop, maar is zijn prijskaartje zeker waard
7,9
30-11-2018
BesteProduct.nl

Deze babyfoon is voorzien van een op afstand bestuurbare camera. De kwaliteit van het beeld en het geluid vind ik goed. De verbinding tussen de baby- en ouderunit waren bij mij thuis stabiel. Je kunt een temperatuuralarm instellen en er kan gekozen worden uit 5 slaapliedjes en 4 natuurgeluiden. Een terugspreekfunctie zit er (haast vanzelfsprekend) ook op. Ook een paar kritische noten: je kunt geen voedingsschema invoeren en de knoppen/symbolen en teksten rondom het scherm worden niet verlicht. Overdag is dit geen probleem, maar als het donker is wel. Alles overziend, vind ik dit een prima apparaat die zijn flinke prijs van ruim 160 euro waard is.

BesteProduct.nl
Alecto DVM-200: Niet goedkoop, maar is zijn prijskaartje zeker waard
7,9
30-11-2018
BesteProduct.nl

Deze babyfoon is voorzien van een op afstand bestuurbare camera. De kwaliteit van het beeld en het geluid vind ik goed. De verbinding tussen de baby- en ouderunit waren bij mij thuis stabiel. Je kunt een temperatuuralarm instellen en er kan gekozen worden uit 5 slaapliedjes en 4 natuurgeluiden. Een terugspreekfunctie zit er (haast vanzelfsprekend) ook op. Ook een paar kritische noten: je kunt geen voedingsschema invoeren en de knoppen/symbolen en teksten rondom het scherm worden niet verlicht. Overdag is dit geen probleem, maar als het donker is wel. Alles overziend, vind ik dit een prima apparaat die zijn flinke prijs van ruim 160 euro waard is. Hij mist echter net de kooptip omdat de DVM-75 van Alecto die wat mij betreft net iets meer verdiend, puur vanuit prijs en kwaliteit bekeken.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Alecto DVM-200 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 169,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,6
laagste prijs
€ 169,00
prijs/kwaliteit
8,5

Laagste prijzen Alecto DVM-200Specificaties

Algemene Kenmerken
Type babyfoon
DECT babyfoon, camera babyfoon
Interface
digitaal(DECT)
Kleur(en)
wit
Max. bereik buiten
300 m
Overige bijzonderheden
Uit te breiden met een beweegbare camera (DVM-201) of vaste camera (DVM-143.777).
Opties
Opties
verlichting, slaapliedjes, indicator batterij, talk-back functie
Nachtverlichting
Ja
Terugspreekfunctie
Ja
Slaapliedjes
Ja
Sensors
Sensoren
temperatuur
Temperatuursensor
Ja
Energie
Batterij bijna leeg-indicatie
Ja
Algemeen
EAN
8712412676330
Partnumber
-
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
7,6
Beoordeling consumenten
8,3
Prijs / kwaliteit
8,5