Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Alecto DVM-200

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (4) Beschikbaar in 2 uitvoeringen:
Voordelen
  • Beeldkwaliteit is goed
  • Terugspreekfunctie
  • Er kunnen 4 babyunits worden aangesloten
  • Kwaliteit geluid is goed
  • Verbinding is prima
  • Camera kan op afstand worden bestuurd en je kunt één keer inzoomen
Nadelen
  • Knoppen kunnen niet worden verlicht
  • Voedingskabel ouderunit is aan de korte kant

Onze test
Consumententest | op
7,9

Alecto DVM-200: Niet goedkoop, maar is zijn prijskaartje zeker waard

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Deze babyfoon is voorzien van een op afstand bestuurbare camera. De kwaliteit van het beeld en het geluid vind ik goed. De verbinding tussen de baby- en ouderunit waren bij mij thuis stabiel. Je kunt een temperatuuralarm instellen en er kan gekozen worden uit 5 slaapliedjes en 4 natuurgeluiden. Een terugspreekfunctie zit er (haast vanzelfsprekend) ook op. Ook een paar kritische noten: je kunt geen voedingsschema invoeren en de knoppen/symbolen en teksten rondom het scherm worden niet verlicht. Overdag is dit geen probleem, maar als het donker is wel. Alles overziend, vind ik dit een prima apparaat die zijn flinke prijs van ruim 160 euro waard is. Hij mist echter net de kooptip omdat de DVM-75 van Alecto die wat mij betreft net iets meer verdiend, puur vanuit prijs en kwaliteit bekeken.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 118 reviews
Consumententester
vanaf 165,99
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De DVM-200 kost circa 160 euro. Ik vind de mogelijkheden en de kwaliteit van deze babyfoon zo goed dat ik hem de prijs zeker waard vind.
8,0
Connectiviteit
(Weging 20%)
Ik heb deze Alecto op de zolderslaapkamer gezet en de ouderunit heb ik meegenomen naar de woonkamer. Het signaal moest door twee betonnen verdiepingsvloeren heen en daar had deze babyfoon geen enkel probleem mee. De verbinding tussen de baby- en de ouderunit bleef ook gedurende langere tijd stabiel. Ik woon in een tweekapper en heb na deze test de ouderunit in de woonkamer van mijn buren gezet. Ook daar bleef de verbinding stabiel. Vervolgens ben ik met de babyunit gaan wandelen en na circa 25 meter werd de verbinding tussen de twee units verbroken. Ik hoorde toen een geluidssignaal en op het scherm verscheen de tekst ‘Geen link naar camera 1‘. Er zit op deze babyfoon geen wifi. Ik mis dit niet omdat ik niet weet of dit veilig is. Het is overigens wel verstandig om, nadat je de babyfoon hebt gekocht, eerst de verbinding te testen. De lokale omstandigheden zijn elke keer weer anders en een stabiele verbinding is een eerste vereiste.
8,0
Beeld- en geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Ik vind de kwaliteit van de beelden, maar ook van het geluid goed. In de babyunit zitten 2 infrarood leds. Deze worden automatisch ingeschakeld als de lichtomstandigheden wijzigen. Ze kunnen in het donker een afstand tot circa 2 meter verlichten. Het beeld zal dan in zwart/wit worden weergegeven. Dat doen overigens alle babyfoons die nachtzicht hebben.
7,0
Design / vormgeving
(Weging 10%)
De ouderunit van deze DVM-200 is rechthoekig en hij heeft een kleurenscherm van 9,5 x 5,3 cm. Rondom dit scherm zit een rand die antraciet is gekleurd. Op deze rand zitten de symbolen en de teksten die in het wit zijn weergegeven. Overdag kun je dit prima lezen, maar wanneer het donker is niet. Ik had het dan ook prettiger gevonden wanneer deze verlicht waren. De babyunit is zwart/wit gekleurd. De babyunit vind ik wel iets van een robotje hebben. Alles bij elkaar genomen, vind ik deze babyfoon wel aardig, maar niet bijzonder vormgegeven.
8,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
Het beeldscherm heeft een accu en is dus niet van de netstroom afhankelijk. Het beeldscherm kan worden uitgeschakeld en dat is handig om de accuduur te verlengen. Doe je dit niet dan gaat de accu circa 165 minuten mee. Er wordt een standaard meegeleverd waarmee je de babyunit tegen de muur óf tegen het plafond kunt bevestigen. De benodigde schroeven en pluggen worden eveneens meegeleverd. Wanneer de camera is uitgeschakeld, dan blijft de microfoon wél werken. De camera kun je via de pijltjestoetsen horizon- en verticaal bewegen en je kunt één keer inzoomen. Bij deze babyfoon kun je kiezen uit 5 slaapliedjes en uit 5 natuurgeluiden. Ik vind de kwaliteit van de liedjes en de geluiden wat minnetjes. Je kunt zelf een keuze maken welk liedje of geluid je wilt afspelen, maar je kunt ook alles na elkaar laten afspelen. Er zit op de babyfoon ook een terugspreekfunctie en dat is handig om de baby/peuter gerust te stellen óf als ze wat ouder zijn de kleuter en zijn leeftijdsgenootjes te corrigeren wanneer ze aan het 'spelen' zijn. Wanneer je de functie van het 'geluidsgeactiveerde' scherm aan hebt gezet en de baby slaapt, dan wordt naast het beeld ook het geluid uitgeschakeld. Gaat de baby huilen, dan wordt alles weer vanzelf ingeschakeld. De gevoeligheid van hoe hard de baby 'moet huilen', kan apart worden ingesteld. De temperatuur in de ruimte waar de babyunit staat wordt gemeten en wordt op het scherm van de ouderunit weergegeven. Je kunt ook een boven- en een ondergrens invoeren die gekoppeld is aan een alarm. Met een marge van circa 2 graden weet je dan of de ruimte waar de baby/peuter slaap te warm of te koud is. Je kunt ook notificatietonen instellen wanneer bij een van de camera’s een geluid wordt gedetecteerd, maar ook wanneer de accu bijna leeg is. Ik heb de split-weergave niet kunnen testen omdat er bij deze babyfoon slechts één babyunit was meegeleverd. Er kunnen in totaal 4 babyunits worden gekoppeld aan de ouderunit. Er zit een handig klepje aan de achterkant van de ouderunit waarmee de babyfoon in diverse standen kan worden gezet. De voedingskabel van de ouderunit vind ik aan de korte korte kant.

7,9
Eindscore test
Alecto DVM-200

Reviews van de Alecto DVM-200

Gemiddelde score gebruikers

8,4
Inmiddels hebben 73 gebruikers hun mening gedeeld over de DVM-200 van Alecto en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de DVM-200 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Ik gebruik hem nu twee weken voor ...
Door Evy Wijnands op 16-8-2019

Ik gebruik hem nu twee weken voor mijn opvang en ben zeer tevreden. Gemakkelijk in gebruik, goed bereik, goed geluid en vooral een duidelijk beeld, zowel bij daglicht als in het donker. Ik raad dit product zeker aan. Ik heb voor mijn zoontje de oude variant en merk wel degelijk verschil qua beeld, heel erg helder! Enige minpunt ook bij deze is dat de batterij erg snel leeg gaat.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Makkelijke set die gelijk te gebruiken is. ...
Door Arjan op 8-6-2019

Makkelijke set die gelijk te gebruiken is. Ook snel de 2de camera aan te sluiten. Goed beeld en scherp beeld

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik heb dit product gekocht omdat ik ...
Door Kelly Jaspers op 10-5-2019

Ik heb dit product gekocht omdat ik graag een duidelijk scherm wilde en tevens een camera die meebeweegt. Het werkt super fijn. Geluid is goed en leuk dat je tevens muziekjes af kunt spelen. Het is een gemakkelijk apparaat waardoor het ook niet lang duurt om uit te zoeken hoe het allemaal precies werkt. Handig als de babyfoon wordt uitgeleend aan de oppas. Een echte aanrader dus!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Prima en voor Deze prijs perfekt , ...
Door Erwin op 2-4-2019

Prima en voor Deze prijs perfekt , gemakkelijk in het gebruik en dat tot 4 kameraas een groot beeldscherm zo moet een babyphone sein

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Product is super goed werkt veel beter ...
Door Bayram Aksu op 30-3-2019

Product is super goed werkt veel beter dan de oude babyfoon. Lekker uitgebreid en zeer goed beeld. Daarnaast ook nog uitbreidbaar.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik vind het een goede babyfoon. De ...
Door Cristine op 29-3-2019

Ik vind het een goede babyfoon. De qualiteit van het schermpje bevalt me prima, hij verliest het bereik niet, maakt niet uit waar je in het huis bent en de accuduur is echt goed.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb de alecto dvm200 gekocht omdat ...
Door Ilona op 28-3-2019

Ik heb de alecto dvm200 gekocht omdat ik op zolder een goed bereik wil hebben van de bedden en een goed beeld wil hebben, waar meerdere bedjes op te zien kunnen zijn. Het mooie aan deze babyfoon is dat ik erg goed bereik heb op zolder, omdat wij in een nieuwbouwhuis wonen was het zoeken naar een babyfoon die goed bereik had een lange zoektocht. Door de goed geisoleerde huizen hadden we vaak geen bereik. Gelukkig heeft deze babyfoon daar geen problemen mee. Daarnaast geeft hij een groot en helder beeld op de ontvanger en is het fijn dat hij automatisch schakelt wanneer meerdere babyfoons worden aangesloten op de ontvanger. Het enige nadeel is dat ze de oude vertrouwde liedjes verandert hebben, dat is even wennen, deze zijn ietwat sneller dan de oude.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Prima product! Werkt meteen geen lange instalatie ...
Door Tanita op 5-3-2019

Prima product! Werkt meteen geen lange instalatie procedure. Goede camera met tempratuur meter en infrarood camera. Alles is goed te zien en te horen. Leuke ingebouwde slaapliedjes!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
De slaapliederen zijn fijn om te gebruiken. ...
Door Anoniempje94 op 26-2-2019

De slaapliederen zijn fijn om te gebruiken. Het beeld is erg scherp en je kan de camara makkelijk draaien.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Fijne babyfoon; duidelijk beeld, goed geluid en ...
Door S.B. op 14-2-2019

Fijne babyfoon; duidelijk beeld, goed geluid en talloze extra opties waar je gebruik van kunt maken (geluidjes om af te spelen, praten etc). Enigste wat wij iets minder vinden is de accuduur. Deze gaat vrij vlot leeg en moet je regelmatig opladen. Zodra hij leeg is valt hij direct uit zonder een paar keer te waarschuwen. Je krijgt een harde toon en dan is hij leeg.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Alecto DVM-200
Gemiddelde score redacteuren
7,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Alecto DVM-200
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,6
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,6
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Alecto DVM-200.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Alecto DVM-200? Onze eigen test van de DVM-200 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Alecto DVM-200: Niet goedkoop, maar is zijn prijskaartje zeker waard
7,9
30-11-2018
BesteProduct.nl

Deze babyfoon is voorzien van een op afstand bestuurbare camera. De kwaliteit van het beeld en het geluid vind ik goed. De verbinding tussen de baby- en ouderunit waren bij mij thuis stabiel. Je kunt een temperatuuralarm instellen en er kan gekozen worden uit 5 slaapliedjes en 4 natuurgeluiden. Een terugspreekfunctie zit er (haast vanzelfsprekend) ook op. Ook een paar kritische noten: je kunt geen voedingsschema invoeren en de knoppen/symbolen en teksten rondom het scherm worden niet verlicht. Overdag is dit geen probleem, maar als het donker is wel. Alles overziend, vind ik dit een prima apparaat die zijn flinke prijs van ruim 160 euro waard is.

BesteProduct.nl
Alecto DVM-200: Niet goedkoop, maar is zijn prijskaartje zeker waard
7,9
30-11-2018
BesteProduct.nl

Deze babyfoon is voorzien van een op afstand bestuurbare camera. De kwaliteit van het beeld en het geluid vind ik goed. De verbinding tussen de baby- en ouderunit waren bij mij thuis stabiel. Je kunt een temperatuuralarm instellen en er kan gekozen worden uit 5 slaapliedjes en 4 natuurgeluiden. Een terugspreekfunctie zit er (haast vanzelfsprekend) ook op. Ook een paar kritische noten: je kunt geen voedingsschema invoeren en de knoppen/symbolen en teksten rondom het scherm worden niet verlicht. Overdag is dit geen probleem, maar als het donker is wel. Alles overziend, vind ik dit een prima apparaat die zijn flinke prijs van ruim 160 euro waard is.

BesteProduct.nl
Alecto DVM-200: Niet goedkoop, maar is zijn prijskaartje zeker waard
7,9
30-11-2018
BesteProduct.nl

Deze babyfoon is voorzien van een op afstand bestuurbare camera. De kwaliteit van het beeld en het geluid vind ik goed. De verbinding tussen de baby- en ouderunit waren bij mij thuis stabiel. Je kunt een temperatuuralarm instellen en er kan gekozen worden uit 5 slaapliedjes en 4 natuurgeluiden. Een terugspreekfunctie zit er (haast vanzelfsprekend) ook op. Ook een paar kritische noten: je kunt geen voedingsschema invoeren en de knoppen/symbolen en teksten rondom het scherm worden niet verlicht. Overdag is dit geen probleem, maar als het donker is wel. Alles overziend, vind ik dit een prima apparaat die zijn flinke prijs van ruim 160 euro waard is. Hij mist echter net de kooptip omdat de DVM-75 van Alecto die wat mij betreft net iets meer verdiend, puur vanuit prijs en kwaliteit bekeken.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
9,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Alecto DVM-200 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 165,99 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,6
laagste prijs
€ 165,99
prijs/kwaliteit
9,0

Laagste prijzen Alecto DVM-200


Alecto DVM-200 uitvoeringenSpecificaties

Algemene Kenmerken
Type babyfoon
DECT babyfoon, camera babyfoon
Interface
digitaal(DECT)
Kleur(en)
wit
Max. bereik buiten
300 m
Overige bijzonderheden
Uit te breiden met een beweegbare camera (DVM-201) of vaste camera (DVM-143.777).
Opties
Opties
verlichting, slaapliedjes, indicator batterij, talk-back functie
Nachtverlichting
Ja
Terugspreekfunctie
Ja
Slaapliedjes
Ja
Sensors
Sensoren
temperatuur
Temperatuursensor
Ja
Energie
Batterij bijna leeg-indicatie
Ja
Algemeen
EAN
8712412676330 , 9501243312215
Partnumber
-
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016 , 2019
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
7,6
Beoordeling consumenten
8,4
Prijs / kwaliteit
9,0