Volg ons

Alecto DVM 75

Voor- en nadelen van de Alecto DVM 75

Voordelen

  • Aanpassen van de helderheid van het beeld
  • Voedingstimer
  • VOX-functie
  • Temperatuurweergave
  • Zoom mogelijkheid
  • Uitbreidbaar tot 4 camera's

Nadelen


Onze test
Consumententest | op
7,8

Alecto DVM 75: Voor nog geen 100 euro een oogje in het zeil houden

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Doorgaans zijn babyfoons met een camera een stuk duurder. ik ben dan ook erg blij met de aanschafprijs van nog geen 100 euro, van deze Alecto. Zowel de beeld- als geluidskwaliteit is goed te noemen. Ook stabiel. Echter haalt hij de beloofde 300 meter niet. De DVM 75 heeft verder een mogelijkheid om een voedingstimer in te stellen, en dankzij de VOX-functie kun je de babyfoon automatisch in laten schakelen wanneer je baby/peuter een geluid maakt. De terugspreekfunctie, temperatuurweergave en zoommogelijkheid maken de DVM 75 voor zijn geld meer dan compleet. Daarmee verdient de babyfoon wat mij betreft een kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 81,81
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Alecto DVM 75 kost op het moment 98 euro. Ik vind die prijs prima in verhouding met zowel de beeld- en geluidskwaliteit van de babyfoon alsook de functies die hij heeft. Doorgaans zijn babyfoons met een camera vaak veel duurder. De extra mogelijkheden als voedingstimer, VOX-functie, temperatuurweergave, beweegbare camera en mogelijkheid tot uitbreiden maken de babyfoon compleet voor de prijs die je ervoor betaalt.
7,0
Connectiviteit
(Weging 20%)
Binnen de muren van je woning zou je volgens de fabrikant een bereik moeten hebben van 50 meter. Alecto zegt dat dit bereik buiten de deur tot 300 reikt. Linksboven in beeld van de ouderunit kun je de signaalsterkte zien. Zo weet je precies hoe het signaal is, en wanneer deze eventueel op het punt staat te onderbreken. Tijdens het testen heb ik de baby-unit op de slaapkamer aan de achterkant van mijn woning gezet. In de woonkamer was het ontvangst meer dan prima. Maar wanneer ik de deur uit ging, was de verbinding weg voor ik de hoek om was. En dit is nog geen 100 meter gok ik. 300 is dus niet helemaal gelukt. Wat voor mij geen probleem is, zover zou ik toch niet gaan. Echter wanneer je 'm juist daarom zou willen kopen, kun je dit beter nog even goed checken thuis. Wanneer de verbinding tussen beide units verbroken wordt, verschijnt er een rode indicator in beeld, waarna het beeld logischerwijs verdwijnt. Wat we veel merken is dat de verbinding per huis enorm kan verschillen. Het is dus heel belangrijk dat je alvorens je een babyfoon koopt, bedenkt of je ‘m voor thuis of voor regelmatige burenbezoekjes wilt gebruiken. Doe daarnaast ook een goede verbinding test.
8,0
Beeld- en geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Het beeld dat je op het scherm ziet is weliswaar niet super scherp. Maar je kunt je kind goed genoeg in de gaten houden. En ook met het geluid is niks mis. Handig is ook dat de babyfoon uitbreidbaar is met maar liefst 4 camera's. Zo kun je meerdere ruimten tegelijk in de gaten houden.
8,0
Design / vormgeving
(Weging 10%)
Wat design betreft heb je met de DVM 75 een mooie en functionele babyfoon. De basis die je in de babykamer neerzet is rechthoekig in de lengte en grijs/wit van kleur. Op deze unit zitten 4 knoppen. Een aan-/uit-knop, twee volumeknoppen en een pairknop. Echter was die bij het eerste gebruik niet eens nodig. De baby-unit en ouderunit waren meteen met elkaar gekoppeld. De ouderunit is ook rechthoekig, maar dan in de breedte. Aan de achterkant zit een standaardje, waardoor je de unit rechtop kunt zetten. Het beeld is 2,4 inch (schermdiameter van 6 cm). Ook hier zitten weer een aantal knoppen op, waarmee je het menu bedient. Ook zitten er knoppen op voor het volume, de mogelijkheid om te zoomen en de camera op de baby-unit van links naar rechts te navigeren.
8,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
De functies en mogelijkheden zijn vrij standaard voor een DECT-babyfoon. Op de ouderunit kun je onder andere het menu bedienen. Dit menu geef je toegang tot een aantal functies. Zoals het aanpassen van de helderheid van het beeld. Je kunt een voedingstimer instellen. Je kunt aangemelde camera’s afmelden. Ook kun je een beebtoon laten klinken, wanneer je baby hard en langdurig huilt, terwijl je de luidspreker uitgeschakeld hebt. Tot slot stel je gemakkelijk het gevoeligheidsniveau in voor de VOX-functie. Deze functie houdt in dat je de babyfoon automatisch in kunt laten schakelen wanneer de baby/peuter een geluid maakt. Ook kun je op de ouder-unit het beeld in- en uitzoomen, en bewegen van links naar rechts. De terugspreekfunctie en de temperatuurweergave maken het functiepakket van de DVM 75 meer dan compleet.

7,8
Eindscore test
Alecto DVM 75

Reviews van de Alecto DVM 75

Gemiddelde score gebruikers

8,3
Inmiddels hebben 15 gebruikers hun mening gedeeld over de DVM 75 van Alecto en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de DVM 75 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Superfijn apparaatje. Snel en gemakkelijk aan te ...
Door HildaH op 5-1-2020

Superfijn apparaatje. Snel en gemakkelijk aan te sluiten en mooi helder beeld. Goed af te stellen zodat je de baby goed kan zien. Geluid is prima.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Dit is een perfecte babyfoon voor deze ...
Door Roos H op 27-10-2019

Dit is een perfecte babyfoon voor deze prijs. De camera geeft helder beeld en kan ingezoomd worden. Geluid is duidelijk. Eenvoudig in gebruik. Babyfoon is uit te breiden met meerdere camera's. S nachts ook duidelijk beeld. Temperatuurmeter is ideaal

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

6,0
Beeld, geluid en prijs zijn goed . ...
Door frits op 23-9-2019

Beeld, geluid en prijs zijn goed . Bereik is problematisch; tussen camera en ontvanger (bij ons bed) is de afstand -gelijkvloers- 15 meter. Om de ontvangst beter te maken heb ik de camera dichter bij de ontvanger moeten plaatsen. Het beeldscherm naast het bed vertoont storing omdat we zelf het signaal in de weg liggen. Dus aan het voeten-eind gemonteerd wat observeren moeilijk maakt

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Voldoet aan verwachtingen. Plug and play, eenvoudig ...
Door Oppasoma op 9-8-2019

Voldoet aan verwachtingen. Plug and play, eenvoudig te installeren en in te stellen met voldoende snoerlengte. Onze zoon had 'm al, als oppasoma heb ik 'm nu zelf ook. Kan zo een oogje in het zeil houden en hoor ieder kikje.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
Leonie Valentine
9-4-2019
"Connectiviteit niet goed"

Als we beneden zijn valt de parent unit regelmatig even uit. Verder prima babyfoon.

- - -

Sterke punten: Zoom; beeld; geluid.
Zwakke punten: Connectiviteit.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

7,0
Leonie Valentine
9-4-2019
"Prima babyfoon maar connectiviteit niet heel goed"

Het beeld en geluid zijn prima, maar beneden valt de parent unit soms uit, ik schat dat er zo'n 10 meter tussen zit.. De zoom is ook handig en leuk om te gebruiken :)

- - -

Sterke punten: Zoom functie.
Zwakke punten: Connectiviteit niet goed.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

8,0
Fijne babyfoon wat goed werkt! Het heeft ...
Door Akin op 3-4-2019

Fijne babyfoon wat goed werkt! Het heeft zeker een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij heeft een betere kwaliteit dan wat wij hadden verwacht!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Natasja Brouwer
9-3-2019
"Babyfoon"

Zie voordelen.

- - -

Sterke punten: Super fijne babyfoon om mee te werken! Mooie kwaliteit/prijsverhouding.
Zwakke punten: Niet echt.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

8,0
We wilden graag een babyfoon met camera. ...
Door Fam de Vries op 21-2-2019

We wilden graag een babyfoon met camera. Wij vonden het erg fijn dat deze geen Wifo heeft, zodat daar ook niks mee kan gebeuren. Het is een fijne babyfoon. Geeft een goed beeld, ook in het donker. Daarnaast geeft hij fijn de temperatuur in de kamer weer. Wat wij erg prettig vinden is dat hij aan gaat als hij beweging detecteert, Makkelijk te installeren en in gebruik. Het enige kleine minpuntje: als je de babyfoon oplaadt, schiet hij aan. Hierdoor gaat hij herrie maken. Je moet er dus zelf even om denken dat je hem weer uit zet, voordat hij op gaat laden.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
geja
1-1-2019
"Super babyfoon"

We zijn zeer tevreden: duidelijk beeld, goed geluid.

- - -

Sterke punten: Duidelijk beeld; goed geluid; goed verstelbaar.
Zwakke punten: Tot nu toe nog geen nadelen ondervonden.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

Toon meer reviews

Testen van Alecto DVM 75
Gemiddelde score redacteuren
7,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Alecto DVM 75
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,5
Website testen
De Alecto DVM 75 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Alecto DVM 75: Voor nog geen 100 euro een oogje in het zeil houden
7,8
11-12-2018
BesteProduct.nl

Doorgaans zijn babyfoons met een camera een stuk duurder. ik ben dan ook erg blij met de aanschafprijs van nog geen 100 euro, van deze Alecto. Zowel de beeld- als geluidskwaliteit is goed te noemen. Ook stabiel. Echter haalt hij de beloofde 300 meter niet. De DVM 75 heeft verder een mogelijkheid om een voedingstimer in te stellen, en dankzij de VOX-functie kun je de babyfoon automatisch in laten schakelen wanneer je baby/peuter een geluid maakt. De terugspreekfunctie, temperatuurweergave en zoommogelijkheid maken de DVM 75 voor zijn geld meer dan compleet. Daarmee verdient de babyfoon wat mij betreft een kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Alecto DVM 75 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de DVM 75 de € 81,81 waard is.
expertscore
7,5
laagste prijs
€ 81,81
prijs/kwaliteit
8,0

Laagste prijzen Alecto DVM 75Specificaties van Alecto DVM 75

Algemene Kenmerken

Type babyfoon
camera babyfoon
Kleur(en)
wit, grijs
Max. bereik binnen
50 m
Max. bereik buiten
300 m
Overige bijzonderheden
- kleurenscherm

Opties

Opties
slaapliedjes, indicator geen bereik, talk-back functie, temperatuurweergave
Nachtverlichting
Nee
Terugspreekfunctie
Ja
Automatische 'Geen bereik'-waarschuwing
Ja
Slaapliedjes
Ja

Sensors

Sensoren
temperatuur
Temperatuursensor
Ja

Algemeen

EAN
8712412576333
Partnumber
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
7,5
Beoordeling consumenten
8,3
Prijs / kwaliteit
8,0