Babyfoon kopen? In 6 stappen vind je de beste babyfoon

Door: redactie-besteproductnl | 20 maart 2013 16:36
Wil je een babyfoon kopen? Lees
Koopgids

Wij hebben de 6 belangrijkste tips op een rij gezet voor het kopen van de beste babyfoon voor jou en je baby. We geven je inzicht in de verschillende modellen en geven je advies waarop je moet letten.

Vergelijk babyfoonsHeb je onderstaande tips gelezen of weet je al welke babyfoon je wilt kopen? Bekijk dan de onze ranglijst met de beste babyfoons. We hebben testen van experts en gebruikersreviews verzameld om je te helpen. Bekijk de aanbiedingen om de laagste prijs van de babyfoons te vinden.

Hoe werkt een babyfoon?

De babyfoon kennen we allemaal. Het principe is simpel. Twee apparaten, die in de meeste gevallen wel wat weg hebben van een Walkie-talkie. Eén ervan is de zender (die bij de baby geplaatst wordt) die voorzien is van een microfoon en één is de ontvanger (die van de ouders) die voorzien is van een speaker. De zender registreert de geluiden in de buurt van het kind en de ontvanger geeft die vervolgens weer. Je kunt een babyfoon inzetten op verschillende locaties, want het bereik van de meeste modellen is behoorlijk groot.

Transmissie
Transmissie is de manier waarop de twee apparaten met elkaar in verbinding staan. Veel modellen gebruiken een analoge transmissie. Dit kan een FM-frequentie zijn, of een andere radiofrequentie. Nieuwere modellen kunnen voorzien zijn van een digitaal transmissiesysteem. Het voordeel hiervan is dat deze minder storingsgevoelig is.

Wat zijn de functies van een babyfoon?

De belangrijkste functie van een babyfoon is het weergeven van het geluid in de omgeving van de baby. Met nieuwe technologische ontwikkelingen zijn er ook nieuwe mogelijkheden bijgekomen om de veiligheid van je kind te kunnen garanderen. Beeldweergave is daar een goed voorbeeld van. Onderstaand vind je de verschillende functies waarover babyfoons kunnen beschikken.

  • geluidsweergave
  • optische weergave (led-lampjes die oplichten bij een bepaald geluidsniveau)
  • beeldweergave
  • terugspreekfunctie
  • buiten bereik signaal

Welke verschillende modellen babyfoons zijn er?

Een babyfoon kopen betekent ook beslissen hoeveel jij van je kind wilt kunnen waarnemen. Instapmodellen beschikken over simpele geluidsweergave, terwijl zeer uitgebreide modellen alle beschikbare functies combineren. Babyfoons worden aangeboden door in babyproducten gespecialiseerde fabrikanten zoals Angelcare en Babyfon, maar bekende en minder bekende elektronica concerns als Alecto, Philips en Motorola maken uitstekende babyfoons.

Tips en weetjes bij het kopen van een babyfoon

Als je een babyfoon koopt, heb je waarschijnlijk de nodige vragen. Wij proberen de belangrijkste te beantwoorden. 

Wat kost een babyfoon?
Een simpele babyfoon kost een paar tientjes. De uitgebreide modellen zijn een grotere investering, die echter ook de moeite waard kan zijn. Hoe vaak wil je hem gebruiken? Wanneer ben jij er gerust op?

Hoe weet ik of de batterij nog werkt?
De meeste babyfoons beschikken over een indicator die aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is.

Hoe groot is het bereik?
Het bereik van de verschillende types babyfoons is heel verschillend. Er zijn modellen die een bereik hebben van enkele honderden meters, tot babyfoons die tot meerdere kilometers reiken. Let er bij de aanschaf goed op waar en hoe je de babyfoon wilt gaan gebruiken. Niet alle modellen beschikken over een handige ‘Out of range’ indicator die aangeeft wanneer je het contact dreigt te verliezen.

In het donker kan ik mijn kind toch niet zien?
In het donker kun je met een gewone camera vaak niet meer dan een paar contouren onderscheiden. Als dat voor jou onvoldoende is, dan kun je ook kiezen voor een babyfoon met een infraroodcamera.

 
# Wist je dat?Babyfoonapps voor op je telefoon
Er tegenwoordig voor veel smartphones en tablets ook babyfoon apps te koop zijn.

 

Een babyfoon online kopen?

Wil je online een babyfoon kopen?

Vergelijk babyfoonsHeb je onderstaande tips gelezen of weet je al welke babyfoon je wilt kopen? Bekijk dan de onze ranglijst met de beste babyfoons. We hebben testen van experts en gebruikersreviews verzameld om je te helpen. Bekijk de aanbiedingen om de laagste prijs van de babyfoons te vinden.


We hopen dat je met deze informatie over het kopen van babyfoons een goede keuze kunt maken. Heb je vragen en/of opmerkingen over deze koopgids dan vernemen we die graag van je!