Volg ons
Alle uitvoeringen (3)

Cobb Pro

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (5) Beschikbaar in 3 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Cobb Pro

Voordelen

  • Goede bouwkwaliteit
  • Handig mee te nemen
  • Extreem veel, goed uitgedachte accessoires
  • Deksel

Nadelen

  • Cobble Stone relatief duur
  • Wordt vies zonder aluminium schaaltje

Onze test
Consumententest | op
7,8

Cobb Pro Compact: Klassieker onder de compacte barbecues

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Cobb Pro Compact is de klassieker onder de compacte barbecues en dat zie je in de bouwkwaliteit. De Cobb grillt lekker, maar biedt helaas vrijwel geen mogelijkheden de warmte te regelen. Juist met de fijne deksel (die wel heet wordt) zou je iets meer controle willen hebben. De Cobb kun je gebruiken met houtskool, briketten of de speciale Cobble Stones die perfect in de houder passen. Helaas zijn die Cobble Stones relatief duur. Ook wordt de kom binnenin vies zonder de speciale aluminium schaaltjes van Cobb te gebruiken.

Kijkt altijd met een kritische blik naar nieuwe producten om tot een eerlijk maar gedegen oordeel te komen. Jeroen is dan ook verantwoordelijk voor de testen op BesteProduct.nl. Is zelf vooral dol op apparatuur die op de een of andere manier net wat ‘slimmer’ is. Zo is vrijwel alles in zijn huis verbonden met het thuisnetwerk en heeft zelfs de oven wifi.
Jeroen Boer
Jeroen Boer
Rotterdam • 6 reviews
Consumententester
vanaf 128,51
Kijkt altijd met een kritische blik naar nieuwe producten om tot een eerlijk maar gedegen oordeel te komen. Jeroen is dan ook verantwoordelijk voor de testen op BesteProduct.nl. Is zelf vooral dol op apparatuur die op de een of andere manier net wat ‘slimmer’ is. Zo is vrijwel alles in zijn huis verbonden met het thuisnetwerk en heeft zelfs de oven wifi.
Jeroen Boer
Jeroen Boer
Rotterdam • 6 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De Cobb Pro Compact is een fraaie barbecue met een uitstekende bouwkwaliteit. Dat zie je ook wel terug in de prijs, want met de gevraagde 129 euro is dit één van de duurste draagbare barbecues op de markt. Gelukkig heeft de Cobb wel een deksel, waardoor hij veelzijdig in gebruik is. Kortom je betaalt beste veel, maar je krijgt wel een degelijk product. Toch zijn er goedkopere barbecues waar dat ook voor geldt.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De Cobb Pro Compact is een klassieker onder de compacte barbecues en dat zie je er echt aan af. De Bouwkwaliteit is uitstekend en de materialen voelen prettig aan. De barbecue bestaat uit weinig onderdelen die je eenvoudig in elkaar zet. In tegenstelling tot andere barbecues die qua ontwerp wel wat van deze barbecue weghebben, heb je geen elektrische ventilator nodig om de barbecue aan te steken. Je hebt dus enkel brandstof nodig om aan de slag te gaan. Ook een starter zoals je bij een Weber eigenlijk wel nodig hebt, is niet noodzakelijk. De Cobb laat zich eenvoudig aansteken en blijft bovendien ook nog eens koel aan de onderkant
8,0
Gebruikersgemak
(Weging 20%)
De Cobb Pro Compact is eenvoudig aan te steken, zeker als je de speciale Cobble Stones gebruikt. Een Cobble Stone is een briket in een speciale vorm die precies in de brikethouder van de Cobb past en eenvoudig aan te steken is. Je kunt echter ook losse briketten gebruiken. Handig is dat de Cobb snel op temperatuur is. Grillen is dus eenvoudig, maar voor het schoonmaken geldt dat helaas niet. De Cobb bevat een kom die het vet opvangt. Op zich handig, alleen is deze kom vrijwel niet schoon te maken als er vet is ingebrand. Daar heeft Cobb wel wat voor bedacht: je kunt aluminium schaaltjes kopen die precies in de kom passen. Dat scheelt schrobben, maar helaas zijn de schaaltjes met een paar euro per stuk wel vrij prijzig.
7,0
Extra mogelijkheden
(Weging 15%)
De Cobb Pro Compact is voorzien van een deksel wat de barbecue automatisch al extra mogelijkheden geeft ten opzichte van een barbecue zonder deksel. Alleen met een deksel kun je stukken vlees die langer moeten garen zoals kippenpoten lekker klaarmaken. Uiteraard kun je ook eenvoudiger vlees zoals hamburgers prima grillen op de Cobb. Iets dat we wel missen, is de mogelijkheid om de temperatuur echt goed te regelen. Het is bij de Cobb Pro Compact namelijk niet mogelijk om met de luchttoevoer te spelen om de temperatuur te veranderen. Alleen de grotere en duurdere Cobb Premier Air biedt de mogelijkheid om de luchttoevoer te regelen. Het enige dat je eventueel kunt doen is werken met losse briketten en er minder in doen voor een lagere temperatuur. Je kunt allerlei accessoires voor de Copp kopen waarvan de tas wellicht het belangrijkste is als je hem vaak wilt meenemen.
8,0
Resultaat
(Weging 35%)
Uiteindelijk draait het bij een barbecue om het resultaat en dat is bij deze Cobb uitstekend. De barbecue grillt lekker én vlees brandt bovendien nauwelijks aan. Dit is gewoon een eenvoudig apparaat om mee te werken. De deksel maakt ook kippenpoten mogelijk. Kortom een prima barbecue, al hadden we graag wat meer controle over de temperatuur gehad.

7,8
Eindscore test
Cobb Pro

Reviews van de Cobb Pro

Gemiddelde score gebruikers

8,5
Inmiddels hebben 12 gebruikers hun mening gedeeld over de Pro van Cobb en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Pro vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
4,0
Na vele jaren met plezier de Cobb ...
Door Cees Warmerdam op 18-4-2020

Na vele jaren met plezier de Cobb gebruikt te hebben werd de oude Cobb toch wel slecht. Met name de boden en een binnen pan die los liet. Dus op naar de winkel om een nieuwe te kopen. Dit hadden we niet moeten doen. De afwerking laat te wensen over en het is allemaal net niet meer zoals de oude vertrouwde Cobb. Helaas is het geld nu al uitgegeven maar beslist geen derde Cobb meer.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Zag er mooi uit. Ideaal om schoon te ...
Door Peter op 3-8-2018

Zag er mooi uit. Ideaal om schoon te maken. Snel warm met cobb houtskool. Gezellig met een koppel van 6 personen. Probeer het zelf uit en lekker van genieten

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Het is een zeer gemakkelijk te gebruiken ...
Door Lia de Ruiter op 30-4-2018

Het is een zeer gemakkelijk te gebruiken en zeer veelzijdige "barbeque". Ik heb het zowel met briketten als met de cobbstones (vrij prijzig) gebruikt. Met de cobbstones gaat het een stuk beter. Vrij gemakkelijk schoon te maken. Veel informatie beschikbaar op de website, ook recepten. Ik ben erg erg blij mee. Ik heb kort geleden de pizzasteen gekregen. Deze ga ik binnenkort proberen. Ik zou alle accessoires willen hebben, maar die kan ik me nog niet veroorloven... Ik heb inmiddels het rooster en de pizzasteen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Zoals gezegd, fijn product met groot gebrijksgemak ...
Door Ruth op 24-8-2017

Zoals gezegd, fijn product met groot gebrijksgemak met legio mogelijkheden voor een lekkere maaltijd. Als je klaar bent met eten kun je van de restwarmte gebruikmaken door een cake of brood te bakken... na genieten voor de volgende dag

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Een leuk ding om mee te nemen ...
Door J v D op 26-7-2017

Een leuk ding om mee te nemen of als je even snel iets wil bbqen. Hij gebruikt wijnig briquetten en je kunt er lang mee door gaan. De accessoires zijn wel veel te duur je hoeft niet die speciale cobb stone te kopen en al helemaal niet de pizza Steen. Je kunt gewoon op de bakplaat pizza bakken.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik vond het toch nodig om alsnog ...
Door Colin op 10-2-2017

Ik vond het toch nodig om alsnog een review te schrijven over dit product. Aangezien ik hem al een aantal maanden in bezit heb en heerlijk hebt gegeten sinds. Toen de Cobb geleverd was bleek de kunststof ring defect te zijn, na contact opgenomen te hebben met CoolBlue is deze kosteloos vervangen. zelfs toen ik hem al gebruikt had. (Ik kwam er naderhand achter) Naast dat dit kosteloos is gebeurt (wat in principe gewoon hoort) werden er ook totaal niet moeilijk gedaan over de garantie afhandeling. Dat vind ik echt een van de top services van CoolBlue. Geen gezeur gewoon je product! De Cobb zelf is een top product, Je kan er heerlijk eten op maken en door het ''gesloten'' systeem is alles perfect gaar. Ook grote stukken vlees. Die van ons is mee geweest op huwelijksreis en dat is een aanrader! We hebben op de meest fantastische plekken heerlijk gegeten! Een ding om rekening mee te houden, je kan speciale bambo briketten kopen bij de Cobb. Ik zeg doen! je gooit er 1 zo'n ding in, steek hem aan en je kan gerust 2 tot 3uur heerlijk BBQen, de briketten kosten wel meer dan gewoone kooltjes maar het is zo veel makkelijker, je kan (serieus) binnen 2 a 3 minuten al beginnen met BBQen. dus niet aansteken en dan nog rustig de tafel dekken, dat is echt niet nodig. In het begin rookt hij even flink maar dat trekt binnen een aantal minuten weg (kleine tip: aansteken zonder deksel dan warmt hij goed door) Je kan voor je Cobb ook nog een draagtas kopen dat is vooral ideaal als je hem mee neemt of op wil bergen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

7,0
Cobbe ziet er mooi uit en de ...
Door reinier1809 op 11-8-2015

Cobbe ziet er mooi uit en de werking is uiterst simpel, blok erin aansteken en na enkele minuten kun je barbq-en. De cobb blijft lang warm, zeker twee uur. Het resultaat viel mij tegen, eerder een kippenpoot uit de oven dan van de barbq, ten opzichte van onze normale barbq is het vlees droger (mogelijk omdat het langer op de plaat lag. Maar dan het schoonmaken: het vet van de kippetjes is nauwelijks van de binnenwand af te krijgen, zo simpel als het op youtube lijkt zo lastig is het in werkelijkheid. 2 maal in de gootsteen met vaatwasblokjes, brilo sponsjes en uiteindelijk barbq reiniger van HG, al met al 2 uur bezig geweest om de Cobb weer toonbaar te maken, dit viel mij enorm tegen. Mogelijk dat het sneller kan als je niet tot de ochtend wacht maar direct de Cobb reinigt maar toch. 2 uur nawerk weegt niet op tegen de voordelen: overal plaatsbaar, blijft koud van buiten, efficiënt in gebruik. Volgende keer koop ik wat extra briketten en aanmaakblokjes en neem ik de opwarm tijd van mijn vertrouwde barbq voor lief

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
In 2009 (ellen03) ook al gereageerd, keek ...
Door ellen05 op 18-6-2015

In 2009 (ellen03) ook al gereageerd, keek naar deze site om te kijken hoe lang ik hem al in bezit heb. Staat meestal buiten in weer en wind,ben er niet zuinig mee en nu komt er pas in de bodem een een gaatje. (kan hem nog gebruiken) Oftewel een degelijk product.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

8,3
Een handige kleine BBQ, die je overal ...
Door Flori op 31-7-2013

Een handige kleine BBQ, die je overal mee naartoe kunt nemen. Zowel de boot als het strand. Wekrt goed op zowel briketten als de Cobbelstone. De cobbelstone maakt het makkelijkst aan. Een rooster erbij kopen is gewenst. Daarna ben je universeel voor roosteren en bakken. De grilplaat is voorzien van teflon en erg gevoelig. Het is een mieters ding: een aanrader.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,3
Gaat zeer zuinig om met brandstof 8-10 ...
Door Coca op 12-5-2011

Gaat zeer zuinig om met brandstof 8-10 kooltjes voor ruim 2uur gebruik. Een hele kip klaarmaken gaat geweldig goed +/- 1.5 uur,bij een normale bqq wil deze nog wel eens verbranden. Zalm of forel roken is erg lekker en in een half uur klaar

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Cobb Pro
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Cobb Pro
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Cobb Pro.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Cobb Pro? Onze eigen test van de Pro staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Cobb Pro (BBQ)
9,0
2-6-2018
Gadgetgear.nl

Vorig jaar hebben we heel wat slimme, mobiele BBQ’s gezien. De Cobb Premier won toch moeiteloos als beste portable BBQ. Ik ben enorm gecharmeerd van de veelzijdigheid en ja, ik heb hem al enorm veel gebruikt. Ook tijdens het koken in de keuken binnen om die biefstuk toch lekker te grillen en te roken. De Cobb daagt me uit en laat me toch steeds weer genieten. Alleen die pizzasteen… dat krijg ik maar niet in de vingers. Verder niets te klagen. Topding!

Gadgetgear.nl
Cobb Pro Compact: Klassieker onder de compacte barbecues
7,8
22-8-2019
BesteProduct.nl

De Cobb Pro Compact is de klassieker onder de compacte barbecues en dat zie je in de bouwkwaliteit. De Cobb grillt lekker, maar biedt helaas vrijwel geen mogelijkheden de warmte te regelen. Juist met de fijne deksel (die wel heet wordt) zou je iets meer controle willen hebben. De Cobb kun je gebruiken met houtskool, briketten of de speciale Cobble Stones die perfect in de houder passen. Helaas zijn die Cobble Stones relatief duur. Ook wordt de kom binnenin vies zonder de speciale aluminium schaaltjes van Cobb te gebruiken.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Cobb Pro te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de Pro de € 128,51 waard is.
expertscore
7,4
laagste prijs
€ 128,51
prijs/kwaliteit
6,5

Laagste prijzen Cobb Pro


Cobb Pro uitvoeringenSpecificaties van Cobb Pro

Algemene Kenmerken

Type/soort
buitenbarbecue & grill , barbecue & grill
Type
grill , barbecue
Kleur(en)
zwart , zilver , rvs , roze , wit
Vorm/ontwerp
ketel
Fabrikant kleur(en)
zwart , zilver , roze , rvs , wit
Overige bijzonderheden
De Cobb Pro heeft dezelfde eigenschappen als de Cobb Premier alleen is de mantel gemaakt van metaal met een poedercoatlaag. De Cobb Pro wordt standaard geleverd met een basisplaat en een handige draagtas.
Materiaal behuizing
rvs , staal , metaal
Soort product
tafel

Warmtebron

Warmtebron
houtskool/briketten
Aantal kookzones
1

Eigenschappen

Soort rooster/grillplaat
rooster , rooster + bakplaat , grillplaat
Vorm rooster/grillplaat
rond
Kookruimte
735 cm²
Deksel
Ja
Deksel type
afneembaar deksel
Windscherm
Nee
Instelbare thermostaat
Nee
Poten
Nee , Ja

Gebruiksgemak

Draagbaar
Ja
Verrijdbaar
Nee
Anti-aanbaklaag
Ja
Bruikbaar zonder onderstel
Nee
Coolwall-behuizing
Ja
Werkplank
Nee
Thermometer
Nee
Vet-/asopvangbak
Ja
Koel(e) handvat(en)
Nee

Opties

Opties
anti-aanbaklaag, afneembaar grillrek, vet/as opvangbak
Afneembaar grillrek
Ja
Warmhoudrek
Nee
Verwijderbare borden
Ja
Afneembaar waterreservoir
Ja

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
35,50 cm, 29,5 cm, 17,50 cm, 33 cm
Breedte
31,75 cm
Diepte
31,75 cm
Gewicht
4100 gram, 4000 gram

Algemeen

EAN
6009688700442 , 6009688702002 , 6009688701418 , 6009688702026 , 6009688701074 , 6009688701050 , 6009688702033 , 6009688700428 , 6009688701067 , 6009688700626 , 6009688702040
Partnumber
PRO_B , PRO , , 6009688701074 , 6009688700428 , PRO_W
Toelichting partnumber
Zwart , - , Roze , Creme wit , Wit
Releasedatum
April 2013 , August 2016 , January 2015
Introductie model
2008 , 2016 , 2015 , 2013

Product

Website fabrikant
http://www.cobbholland.nl/cobb/images/stories/PDF/cobbhandleiding_november2010.pdf , http://www.cobbholland.nl/cobb/index.php/producten-en-prijzen/cobb-modellen.html

Meegeleverd

Handleiding
Ja

Extra

Hoogte
175 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
8,5
Prijs / kwaliteit
6,5