Beste Product Award Logo
Nederlandse vakpersprijs
BesteProductAwards

Samenvatting van BesteProductAwards 2011

Nederlandse vakpers: Samsung beter dan Apple

Samsung Galaxy S2 beste product van 2011

07 december 2011 door de redactie

Samsung is dit jaar de beste elektronicafabrikant volgens de Nederlandse vakpers en heeft met de smartphone Galaxy S2 het beste elektronicaproduct van 2011 op de markt gebracht. Dat blijkt uit de BesteProductAwards, de jaarlijkse vakpersverkiezing die wordt gehouden door consumentenwebsite BesteProduct.nl.

Samsung doorbreekt met de dubbele winst de hegemonie van Apple, dat de afgelopen jaren de eerste prijs pakte bij de BesteProductAwards met de iPad en de iPhone 3Gs.
"Met innovatieve producten als de Galaxy S2, de Galaxy Tab en de revolutionaire Galaxy Note, is Samsung een onderneming geworden die snapt wat de consument wil", zegt Tim Wijkman van GSM Helpdesk, jurylid van de BesteProductAwards.
Apple moet zich dit jaar tevreden stellen met twee zilveren plakken. Het Amerikaanse techbedrijf is na Samsung de beste fabrikant van 2011 en scoort een tweede plaats met de iPad 2. De Nokia Lumia 800, de nieuwe Windows 7-smartphone, legt beslag op de derde plaats.
De BesteProductAwards worden dit jaar voor de derde keer gehouden. De vakjury bestaat uit ruim vijftig journalisten en reviewers van gerenommeerde Nederlandse vakbladen en internetsites.

Samsung Galaxy S2

Een derde van de journalisten zette de Samsung Galaxy S2 bovenaan hun lijst met beste producten van 2011. De Galaxy S2 wordt geroemd vanwege zijn snelheid, soepele gebruikservaring, dunne vormgeving, vele mogelijkheden en uitmuntende foto- en videokwaliteit. "Eindelijk een Android-telefoon met topspecificaties, die ook nog eens snel en soepel werkt", verklaart Arnoud Wokke van technologiesite Tweakers.net.
Volgens Erwin van der Zande, hoofdredacteur van magazine en internetsite Bright, heeft de Galaxy S2 besturingssysteem Android én Samsung ‘op de kaart gezet’.

iPad 2 wint zilver, brons voor Nokia

De iPad was het beste product van 2010, zijn opvolger, de iPad 2, moet genoegen nemen met een tweede plek in 2011. "Verbeterd waar nodig, onveranderd waar wenselijk. En daarom nog steeds dé tablet waar iedereen naar kijkt", zegt Remco Mourits van Home Entertainment Today.
De bronzen plak is een verrassing: de Lumia 800 van Nokia. De Finse telefoonfabrikant werd vorig jaar nog uitgeroepen tot slechtste merk, maar neemt in 2011 met deze Windows Phone revanche. "Dit is een van de beste Nokia’s ooit", aldus Ron Smeets van MobileCowboys.nl.

Acer Iconia Tab W500 slechtste product 2011

Niet alle producten kunnen de vakpers bekoren. De Acer Iconia Tab W500 is verkozen tot slechtste product van 2011. Deze tablet draait op besturingssysteem Windows 7 en dat blijkt geen goede combinatie. "De Tab W500 is een verschrikking om mee te werken. Hij blinkt uit in disfunctionaliteit", vertelt Ger de Gram van consumentenwebsite BesteProduct.nl.

RIM/BlackBerry slechtste fabrikant

Over de prestaties van BlackBerry’s fabrikant Research In Motion (RIM) is de vakjury al helemaal niet te spreken. Liefst vijftien deskundigen vinden de Canadese fabrikant het slechtste merk van 2011. Dat kwam door de storingen, het teruglopende marktaandeel, maar vooral omdat RIM niet inspeelde op de behoefte van consumenten. "Het gaat slecht met BlackBerry, al het hele jaar. En ondanks het teruglopende marktaandeel toont Research In Motion - afgezien van QNX op de PlayBook - geen innovatie. Ook heeft het niet weten te overtuigen met nieuwe producten. Alleen de Bold 9900 was een echt goed toestel", verduidelijkt Colin van Hoek, van Nu.nl en RTL Boulevard.

De Top 10

De Top 10 van beste producten luidt als volgt:

  • Samsung Galaxy S2
  • Apple iPad 2
  • Nokia Lumia 800
  • Apple iPhone 4S
  • Sony Tablet S
  • Lytro Lichtveldcamera
  • HTC Sensation XE
  • Sonos Play:3
  • Samsung Galaxy Note
  • Sony NEX 5n / Apple Macbook Air

Over BesteProduct.nl

BesteProduct.nl is een Nederlandse consumentenwebsite met een eigen redactie die consumentelektronica test en daar videoreviews van maakt. Daarnaast verzamelt BesteProduct.nl testen van andere deskundigen uit binnen- en buitenland. Die testen worden beoordeeld, samengevoegd en weergegeven in interactieve ranglijsten. BesteProduct.nl laat bij de producten ook de beste aanbiedingen zien van alle grote vergelijkingssites van Nederland.