Beste Product Award Logo
Nederlandse vakpersprijs
BesteProductAwards

Top 10 beste producten van 2016

#1 Samsung Galaxy S7 (Edge) - Kan haast niet beter

Met de Galaxy S7 (Edge) heeft Samsung met ruime afstand de award voor beste product van 2016 gewonnen. “Van vermeende copycat naar trendsetter”, kunnen we na bestudering van de rapportages van de veertig journalisten concluderen.

BesteProductAwards 2016 Goud
Samsung Galaxy S7 Edge

Heeft de Galaxy S7 eigenlijk wel nadelen? Dat vraagt de vakpers zich serieus af. De smartphone beschikt over een fantastisch design, waarbij het Edge-model de typische aflopen randen heeft waar veel consumenten hun vingers bij aflikken. Niet alleen het glas op de voorkant loopt krom af aan de uiteinden, ook dat op de achterkant heeft een mooie curve. De metalen rand om het geheel maakt het plaatje af.

Samsung heeft het paradepaardje ook voorzien van een dijk van een camera. Je kunt prachtige scherpte/diepte in je foto krijgen en zelfs in donkere omstandigheden druk je vaak nog een prima plaat af. De S7 heeft daarnaast een prima accuduur en een juweel van een AMOLED-scherm. Als kers op de taart is het geheel gestoken in een waterdicht jasje.

Ja, wij begrijpen de #1 plek voor de Galaxy S7 wel. In onze eigen test scoorde dit vlaggenschip al een indrukwekkende 9,9. Dat beeld strookt dus wel met de mening van de Nederlandse techjournalisten. De onbetwiste en terechte winnaar van deze titel!

 • "Met dit toestel combineerde Samsung de beste eigenschappen van haar twee voorgaande vlaggenschepen: het prachtige design van de S6 Edge en het uitbreidbare geheugen en waterdichte jasje van de S5. Tel daar een indrukwekkend rijtje specificaties en dito scherm bij op, evenals een geweldige camera en accuduur, en je hebt niet alleen de beste smartphone, maar ook het beste product van 2016 in handen."
  Koen Helder (BesteProduct.nl)
 • "Een mooi futuristisch ontwerp, waterdicht, top specificaties en een van de beste camera's in een smartphone. Echte nadelen heeft de telefoon eigenlijk niet. Dat maakt de Samsung Galaxy S7 Edge wat mij betreft tot de beste smartphone van 2016. En daarmee voor mij persoonlijk meteen het beste product."
  Dominick Viëtor (All About Phones)
 • "Hoewel Samsung het jaar wat teleurstellend afsluit met de Note 7, begon het zo goed met de Galaxy S7 en S7 Edge. Niet alleen de beste smartphone van Samsung ooit, maar ook de beste smartphone van dat moment. Aan de ene kant ongekend krachtig, voorzien van een prachtig amoled-scherm en een fantastische Dual Pixel-camera, maar tegelijkertijd ook nog eens waterdicht en ruimte voor een geheugenkaart. Er valt nauwelijks iets aan te verbeteren."
  Thomas Haenen (iphoned.nl en bigspark.com en androidplanet.nl)
 • "Nadat fabrikanten jarenlang Apple kopiëerden zien we nu dat ze de ontwerpen van Samsung onder het kopieerapparaat leggen. De S7 Edge met z'n gebogen beeldscherm en van voornamelijk glas doet het goed bij consumenten en valt blijkbaar ook in de smaak bij andere fabrikanten. Gebogen beeldschermen, praktisch of niet, gaan we nog veel terugzien."
  Martijn Rodenboog (NieuweMobiel.NL)
 • "Lezers verwachten in dit soort lijstjes altijd een smartphone. Ik ben van mening dat Samsung dit jaar zowel de beste als de slechtste smartphone heeft gemaakt. De Galaxy S7 is de beste, de Note 7 uiteraard de slechtste."
  Coen van Eenbergen (Techzine.nl)
Reactie Samsung

"2016 was voor ons een jaar met hoogte- en dieptepunten. Dat zie je in de uitslag van de Beste Product Awards terug. Het niet kunnen lanceren van wat misschien wel het beste product van 2016 had kunnen worden, was voor ons heel pijnlijk. Maar het is ook onze beste beslissing van 2016 geweest. Veiligheid gaat bij ons boven alles.

Het is goed om te zien dat wij ondanks de Note 7, ook zijn uitgeroepen tot het beste merk. Wij weten dat we hard aan de slag moeten om het vertrouwen hoog te houden. Bij tegenslag zijn we dubbel gemotiveerd om het tij te keren. Dat betekent dat we er alles aan doen om in 2017 niet vier, maar twee Beste Product Awards te winnen: die van Beste Product en Beste Merk."

Anna ter Braak (woordvoerster Samsung)

#2 DJI Mavic Pro - Weet op elk gebied hoog te scoren

DJI Mavic Pro is een kleine drone die alle specificaties van zijn half jaar oudere broer meeneemt. Op een eigenschap na, zijn formaat. Een kleine krachtpatser dus, met vleugels.

BesteProductAwards 2016 Zilver
Samsung Gear VR

DJI verblijdde alle ‘drone-iacs’ begin dit jaar al met de Phantom 4. Toen GoPro in september met de compacte Karma-drone kwam, sloeg DJI snel en hard terug. In november zag de Mavic Pro het licht. Een nóg compactere drone die op specificaties en beeldkwaliteit niet (ver) onderdoet voor de Phantom 4. Een prestatie van formaat!

Voor de echte kenners is DJI al jaren het merk dat je moet hebben. En nu kun je hem ook nog eens aan je broekriem overal mee naartoe nemen. Wel met een prijskaartje van 1200 euro, maar voor de drone en film enthousiast of professional is hij dat zeker waard.

 • "De DJI Mavic Pro brengt state of the art technologie (navigatie, besturing, camera, object avoidance, smart tracking) samen in een compacte en opvouwbare drone. Apparaat is slim, gemakkelijk in gebruik en biedt prima beeldkwaliteit"
  Eric van Ballegoie (Hardware.Info)
 • "DJI is al jaren het merk in droneland, maar met weinig consessies het apparaat verkleinen tot bijna een kwart van zijn "voorganger" is toch wel revolutionair. Daarnaast maakt de DJI Mavick het bijna onmogelijk om ergens tegenaan te vliegen. En met behulp van 'ActiveTrack' kan hij een object in beeld te houden. Twee top features aan een al rijk gevulde set van features."
  Dave Zeegers (BesteProduct.nl)
 • "Hoewel de Mavic Pro niet zo goed is als grote broer Phantom 4 is het wel de eerste betaalbare, kwalitatief hoogwaardige drone met gimbal. Voor 1200 euro heb je een gadget die geweldig vliegt en filmt. Hier maak je je buurman of buurvrouw jaloers mee."
  Ger de Gram (Hyped en MediaTotaal en Draadbreuk.nl)
 • "Nooit wilde ik een drone. Nu wel. Compact, stabiel en prima beeldkwaliteit."
  Merijn (Bright)

#3 LG OLED TV - De beste beeldkwaliteit van dit moment

LG heeft dit jaar de G6-, E6-, C6- en B6-modellen van hun OLED-televisies gelanceerd. Op de IFA 2016 maakten wij voor het eerst live kennis met de meest geavanceerde OLED TV, de G6. Een ongelofelijke TV, maar wel met een enorm prijskaartje van zo’n 20 duizend euro. “Alleen voor de Wesley Sneijder’s van deze wereld weggelegd”, lieten wij toen al optekenen.

BesteProductAwards 2016 Brons
LG OLED65G6V

Gelukkig hoef je niet het salaris van een topvoetballer te hebben om toch te kunnen genieten van OLED. De andere modellen zijn namelijk een stuk beter betaalbaar, met haast even indrukwekkende prestaties. De E6 heeft hetzelfde fraaie ‘picture-on-glass’-design als de G6, de C6 is de curved variant en de B6 is de ‘goedkoopste’ range die het Zuid-Koreaanse merk aanbiedt. De beeldkwaliteit is bij alle modellen echter nog steeds fantastisch te noemen, LG pakt een dik verdiende bronzen plak.

 • "De echte filmliefhebber is uit op zo diep mogelijk zwart, een strakke weergave en een hoog contrast. Dit is precies wat de premium E6V oled tv-serie van LG biedt. Je haalt met deze tv de beste beeldkwaliteit van dit moment in huis en krijgt daarbij ook nog eens een slank en strak design"
  Martijn Chel (Homecinema Magazine)
 • "Het OLED-scherm van deze LG toont hoe de toekomst van televisietechnologie er uit ziet. Perfect zwart, brede kijkhoek, intense kleuren, en heldere beelden, en dat allemaal in een ultraslanke verpakking. Een echt genot voor de cinefiel, maar net zo goed een indrukwekkend beeld voor de sportliefhebber. Het WebOS 3.0 smart tv-systeem maakt van je televisie een moderne entertainment-hub. Selecteer op makkelijke wijze internettoepassingen zoals Netflix of YouTube, digitale tv, of een externe bron, gewoon door het aan te wijzen op het scherm."
  Eric Beeckmans (FWD Magazine)
 • "Waanzinnige beeldkwaliteit! De combinatie van de OLED-technologie, 4K en HDR tilt een film kijken en gamen naar een hoger niveau."
  Tom Haze (BesteProduct.nl)
 • "OLED-tv's hebben de fakkel overgenomen van plasma als het gaat om het weergeven van diepe zwarten én ze bieden zeer levendige kleuren. Alleen is OLED betrekkelijk duur... De B6 is net daarom zo geslaagd. Het is de goedkoopste 55-inch OLED-tv van de nieuwste generatie met 4K en HDR, en biedt daarom beeldkwaliteit van de hoogste plank."
  Jamie Biesemans (HiFi.nl en FWD Magazine)
Reactie LG

"Wij zien deze erkenning door de vakpers als wederom een bevestiging dat er een nieuwe categorie in TV is ontstaan. Dank aan alle consumenten die gekozen hebben voor onze LG OLED TV"

Bas Dekker (Commercial Director Netherlands LG Electronics)

Eervolle vermeldingen

#4 Google Pixel (XL)

De eerste échte smartphone van Google en wat voor één! Uit de reacties van de vakpers blijkt dat Google als ‘nieuwkomer’ vlammend van start gaat met de Pixel. Het bedrijf bracht natuurlijk eerder al de Nexus-telefoons, maar voor het eerst is ook de hardware van eigen hand. Vooral de camera wordt bedolven onder de complimenten. Er hangt ook een premium prijskaartje aan, maar verder zijn er eigenlijk weinig minpunten aan de Pixel te ontdekken.

Google Pixel XL
 • "Dit jaar zagen we de Galaxy S7 van Samsung, de iPhone 7 van Apple verschijnen. Beter dan hun voorgangers maar geen grote stappen voorwaarts meer. Behalve de komst van Google dat zich met de Pixel serieus mengt in de strijd om ons aller primo gizmo, de smartphone."
  Erwin van der Zande (Bright)
 • "Ondanks dat ik schier onpasselijk word van Android-telefoons, is dit toch wel de beste smartphone van het moment."
  Paul Gersen (Draadbreuk.nl en Lust For Life Magazine)

#5 Sony Playstation VR

Voor de helft van de prijs van een Oculus of HTC Vive een volwaardige VR-ervaring. Dat haal je met Playstation VR in huis. Voor wie al een Playstation 4 heeft, is het natuurlijk helemaal een mooie deal. Is het systeem perfect? Nee. Heeft het de allerbeste specificaties? Nee. Maar verdwijnen in een indrukwekkende VR-wereld kun je zeker! Nu nog hopen op supervette VR-games in 2017.

Sony Playstation VR
 • "Sony komt op het juiste moment met de juiste prijs op het VR-toneel. Als je een PlayStation 4 hebt, is dit echt een no-brainer. De ervaring is fantastisch, de bril zit heerlijk en de VR-games gaan verder dan alleen maar een korte wow!-ervaring."
  Sander van der Heide (Emerce.nl)
 • "Voor nu geldt eigenlijk dat de PSVR de goedkoopste manier is om high-end virtual reality te ervaren, zeker wanneer je al in het bezit bent van een PlayStation 4. Het systeem is verre van perfect, maar is capabel genoeg om te laten zien wat het – en vr in het algemeen – in petto heeft."
  Wesley Akkerman (Homecinema Magazine)

#6 HTC Vive

Slechts één plaatsje lager dan zijn concurrent, de HTC Vive en Playstation VR ontlopen elkaar niet veel! De strijd om de hoogste podiumplaats in VR-land is in 2016 definitief losgebarsten. De HTC is een stuk duurder dan de bril van Sony, maar heeft ook meer power aan boord. De ervaring van de vakpers met de Vive is dan ook zeer positief. Een krachtige PC is wel vereist om deze VR-bril goed tot zijn recht te laten komen.

HTC Vive
 • "De Samsung Gear VR vorig jaar was leuk, maar de HTC Vive tilt virtual reality naar een hoger niveau zonder gelijk duizenden euro's te kosten. Ideaal voor als je even helemaal klaar bent met de echte wereld. Revolutionair, wellicht?"
  Jasper Mijwaard (Hifi.nl)
 • "Dankzij zijn standaard ondersteuning voor room-scale VR is de HTC Vive wat mij betreft nipt een betere keuze dan de Oculus Rift CV1 en daarmee meteen ook de beste VR-headset van dit moment"
  Eric van Ballegoie (Hardware.Info)

#7 OnePlus 3

De krachtige hardware en goede specificaties maken de scherp geprijsde Oneplus 3 smartphone tot een gevreesde concurrent voor menig vlaggenschip. Ga maar na; een metalen behuizing, snelle processor, soepele en prettige interface en mooi 5,5 inch beeldscherm. De camera en accuduur zijn voldoende. Dat alles voor een schappelijk prijs. High-end smartphone voor een vriendenprijs.

OnePlus 3
 • "Biedt vrijwel alles wat een high-end smartphone ook heeft, en dat voor iets meer dan de helft van de prijs. De OnePlus 3 was de Nexus van dit jaar."
  Arnoud Wokke (Tweakers)
 • "Heb je niet genoeg budget om de Samsung Galaxy S7 te kopen, maar wil je wel een goede smartphone kopen? Dan is de OnePlus 3 de perfecte kandidaat. Het paradepaardje van OnePlus. Er mag nog wel iets aan de camera verbeterd worden…"
  Anke Horstman (Techgirl.nl)

#8 Nintendo classNameic Mini NES

Terug in de tijd met de Nintendo classNameic Mini NES. Een miniatuur versie van de klassieke uitvoering van weleer. Er zijn 30 voorgeïnstalleerde Nintendo games van vroeger te spelen, waaronder: Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid en Donkey Kong. De eerste modellen waren direct uitverkocht en op het moment van schrijven niet te bestellen. Dat is nog eens een comeback.

Nintendo classNameic Mini NES
 • "Waarom moet een mens tegenwoordig gamen in 3D, VR of 4K? De immens populaire gameconsole Nintendo Home Entertainment System: Nes Mini (iets wat moeilijke naam) bewijst dat eenvoud een kracht kan zijn. Oude wijn, in toffe nieuwe zakken. Dit is een vette gameconsole om Mario Bros. op te spelen. Punt. Moet je de belachelijk korte draadjes bij de gamepads op de koop toe nemen."
  Ger de Gram (Hyped en Draadbreuk.nl en MediaTotaal)
 • "Nostalgie ten top! Sega probeerde het eerder met de Genesis (Mega Drive 2), maar dat werd door derde gemaakt en bleek geen goede keuze als je de reviews bekijkt. Nintendo ontwikkelt en produceert dit zelf en de classNameic controllers zijn zelfs op je andere consoles te gebruiken. Goed bezig!"
  Dave Zeegers (BesteProduct.nl)

#9 Microsoft Xbox One S

De spelcomputer van Microsoft. De One S is de vernieuwde versie van de One en zo’n 40 procent kleiner. Ondanks het slanke formaat is het ook nog eens gelukt de voeding in te bouwen. Ondersteunt 4K Ultra HD voor Blu-ray-films en content gestreamd door bijvoorbeeld Netflix. Met HDR krijg je meer contrast in je beeld tijdens het gamen.

Microsoft Xbox One S
 • "De One S biedt zoveel meer voor minder: 4K-resolutie,betere controller, mooier design en als enige game console speelt hij Ultra HD Blu-rays af, maar ook je oude xbox-games. En dat voor een lagere prijs en 40% kleiner dan de Xbox One."
  Sander van der Heide (Emerce.nl)
 • "Een spelcomputer met het betere game-aanbod van dit moment, die ook nog eens gebruikt kan worden als een 4K Blu-ray-speler."
  Wesley Akkerman (Homecinema Magazine)

#10 Samsung HW-K950

Een van de eerste audio producten uit het nieuw geopende soundlab van Samsung in California. Premium Dolby Atmos-compatibele soundbar met 5.1.4 systeem waarbij het geluid ook ‘van boven’ komt. Niet door speakers hoog op te hangen, maar door geluid te weerkaatsen via het plafond. Regen hoor je zo van boven naar beneden vallen.

Samsung HW-K950
 • "Dolby Atmos in een soundbar - Samsung is niet de eerste, maar biedt een grootse film- en game-ervaring. Een krachtige sub en twee rear-speakers zorgen voor een realistischere ervaring dan bij veel concurrenten. En dat tegen een relatief lage prijs!"
  Jasper Mijwaard (HiFi.nl)
 • "Een soundbar tilt de klankprestaties van je televisie op naar het thuisbioscoop-niveau. Er is een ruime keuze, maar deze Samsung steekt er toch wel boven uit. Hij biedt kamervullende en meeslepende klank, is makkelijk te installeren dankzij draadloze achterluidsprekers en subwoofer, en doet ook nog eens dienst voor al je streaming muziekdiensten. Zijn uniek kantje: een indrukwekkende weergave van het nieuwe Dolby Atmos-geluidsformaat waarbij klank zelfs uit de hoogte lijkt te komen."
  Eric Beeckmans (FWD Magazine)