Volg ons

Gardena ErgoJet 3000

Voor- en nadelen van de Gardena ErgoJet 3000

Voordelen

  • Prima prijs
  • Erg goede blaaskracht
  • Goede grove rits op opvangzak

Nadelen

  • Heeft een onhandig 'uitsteeksel'

Onze test
Consumententest | op
8,4

Gardena Ergojet 3000: Blaast als de beste en kost de wereld niet

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Hier worden we blij van. Voor ongeveer 80 euro krijg je een bladblazer die erg goed blaast en prima zuigt en mulcht. De Ergojet 3000 van Gardena is uitgerust met een degelijk metalen rotor en het bedieningsgemak is uitstekend. Het wisselen van buizen en blaas- of zuigfunctie of het instellen van de blaaskracht gaat bijvoorbeeld met groot gemak. Het enige minpuntje, het uitsteeksel aan de zuigbuis waardoor je af en toe in het gras hapt, houdt hem niet af van een zeer terechte kooptip. Een aanrader!

Vele jaren geleden ben ik BesteProduct.nl begonnen om mensen te helpen bij het zoeken naar het voor hun beste product. En dat is nog steeds de missie van BesteProduct.nl. Inmiddels hebben we een heel team van redacteuren dat test, schrijft en analyseert. Maar af en toe kom ik een onderwerp tegen, waarvan ik denk 'hoe zit dat nou echt?'. En dan kan ik het niet laten, zélf op onderzoek uit te gaan. En dit tot op het bot uit te zoeken. De uitwerking zoek ik niet alleen in letters, maar vooral in plaatjes en verhelderende infographics.
Niels Willems
Niels Willems
Doetinchem • 50 reviews
Consumententester
vanaf 82,95
Vele jaren geleden ben ik BesteProduct.nl begonnen om mensen te helpen bij het zoeken naar het voor hun beste product. En dat is nog steeds de missie van BesteProduct.nl. Inmiddels hebben we een heel team van redacteuren dat test, schrijft en analyseert. Maar af en toe kom ik een onderwerp tegen, waarvan ik denk 'hoe zit dat nou echt?'. En dan kan ik het niet laten, zélf op onderzoek uit te gaan. En dit tot op het bot uit te zoeken. De uitwerking zoek ik niet alleen in letters, maar vooral in plaatjes en verhelderende infographics.
Niels Willems
Niels Willems
Doetinchem • 50 reviews
Consumententester
9,0
Prijs
(Weging 10%)
Pluspunten voor de Gardena. We vinden dit een erg goede bladblazer, terwijl de Ergojet gemiddeld geprijsd is. Voor ongeveer 80 euro (ten tijde van de test) krijg je een bladblazer die blaast als de beste en goed zuigt en mulcht. Zonder aarzeling een bladblazer die we aanbevelen en hij krijgt dan ook een kooptip.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Zoals de naam al doet vermoeden hebben we te maken met een 3000 watt sterke bladblazer. De Ergojet heeft een metalen rotor en een zak van 45 liter. Het gebruikte stof van de opvangzak is van redelijk zacht materiaal gemaakt, waar we bij andere fabrikanten soms wat steviger en ruwer materiaal zien. De handgrepen zijn niet verstelbaar, maar zijn goed gepositioneerd. Wat we niet helemaal begrijpen is het uitsteeksel aan de onderkant van de zuigbuis. Andere fabrikanten hebben de zuigbuis zo af gewerkt, dat de buis tijdens het opzuigen van bladeren parallel loopt met de grond. Nu steekt de onderkant van de Gardena wat uit waardoor je af en toe in het gras hapt. Door het uitsteeksel kun je de bladblazer wel op de grond laten rusten tijden het zuigen. Toch vinden we het niet lekker werken. Geen dealbreaker wat ons betreft overigens, want daar is het product verder te goed voor. De rits van de zak is van het grove soort en dat vinden we een voordeel vanwege al het stof en zand dat er tegenaan en doorheen blaast. Met 4,8 kg een gemiddeld gewicht (we hebben bladblazers getest van meer dan 6 kg, maar ook onder de 4 kg).
7,0
Bediening / gebruiksvriendelijkheid
(Weging 20%)
De aan- en uitknop zit op een logische plek. Dat geldt ook voor de draaiknop waarmee je de blaaskracht kunt instellen. Als je blaast houd je de Ergojet anders vast dan bij het zuigen en hakselen van bladeren. Bij het zuigen gebruik je vrijwel altijd de maximale kracht maar bij het blazen in kleine en middelgrote tuinen schroef je de kracht geregeld terug. Bij de Gardena zit die draaiknop dan onder ‘duim-bereik’ en pas je de snelheid makkelijk aan. Stil is geen enkele bladblazer, ook de Ergojet 3000 niet. We meten een lagere waarde (96 dB) op oorhoogte dan opgegeven door de fabrikant (103 dB) maar dat is nog steeds genoeg om altijd gehoorbescherming te moeten dragen. Verder heeft de Gardena een handige draagriem.
9,0
Resultaat
(Weging 50%)
Van alle vergelijkbare bladblazers vonden we de Gardena Ergojet 3000 het beste blazen. De opgegeven snelheid van 300 km per uur (!) lijkt de Gardena ook te halen. In de maximale stand stuift droog blad op en weg alsof er een orkaan uit de buitencategorie overheen waait. In kleine tuinen niet handig, maar dat los je op met de traploos instelbare blaaskracht. Het opzuigen van het blad gaat oké en we hebben tijdens het werken alleen last van het eerder genoemde uitsteeksel. Iedere keer als we de zak leegschudden zien we goed gemulchte bladeren.

8,4
Eindscore test
Gardena ErgoJet 3000

Reviews van de Gardena ErgoJet 3000

Gemiddelde score gebruikers

6,2
Gebruikers zijn niet enthousiast over de ErgoJet 3000 van Gardena. Een gemiddelde van 6,2 uit 12 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere Bladblazer.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
Na een jaar kapot en niet meer ...
Door Dries op 11-1-2020

Na een jaar kapot en niet meer te maken. Drie keer gebruikt. Geld terug gekregen. Verwacht je niet van een merk als Gardena. Zou het meerdere jaren goed moeten doen.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

9,0
Tinus
4-12-2019
"Prima apparaat"

We hebben het apparaat sinds enkele maanden. Bij ons huis staat een plataan deze heeft grote balderen, deze verwerkt hij prima. Ook al ze op een hoop liggen en nat zijn rustig aan oplaten zuigen en het wordt prima vermalen. Droge kleinere balderen geen enkel probleem met dit apparaat. We gebruiken hem alleen al bladzuiger en niet als blazer heeft voor ons geen zin.

- - -

Sterke punten: Makkelijk schoon te maken; prima metalen maalmes; ligt goed in de hand.
Zwakke punten: Geen.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

2,0
Bert
6-4-2019
"Waardeloos ding"

Blazen gaat nog wel, maar het blad opzuigen valt tegen, ik had een klein stukje boomschors opgezogen en wat denk je, stopt er gelijk mee. En hij doet het ook niet meer . En dat is al mijn tweede van hetzelfde merk.

- - -

Sterke punten: Blazen gaat nog wel.
Zwakke punten: 1 keer laten vallen en stopt er gelijk mee.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

9,0
Deze bladblazer heb in nu een jaar ...
Door Martien van den Berkmortel op 4-11-2017

Deze bladblazer heb in nu een jaar in bezit en gebruik hem enkel als blazer. Hij heeft een mooie kleine blaasmond waardoor je heel gericht kunt blazen. Ik gebruik hem ook om mijn kunstgrasmat te blazen zodat de sprietjes weer recht staan en de grasmat weer nieuw lijkt. Bladblazers gebruiken als zuiger is meestal niet aan te raden. Het is veel en zwaar werk en tast de duurzaamheid van de zuiger aan, Ik blaas het blad op een hoop en ruim dat daarna op. Veel gemakkelijker. De werkers in het openbare groen zie je ook altijd het blad weg blazen in plaats van opzuigen. Dus ik ben zeer tevreden met mijn lichte en handzame Gardena.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Zuigkracht is zeer slecht een slakkenhuis is ...
Door Jeanette op 26-3-2017

Zuigkracht is zeer slecht een slakkenhuis is al te zwaar. Zuigpijp moet je er recht opzetten anders doet hij het helemaal niet. Hierdoor is het vasthouden zeer belastend. Ik vraag me serieus af of dit ontwerp is getest door de fabriek. Als bladblazer op grasveld is die wel goed. Dan is die best handzaam.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

1,0
In 2013 gekocht, na slecht vijfmaal gebruik ...
Door FVos op 23-11-2016

In 2013 gekocht, na slecht vijfmaal gebruik om kleine tuin bladvrij te maken geeft apparaat de geest. Reactie Husqvarna, apparaten die minder dan €100,0 hebben gekost en drie jaar oud zijnkan je beter vervangen. Nooit meer Gardena dus.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,8
Onhandig in gebruik erg korte stekker veel ...
Door denboer01 op 4-11-2014

Onhandig in gebruik erg korte stekker veel lawaai (meer dan een kettingzaag) wanneer het iets vochtig is is opzuigen al geen optie meer. Dan werkt een bezem beter en is ook stiller en goedkoper. Ik raad deze bladblazer niemand aan.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

9,8
Review Gardena ErgoJet 3000 Doordat onze tuin tussen ...
Door Corvang op 13-10-2014

Review Gardena ErgoJet 3000 Doordat onze tuin tussen de eiken- en beukenbomen is gelegen kan ik inmiddels bogen op een rijke praktijkervaring met bladblazers. In het verleden een Black en Decker gebruikt. Gezien de hoeveelheid blad wat er geblazen (en gezogen) moest worden was de plastic schoep voor het aanzuigen al na één jaar volledig versleten. Een nieuwe schoep koste relatief belachelijk veel geld (inclusief verzend- en behandelingskosten). Dus B&D bladzuiger einde oefening en kon al met pensioen. Daarna een Viking BE 600; een kleine krachtpatser die het altijd uitstekend heeft gedaan. Klein probleempje is de aan/uit schakelaar die niet helemaal stofdicht is waardoor de schakelaar om de 3 jaar vervangen moest worden. Inmiddels zijn de bomen en dus de hoeveelheid bladeren toegenomen. Hierdoor overwogen een benzineblazer te kopen die meer kracht heeft. Het nadeel van een benzine is het lawaai, onderhoud, benzine halen, etc. Uiteindelijk de Gardena ErgoJet 3000 getest en gekocht. Wat een machine, enorm veel blaaspower, compact, blaassnelheid instelbaar, etc. De zuigschoepen zijn van metaal; dus in tegenstelling van de B&D zal deze als bladzuiger zeker langer meegaan. Hoewel de zuigkracht goed is, gebruik ik deze functie niet omdat daar mijn tuin te groot voor is (15 groen containers blad). Daarnaast wordt de bladzuiger hierdoor intern sterk vervuilt, een extra argument waadoor ik deze functie niet gebruik. Kortom, ik ben met de Gardena ErgoJet 3000 zeer blij. Dit lijkt mijn het beste alternatief van de benzineblazers.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

8,2
Blaast inderdaad super; veel beter dan de ...
Door dhoning op 4-10-2014

Blaast inderdaad super; veel beter dan de B&D die ik hiervoor had. Lekker licht in gebruik trouwens. De borging van het verlengsnoer is ontoereikend; als je maar iets blijft haken, wordt ie er al uitgetrokken. Dan de functie bladzuiger; dat is een ander verhaal. Op zich zuigt ie wel goed, maar er zijn toch wel zaken die Gardena van andere merken kan leren: - Opvangzak wordt met ielige musketonhaakjes aan de pijp vastgemaakt; als je in de wintermaanden koude (verstijfde) vingers hebt, wordt dat een heel getob; moet veel groter uitgevoerd worden. De bevestiging van de opvangzak bij de (oude) B&D was veel slimmer, maar helaas weer knullig uitgevoerd met een plastic sluitlipje dat al snel niet meer functioneerde. - De ritssluiting van de opvangzak geef ik een maand; dit moet veel groter en sterker uitgevoerd worden rekening houdend met zand, modder en andere troep die in de zak en tussen ritssluiting kan komen - De aanzuigpijp bestaat uit 2 delen (kleinere doos nodig), maar takken kunnen op de naad tussen beide delen blijven steken met een verstopping tot gevolg - Naarmate de zak voller wordt, gaat het hele gewicht toch aan je rug hangen; voeg verstelbare/uitschuifbare wieltjes toe, zodat je kunt kiezen tussen schrapen of rijden - Als er een tak of een koek van vochtig zand in de trommel komt, is dit alleen te verwijderen door het schoepenrad (hakselaar) te demonteren Positief is weer dat de hakselaar van metaal is ipv plastic. Die van B&D was helemaal aangevreten. Ik kan de Gardena ErgoJet zeker aanbevelen als bladblazer, maar als bladzuiger mogen er voor mij nog wat verbeteringen doorgevoerd worden.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,8
Deze bladblazer blaast echt super en is ...
Door m en m en r op 28-12-2013

Deze bladblazer blaast echt super en is niet echt zwaar.Er zit ook een knopje op om de kracht te regelen en voor in de hoekjes mocht hij van mij nog wat rustiger blazer. Wij zijn er dik tevreden mee.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Gardena ErgoJet 3000
Gemiddelde score redacteuren
8,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Gardena ErgoJet 3000
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,1
Website testen
De Gardena ErgoJet 3000 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Gardena Ergojet 3000: Blaast als de beste en kost de wereld niet
8,4
25-10-2018
BesteProduct.nl

Hier worden we blij van. Voor ongeveer 80 euro krijg je een bladblazer die erg goed blaast en prima zuigt en mulcht. De Ergojet 3000 van Gardena is uitgerust met een degelijk metalen rotor en het bedieningsgemak is uitstekend. Het wisselen van buizen en blaas- of zuigfunctie of het instellen van de blaaskracht gaat bijvoorbeeld met groot gemak. Het enige minpuntje, het uitsteeksel aan de zuigbuis waardoor je af en toe in het gras hapt, houdt hem niet af van een zeer terechte kooptip. Een aanrader!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
9,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Gardena ErgoJet 3000 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 82,95 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,1
laagste prijs
€ 82,95
prijs/kwaliteit
9,5

Laagste prijzen Gardena ErgoJet 3000Specificaties van Gardena ErgoJet 3000

Algemeen

Motor
elektro 230 V
Blazen/zuigen
blazen, zuigen
Versnipperaar
Ja
Vermogen
3 kW
Blaascapaciteit
310 km/h
Zuigcapaciteit
10 m³/uur
Inhoud opvangzak
45 liter
Geluidsniveau
102 dB
Kleuren
blauw
Gewicht
4,8 kg
EAN
4078500962537
Introductie model
2012
Releasedatum
July 2014
Toelichting type
-
Partnumber
9332, 9332-20
Toelichting partnumber
-
Type/soort
bladblazer
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
8,1
Beoordeling consumenten
6,2
Prijs / kwaliteit
9,5