Volg ons

Omega BL422S

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Omega BL422S

Voordelen

  • Grote mengbeker van 2 liter
  • Goede maataanduiding
  • Vermogen van 1500 watt
  • Onbreekbare mengbeker (dankzij Tritan en copolyester bewerking)

Nadelen

  • Geen pulse-functie, voor gecontroleerd blenden
  • Behoorlijk groot apparaat voor op het aanrecht

Onze test
Expertreview | op
7,6

Voor de Omega BL422S blender geldt: professionaliteit komt met een prijs

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Wie enigszins professioneel in de keuken bezig wil… Of nog beter: de (semi)professionele kok, zal erg veel baat hebben bij de Omega BL422S. Deze blender heeft een vermogen waar je u tegen zegt. Maar liefst 1500 watt, om precies te zijn. En een mooi, groot formaat mengkan (2 liter). Die ook nog eens gemaakt is van het onbreekbare, dus duurzame bewerking van Tritan en copolyester. Maar daar betaal je ook wel voor. Nu ben ik niet thuis-genoeg in deze (semi)professionele kookwereld om te kunnen oordelen over merken en kwaliteit. Maar als ik rondkijk in deze prijsklasse zijn er meer apparaten met een zelfde hoge wattage aan vermogen, met toch wel wat meer functies, waar je de gemiddelde keukenprins toch wat blijer mee zal maken. Om te beginnen in ieder geval een pulse-knop, voor het beter gecontroleerd blenden. De Omega BL422S is absoluut een super blender, begrijp me niet verkeerd. Maar prijs-kwaliteit technisch mist hij net wat functies en extra mogelijkheden om in aanmerking te komen voor de felbegeerde kooptip.

Als gezin hebben wij de gewoonte om elke ochtend een verse shake of sapje te drinken. Tot voor kort maakten we deze altijd in de keukenmachine. Alles van de gewone banaan tot een sapje met boerenkool of spinazie. Wij hebben het geprobeerd. En nu – als tester van blenders en af en toe een sapcentrifuge – gaan we natuurlijk nog veel meer combinaties uitproberen. Naast dat het erg lekker is, is het ook nog eens heel gezond dus wat dat betreft vangen we 2 vliegen in 1 klap.
Suzan Isikima
Suzan Isikima
Utrecht • 9 reviews
Redacteur
Als gezin hebben wij de gewoonte om elke ochtend een verse shake of sapje te drinken. Tot voor kort maakten we deze altijd in de keukenmachine. Alles van de gewone banaan tot een sapje met boerenkool of spinazie. Wij hebben het geprobeerd. En nu – als tester van blenders en af en toe een sapcentrifuge – gaan we natuurlijk nog veel meer combinaties uitproberen. Naast dat het erg lekker is, is het ook nog eens heel gezond dus wat dat betreft vangen we 2 vliegen in 1 klap.
Suzan Isikima
Suzan Isikima
Utrecht • 9 reviews
Redacteur
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Laten we even eerlijk zijn. De gewone huis, tuin en keuken-gebruiker, die lekker een smoothie op z’n tijd, of zelfs dagelijks wil maken, zal (ik zeg altijd; zeg nooit nooit, maar ik doe het nu toch) nooit voor de Omega BL422S gaan. Voor hem of haar is de € 299,- die je ervoor betaalt gewoon te veel. En daar is die natuurlijk ook niet voor bedoeld. Ik kan je wel zeggen, dat van de blenders die ik tot nu toe gebruikt heb ik wel enorm te spreken ben over de kracht in dit apparaat. Oké, ik ben misschien maximaal 500 watt gewend. Maar toch. Ik ben onder de indruk. Ik kan me voorstellen dat deze Omega het erg goed doet in de keuken van een leuke bistro of smaakvol restaurantje. Prijs-kwaliteit technisch betreft: als ik kijk naar de prijzen van andere blenders met een vergelijkend hoog vermogen, dan heeft Omega de BL422S volgens mij netjes geprijsd.
8,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
Geen dikke papieren bundel. Nee bij de Omega krijg je een cd’tje met daarop de gebruiksaanwijzing(en) en andere handige documenten zoals folders en garantiekaarten. In de gebruiksaanwijzing worden o.a. behandeld: de veiligheidsvoorschriften, bediening van de blender, hoe je ‘m het best schoon kunt maken, verzorgingstips et cetera. Allemaal heel netjes en duidelijk beschreven. Verder wat de bediening betreft, kan het eigenlijk niet mis gaan. Je plaatst de mengkan op het motorblok, vult (middels de dop in de deksel de kan met de gewenste ingrediënten, plaatst de deksel/dop op de kan en je zet de rechter schakelaar op aan. En met de linker knop kun je wisselen tussen een lage of hoge snelheid. Bij overbelasting schakelt de BL422S automatisch uit, wat voor een veilig blend-gevoel zorgt. Tot slot, na het maken van je sapje, saus, ijs of smoothie… het schoonmaken. Ikzelf had de mengkan even omgespoeld en vervolgens in de vaatwasser gedaan. Op internet kom ik namelijk overal tegen dat de kan gewoon vaatwasmachinebestendig is. Echter in de gebruiksaanwijzig staat: Zet de kom en de blender basis niet in de vaatwasser. Oké, ik snap dat de blender basis niet in de vaatswasser kan. Maar de kom ook niet? Tja, dan maar het hele door Omega uitgelegde schoonmaakstappenplan opvolgen. Reinigingsmiddel in de kan; een oplossing van lauw water (minder dan 46 graden) en niet schuimend afwasmiddel. Vervolgens even schrobben; kan, deksel én dop. Vul daarna de kan voor een vierde deel met een verse nieuwe wasoplossing, doe de deksel erop en plaats de mengkan op de basis. Zet de blender gedurende 2 minuten op hoge snelheid aan. Herhaal zo nodig met een wasoplossing (dit keer met water van ca. 35 graden). Veeg de kan en deksel af met een zachte doek of spons en maak tevens het motorblok (met een niet al te natte doek) schoon. Een uitgebreid schoonmaakritueel waar niet iedereen op zit te wachten. Maar die wel past bij de prijs en bij gebruik in een (semi)professionele keuken. Opgesomd: het bedieningsgemak is prima, maar het omslachtige schoonmaakproces kost een punt.
7,0
Design / vormgeving
(Weging 20%)
Mijn eerste vraag – nadat ik de Omega BL422S uit z’n doos haal – is letterlijk: waarom zo groot? Ik begin me direct voorstellingen te maken over wat ik wel niet kan blenden, gezien het enorme motorblok. Wat in die 21x21x21 cm (lxbxh) moet toch wel een enorme paardenkracht schuilen? Een snelle blik op de specificaties leert mij dat er een vermogen van maar liefst 1500 watt in deze blender zit. Vergelijkend met andere blenders rond dezelfde prijs, die met € 299,- niet al te zuinig is, is zo’n vermogen ook wel passend. Dat is dus heel wat anders dan je huis tui en keuken blender van rond de 40 euro, met ‘slechts’ 400 watt. Het formaat dat ‘ie heeft staat dus wel degelijk ergens voor. Wat mij het idee geeft dat deze blender meer voor de hobby chef bedoeld is of zelfs juist thuishoort in een (semi)professionele keuken. Op naar de mengkan. Wat mij opvalt, en persoonlijk ook erg pleziert, is dat die gemaakt is van een Tritan en copolyester bewerking. Wat de beker zogezegd onbreekbaar, en dus ook erg duurzaam maakt. Daarnaast heeft deze kan een inhoud van maar liefst 2 liter (genoeg voor zo’n 8 lekkere mixjes). En de maten staan goed en duidelijk op de beker aangeduid, dus weet je altijd hoeveel je ergens van afmeten moet, stel je bent met een speciaal recept bezig. Aanduiding is overigens in ml en cups, best handig omdat sommige buitenlandse recepten in cups gemeten worden.
9,0
Kwaliteit / resultaat
(Weging 30%)
Over het resultaat en de kwaliteit heb ik verder niks te klagen. Lekkere smoothies en drankjes maak je er absoluut mee! Daar ligt het in ieder geval niet aan. Er is volgens mij weinig wat deze blender niet aan kan. Ik heb het niet gemerkt. Keihard bevroren kersen, aardbeien en frambozen voor een smoothie… Hij laat er geen één heel. Ook ijsklontjes blijken voor de BL422S geen enkel probleem. Courgettes en wortels ‘pureren’ voor een gezond soepje, hij maakt er gehakt van. Niet letterlijk natuurlijk, dat zou vreemd zijn. En zelfs wanneer je voor een taartbodem gepulverde koekjes nodig hebt en die niet met een deegroller (zo doe ik het normaal) kapot wil slaan is deze blender ideaal. Om je een idee te geven: in nog geen 10 seconden had ik 10 krokante koeken gepulverd tot minuscule korreltjes, ideaal voor een heerlijke harde taartbodem.
6,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
Ik mis een pulse-functie waarmee je meer gecontroleerd kunt blenden. De keuze is hard of zacht. En met de andere schakelaar zet je ’m uit. Op zich een prima rechttoe rechtaan bediening, maar tegelijkertijd ook wel weer kort door de bocht, wat mogelijkheden betreft. Voor een apparaat in deze prijsklasse mag je volgens mij meer opties of mogelijkheden verwachten.

7,6
Eindscore test
Omega BL422S

Testen van Omega BL422S
Gemiddelde score redacteuren
7,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Omega BL422S
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,3
Website testen
De Omega BL422S is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Voor de Omega BL422S blender geldt: professionaliteit komt met een prijs
7,6
15-4-2015
BesteProduct.nl

Wie enigszins professioneel in de keuken bezig wil… Of nog beter: de (semi)professionele kok, zal erg veel baat hebben bij de Omega BL422S. Deze blender heeft een vermogen waar je u tegen zegt. Maar liefst 1500 watt, om precies te zijn. En een mooi, groot formaat mengkan (2 liter). Die ook nog eens gemaakt is van het onbreekbare, dus duurzame bewerking van Tritan en copolyester. Maar daar betaal je ook wel voor. Nu ben ik niet thuis-genoeg in deze (semi)professionele kookwereld om te kunnen oordelen over merken en kwaliteit. Maar als ik rondkijk in deze prijsklasse zijn er meer apparaten met een zelfde hoge wattage aan vermogen, met toch wel wat meer functies, waar je de gemiddelde keukenprins toch wat blijer mee zal maken. Om te beginnen in ieder geval een pulse-knop, voor het beter gecontroleerd blenden. De Omega BL422S is absoluut een super blender, begrijp me niet verkeerd. Maar prijs-kwaliteit technisch mist hij net wat functies en extra mogelijkheden om in aanmerking te komen voor de felbegeerde kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Omega BL422S en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Blenders.
expertscore
7,3
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Omega BL422S

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Omega BL422S nog niet gedeeld. Heb jij de BL422S gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Blender van Omega te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Specificaties van Omega BL422S

Algemeen

EAN
0737416044228
Partnumber
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2014
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,3
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-