Volg ons

Tefal BL811D

Voor- en nadelen van de Tefal BL811D

Voordelen

  • Stevige, grote kan
  • Hittebestendige 2 liter kan
  • Een 6-vleugerige mes, Tripl’Axe technologie
  • 3 voorgeprogrammeerde programma's

Nadelen

  • Crushed-ice werkt niet helemaal perfect

Onze test
Consumententest | op
7,6

Tefal BL811D PerfectMix+: Een stevige, stabiele en zeer krachtige blender

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Stevig en stabiel, Tefal levert met de PerfectMix+ BL811D weer een mooi product af. Deze blender is met 1200 watt vermogen een krachtig model dat met gemak de lichte, maar ook steviger en zwaardere ingrediënten aankan. Met vooraf ingestelde programma's voor smoothies en crushed ice, een pulse stand en een auto-clean functie is het bedienen van dit model ook enorm eenvoudig. De kan is gemaakt van dik glas en oogt heel stevig en zwaar. Natuurlijk hangt er aan zo'n stevig model ook een stevige prijs. Dat prijskaartje zorgt ervoor dat ik 'm in vergelijking met andere modellen misschien net iets te duur vind, waardoor de BL811D net de kooptip misloopt.

Met groot enthousiasme stuur ik ons team van consumententesters aan. Dagelijks vliegen de reviews me om de oren, die ik samen met collega Tom – teamleider redactie – corrigeer en redigeer. Daarnaast vind ik het zelf ook erg leuk om producten te testen die ik toch al met enige regelmaat gebruik. Ik loop geregeld het kantoor uit met een blender, sapcentrifuge, strijkijzer of een haarstyler onder de arm.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Consumententester
vanaf 79,99
Met groot enthousiasme stuur ik ons team van consumententesters aan. Dagelijks vliegen de reviews me om de oren, die ik samen met collega Tom – teamleider redactie – corrigeer en redigeer. Daarnaast vind ik het zelf ook erg leuk om producten te testen die ik toch al met enige regelmaat gebruik. Ik loop geregeld het kantoor uit met een blender, sapcentrifuge, strijkijzer of een haarstyler onder de arm.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Consumententester
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Ik heb inmiddels aardig wat blenders getest. En heb daardoor een beetje een idee gevormd van wat een bepaald model mag kosten. Wat stevigheid en kwaliteit betreft ben ik het er meteen mee eens dat Tefal zich met deze BL811D niet in het goedkope of ook maar het begin van het middensegment heeft willen plaatsen. Maar de 82 euro die je er momenteel voor neerleggen moet, vind ik wel een beetje veel. Ja, hij heeft veel vermogen en kan de nodige bevroren vruchten aan. Maar dat kunnen andere goedkopere modellen ook wel. Vandaar dat ik 'm op prijs een 6 geef.
8,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
Bediening van de BL811D is heel gemakkelijk. Voor op het motorblok zit een grote draaiknop voor de snelheden. Als je 'm middenin instelt, staat hij uit. Draai je naar links dan activeer je de pulse-functie. En draai je naar rechts dan ga je trapsgewijs in snelheid omhoog. Dan zitten er boven deze draaiknop 3 knopjes waarmee je de smoothie functie, auto-clean en crushed ice activeert. Auto-clean is om het schoonmaken van deze blender te vergemakkelijken. Doe er een laagje heet water in en activeer het auto-clean programma. Mocht de kan nu niet helemaal schoon geworden zijn, dan laat je 'm meedraaien in de vaatwasser.
8,0
Design / vormgeving
(Weging 20%)
Stevig en mooi. Dat hier een kwaliteitsproduct voor mijn neus staat, mag duidelijk zijn. Het motorblok is groot en staat erg stabiel op het aanrecht. En dankzij de zuignapjes blijft hij ook nog eens gemakkelijk op z'n plek staan. Voor op het blok zit het bedieningspaneel. Met een grote draaiknop voor de snelheden. Als je 'm middenin instelt, staat hij uit. Draai je naar links dan activeer je de pulse-functie. En draai je naar rechts dan ga je trapsgewijs in snelheid omhoog. Boven de draaiknop zitten 3 knoppen, één voor smoothie, één voor auto-clean en de laatste is voor crushed-ice. Wat design betreft heeft Tefal geborsteld RVS gecombineerd met antraciet en glas. Bovenin de kan zit een opening, erg handig om tussentijds extra ingrediënten of iets vloeibaars aan je smoothie toe te voegen. Tefal maakt gebruik van de Tripl’Axe technologie. Deze technologie omvat een zesbladig mes met drie verschillende posities. Twee van de messen staan omhoog, twee horizontaal en twee naar beneden. Dit verschil in stand moet ervoor zorgen dat op elk niveau ingrediënten worden meegenomen worden in de maling.
8,0
Kwaliteit / resultaat
(Weging 30%)
De zogenaamde 'Tripl’Axe technologie' lijkt te werken. Ik maalde alle ingrediënten voor mijn sapje of smoothie probleemloos fijn. Net als bij vele blenders is het wel gemakkelijker wanneer je wat vloeibaars toevoegt. Denk aan water, kokoswater, kokosmelk of jus d'orange. Met kwark of yoghurt zorg je voor een wat stevigere smoothie. De speciale smoothie stand is handig, maar niet per se noodzakelijk. Het komt uiteindelijk neer op langdurig in de maximale snelheid malen. Dat kun je natuurlijk zelf ook. De crushed-ice doet 't niet helemaal zoals het hoort. Of mijn blokken waren te groot. Afijn, na de vele malen blenden bleven er toch nog enkele grote brokken onderin de kan liggen, terwijl andere ijsblokjes al erg fijn waren gecrushed.
7,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
De blender heeft naast de pulse-functie en de standaard snelheden 3 knoppen voor speciale programma's. Ik vind dit soort extra knoppen altijd wel grappig, maar niet onmisbaar. Neem de smoothie-knop bijvoorbeeld. Dit programma begint met twee pulsen. En gaat daarna gedurende een langere tijd gewoon op full-speed knallen. Iets wat je zelf natuurlijk ook wel kunt.

7,6
Eindscore test
Tefal BL811D

Reviews van de Tefal BL811D

Gemiddelde score gebruikers

8,0
Inmiddels hebben 25 gebruikers hun mening gedeeld over de BL811D van Tefal en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de BL811D vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
2,0
Wij kochten dit product in december 2017 ...
Door Johan D. op 18-6-2019

Wij kochten dit product in december 2017 bij de Mediamarkt. Het was zeker niet de goedkoopste, die we konden vinden en Tefal kennende dachten we, dat het wel goed zat. Grote vergissing!! Na hooguit 1x per week gebruik, raakte het verbindingsstukje tussen motor en aandrijving van de mesjes lam, de schroefdraad was weg(!!) en gezien we 2 jaar garantie hebben, vertelde de Mediamarkt ons, dat ze het zonde opsturen als garantiegeval. Logisch het valt binnen de garantietermijn en zo iets mag niet zo gauw stuk gaan, dat lijkt nergens op. De reparatieafdeling van Tefal oordeelde dat het NIET onder garantie zou vallen en het onderdeeltje à € 30,63 moest maar betaald worden door opdrachtgever, of € 15,00 ongerepareerd (vervangen) retour! Ten eerste is dat teken van slechte kwaliteit en ten tweede teken van een slechte servicedienst . Mediamarkt vond het gelukkig ook ongehoord en neemt de kosten over. Gezien dit geen goedkoop blendertje is, mag je ervan uitgaan, dat het toch wel een behoorlijk aantal jaren meegaat, maar dit heeft ons vertrouwen in het merk tot het nulpunt teruggebracht.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Mooie degelijke blender. Erg krachtig. Maakt wel ...
Door Kim op 23-1-2019

Mooie degelijke blender. Erg krachtig. Maakt wel veel geluid maar dat is logisch. Glazenkan is zwaar.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik beveel dit apparaat aan het is ...
Door Truusje64 op 11-4-2018

Ik beveel dit apparaat aan het is mooi sterk goed schoonte maken door de speciale schoonmaak stand die er op zit je kunt er moeiteloos shakes in maken soep in fijn maken noten fijn mixen voor mij ik wil niet meer anders.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Wat een mooi en robuust apparaat. Eerlijk ...
Door Vroomedijk op 5-3-2018

Wat een mooi en robuust apparaat. Eerlijk gezegd vond ik een blender altijd een beetje overbodig. Kon het prima af met een handmixer, cituspers en een staafmixer met hakmolen. Maar nu ik dit apparaat in huis heb gaat er een (gezonde) wereld voor mij open. Het is heel leuk en makkelijk om de heerlijkste en gezondste smoothies te maken. Ook voor kinderen is het een leuke stimulans om meer gezonde dingen binnen te krijgen als ze het zelf mogen doen. Erg fijn apparaat. Vermaalt met gemak ijsblokjes en je kan makkelijk tijdens het proces nog iets bijvoegen. Het enige nadeel vind ik wel dat de glazen kan erg zwaar en breekbaar is maar absoluut pluspunt is dat de kan heel gemakkelijk voor zowel links - als rechtshandigen te gebruiken is!!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb deze blender mogen testen en ...
Door Diaantjuh op 2-3-2018

Ik heb deze blender mogen testen en ben er heel enthousiast over. Blender staat stevig op het aanrecht door de zuignappen aan de onderkant. Heeft een heel simpel bediening en zelfs een smoothie knop. Al je ingrediënten doe je in de blender en mat één druk op de knop doet de blender de rest. Ook over de zelfreinigend functie ben ik goed te spreken.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik ben dol op deze blender. Dankzij ...
Door prbs op 28-2-2018

Ik ben dol op deze blender. Dankzij de scherpe messen kan je echt alles malen. Van ijs tot aan noten. Echt ideaal. Ik heb er vooral smoothies mee gemaakt, maar aangezien echt alle ingredienten vermaald kunnen worden met deze blender zijn de combinaties eindeloos. De blender is wel wat aan de zware kant en het was even uitvogelen hoe deze uit elkaar gehaald moest worden, maar afgezien van dat is het een super ding. Ik ben vooral dol op de verschillende functies en snelheden die je kan kiezen. De lepel die erbij zit heb ik eigenlijk niet gebruikt. Nog niet nodig gehad, omdat mijn smoothies zo drinkbaar waren dat ik het niet eruit hoefde te lepelen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
We wilden de mixer graag omdat we ...
Door Heinedebruin op 27-2-2018

We wilden de mixer graag omdat we elke dag ontbijten met een smoothie. Dit hebben wij de afgelopen week steeds gedaan. Bij het unboxen verbaasde het ons hoe groot het product was. Het heeft een prominent plekje in de keuken gekregen. Des te beter, want het design ziet er erg goed uit: strak en modern. We verwachten op voorhand een handzaam apparaat met veel opties. Deze verwachting is uitgekomen. Het product is gemakkelijk in gebruik vanwege de gemakkelijke draaiknop aan de voorkant. Er achter komen hoe je de opties gebruikt is een eitje. De opties an sich zijn ideaal, want op deze manier bepaal je zelf hoe je de mixer wilt gebruiken. Daarnaast is het product robuust en ziet het er onverwoestbaar uit. Het enige minpuntje tot dusver is het schoonmaken, ondanks de auto clean functie. We gaan de komende week weer volop gebruikmaken van de mixer.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wat een heerlijk product. Ik heb jaren ...
Door Manon Kole op 26-2-2018

Wat een heerlijk product. Ik heb jaren met een flut blendertje gedaan van de action die absoluut geen kracht had, maarja arme student dus meer budget was er niet. Nu deze gekregen en dat is toch wel een stuk beter. Ik maak graag smoothies, lekker makkelijk en snel ontbijten. En met deze blender is dat helemaal makkelijk, ik gooi er wat fruit in met yoghurt of melk zet hem op de blender stand en ondertussen kan ik even mijn make-up en haar doen want de blender doe de rest. Hij maakt wel veel lawaai maar dat kan ook niet anders met een blender, hij staat ook geen hele dag aan dus zo erg is het ook weer niet. Na gebruik is hij gemakkelijk schoon te maken, ik spoel hem even uit vul hem met water en een beetje afwasmiddel en dan op de schoonmaak stand en het apparaat doet weer de rest. Ook kan je hem voor een grondige schoonmaak beurt helemaal uit elkaar draaien zodat je elk inderdeel goed schoon kan maken. Hij staat ook nog eens mooi op mijn aanrecht, mooi strak ontwerp ziet erg luxe en duur uit maar ik vind het een redelijke prijs voor dit product. Jaren eerder moeten hebben dit ding! Helemaal geweldig.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Als liefhebber van fruitdrankjes was ik op ...
Door Ruudje P. op 25-2-2018

Als liefhebber van fruitdrankjes was ik op zoek naar een stevige blender. Gevonden in dit product. Stevig en krachtig wordt fruit, bevroren fruit, ijs melk en jus d'orange verwerkt tot een heerlijk drankje. Zinder klonten en goed verpulverd. Heerlijk te drinken. Maakt ook ijsblokjes, nootjes en soorten groenten klaar om te drinken. Een geweldig apparaat.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wat een fijne en mooie machine! Door ...
Door salmpie61 op 23-2-2018

Wat een fijne en mooie machine! Door deze blender maak ik met plezier allerlei heerlijke smoothies. Mijn huidige staafmixer en hakmolen staan nu bijna werkeloos in de kast. De ingestelde programma's voor smoothies of ijs crushen zijn echt fijn. Terwijl de blender aan het mixen is kan je ondertussen iets anders doen. Een duidelijk geluidsignaal laat horen dat je kan gaan smullen. Het ijscrushen gaat alleen goed met kleiner ijsklontjes. Zelfs het toevoegen van ingredienten kan door de opening in de deksel. Erg handig. De grote glazen kan is zwaar maar je kan daardoor een grote hoeveelheid maken. Wanneer je iets langer de vlijmscherpe messen wilt gebruiken kan je dit ook zelf regelen. De autoclean is makkelijk maar soms moet je toch zelf aan de slag. De onderdelen zijn gelukkig goed uit elkaar te halen. Deze blender ga ik zeker aanschaffen!!!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Tefal BL811D
Gemiddelde score redacteuren
7,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Tefal BL811D
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,3
Website testen
De Tefal BL811D is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Tefal BL811D PerfectMix+: Een stevige, stabiele en zeer krachtige blender
7,6
23-10-2018
BesteProduct.nl

Stevig en stabiel, Tefal levert met de PerfectMix+ BL811D weer een mooi product af. Deze blender is met 1200 watt vermogen een krachtig model dat met gemak de lichte, maar ook steviger en zwaardere ingrediënten aankan. Met vooraf ingestelde programma's voor smoothies en crushed ice, een pulse stand en een auto-clean functie is het bedienen van dit model ook enorm eenvoudig. De kan is gemaakt van dik glas en oogt heel stevig en zwaar. Natuurlijk hangt er aan zo'n stevig model ook een stevige prijs. Dat prijskaartje zorgt ervoor dat ik 'm in vergelijking met andere modellen misschien net iets te duur vind, waardoor de BL811D net de kooptip misloopt.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Tefal BL811D te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de BL811D de € 79,99 waard is.
expertscore
7,3
laagste prijs
€ 79,99
prijs/kwaliteit
6,5

Laagste prijzen Tefal BL811D

Bekijk
€ 79,99
8,1
Voor 23.30 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 79,99
7,4
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 81,99
7,5
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 81,99
-
Voor 23:00 besteld, morgen in huis. Ook in de avond bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Tefal BL811D

Algemene Kenmerken

Type/soort
blender
Type
blender
Kleur(en)
grijs
Fabrikant kleur(en)
grijs
Bowl materiaal
metaal

Functie's

Aantal messen
6
IJs-crusher
Ja
Pulse function
Ja

Bediening

Snoeropberging
Ja

Opties

Opties
vaatwasserbestendig, snoeropslag, afneembare kan
Afneembare kom/kan
Ja
Vaatwasserbestendige onderdelen
Ja

Inhoud En Afmetingen

Inhoud mengbeker
1,5 liter
Hoogte
40,60 cm
Breedte
19,20 cm
Diepte
21,50 cm
Gewicht
4200 gram

Energie

Vermogen
1200 watt

Algemeen

EAN
3016661149832
Partnumber
BL811D
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017
Releasedatum
September 2017

Extra

Vaatwasserbestendige accessoires
Ja
Materiaal kommen
glas
Gewicht verpakking
5300 g
Diepte verpakking
386 mm
Hoogte verpakking
344 mm
Breedte verpakking
226 mm
Diepte
215 mm
Breedte
192 mm
Hoogte
406 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
6
Beoordeling experts
7,3
Beoordeling consumenten
8,0
Prijs / kwaliteit
6,5