Volg ons

Philips BDP5600

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Philips BDP5600

Voordelen

  • Overzichtelijk menu
  • Technisch goede 3D blu-rayspeler
  • Start lekker snel op
  • Compact; goede afwerking
  • Erg snelle laadtijd CD, DVD en blu-raydisc
  • Philips MyRemote app voor de bediening met smartphone, iPad of tablet

Nadelen

  • Philips Net TV is op dit apparaat wel heel spartaans

Onze test
Expertreview | op
7,4

Philips BDP5600: 3D blu-rayspeler voor gevorderden

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Als je een technisch goede 3D blu-rayspeler zoekt, en het zwevend ontwerp van dit Philips-apparaat je wel kan bekoren, kan je dit model kiezen. Als je meer gebruik wilt maken van de smart-mogelijkheden van dit apparaat dan van de blu-ray-afspeelmogelijkheden, dan start je dit apparaat liever niet op.

Televisies lijken op het eerste gezicht veel op elkaar. De verschillen vallen pas op, wanneer je de schermen met elkaar vergelijkt. Bij het testen van televisies zit ik daarom geregeld naar diverse schermen naast elkaar te kijken. Ik ben gek op de dure televisies met prachtige features. Maar ik kan er aan de andere kant ook enorm van genieten wanneer een fabrikant voor weinig geld een tv met een uitstekende beeldkwaliteit heeft gemaakt.
Bas Waarts
Bas Waarts
Utrecht • 44 reviews
Redacteur
Televisies lijken op het eerste gezicht veel op elkaar. De verschillen vallen pas op, wanneer je de schermen met elkaar vergelijkt. Bij het testen van televisies zit ik daarom geregeld naar diverse schermen naast elkaar te kijken. Ik ben gek op de dure televisies met prachtige features. Maar ik kan er aan de andere kant ook enorm van genieten wanneer een fabrikant voor weinig geld een tv met een uitstekende beeldkwaliteit heeft gemaakt.
Bas Waarts
Bas Waarts
Utrecht • 44 reviews
Redacteur
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Voor het afspelen van een (3D)blu-ray, een dvd, een cd of een willekeurig bestand op je netwerk of USB-stick voldoet de Philips BDP5600 prima. Ergernissen treden pas op als je alles uit Philips Smart TV wilt halen: de apps reageren gewoon te traag. Het apparaat is bijna helemaal van kunststof gemaakt, maar het ontwerp is niet onaardig en de gebruikte beeld- en geluidtechniek is op orde. En de wat luxere BDP5600 is in vergelijking met andere apparaten niet eens zo veel duurder.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Het apparaat oogt zeer slank doordat de onderkant schuin wegloopt. De BDP5600 is sowieso maar een kleintje: net 36 centimeter breed en met een gewicht van slechts 1,8 kilogram. Maar wel goed afgewerkt. Zo zijn de bedieningsknoppen en disclade heel onopvallend verzonken in het apparaat. Dat geldt dan weer minder voor de USB-aansluiting die opvallend aanwezig is op de voorzijde. Deze blu-rayspeler van Philips is overigens een apparaat dat, afgezien van de bodemplaat en achterzijde, volledig van kunststof is gemaakt. De bovenzijde lijkt dan wel van zwart geborsteld aluminium, met een glimmende chromen strip, maar het is allemaal gewoon plastic. Echt opvallend lelijk is het gebruikte display: de oranje-oplichtende letters doen ouderwets aan, en wie verzint afkortingen als STBY en S-TV?
6,0
Extra mogelijkheden
(Weging 15%)
Ja, de BDP5600 is een volledig smart-apparaat. Maar nee, het werkt niet zoals je zou willen. Oké, afspelen van allerlei reguliere foto- audio- of video-bestanden vanaf je thuisnetwerk of vanaf een USB-stick, dat doet deze blu-rayspeler prima. Maar Philips Net TV is op dit apparaat wel heel spartaans. Het Smart TV-gedeelte bestaat uit bijna 60 apps, variërend van een webbrowser tot een reisplanner van de NS. Die apps zijn dan weer wel naar eigen wens op het scherm te plaatsen. Rechts op het scherm levert Net TV ook nog persoonlijke aanbevelingen, zoals een aankomend tv-programma of een te spelen game. Maar we zien het nut hiervan niet in. Daar komt bij dat dit smartgedeelte tergend langzaam is. Het is onduidelijk of het aan de server van Net TV ligt of aan de te trage processors die Philips vaak in zijn apparaten stopt. De vraag is ook of een update van de firmware hier echt verandering inbrengt. Een extraatje is er ook nog in de vorm van de Philips MyRemote. Deze app voor smartphone, iPad of tablet maakt het mogelijk de BDP5600 via wifi te bedienen. Dat doet de MyRemote naar behoren al is ie ook niet veel meer dan een reguliere afstandsbediening.
7,0
Gebruikservaring / snelheid
(Weging 15%)
De BDP5600 van Philips start in ieder geval lekker snel op. De installatie verloopt ook soepel temeer omdat de netwerkverbinding draadloos werkt. Wel dien je bij de installatie nog even de juiste taal te kiezen. Het thuismenu is heel overzichtelijk met duidelijk bronkeuzeknoppen. Maar het configuratie-menu is ook wel duidelijk bedoeld voor de gevorderde gebruiker. En ook hadden de icoontjes wel wat eigentijdser gekund. Evenals de zwart-witte kaders met uitleg. En wat te denken van een uitlegtekst als "schakelt het inschakelen van de tv als het apparaat wordt ingeschakeld in"? Het valt nog mee dat er geen spellingfout in zit! Kortom: Philips mag er nog wel even een update overheen gooien (als dat dan maar niet, net zoals bij de BDP7700 van vorig jaar, tot meer vastlopers leidt). Pluspunten verdient Philips vooral met de laadtijden van deze blu-rayspelers: binnen tien seconden start een cd op, een dvd doet er vijftien seconden over en een blu-raydisc is binnen 25 seconden geladen. Dat soort snelle tijden zie je niet bij alle fabrikanten. Neem daarbij de kinderlijk eenvoudige en goed reagerende afstandsbediening en je begrijpt dat de BDP5600 wat betreft gebruiksgemak zeker een voldoende scoort.
8,0
Beeldkwaliteit blu-ray
(Weging 30%)
De plastic uitstraling van blu-rayspelers verbloemt vaak de technische mogelijkheden van het apparaat. Het Full HD-beeld dat de BDP5600 ons voorschotelt is dan ook hartstikke strak. Zolang de laser de blu-raydiscs maar goed leest, kan er in de digitale signaaloverdracht ook niet zo veel misgaan. In die zin is het technische verschil tussen deze BDP5600 en hi-end blu-rayspelers niet eens zo groot. Beeld en geluid die via de HDMI-kabel worden doorgegeven zijn van hoge kwaliteit en alleen een geoefende luisteraar zal merken dat de analoge audio-uitgangen op het apparaat niet premium klasse zijn. Uiteraard is de grootste troef van deze blu-rayspeler het kunnen afspelen van 3D-films. Dat gebeurt volledig automatisch (je kunt er dan ook niets extra's, zoals bijvoorbeeld de 3D-diepte, aan instellen). Dus heb je een 3D-televisie staan, dan is dit het effect dat je wil!. Opvallend is dat Philips de blu-rayspelers van 2013 niet meer heeft uitgerust met 2D naar 3D-conversie. Blijkbaar vinden ze in Eindhoven het effect ook vaak te kunstmatig.
8,0
Beeldkwaliteit DVD
(Weging 20%)
Als je eenmaal de beeldkwaliteit van blu-raydiscs gewend bent dan is het wel weer even wennen aan een dvd. Blu-rayspelers zijn tegenwoordig evenwel heel goed in staat om deze SD-beelden op te schalen naar Full HD-resoluties. Het beeld wordt er natuurlijk niet scherper op, maar de automatische video-upscaling van de Philips BDP5600 maakt ook zeker geen beeldfouten. Mocht je overigens veel beeldinstellingen willen veranderen dan kom je van een koude kermis thuis. Veel verder dan het aanpassen van de kleurtemperatuur of Deep Color kom je niet. Maar hé, dat draaien aan het beeld doe je toch allemaal lekker op je (3D-)televisie!

7,4
Eindscore test
Philips BDP5600

Testen van Philips BDP5600
Gemiddelde score redacteuren
-
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips BDP5600
Aantal testen:
3
Genormeerde score:
7,3
Actualiteit van de testen
0 %
Actuele expertscore
0,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips BDP5600.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Philips BDP5600? Onze eigen test van de BDP5600 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Philips BDP5600: 3D blu-rayspeler voor gevorderden
7,4
14-6-2013
BesteProduct.nl

Als je een technisch goede 3D blu-rayspeler zoekt, en het zwevend ontwerp van dit Philips-apparaat je wel kan bekoren, kan je dit model kiezen. Als je meer gebruik wilt maken van de smart-mogelijkheden van dit apparaat dan van de blu-ray-afspeelmogelijkheden, dan start je dit apparaat liever niet op.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,7
Audio Vision
1-10-2013
7,3
Consumentengids
1-12-2013
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Philips BDP5600 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Blu-ray en HD DVD-spelers.
expertscore
0,0
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Philips BDP5600

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Philips BDP5600 nog niet gedeeld. Heb jij de BDP5600 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Blu-ray speler van Philips te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Specificaties van Philips BDP5600

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
BDP5600/12, BDP5600
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2013
Releasedatum
April 2013
Afmetingen (H x B x D)
3,80 x 43,50 x 21,30 cm
EAN
8712581674328
Kleuren
zwart
Afspeelmogelijkheden
BD-R, BD-RE, DIVX, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, MP3, JPG, CD-R, CD-RW, DVD, MPEG4, MPEG2, CD, WMA, AAC, GIF, WAV, PNG, XVID, MPEG1, PCM, H.264, OGG, BD
Digital Decoder
Dolby Digital, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, DTS-HD Master Audio, Dolby Digital 5.1
3D
Ja
Blu-ray recorder
Nee
Harde schijf
Nee
Progressive scan
Ja
Digitale tuner
Nee

Aansluitingen

Optische audio-uitgang
Nee
Coaxiale audio-uitgang
Ja
Analoge audio-uitgang
stereo (2.0)
HDMI
Ja
Component
Nee
Ethernet
LAN, WiFi
DLNA
Ja
USB
Ja
CI/CI+
Nee

Overig

BD-Live
Ja
Smart TV
Ja
Geheugenkaartlezer
Nee
Geheugenkaarten
Nee
Gewicht
1,8 kg
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
-
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-