Volg ons

Inventum BM121

Voordelen
  • Gemakkelijk bedienbaar menu
  • Uitgebreide handleiding
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • instellingsmogelijkheden korstkleur
Nadelen
  • Kort snoer

Onze test
Consumententest | op
8,0

De geur van de verse bakker in huis met de Inventum BM121 broodbakmachine

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Inventum BM121 staat garant voor versgebakken brood, zonder chemische toevoegingen, op het moment dat jij het wilt! Dit multifunctionele apparaat kan ook jam en pizzadeeg maken. Met een gemakkelijk bedienbaar menu, een uitgebreide handleiding op zak en prima instelmogelijkheden geef ik deze broodbakmachine een kooptip!

Ik besteed graag zo min mogelijk tijd in de keuken. Maar ik hou ook van vers eten en lekkere geuren in huis. Vooral van verschillende soorten gezond brood. Helaas ben ik geen geduldig mens, dus de gebruiksaanwijzing moet eenvoudig zijn en het gebruik mag ook niet veel tijd kosten. Veel eisend? Ja, dat denk ik wel, en dat komt goed uit als consumenttester. Brood ligt aardig onder vuur de laatste tijd. Het zou niet gezond zijn. Als vitaliteitscoach weet ik dat er genoeg gezonde keuzes zijn en dat het goed is om niet veel brood te eten. Dus áls ik brood eet, dan kies ik voor heel erg lekker en gezond. Wat is er nu leuker dan zelf bakken, zeker als het gemakkelijk gaat!
Roos Knijnenburg
Roos Knijnenburg
Arnhem • 6 reviews
Consumententester
vanaf 94,99
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Inventum BM 121 broodbakmachine kost vanaf 108 euro. Als je alle mogelijkheden gebruikt, is deze dat mijns inziens waard. Echter, als je alleen brood wilt bakken, denk ik dat het goedkoper kan. Hoe leuk is het om te kunnen zien en ruiken hoe het brood rijst en bakt met precies die ingrediënten die ik graag in brood wil hebben. Daar word ik blij van.
8,0
Bedieningsgemak
(Weging 25%)
De Inventum beschikt over een uitgebreide Nederlandse handleiding, met uitleg over het wel/niet toevoegen van ingrediënten. Want als je suiker wilt weg laten, moet je ook het zout weglaten, anders reageert de gist niet goed. Fijn dat dit vermeld wordt. Wat ik jammer vind, is dat ik tijdens het bakken niet weet waar de machine mee bezig is. Hij geeft wel een pieptoon aan voor het toevoegen van extra ingrediënten. Ik mis echter een waarschuwing bij de laatste gisting voor het sproeien en strooien van bijvoorbeeld zemelen op de bovenkant. In de handleiding staat wel precies beschreven hoeveel tijd elk proces kost, maar dan moet je dat helemaal uitrekenen. Het bedieningspaneel is duidelijk en gemakkelijk te bedienen.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De broodbakmachine van Inventum is zwart met een rvs-bedieningspaneeltje. Het is een fors apparaat van 40 cm diep, wat meteen een grote plaats op mijn aanrecht inneemt. Het snoer is 100 cm. Dat lijkt lang, maar blijkt in mijn keuken toch erg kort. Er zit een kijkraampje in het deksel wat niet alleen leuk voor kinderen is. Mijn man en ik gingen ook regelmatig kijken hoe het brood er uit zag.
7,0
Kwaliteit / resultaat
(Weging 25%)
Tijdens het kneden zag ik dat er deeg aan de bovenkant van het blik bleef zitten. Later, tijdens het bakproces, viel dit naar beneden op het brood. Toen het brood klaar was, kon ik deze deegrestjes gemakkelijk van het brood verwijderen. De deeghaken bleven in het brood steken. Ik moest het brood snijden om ze er uit te krijgen. Dat vond ik jammer, want nu had ik meerdere delen brood, in plaats van 1 mooi broodje. Gelukkig deed dat niets af aan de heerlijke geur tijdens het bakken en de smaak tijdens het eten! De gekozen korstkleur klopte ook met het resultaat.
9,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 20%)
Dat je met een broodbakmachine pizzadeeg kunt maken wist ik. Maar jam? Ik heb het niet uitgeprobeerd, omdat in ons huis niemand jam eet. Maar het kan gemakkelijk zijn dat je er geen omkijken naar hebt. De mogelijkheden voor verschillende soorten brood en cake zijn talrijk. Voor mensen die glutenvrij brood moeten/willen eten belooft deze Inventum ook geschikt te zijn. Dit vraagt een ander rijzingsproces, dus heeft een aparte knop op het paneel. Dat is erg van deze tijd. Bij de broodbakmachine zitten twee bakblikken. Eén voor een groot brood. Het andere blik heeft ruimte voor twee kleine broodjes. In de doos zaten nog een maatbeker, een maatschepje en een haakje. De eerste twee zijn handig. Waar het haakje voor is, weet ik niet. Dit heb ik niet terug kunnen vinden in de gebruiksaanwijzing. Tijdens het schrijven van deze review bedenk ik me dat ik hiermee wellicht de haken uit het brood kan halen.

8,0
Eindscore test
Inventum BM121

Reviews van de Inventum BM121

Gemiddelde score gebruikers

7,1
Inmiddels hebben 13 gebruikers hun mening gedeeld over de BM121 van Inventum en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de BM121 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
7,0
We hebben ruim twee jaar met deze ...
Door Dreetjah op 30-1-2019

We hebben ruim twee jaar met deze machine gebakken (ca 2 broden per week). Op zich was het resultaat prima, maar de laatste tijd was het wat minder (ingezakt brood). Dat ligt aan het deksel die er los op ligt omdat het scharnier kapot is. Het scharnier is zo zwak geconstrueerd dat het de deksel zelf niet eens kan ondersteunen. Na enkele keren repareren was ik er klaar mee. Bakblik en kneedhaken zijn qua teflonlaag nog in prima staat, en dat ligt puur aan hoe je er mee omgaat. Niet in de vaatwasser, maar met water schoonmaken. Een van de kneedhaken ging de laatste tijd heel zwaar en piepte soms, dus dat zal het begin van het einde van het bakblik zijn. Als je de machine niet te vaak gebruikt, voldoende water toevoegt zodat het mengen soepel gaat, en voorzichtig bent met de teflonlaag, dan kun je er best een tijd mee doen. Nu ben ik voor een (iets) duurder Japans merk gegaan, waarvan gezegd wordt dat deze wel 10 jaar mee kan. Ik ben benieuwd...

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wij gebruiken het vooral om te kneden ...
Door Bas op 8-9-2018

Wij gebruiken het vooral om te kneden en te rijzen, maar de uitgestelde programma's zorgen ook voor een heerlijk vers brood bij het ontbijt. Lekker wakker worden met de geur van vers brood! Het is wel een groot apparaat, waarvoor je wat ruimte in de keuken moet hebben of creëren.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,0
Heb de machine nu 2 jaar, bak ...
Door MvdBerg op 26-1-2018

Heb de machine nu 2 jaar, bak 2x per week een brood. Machine kneedt en bakt uitstekend. Werkt ook zeer geluidsarm. Buitenkanten worden niet heet. Heel eenvoudig te bedienen. Bakblik is van lorrig materiaal en teflonlaag van blik en haken werkt vanaf het begin al zeer gebrekkig. Het brood is slechts met veel geweld uit het blik te lossen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

2,0
De machine doet goed zijn werk, maar ...
Door Boris op 28-11-2017

De machine doet goed zijn werk, maar na 2 jaar... Als je bakblik versleten is, betaal je je blauw voor een nieuw. Ik heb bij Inventum 2 maanden moeten wachten voor een nieuw bakblik. Telkens werd ik aan het lijntje gehouden door de verkoopafdeling. Aankoopprijs: 24,79 euro + 6.57 euro verzendkosten = 37,94 euro. Toen het er uiteindelijk was, bleken de kneedhaken van het oude blik niet te passen. Dus moesten er nieuwe haken besteld worden: 9.99 euro per haak maakt 19,98 euro voor 2 haken + 7,95 euro verzendkosten. Uiteindelijk kost het bakblik mij 65,87 euro. Dat wordt er bij de aankoop niet bijgezegd natuurlijk. Dus bekijk steeds de service voor onderdelen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na zo'n 3 weken gebruiken dachten we ...
Door Emiel op 11-11-2017

Na zo'n 3 weken gebruiken dachten we om onze ervaring te delen. We bakken al jaren met bakmachines en toen echter onze vorige kapot ging, gingen we meteen op zoek naar een nieuwe. Voor de minder ervaren onder ons, een machine met 2 kneedhaken maakt je brood luchtiger en de ingrediënten worden beter en harder gekneed (zie een bakker met 2 handen). We kwamen er al snel achter dat er niet veel van dit soort machines zijn. Er bleven er 2 over de Dymo en deze die aan onze verwachten voldeden. We kozen voor de Inventum. Je krijgt een zeer grote doos, met niet gelogen exact op maat 2 dozen daarin weer in elkaar van Inventum zelf. De uitleg is vrij simpel, en het is vrijwel gewoon neerzetten en beginnen. Je heb 12 programma's waarvan wij nu ongeveer de helft van gebruiken. We misten wel het voor verwarmen waardoor het gist al iets kan gaan werken maar das maar bijzaak. Wat ons meteen wel opviel is dat de machine nog redelijk stil is. Wij gebruiken vers zwaar volkoren of meergranen meel van de molen (geen supermarkt spul), en de meeste machines zijn dan luidruchtiger. Ook met de timer die we een paar keer hebben gebruikt werkt perfect als je s'morgens vers brood wilt. Je smeert de haakjes even vooraf in met olie en deze laten dan na het bakken met rustig schudden makkelijk los. Daarna met een bot mes voorzichtig uit je brood vissen en klaar. Om de bakken knap schoon te maken gebruik nooit mesjes of borstels!!!!!laat de bak gevuld met water zon 5 a 10 minuten rustig staan, kiep hem leeg, doekje erdoor en klaar. Wat we wel zeer vervelend vonden is dat er geen aparte aa/uit schakelaar op zit waardoor je als je hem niet gebruikt meteen weer de stekker eruit moet trekken. Al met al een zeer goede machine die over het algemeen beter voor de dag komt dan de duurdere types. Vrijwel alle gewone programma's ken ie aan en wat je maakt doet ie goed. Een aanrader.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Heel fijne machine, goed te bedienen en ...
Door Saskia op 11-9-2017

Heel fijne machine, goed te bedienen en goed resultaat! Ik bak dagelijks n brood van 1200gr. Nu, na 1000 broden, is ie kapot gegaan, maar ik koop weer precies dezelfde!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

2,0
We hebben de machine nu 8 maanden ...
Door Ronny op 2-12-2016

We hebben de machine nu 8 maanden in gebruik en hebben een bakblik dat zwart slijpsel achterlaat in de machine, en soms ook in het deeg. Na contact gehad met inventum, omdat op de website staat dat er 2 jaar garantie op de machine "zou" zitten, blijkt dat de machine onder de garantie valt, maar bakblikken niet. Hallo inventum, Wat heb je aan een machine zonder bakblik. is toch best wel belangrijk. Dus helaas. Dit antwoord verwacht je van een chinees merk, maar niet van een degelijk merk als inventum.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,7
Na 2 modellen unold68511 nu na 8 ...
Door ApEmmerik op 22-4-2016

Na 2 modellen unold68511 nu na 8 jaar een ander merk. Voorkeur gaat uit naar een 'horizontaal' bakbrood. Nu 6 broden verder erg tevreden. Constante kwaliteit, makkelijk in gebruik en stiller dan de Unold.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,7
wij hebben deze broodbakmachine 1 1/2 jaar ...
Door ricardobloem op 20-4-2016

wij hebben deze broodbakmachine 1 1/2 jaar in gebruik en bakken iedere week ons brood, van de kneedhaken laat de teflon laag los krijgen dat dus in ons brood. 2 jaar garantie op apparaat, Inventum geeft GEEN nieuwe kneedhaken kunnen deze wel kopen. geen garantie

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

6,3
Na een half jaar goed te hebben ...
Door Robert op 22-1-2016

Na een half jaar goed te hebben gebruikt, doet de broodbakker het opeens heel erg slecht. Hij maakt enorm veel lawaai en wordt erg heet. Laatste maand is het brood ook nat bij het uithalen. Inventum gebeld en we werden doorverwezen naar de winkel waar we hem hebben aangeschaft. Deze verwijzen ons weer door naar Inventum. Ben er niet blij mee.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Inventum BM121
Gemiddelde score redacteuren
7,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Inventum BM121
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,7
Website testen
De Inventum BM121 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
De geur van de verse bakker in huis met de Inventum BM121 broodbakmachine
8,0
19-12-2015
BesteProduct.nl

De Inventum BM121 staat garant voor versgebakken brood, zonder chemische toevoegingen, op het moment dat jij het wilt! Dit multifunctionele apparaat kan ook jam en pizzadeeg maken. Met een gemakkelijk bedienbaar menu, een uitgebreide handleiding op zak en prima instelmogelijkheden geef ik deze broodbakmachine een kooptip!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Inventum BM121 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de BM121 de € 94,99 waard is.
expertscore
7,7
laagste prijs
€ 94,99
prijs/kwaliteit
7,5

Laagste prijzen Inventum BM121

Bekijk
€ 94,99
4,9
Op werkdagen voor 22.00 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 95,00
9,0
Voor 23.59u besteld? Morgen gratis bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 95,00
9,0
op werkdagen voor 20:00 uur besteld, de volgende dag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 95,00
8,6
Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties

Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
BM121B
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2015
Releasedatum
February 2015
EAN
8712876104172
Website
-
Kleuren
zwart, roestvrijstaal
Max. broodgewicht
1200 gram
Timer
Ja
Aantal programma's
12
Jam maken
Ja
Kijkvenster
Ja
Uitneembaar bakblik
Ja
LCD-display
Ja
Vermogen
800 watt
Type/soort
Broodbakmachines
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
10
Beoordeling experts
7,7
Beoordeling consumenten
7,1
Prijs / kwaliteit
7,5