Volg ons

Samsung HMX-H300

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:
Voordelen
  • Licht en compact
  • Gebruiksvriendelijke bediening
  • 30 x optische zoom
  • Uitstekende ´waar voor je geld´
Nadelen
  • Slecht beeldscherm
  • Mist professionele functies

Onze test
Expertreview | op
7,0

Slecht beeldschermpje doet de Samsung HMX-H300 de das om

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Een camcorder speciaal ontworpen voor families. Volgens Samsung is de HMX-H300 bij voorkeur een apparaat dat geschikt is voor huis- tuin en keukengebruik. Het simpele camerawerk dus. En dat doet de videocamera goed. Bovendien is de Samsung HMX-H300 te koop voor een betaalbare prijs. Het schermpje is helaas wat minder.

Als journalist heb ik altijd al een grote voorkeur gehad voor audiovisuele mediaproducties. De basis kreeg ik mee op de School voor Journalistiek, maar in de praktijk heb ik het vak in de jaren daarna geleerd en me steeds verder verdiept in fotografie. Voor tal van opdrachtgevers maak ik foto's. Van hippe feesten tot bedrijfsreportages. Ideale gelegenheden (want vaak matige lichtomstandigheden) om ook de testcamera's van BesteProduct.nl uit te proberen. Ben overigens gek op toestellen met hippe functies en uitgebreide mogelijkheden…
Tobias Bos
Tobias Bos
Utrecht • 41 reviews
Redacteur
6,0
Gebruikservaring
(Weging 10%)
Gebruiksvriendelijkheid staat toch wel voorop bij het apparaat. De menustructuur is overzichtelijk en de bediening gaat heel simpel via het touchscreen. Er zitten maar weinig echte knoppen op de camera, waardoor er ook niet snel iets mis kan gaan. Een groot irritatiepunt is alleen het beeldschermpje. Zodra je niet recht op het schermpje kijkt, zie je nauwelijks wat en lijken je beelden pikdonker. Dat is erg storend tijdens het filmen, want je weet soms niet of je je onderwerpen goed in beeld neemt. Het slechte schermpje maakt het een stuk minder aangenaam om met de camcorder te filmen.
7,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
Samsung mikt met de HMX-H300 op de huis- tuin en keukengebruiker, niets meer en niets minder. Het toestel maakt beelden in Full HD (1080/50i) en tijdens het filmen heb je een aardig bereik: met maar liefst 30x optische zoom haal je je onderwerpen best dichtbij. Het is mogelijk om in de automatische stand te filmen, waarbij de camcorder zelf de instellingen bepaalt. Als deze is uitgeschakeld, kunnen witbalans, diafragma, sluiter en de manier van focussen zelf bepaald worden. De camera kan automatisch, handmatig of op basis van een aanraakpunt focussen. Er zitten ook 8 sceneprogramma's op, waarbij het apparaat aan de hand van de keuze zelf bepaalt welke instellingen het beste zijn. De dubbele beeldstabilisatie komt goed van pas wanneer je volledig inzoomt op je onderwerpen. Behalve de filmmodus, maakt het ding ook foto's met 4,9 miljoen pixels.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Eenvoud is het belangrijkste woord voor deze camcorder: hij is licht, compact en gebruiksvriendelijk. Qua formaat lijkt hij op veel andere camcorders in dezelfde prijsklasse: hij heeft wat weg van de Samsung Q10 en de Panasonic HDC-SD60. Aan de binnenkant zitten vier knoppen, onder meer voor de beeldstabilisatie en een knop voor het switchen tussen de automatische en de handmatige modus. Voorop gebruik je het schuifje om het klepje voor de lens te doen. Dit voorkomt krassen op de lens op het moment dat de videocamera niet wordt gebruikt. Jammer is dat er geen hulplichtje in de camera zit ingebouwd, waardoor filmen in donkere omgevingen een stuk minder interessant wordt. Het 3 inch touchscreen aan de zijkant is 90 graden uitklapbaar en heeft een draaicirkel van 270 graden. Dat schermpje is tegelijk ook het grootste ergerpunt van de camcorder. Het heeft een zeer matige kwaliteit.
7,0
Beeldkwaliteit
(Weging 35%)
De Samsung HMX-H300 filmt op drie verschillende resoluties. De hoogste is Full HD 1080i. De filmkwaliteit in die resolutie is over het algemeen goed. De gefilmde beelden zijn zeker overdag een goede weergave van de werkelijkheid. Ga je in omgevingen filmen waar de lichtomstandigheden minder gunstig zijn, dan heeft het toestel soms wat moeite met scherpstellen, zeker als je de optische zoom gebruikt. Toch gaat dat scherpstellen over het algemeen redelijk goed. Wel zijn objecten wat minder scherp bij weinig licht en is beeldruis niet te voorkomen. Voor het zwaardere werk is de HMX-H300 dus minder geschikt, maar over het algemeen valt de kwaliteit niet tegen.
7,0
Geluidskwaliteit
(Weging 20%)
Audio wordt goed weergegeven tijdens de filmopnamen: het bereik van de microfoon is best groot, al vangt de camcorder relatief veel omgevingsgeluid op en is geluid dat dichtbij is daardoor minder duidelijk. Jammer is dat er geen externe microfoonaansluiting op de camcorder zit, al is het de vraag of gebruikers in dit prijssegment zo'n hulpmiddel zullen gebruiken.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Samsung HMX-H300 kost momenteel zo'n 300 euro en dat is best een goede prijs voor een camcorder waarmee je redelijk uit de voeten kunt. De beeldkwaliteit is over het algemeen goed, de bediening is gebruiksvriendelijk, alleen er is duidelijk op het beeldschermpje bezuinigd. Wil je een camcorder met een wat beter schermpje? Dan kun je ook nog de iets duurdere Panasonic HDC-SD60 overwegen. Ook is de goedkopere Samsung Q10 een optie.

7,0
Eindscore test
Samsung HMX-H300
Video's gemaakt tijdens het testen

Testen van Samsung HMX-H300
Gemiddelde score redacteuren
-
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Samsung HMX-H300
Aantal testen:
5
Genormeerde score:
6,5
Actualiteit van de testen
0 %
Actuele expertscore
0,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Samsung HMX-H300.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Samsung HMX-H300? Onze eigen test van de HMX-H300 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Slecht beeldschermpje doet de Samsung HMX-H300 de das om
7,0
19-7-2012
BesteProduct.nl

Een camcorder speciaal ontworpen voor families. Volgens Samsung is de HMX-H300 bij voorkeur een apparaat dat geschikt is voor huis- tuin en keukengebruik. Het simpele camerawerk dus. En dat doet de videocamera goed. Bovendien is de Samsung HMX-H300 te koop voor een betaalbare prijs. Het schermpje is helaas wat minder.

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,0
T3
1-6-2011
5,3
Test-Aankoop
1-11-2011
8,1
Test
1-11-2011
6,0
Computer Shopper
1-12-2011
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Samsung HMX-H300 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Camcorders en videocamera's.
expertscore
0,0
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Samsung HMX-H300

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Samsung HMX-H300 nog niet gedeeld. Heb jij de HMX-H300 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Camcorder en videocamera van Samsung te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Specificaties

Specificaties
Opslagtype
geheugenkaart
Max. filmresolutie
1920 x 1080 pixels
Full HD-camcorder
Ja
Max. resolutie per beeldchip
1760000 pixels
Grootte beeldchip
1/4 inch
Aantal beeldchips
1
Display
Ja
Formaat display
3,00 inch
Beeldformaat
4:3, 16:9
Geheugenkaarten
SDHC
3D-camcorder
Nee
Optiek
Beeldstabilisatie
Ja
Optische zoom
30 x
Digitale zoom
300 x
Zoeker
Nee
Video Opname
Min. lichtgevoeligheid
3 lux
Scherpstelling
automatisch/handmatig
Sluitertijd video
1/50 - 1/10000 , 1/10000 - 1/50
Witbalans
automatisch, handmatig
Belichting
automatisch, tegenlichtcompensatie
Diafragmavoorkeuze
Nee
Sluitertijdvoorkeuze
Nee
Nachtmodus
Ja
AE programma's
automatisch
Aansluitingen
Video uit
A/V (composiet), HDMI, USB 2.0
Foto
Foto modus
Ja
Megapixel
5
Max. fotoresolutie
2944 x 1656 pixels
Ingebouwde flitser
Nee
Direct printen
Ja
Audio
Windruisfilter
Ja
Hoofdtelefoonaansluiting
Nee
Microfoon-aansluiting
Nee
Overige Functies
GPS
Nee
Webcam functie
Nee
Afstandsbediening
Nee
Statiefaansluiting
Ja
Batterij type
Li-Ion
Accu bedrijfstijd
3 uur
Gewicht
228 gram
Kleuren
rood , zwart
Overige bijzonderheden
Speciaal ontworpen voor families. De gebruiksvriendelijke HD-camcorder heeft een lange accuduur, een 3 inch LCD touchscreen en een uitstekende beeldkwaliteit. De HMX-H300 combineert de hoogwaardige technologie met handige functies die het gebruik van de camcorder plezierig maken.
Algemeen
Afmetingen (H x B x D)
5,66 x 4,95 x 11,97 cm
Releasedatum
March 2011 , February 2011
Partnumber
HMX-H300RP/EDC, HMX-H300RP , HMX-H300BP/EDC , HMX-300BP , HMXH300BPEDC , HMXH300BP , HMX-H300SP/EDC , HMX-H300SP , HMXH300SPEDC , HMX-300SP
Toelichting partnumber
rood , zwart , zilver
Toelichting type
-
EAN
8806071298917 , 8806071205250 , 8806071298924 , 8806071356433
Website
-
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
-
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-