Volg ons

Atag E325EC

Voordelen
  • Energiezuinig
  • Zeer hoog tapwaterrendement
  • Modulerende pomp
  • Zeer hoog verwarmingsrendement
  • Vult een bad zeer snel
Nadelen
  • Relatief hoge adviesprijs
  • Kan niet met OpenTherm thermostaat werken
  • Pas na halve minuut warm water

Reviews van de Atag E325EC

Gemiddelde score gebruikers

8,1
Inmiddels hebben 176 gebruikers hun mening gedeeld over de E325EC van Atag en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de E325EC vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
Sinds dec. 2016 hebben wij deze cv-ketel. ...
Door Lodie Suiker op 7-1-2019

Sinds dec. 2016 hebben wij deze cv-ketel. Herhaaldelijk hebben wij aangegeven dat wij het niet warm krijgen. Zet je de thermostaat 1 graad hoger, dan duurt 4 tot 5 uur voor dat de nieuwe temperatuur bereikt wordt. Iedere keer als ik hierover na ATAG bel, geven zij aan dat het aan de installatie in ons huis ligt en niet aan de cv-ketel. Met de vorige ketel, die wij ruim 18 jaar hadden, hebben wij deze problemen nooit gehad. Een oplossing komt er dus niet vanuit ATAG.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

2,0
Zeer snel warm water, maar ketel is ...
Door Onno op 21-11-2018

Zeer snel warm water, maar ketel is nog geen 3 jaar oud en de 3-weg klep moet nu voor de tweede keer vervangen worden. Weer een kleine 180 euro. Ik lees hier al klachten over vanaf dat de ketel op de markt kwam maar ATAG doet blijkbaar niets anders dan Honeywell de schuld geven en de installateur met de kosten opzadelen. Die was namelijk zo vriendelijk geen rekening te presenteren omdat de ketel nog zo jong was de eerste keer. Vrees dat ik nu wel moet betalen. We hebben de ketel gekocht omdat we de verwarming via WiFi kunnen regelen maar als de 3-weg klep elke keer weigert hebben we er niets aan. De laatste leer dat we voor een ATAG ketel kiezen tenzij ATAG dit netjes gaat oplossen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

5,0
In onze woning is een Atag E325ec ...
Door Geertje op 21-12-2017

In onze woning is een Atag E325ec voorgeschreven. Helaas nu net na een jaar al storing. Temperatuur ketel staat begrensd op 60 graden omdat wij met vloerverwarming werken. Sinds een dag of 5 loopt de aanvoertemperatuur bij warmte voor woning hoger op dan ingesteld tot zo'n 68 graden. Helaas loopt de warm water temperatuur ook op tot 58 graden (ingesteld op 60) terwijl deze op eco stand staat en er geen warmte vraag is. Atag gebeld maar dit kan pas wat doen als de installateur een opdracht geeft. De installateur geeft aan niet op letten als het maar warm wordt in huis. Dit vindt ik erg kort door de bocht. Atag vermoed een lekkende driewegklep. Aangezien de installateur nu vakantie heeft gebeurt er niets en moeten wij maar hopen dat de driewegklep het niet helemaal begeeft. Graag zou ik zien dat Atag iemand stuurt om de situatie te bekijken dit omdat de ketel net een jaar in gebruik is.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Kieskeurig nodigde mij een vervolgreview te geven ...
Door Japie op 12-5-2017

Kieskeurig nodigde mij een vervolgreview te geven na mijn twee beoordelingen eerder dit jaar. Aangezien sinds het bezoek van de ATAG monteur de cv probleemloos draait geef ik een positieve waardering. Heb de cv inmiddels wel op zelflerend stookgedrag ingesteld. Wel zo comfortabel en gebruikt amper meer, of evenveel. Dat staat de thermostaat/cv ketel standaard af fabriek niet, maar is in een paar stappen via de thermostaat eenvoudig in te stellen, je moet wel weten hoe (goed lezen in de gebruiksaanwijzing/installatiemanual, of ATAG bellen voor telefonische begeleiding hierbij). Of je kan een cv monteur het laten doen bijv. bij de aanschaf/installatie. Minpunt: Met de cv aan, duurt 't lang eer er warm water is. Eerst tijden koud, dan een tijd lauw, dan langzaamaan steeds warmer. Maar ja de ketel heeft dan ook geen boiler. Pluspunt: Is er geen warmtevraag van de cv, dan is er zeer vlot en veel heet water. De ATAG dealer, waar ik de ketel door had laten installeren, liet 't helemaal afweten qua garantie en reageren op terechte klachten. Heb nu weer een abonnement genomen op de energiewacht, waar ik voorheen jaren tevreden en trouwe klant was geweest voor onderhoud. Ook zij bevonden de ketel bij een eerste (gratis) controlebeurt helemaal in goede werkende orde. Nu nog kijken, of deze ketel het net zo lang uithoudt als onze vorige ATAG Blauwe Engel II. Die ging namelijk bijna 18 jaar mee... En functioneerde nog steeds voorafgaande aan het afkoppelen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
"Inmiddels is de Atag monteur langs geweest ...
Door Japie op 15-2-2017

"Inmiddels is de Atag monteur langs geweest en heeft èn het stuurapparaat en de thermostaat vervangen. De ketel werkt nu goed. Ook is door de ATAG-monteur toegezegd, dat bij het zich onverhoopt voordoen van dezelfde storing/defect, dat dit door ATAG goed opgelost gaat worden. Sowieso kreeg ik (aldus de monteur) op de vervangen onderdelen opnieuw 2 jaar garantie. Goede service en adequate actie/reactie van Atag."

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

6,0
Auke Insignia schreef al over taktaktak van ...
Door Japie op 19-1-2017

Auke Insignia schreef al over taktaktak van de driewegklep: Bekend euvel/fabricagefout. Ligt mogelijk aan de condensator in de motor daarvan. Bekend probleem bij Atag en zij zijn in onderhandeling met Honeywell (fabrikant van de driewegklepmotor) Gevolg van het haperen bij mij zijn o.a. een kapot drukvat en een kapot overstortventiel. De installatie verloor steeds druk en moest regelmatig bijgevuld. Drukvat en overstortventiell zijn onder garantie vervangen, maar de ketel blijft "vreemd" doen, of niet goed communiceren met de thermostaat. Die geeft aan, dat de brander aan is, maar geeft geen percentage van modulatie, terwijl je de gasmeter ziet en hoort lopen. Het vertrouwen in deze ketel is inmiddels verdwenen. Dit soort problemen hadden wij niet met onze 18 jaar oude Blauwe Engel II Ook is de ketel zeer goed hoorbaar een etage lager. Bromtoon. De ketel is geïnstalleerd door een Atag dealer, die m.i. inmiddels ook flink baalt van deze ketel.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

1,0
Natuurlijk op de oudejaarsavond geeft de ketel ...
Door Ro19 op 1-1-2017

Natuurlijk op de oudejaarsavond geeft de ketel alleen nog lauw warmwater. Ketel is vanaf 11 mei 2015 in bedrijf. Ik hoop niet dat dit de voorbode wordt voor meer ellende. Dit is wel heel snel.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

6,0
Een fijne ketel, wordt snel warm qua ...
Door Winters op 19-12-2016

Een fijne ketel, wordt snel warm qua water en cv. Ik heb deze ketel in aug '14 laten installeren. Vorig jaar dec was de driewegklepmotor al kapot. Een atag monteur heeft deze netjes vervangen onder garantie. Nu een jaar later is de zelfde weer kapot, erg balen en toevallig. Morgen neem ik contact op met Atag.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

7,0
Op zich goede kachel, maar de ketel ...
Door Henk. op 6-12-2016

Op zich goede kachel, maar de ketel springt soms aan s,nachts heeft iemand hier nog meer problemen mee? Koop ik een HR combi krijg je dit geas gebeld komen donderdag hopelijk kunnen zij het probleem oplossen. Jammer van het gas.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Na bijna 20 jaren trouwe dienst van ...
Door Jan Paul op 19-11-2016

Na bijna 20 jaren trouwe dienst van onze Atag Blauwe Engel II werd het tijd voor een nieuwe zuinigere ketel. Deze ketel kwam in de test van de consumentenbond als beste koop naar voren in 2014. We hebben de ketel inmiddels bijna een jaar en tot nu toe voldoet hij aan onze verwachtingen. Snel op temperatuur, stel en een besparing op de energierekening.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Uitleg ATAG E352EC
De Economizer is een extra warmtewisselaar die het water voorverwarmt. Hierdoor kun je energie besparen.
Bekroonde CV-ketel

De ATAG E325EC is een meermalen bekroonde CV-ketel. De Consumentenbond heeft de ATAG E325EC in november 2014 uitgeroepen tot beste uit de test. Een titel die ATAG als enige Nederlandse CV-ketelfabrikant ook in 2015 nog mag voeren.

Warmtewisselaar van roestvast staal

De ATAG E325EC heeft een warmtewisselaar van roestvast staal. Dat zorgt volgens ATAG voor een langere levensduur en betere warmteoverdracht. Om energie te besparen, wordt restwarmte gebruikt om het water voor te verwarmen met een extra warmtewisselaar, de zogenoemde Economizer.

Garantie

ATAG geeft 15 jaar garantie op de warmtewisselaar, mits de CV-ketel is geïnstalleerd door een erkende ATAG-installateur.

Energielabel

Als je de ATAG E325EC combineert met de ATAG One slimme wifi-thermostaat krijgt de CV-ketel het energielabel A+.

Applicatie

Met de ATAG One wifi-thermostaat kun je, zonder abonnementskosten, op afstand de temperatuur regelen op je tablet, desktop of smartphone.

Meer info op de productpagina van de fabrikant

Testen van Atag E325EC
Gemiddelde score redacteuren
8,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Atag E325EC
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,7
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Atag E325EC.
Website testen
We hebben (nog) geen testen van de Atag E325EC gevonden op websites.
Magazine testen
8,1
Consumentengids
1-11-2012
8,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Atag E325EC te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de E325EC de € 1.278,59 waard is.
expertscore
8,7
laagste prijs
€ 1.278,59
prijs/kwaliteit
8,0

Laagste prijzen Atag E325ECSpecificaties

Algemeen
Introductie model
2016 , 0
Afmetingen (H x B x D)
65 x 50 x 40 cm, 39,5 x 50 x 65 cm
EAN
- , 8719699130548
Kleuren
wit, zwart
Vermogen
28,2 kW, 32 kW
Capaciteit voor
352,5 m³, 400 m³
Luchttoevoer
Gesloten
Warmwatercapaciteit bij 40°C
17,9 liter per minuut, 18 liter per minuut
Warmwatercapaciteit bij 60°C
10 liter per minuut
Geschikt voor OpenTherm
Ja
Gewicht
37 kg, 40 kg
Type cv-ketel
combi HR
Gaskeur CW klasse
5
Releasedatum
August 2013
Display
Ja
Soort display
LCD
Gaskeur HR
107
Geschikt voor
aardgas
Type boiler (NL-label)
HR
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
8,7
Beoordeling consumenten
8,1
Prijs / kwaliteit
8,0