Volg ons

Intergas Kombi Kompakt HReco 36

Voordelen
  • Snel
  • Klein
  • Hoog verwarmingsrendement
  • Warmwatercomfort
  • Temperatuur is stabiel
  • Regeling om stand-by gasverbruik te verlagen
Nadelen

Reviews van de Intergas Kombi Kompakt HReco 36

Gemiddelde score gebruikers

6,6
Inmiddels hebben 17 gebruikers hun mening gedeeld over de Kombi Kompakt HReco 36 van Intergas en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Kombi Kompakt HReco 36 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,7
Erg fijne ketel maar 1 ding wil ...
Door Mike op 27-11-2015

Erg fijne ketel maar 1 ding wil ik zeggen: Ik heb deze ketel ook en vanaf dag 1 de CV temperatuur via de app ingesteld op 55 Graden.. Standaard 80 graden, dat weet zon monteur ook niet, maar het condenswater is jouw winst, dit wordt hergebruikt. Boven de 55 graden verdampt alles en heeft deze ketel totaal geen zin. Nog belangrijker: hij hoeft niet te stoken ( lees euro) tot 80 graden om 19 of 20 binnen te krijgen. Doe dit mensen, scheelt je aanzienlijk

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Erg zuinig is het grootste pluspunt in ...
Door liwimi op 1-11-2015

Erg zuinig is het grootste pluspunt in minder dan 6 jaar terug verdiend. Stil en snel erg warm water. Compacte ketel

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

4,0
Ontgoochelde klant
5-4-2015
"Intergas heeft lak aan de klant"

In de praktijk haalt de ketel de specificatie bij lange na niet. Intergas stuurt dan een zogenaamde expert, die komt zonder spullen om de specificatie te bekijken en weet niet wat hij meet. Wederom minachting voor de klant vanuit Intergas, en overschatting van hun eigen product. Maar hoogmoed komt voor de val, zoals blijkt uit de vele reacties. We hebben vanaf het begin alleen maar problemen met die troep van Intergas gehad en modderen nu al twee en een half jaar verder.

- - -

Sterke punten: Ogenschijnlijk ziet het er redelijk goed uit.
Zwakke punten: Werkt niet naar behoren; haalt de beloofde specificatie bij lange na niet; maakt een hoop kabaal: ploft, knalt, tikt, blaft en doet veel wat een ketel niet moet doen.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

4,0
Choosecharming
21-3-2015
"Verwarmingsketel met verborgen gebreken."

In het kort vat ik nog even samen wat er mis is met de verwarmingsketels van Intergas. 1) De ophangingsconstructie deugt niet; 2) er is werking tussen de metaaldelen van de frontplaat wat niet handmatig of met vloeibare pakking opgelost kan worden; 3) de ketels worden regelmatig uitgeleverd met ontbrekende pakkingen en een loszittende gasbranderverdeler; 4) het komt voor dat de condensafvoer niet toereikend is; 5) tot slot is het van belang kritisch te kijken naar de tapwatervoorziening. Op papier staan er voldoende liters water per minuut, echter de ketels worden uitgeleverd met begrenzer voor die hoeveelheid. In mijn situatie is er een uitspraak gedaan door de Geschillencommissie Installerende Bedrijven. Tot twee maal toe heeft hieronder genoemde installateur geweigerd om dit 'Bindend Advies' uit te voeren. Intergas zegt dat installateur het besluit wel heeft uitgevoerd. Echter de producent is niet betrokken geweest bij het tot stand komen ervan. De brancheorganisatie houdt zich niet aan haar algemene voorwaarden waarin staat dat zij garant staat voor de uitvoering van het 'Bindend Advies'. Vanzelfsprekend betreur ik de situatie.

- - -

Sterke punten: Warmtecapaciteit.
Zwakke punten: Klachten worden niet opgelost.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

8,5
Ketel tvv de Atag blauwe engel II. ...
Door Mecnun op 29-12-2014

Ketel tvv de Atag blauwe engel II. Valt direct op dat deze ketel mooi compact is, de helft van de oude ketel qua afmetingen. Via warmgarant geïnstalleerd, snel en goed geregeld door aardige installeurs, heeft ca. 5 uur in beslag genomen. Warmte verwarming/douchen is gewoon goed! Ketel is ook zuinig, de zelfleerfunctie bevalt mij ook goed. Nog wel even afwachten of dit ook echt goed gaat werken. Touchscreen Honeywell is een aanrader. Instelbaar per dag is ideaal. Wij hebben geen geluiden of andere negatieve ervaringen met deze ketel, maar we hebben de ketel dan ook pas een maand in bezit.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

7,0
Al meer dan een jaar hangt deze ...
Door Mark2015 op 7-12-2014

Al meer dan een jaar hangt deze nieuwe ketel in huis. Hij doet het prima. Alleen naar een klein jaar begon de ketel geluid (getik) te maken en dat werd naar verloop van tijd steeds erger. De installateur langs laten komen en het blijkt een bekend probleem van deze Intergas ketels te zijn. Het getik wordt veroorzaakt door een ontwerpfout in deze ketels. De voorplaat zit met 7 ijzeren schroeven vast aan de aluminium behuizing. Doordat het warm wordt krijg je verschil in uitzetting tussen de ijzeren schroefjes en de aluminium voorplaat wat een hels getik veroorzaakt bij warmwatervraaag. De monteur heeft het geluidsprobleem opgelost door de schroefgaten vol te smeren met keramiekvet. Volgens de monteur gaat dit zo'n 4 jaar goed en dan moet het weer ingesmeerd worden met keramiekvet. Al met al is de ketel nu weer stil en doet hij het prima. Maar gezien de ontwerpfout in deze ketel zou ik als ik nu een nieuwe ketel moest aanschaffen niet meer kiezen voor deze ketel.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

4,0
Choosecharming
17-11-2014
"Verwarmingsketel"

Er doet zich bij de cv ketels van Intergas, en bij Intergas alleen, een probleem voor dat in andere reviews al beschreven is. Niet duidelijk naar voren is gekomen wat er precies aan de hand is. Dit probleem doet zich dan ook niet altijd voor, ook niet altijd in die vorm, en wordt als zodanig ook niet altijd herkend. Op de eerste plaats is het zo dat de ketels bijna niet in het lood te hangen zijn. Op de tweede plaats is het zo dat de wijze waarop de ketel opgehangen wordt niet gedempt, en niet star is. Op de derde plaats is het zo dat de ketels aan de onderkant vrij hangen. Indien de ketel werkt veroorzaakt dit, hoe dan ook, trillingen. Deze trillingen worden overgedragen op de muur, die mee gaat bewegen, waardoor schade kan ontstaan. Per saldo is de ketel niet stabiel opgehangen. Sommige van u hebben vilt bevestigd, achter de ophangstrip, om de ketel te stabiliseren. Het is natuurlijk opmerkelijk dat indien je een ketel maakt en veronderstelt dat deze gaat werken dat je geen voorziening treft om de instabiliteit, die daardoor veroorzaakt wordt, teniet te doen. Ook is het vreemd dat mensen die een ketel kopen er zelf voor moeten zorgen dat er geen trillingen overgedragen kunnen worden. Als je een voorziening treft om het trillen tegen te gaan, dan zul je ook niet meer vast kunnen stellen wat er aan de hand is. Duidelijk is in ieder geval dat deze wijze van ophangen niet deugdelijk is. Als je zelf een voorziening treft, dan kun je je installateur ook niet meer laten zien dat er iets mis is. In mijn situatie is het zo dat er 'van alles en nog' wat geprobeerd is om de overdracht van trillingen te maskeren. Dit heeft niet geholpen. Zowel Intergas als mijn installateur hebben geweigerd om dit probleem op te lossen. Ze zeggen gewoon er is niets aan de hand. Mijn advies aan een ieder is dan ook als je dit bekend voorkomt leg dan een klacht neer bij je installateur. Je moet er vanuit gaan dat die dit niet op kan lossen, en dus niet op wil lossen, en legt misschien de situatie aan Intergas voor die het vervolgens ontkent en zich beroept op het installatievoorschrift waarin staat dat de ketel aan de strip aan de muur bevestigd dient te worden. Dat is nogal wiedes. In de reviews over de ketels van Intergas komen steeds dezelfde structurele problemen aan de orde. Die klachten worden meestal half of niet opgelost. In ieder geval is het zo dat de ketels van Intergas net zo stabiel opgehangen dienen te zijn als andere verwarmingsketels. Dit betekent dus dat ze iets moeten veranderen. Als je een Intergas ketel hebt en je herkent deze klacht dan zal dit niet vanzelf opgelost worden.

- - -

Sterke punten: Het is een verwarmingsketel.
Zwakke punten: Hoe hang je hem op ?
In bezit:
Via BesteProduct.nl

4,0
Choosecharming
16-11-2014
"Structurele klachten Intergas ketels."

Er kan geen enkele twijfel bestaan. Ik heb bij Kemkens installatiebedrijf drieeneenhalf jaar geleden, direkt na aankoop, een klacht kenbaar gemaakt over een ondeugdelijke constructie. Sindsdien heeft zij dit ontkend en geweigerd om te dit op te lossen. Intergas op haar beurt ontkent ook alles. Bovendien wijst Intergas altijd naar de verantwoordelijkheid van de installateur. Installateur Kemkens weigert bovendien om de klacht te onderzoeken. Brancheorganisatie Uneto-Vni heb ik verzocht toe te zien op de installatieprocedure en de uiteindelijke uitvoering hiervan. Uneto-Vni heeft dit geweigerd. Tot slot. Omdat zoals door mij is aangetoond de constructie van de ophanging niet deugt, heb ik Kemkens en Intergas verzocht om op het moment dat zij deze constructie gaan aanpassen, dit mij als eerste kenbaar te maken. Het kan niet niet anders dan dat ik tot de conclusie kom dat installatiebedrijf Kemkens BV uit Oss mij met opzet voor de gek houdt. Bovendien is mij de wacht aangezegd als ik deze klacht kenbaar zou maken. De aanbeveling om een Intergas verwarmingsketel te kopen was afkomstig van installateur Kemkens. Voor dat ik de hoogrendementsketel kocht had ik ook een cv-ketel van Intergas. Een zogenaamde vr ketel. Deze heb ik ongeveer 15 jaar in gebruik gehad. Daar heb ik nooit vergelijkbare klachten over gehad. Deze ketel was overigens niet afkomstig van Kemkens.

- - -

Sterke punten: Het is een verwarmingsketel die overlast en schade veroorzaakt.
Zwakke punten: Kemkens weigert om klachten op te lossen.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

4,0
Choosecharming
15-11-2014
"Ophanging cv ketel."

Intergas schrijft in haar installatievoorschrift dat er twee methoden zijn om hun ketels op te hangen. Deze zouden afdoende zijn en er mag tegelijkertijd niet over getwijfeld of aan getornd worden. Er wordt niet bij vermeld wanneer welke methode gebruikt dient te worden en wat er aan de hand is als de gekozen methode niet blijkt te werken. Als bijvoorbeeld besloten wordt om de ketel op de meest gebruikelijke manier op te hangen, er geen aanleiding is om dit anders te doen, en deze blijkt niet te voldoen, dan doet de installateur vervolgens niets. Met andere woorden dan is er dus iets mis. Je mag er vanuit gaan dat een ketel altijd 'werkt'. Het is zaak dat de werking gestabiliseerd dient te worden om, in het ergste geval, te voorkomen dat er een 'moment' kan ontstaan en de ketel (en de muur (irreversibel)) in onbalans raken. De grens waarbij dit kan gebeuren is 1 op 1. Een tweede punt van aandacht is of en hoe er bij de twee gehanteerde methoden vastgesteld zouden dienen te worden of er sprake is van instabiliteit. Dat staat feitelijk buiten kijf. Een derde punt van aandacht is of instabiliteit gepaard gaat met geluid(soverlast). Het antwoord op deze vraag is volmondig nee. In dit kader zijn geluid en trilling gescheiden. Een verwarmingsketel ophangen en installeren en vervolgens slechts effe kijken, en vervolgens besluiten dat deze volgens fabrieksspecificaties opgehangen is, is ongeloofwaardig en onzinnig. De fabrieksspecificaties hebben vanzelfsprekend betrekking op de levering van warmte op een veilige manier en sluiten instabiliteit als gevolg van een ondeugdelijke ophanging niet uit. Het probleem van de instabiliteit had zich net zo goed bij andere merken ketels kunnen voldoen.

- - -

Sterke punten: Warmetelevering oké.
Zwakke punten: Ophanging deugt niet.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

9,0
Erik Amkreutz
22-7-2014
"Super ketel"

Via Warmgarant besteld en geïnstalleerd door BOG installatie te Geleen. Bestelling en levering zeer snel. Installatie zeer netjes gedaan. In vergelijking met de oude ABW Thermomaster 2HR een genot. Nu nog afwachten of deze krachtpatser in de winter ook nog zuinig kan zijn...

- - -

Sterke punten: Krachtpatser; zeer stil; warm water snel op temperatuur (zeker met tapcomfort ingeschakeld).
Zwakke punten: Nog geen gevonden...
In bezit:
Via BesteProduct.nl

Toon meer reviews

Testen van Intergas Kombi Kompakt HReco 36
Gemiddelde score redacteuren
8,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Intergas Kombi Kompakt HReco 36
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,7
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Intergas Kombi Kompakt HReco 36.
Website testen
We hebben (nog) geen testen van de Intergas Kombi Kompakt HReco 36 gevonden op websites.
Magazine testen
8,1
Consumentengids
1-11-2012
8,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Intergas Kombi Kompakt HReco 36 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 1.110,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,7
laagste prijs
€ 1.110,00
prijs/kwaliteit
8,5

Laagste prijzen Intergas Kombi Kompakt HReco 36Specificaties

Algemeen
Introductie model
2012
Releasedatum
August 2013
Afmetingen (H x B x D)
24 x 45 x 71 cm
EAN
8718556041508
Kleuren
wit
Vermogen
36,3 kW
Capaciteit voor
453,75 m³
Luchttoevoer
Gesloten
Warmwatercapaciteit bij 40°C
15 liter per minuut
Warmwatercapaciteit bij 60°C
9 liter per minuut
Gaskeur
CW, NZ, SV
Gaskeur HR
107
Geschikt voor
aardgas
Geschikt voor OpenTherm
Ja
Gewicht
36 kg
Type cv-ketel
combi HR
Boiler systeem
combi-boilersysteem
Type boiler (NL-label)
HR
Gaskeur CW klasse
5
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
8,7
Beoordeling consumenten
6,6
Prijs / kwaliteit
8,5