Volg ons

Remeha Calenta 40c

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:
Voordelen
  • Tevredenheid, levensduur, betrouwbaarheid is goed
  • Totale score comfort warm water is ruim voldoende
  • Energiezuinigheid verwarming is goed
  • Opwarmtijd warm water is goed
  • Stroomverbruik is ruim voldoende
  • Snelheid bad vullen is zeer goed
Nadelen

Reviews van de Remeha Calenta 40c

Gemiddelde score gebruikers

8,5
Inmiddels hebben 378 gebruikers hun mening gedeeld over de Calenta 40c van Remeha en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Calenta 40c vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
We hebben deze cv ketel nu 4 ...
Door Arjan Overvest op 10-3-2019

We hebben deze cv ketel nu 4 jaar hangen, en tot op vandaag de dag nog geen spijt dat we hem hebben aangeschaft. De ketel is lekker zuinig en super stil en kwa onderhoud bijna geen kosten. De ketel geeft zelf aan wanneer hij onderhoud nodig heeft. In ons geval was dit alleen een controle beurtje kosten 60 euro. Dus uit onze ervaring kan ik iedereen deze ketel aanraden

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Super goed ketel na de aanschaf van ...
Door Arjan op 20-11-2018

Super goed ketel na de aanschaf van dit apparaat hebben we nog nooit problemen gehad met de ketel. De ketel geeft zelf naar ongeveer 24 maanden aan dat het onderhoud nodig heeft. Dit hebben wij netjes laten uitvoeren alleen een beetje schoonmaken en druk controller voor de rest niets aan de hand. We zijn nu 4 jaar verder en hij gaat nu voor zijn tweede beurt, verwacht geen spannende dingen. Hiervoor hadden we een daalderop dit was een ketel alleen maar problemen en ook nog bijna 3 x zo duur in aanschaf en heeft me een nieuwe ketel aan onderhoud gekost en was ook nog eens een keer zo duur in energie verbruikt. Dus ik zou zeggen schaf een Remeha aan

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

5,0
A.P. Weststrate
26-10-2018
"Twijfelachtige kwaliteit"

In januari 2013 op advies van installateur en na test Consumentenbod gekozen voor nieuwe Remeha Calenta 40 CW5 ketel. Ieder jaar een onderhoudsbeurt laten geven. In september 2018 storing "E36". Een week lang iedere dag een cv-monteur aan huis. Achtereenvolgens vervangen: ontstekingspen, driewegklep, trafo, rookgasafvoer en gasdruk gemeten. Desondanks telkens weer storing "E36". Ten einde raad Remeha door installateur ingeschakeld: printplaat vervangen. Sindsdien weer storingsvrij. Rekening ontvangen van ruim 800 euro voor alle werkzaamheden. Remeha wast handen in onschuld. Garantietermijn reeds te lang verstreken voor coulance. Twijfelachtige kwaliteit en geen klantvriendelijkheid !

- - -

Sterke punten: Als de ketel goed werkt, geruisloos.
Zwakke punten: Twijfelachtige kwaliteit; niet klantvriendelijk in afhandeling klachten.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

4,0
Deze remeha is zonder twijfel een stevige ...
Door JOSEPH op 3-10-2018

Deze remeha is zonder twijfel een stevige degelijke en goede CV ketel , met veel mogelijkheden, en goede displays met info Echter de buiten temperatuur sensor , die een voorspellende functie heeft bij koud weer, is voor mij totaal niet begrepen , het is niet duidelijk of dit enig nut heeft, ik zou zeggen van niet, want de belangrijkste meting is de binnentemperatuur. de sensor voegt alleen complexiteit toe. Bovendien probeer maar een gat naar buiten te vinden voor de sensor, zonder een lek in het dak te creeren. De instelling van deze ketel is zeker niet eenvoudig , hij is heel gevoelig voor gasdruk en gaat snel op storing, ik heb stedin gehad voor nieuwe druk regelaar en daarna mijn monteur is een dag bezig geweest de juiste instelling te vinden. wat dat betreft denk ik dat er iets niet klopt met de basis instellingen van deze ketel en hij is bijzonder gecompliceerd met instellen. Ik heb op diverse fora gezien dat andere mensen ook veel moeite hebben met de gasdruk en de regeling. Dus dat behoeft verbetering en ligt zeker niet alleen aan mij. Als hij eenmaal hangt doet hij het goed. je kunt ook zonneboiler aansluiten.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

1,0
Ik heb in sep. 2017 een remeha ...
Door giessenjo op 13-6-2018

Ik heb in sep. 2017 een remeha calenta CW5 HR geinstalleerd. Ik ben niet erg tevreden want na 6 maanden kreeg ik regelmatig storing E36, dat kan ongeveer 6 oorzaken hebben , gasdruk , afgas afvoer , lucht aanvoer en regelblok. Al deze zaken zijn gecheckt met de monteur en we komen er niet uit. Wat een probleem zeg, elke 2 dagen staat de ketel op storing E36 en heb ik geen warm water en geen verwarming. ik weet niet of dit een goede keuze is.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Duurzaamheid onbekend, ketel werkt naar volle tevredenheid ...
Door douce en bad op 4-4-2018

Duurzaamheid onbekend, ketel werkt naar volle tevredenheid ik had eerst een Nefit met een losse bloiler voor bad, nu deze ketel zonder boiler geeft net zeveel warm water dus waarschijnlijk ook zuiniger ben erg tevreden zeker over onze installateur die een geweldige service heeft verleend dus ik raad een ieder aan Fa Rijnhuis in Houten.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Toen onze oude VR ketel (met losse ...
Door Marc op 29-3-2018

Toen onze oude VR ketel (met losse boiler) de geest gaf getwijfeld tussen deze en een soortgelijke ATAG. Uiteindelijk een rapport van vereninging van huiseigenaren gevonden waaruit bleek dat Remeha toch aanzienlijk minder storingen geeft dan ATAG onpartijdig gemeten over een grote groep huizen. Daarom toch de Calenta CW5 gekozen en dit bevalt uitstekend. CW3 had ook gekund maar wij mogen graag royaal douchen :) Het huis wordt comfortabel warm, mede door de thermostaat geen grote pieken en dalen in temperatuur maar een aangename constante temperatuur. De ketel is verder erg stil (voorheen werd ik altijd wakker als de ketel aansprong, nu niet meer) je hoort hem echt niet of nauwelijks. En bij het douchen eindeloos heerlijk warm water. Dat is wellicht een nadeel: vrouw en dochters komen niet meer onder de douche uit. De thermostaat is wel aardig, vooral via de app makkelijk te bedienen en klokprogramma's te maken. Via de thermostaat zelf gaat dit niet zo heel handig. Of het verder nu zo heel veel toevoegt ten opzichte van een 'domme' thermostaat weet ik niet. Hij doet in ieder geval wat hij moet doen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Peter
23-2-2018
"Waardeloze service, matige kwaliteit."

Binnen 4 jaar ging printplaat stuk. Geen garantie. Wel forse rekening van Eur 235. Vanuit Remeha geen enkele coulance, terwijl zo'n onderdeel toch veel langer zou moeten meegaan. Voor mij geen Remeha meer.

- - -

Sterke punten: Geen.
Zwakke punten: Slechte kwaliteit en service.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

4,0
In de 7 jaar dat we de ...
Door D B op 12-11-2017

In de 7 jaar dat we de ketel hebben is er al het nodige kapot gegaan vanwege gebruik goedkoper materialen (Plastic) Al twee keer lekkage in de ketel gehad. De service kaart is al bijna helemaal volgeschreven. Service sets A en B hebben veel materialen die niet gebruikt worden, maar die men wel moet betalen! "Goedkope" ketel DUUR in onderhoud!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Wat een verschrikkelijke CV ketel, wij hebben ...
Door Lia op 4-11-2017

Wat een verschrikkelijke CV ketel, wij hebben deze ketel nu sinds 2010 en voor de 3e keer staat onze zolder blank en moeten wij een monteur laten komen om de ketel te laten repareren. Hier nooit meer een ketel remeha.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Remeha Calenta 40c
Gemiddelde score redacteuren
8,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Remeha Calenta 40c
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Remeha Calenta 40c.
Website testen
We hebben (nog) geen testen van de Remeha Calenta 40c gevonden op websites.
Magazine testen
7,4
Consumentengids
1-9-2016
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Remeha Calenta 40c en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van CV-ketels.
expertscore
8,0
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0


Specificaties

Algemeen
Introductie model
2009 , 2016
Releasedatum
August 2013
Afmetingen (H x B x D)
39,5 x 45 x 69 cm, 69 x 45 x 39,5 cm
EAN
8713809236519 , 8713809282547
Kleuren
wit
Vermogen
36 kW, 34,8 kW
Capaciteit voor
450 m³, 435 m³
Luchttoevoer
Gesloten
Warmwatercapaciteit bij 40°C
20 liter per minuut, 19,5 liter per minuut
Warmwatercapaciteit bij 60°C
11 liter per minuut, 11,1 liter per minuut
Display
Ja
Soort display
LCD
Gaskeur
HRww, NZ, SV
Gaskeur HR
107
Geschikt voor
aardgas , methaan , propaan
Geschikt voor OpenTherm
Ja
Gewicht
30 kg
Type cv-ketel
combi HR
Boiler systeem
combi-boilersysteem
Type boiler (NL-label)
HR
Gaskeur CW klasse
5
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
8,0
Beoordeling consumenten
8,5
Prijs / kwaliteit
-