Preview: Panasonic DMC-GF2 klein en licht, maar met goede beeldkwaliteit [video]

Door: redactie-besteproductnl | 18 februari 2011 16:33
Panasonic kondigde eind vorig jaar een nieuwe systeemcamera aan. De Panasonic DMC-GF2 valt vooral op door z'n compactheid, terwijl de gebruiker ook de mogelijkheid heeft om de objectieven te verwisselen. BesteProduct.nl maakte een korte preview op de Panas
Preview Panasonic DMC-GF2


Panasonic kondigde eind vorig jaar een nieuwe systeemcamera aan. De Panasonic DMC-GF2 valt vooral op door z'n compactheid, terwijl de gebruiker ook de mogelijkheid heeft om de objectieven te verwisselen. BesteProduct.nl maakte een korte preview op de Panasonic Conventie in Londen.

In het kortCamera met verwisselbare lenzen
De systeemcamera is het luxere broertje van de gemiddelde compactcamera, maar is qua geavanceerdheid weer minder uitgebreid dan een spiegelreflex. Panasonic weet de beeldkwaliteit van een spiegelreflexcamera goed te combineren met het kleine formaat van een compact toestel.
FeaturesHoogwaardige kwaliteit
De DMC-GF2 heeft een 12,1-megapixel high speed Live MOS sensor voor hoogwaardige kwaliteit. De camera heeft een aantal knoppen, maar werkt ook met touchscreenbediening. Dat is vooral handig bij het scherpstellen van objecten: je hoeft maar op het object te drukken en de camera stelt scherp.
De GF2 maakt videobeelden in Full HD, waarbij de camera automatisch kan focussen. De IntelligentAuto zorgt voor de beste instellingen in bepaalde situaties tijdens het fotograferen. De beeldstabilisatie compenseert kleine trillingen die je met je hand maakt. De camera maakt gebruik van 23 autofocuspunten en dat komt de snelheid van het scherpstellen weer ten goede.
Eerste indrukLicht en klein
De GF2 is vooral klein en licht vergeleken met andere systeemcamera's. De camera ligt prettig in de hand maar ook de beeldkwaliteit is prima. BesteProduct.nl testte het toestel met een 16 millimeter objectief en dat leverde goede beeldkwaliteit op. Ook in combinatie met hogere ISO-waarden kun je op de DMC-GF2 blijven rekenen.
FeitenSpecificaties Panasonic DMC-GF2
- 12,1 megapixels
- Verwisselbare objectieven
- Full HD
- 23 autofocuspunten
- Viewfinder en live-view
- Touchscreen
Panasonic DMC-GF2 kopenVolwaardige systeemcamera
Het is niet duidelijk hoe duur de Panasonic DMC-GF2 precies is. Wat betreft de beeldkwaliteit en het gebruiksgemak lijkt deze camera echter in combinatie met een aantal accessoires een prima toestel voor de gebruiker die iets meer eisen stelt aan zijn foto's.

Testbeelden en/of video's
Klik op de foto's voor een vergroting

De Panasonic DMC-GF2 maakt heldere en scherpe foto's