Preview: Panasonic DMC-TZ20 heeft groothoek en superzoom[video]

Door: redactie-besteproductnl | 18 februari 2011 15:55
Nadat Panasonic een reeks populaire compactcamera's heeft uitgebracht met een relatief groot bereik, komt de fabrikant nu met de DMC-TZ20, een fototoestel dat door intelligente zoom bijna 21x zoom heeft. In combinatie met ingebouwde GPS maakt dat de TZ20 e
Preview Panasonic DMC-TZ20


Nadat Panasonic een reeks populaire compactcamera's heeft uitgebracht met een relatief groot bereik, komt de fabrikant nu met de DMC-TZ20, een fototoestel dat door intelligente zoom bijna 21x zoom heeft. In combinatie met ingebouwde GPS maakt dat de TZ20 een ideale digitale camera voor iedere reiziger.

In het kortVeelzijdig toestel
De TZ-reeks van Panasonic staat bekend om z'n veelzijdigheid wat betreft lenzen. Dat dit gepaard gaat met veelbelovende beeldkwaliteit, bewezen de voorgangers van de TZ20 al. Ook de DMC-TZ8 en de TZ10 blonken uit in hun foto- en filmkwaliteit.
FeaturesEnorm bereik
De TZ20 heeft een 14,1 megapixelsensor en een groothoeklens vanaf 24 millimeter met 16x optische zoom. Door de Intelligent Zoom is dit uitbreidbaar tot 21x zoom. Nieuw in de TZ-serie is de ingebouwde GPS, waarmee de camera registreert waar een foto is gemaakt. Dat klinkt op papier leuker dan de realiteit: een GPS-signaal wordt vaak pas opgevangen als je buiten bent, in gebouwen werkt het een stuk minder goed, of zelfs helemaal niet. Nieuw is ook de 3D-fotomodus, al staat deze techniek nog in de kinderschoenen. Als extra functie is het echter een leuke toevoeging aan je camera. De camera maakt filmbeelden in Full HD.
De IntelligentAuto zorgt ervoor dat je camera op de beste instellingen staat tijdens het filmen en fotograferen. Daarnaast kun je gebruikmaken van een aantal creatieve filters, waarmee je de camera kunt aanpassen aan een bepaalde situatie. Het is het vaste, maar succesvolle recept waarmee Panasonic al z'n fotocamera's tegenwoordig uitrust.
Eerste indrukDegelijke kwaliteit
De Panasonic DMC-TZ20 voelt vooral heel betrouwbaar en degelijk aan. Qua uiterlijk heeft de camera veel weg van andere toestellen in de TZ-reeks. De veranderingen zitten vooral binnenin. De beeldkwaliteit is prima, al leveren foto's met hogere ISO-waarden het nodige aan ruis op. Zeker in de uiterste zoomstand, waarbij de camera voor een kleiner diafragma (groter getal) kiest, zorgt dat voor mindere beeldkwaliteit.
Erg prettig is dat de optische zoom gebruikt kan worden tijdens het filmen. Dat gaat erg geleidelijk en dat levert ook de mooiste beelden op. De beelden zijn wel in 1080i, wat inhoudt dat telkens maar de helft van de beeldlijnen wordt ververst.
FeitenSpecificaties Panasonic DMC-TZ20
- 14,1 megapixels
- 24 millimeter groothoeklens
- 16x optische zoom (21x Intelligent Zoom)
- Full HD
- Ingebouwde GPS
- 3D-fotomodus
Panasonic DMC-TZ20 kopenGoede reisgenoot
Als je al in het bezit bent van een compactcamera in de TZ-reeks van Panasonic, is het niet nodig die te vervangen door deze TZ20. Immers: de verbeteringen ten opzichte van vorige modellen zijn slechts interessant voor nieuwe gebruikers. De ingebouwde GPS en het enorme bereik, maken de TZ20 echter een absolute aanrader. De camera is vanaf maart in Nederland verkrijgbaar en de adviesprijs is nog niet bekend. Check de volledige review binnenkort op BesteProduct.nl.

Testbeelden en/of video's
Klik op de foto's voor een vergroting

De Panasonic DMC-TZ20 maakt prima foto's