Retro-design op moderne Canon IXUS 510 HS [video preview]

Door: redactie-besteproductnl | 13 februari 2012 14:29
Canon doet een poging oud en nieuw te verenigingen. De Aziatische fabrikant introduceert de Canon IXUS 510 HS. Een compactcamera met retro-design, maar moderne specificaties. Meest in het oog springt de wifi-functionaliteit.
Canon IXUS 510 HS


Canon doet een poging oud en nieuw te verenigingen. De Aziatische fabrikant introduceert de Canon IXUS 510 HS. Een compactcamera met retro-design, maar moderne specificaties. Meest in het oog springt de wifi-functionaliteit.

De Canon IXUS 510 HS is een camera om mee gezien te worden.
In het kortIXUS 510 HS eenvoudig maar toch high -end
De IXUS 510 HS is een camera om mee gezien te worden. 'Een echte gadet', zo omschreef een marketingman van Canon het tijdens de lancering. En dat is niet geheel onterecht, want los van het design ontbreekt er aan de IXUS 510 HS niets. De camera heeft een 28 mm groothoekobjectief, met daarop 12,5 x optische zoom, filmt in Full HD en maakt gebruik van Canon's alomgeroemde HS-system, wat ruis in donkere omstandigheden vermindert.
Maar Canon mikt met de IXUS 510HS vooral op het snel delen van je foto's. Een 'stukje' sociale media-intregratie door middel van wifi-connectiviteit.
FeaturesWifi op camera
Canon is niet de eerste fabrikant die wifi naar de compactcamera brengt. Eerder deed Samsung al niet zo'n beste poging, maar de verwachting is wel dat meerdere camerafabrikanten deze techniek gaan gebruiken. met de komst van allerhande sociale media is snelheid tegenwoordig gewenst en dan is het stoppen van een SD-kaartje in de lezer blijkbaar al teveel gedoe.
Goed, Canon lijkt aan alles te hebben gedacht. Naast standaard wifi-functionaliteit, kun je de IXUS ook nog aansluiten op je favoriete iOS-apparaat en is er de connectie met de Canon Image Gateway, wat een duur woord is voor een beetje ruimte in de cloud (lees: op internet) om je foto's in op te slaan.
Eerste indrukCanon Image Gateway nog niet heel handig
Maar daar zit dan ook direct een probleem. Op zich is een camera met wifi handig. Je maakt een - in tegenstelling tot een smartphone - kwalitatief hoogwaardige foto en wil die direct delen op bijvoorbeeld Facebook. Dat kan. Alleen zorgt Canon er hoogstpersoonlijk voor dat dit niet in hoge resolutie is. Je krijgt slechts een thumbnail te zien, en die verwijst je door naar de Canon Image Gateway. Erg omslachtig en een gemiste kans. Ook is het helaas niet mogelijk om foto's direct af te drukken. Daarvoor heb je de speciale iPhone of iPad-app nodig. Eerst stuur je een foto naar je iPad, en die stuurt het dan weer door naar de printer. Ook dat is nu niet direct handig.

Belangrijk ander punt: vooralsnog heeft Canon alleen nog een applicatie voor iOS-producten. Het meest populaire besturingssysteem Android kan dus nog niet worden gebruikt. Volgens Canon duurt dat overigens nog maximaal 'twee maanden'.

Meer dan degelijke camera
Los van alle wifi-gekkigheid is de Canon IXUS 510 HS op het oog wel een zeer gave camera. De compactcamera is bijzonder klein, maar beschikt toch over een mooi 3,2 inch touchscreen. En goede beeldkwaliteit lijkt gegarandeerd dankzij de alomgeroemde DIGIC 5-processor en zijn HS-system. De matzwarte (of: gebroken witte) behuizing oogt solide en ronduit stijlvol. Deze camera past bij mensen die van design houden.
FeitenSpecificaties Canon IXUS 510 HS
• 12x optische zoom
• HS System: 10,1 Megapixel CMOS en DIGIC 5
• Intelligent IS
• Wi-Fi
• 8,0 cm (3,2") aanraakscherm met Touch Shutter
• Full HD movies, HDMI
• Smart Auto (58 scènes)
• Face ID
• Hi-speed opnamesnelheid
Canon IXUS 510 HS kopenCanon IXUS 510 HS kopen
De Canon IXUS 510 HS heeft een adviesprijs van 369 euro. De verwachting is dat dit mooie apparaatje in april in de winkels ligt. Tegelijkertijd met de lancering van de Cano IXUS 510, bracht Canon ook de IXUS 240 HS uit. Deze heeft een 16,1 megapixelsensor en 24 mm groothoekobjectief. Dit model zal

Testbeelden en/of video's
Klik op de foto's voor een vergroting

.
De Samsung SH100 heeft ook Wifi-functionaliteit. Bekijk deze video voor meer informatie over hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat.