Volg ons

Casio Exilim EX-ZR200

Geen prijzen
 • Megapixel: 16,1 MP
 • Optische zoom: 12,5 x
Bekijk de specificaties
Onze test
Casio Exilim EX-ZR200: alles wat we willen van een compactcamera
7,7
De Casio Exilim EX-ZR200 is compleet en geschikt voor een beginnende en ervaren fotograaf. Met het zoombereik haal je je onderwerp levensgroot dichtbij. Het fototoestel maakt scherpe en kleurrije plaatjes, ook bij mindere lichtomstandigeden. Echter zijn het de kleine puntjes die storen bij de Casio EX-ZR200. Zo werkt de autofocus tijdens het filmen ...
Lees de hele test
Voordelen
 • Compleet uitgerust
 • Sterke accu
 • Reactiviteit
 • Zoombereik
 • Full-HD video
 • Geschikt voor een beginnende en ervaren fotograaf
 • Zeer snelle autofocus
 • Het fototoestel maakt scherpe en kleurrijke plaatjes
 • 360° panorama
Nadelen
 • Geen GPS
 • Autofocus tijdens het filmen vaak traag
 • Detailverlies en ruis van 400 ISO
 • Matige zoom

Onze test
Expertreview | op
7,7

Casio Exilim EX-ZR200: alles wat we willen van een compactcamera

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Casio Exilim EX-ZR200 is compleet en geschikt voor een beginnende en ervaren fotograaf. Met het zoombereik haal je je onderwerp levensgroot dichtbij. Het fototoestel maakt scherpe en kleurrije plaatjes, ook bij mindere lichtomstandigeden. Echter zijn het de kleine puntjes die storen bij de Casio EX-ZR200. Zo werkt de autofocus tijdens het filmen vaak traag, zeker als je inzoomt op je onderwerp. Voor de filmers is dat een belangrijk mankement.

Als journalist heb ik altijd al een grote voorkeur gehad voor audiovisuele mediaproducties. De basis kreeg ik mee op de School voor Journalistiek, maar in de praktijk heb ik het vak in de jaren daarna geleerd en me steeds verder verdiept in fotografie. Voor tal van opdrachtgevers maak ik foto's. Van hippe feesten tot bedrijfsreportages. Ideale gelegenheden (want vaak matige lichtomstandigheden) om ook de testcamera's van BesteProduct.nl uit te proberen. Ben overigens gek op toestellen met hippe functies en uitgebreide mogelijkheden…
Tobias Bos
Tobias Bos
Utrecht • 1 review
Redacteur
7,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Iedere gebruiker kan aan de slag met Casio's EX-ZR200. De bediening is conventioneel en daardoor prettig voor iedereen die al weleens eerder met een digitale compactcamera heeft gewerkt. Dat wil zeggen: de bediening werkt hetzelfde als een hoop andere compactcamera's, met bedieningsknoppen naast het display en een aparte recordknop voor het maken van filmpjes. Het programmawieltje werkt even simpel als dat 'ie er uitziet: bij het draaien ervan verander je de programmastand. Opvallend is de snelle opstarttijd van het apparaat. Wil je abrupt iets vastleggen? Dan start de EX-ZR200 op binnen 2 seconden. Navigeren door de instellingen gaat soepel. Fotografeer je in de Premium Automatisch of HDR (Art), dan merk je dat het toestel enige tijd nodig heeft om alle informatie te verwerken. Soms wekt dat irritatie op als je snel verder wilt met fotograferen. Bij het filmen komen we ook een ander mankement tegen: gebruik je de zoom, dan stelt de Casio EX-ZR200 met moeite scherp. Het duurt vaak langer dan 5 seconde voordat de lens goed gefocust is. Soms stelt het toestel zelfs helemaal niet scherp. Je moet dan eerst uitzoomen en opnieuw inzoomen om je beeld alsnog scherp te krijgen. Het is slechts een detail, maar voor de filmer best irritant.
8,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
De Casio Exilim EX-ZR200 kent handmatige programmastanden voor het zelf instellen van sluitertijd en diafragma. In de Best Shot-stand past het apparaat de instellingen aan de omgeving aan. In donkere omgevingen kiest hij voor de nachtscene; fotografeer je een detail, dan herkent hij dit en selecteert hij de Best Shot 'bloem'. Het zoombereik van de Exilim EX-ZR200 is groot. Vanuit een 24 millimeter groothoek breng je je objecten 12,5x optisch dichterbij. Met de programmastanden is er voor ieder wat wils: automatische standen waarbij de camera zichzelf instelt, de HDR die meerdere beelden samenvoegt tot één foto. De Multi SR Zoom vergroot je bereik door middel van digitale zoom. In feite biedt Casio een overkill aan programmastanden. Een paar voelen overbodig aan: Wat voegt een Premium Automatische stand toe bovenop de 'gewone' Automatisch en HDR? Qua foto's zitten er nauwelijks verschillen tussen de plaatjes die je maakt in deze programmastanden.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De EX-ZR200 is van stevig plastic gemaakt. Aan de rechterkant is het toestel iets dikker, voor betere grip tijdens het fotograferen. De ophoging is deels geribbeld, zodat je nog meer houvast hebt. Qua formaat past 'ie gemakkelijk in je binnenzak, een handtas of zelfs in je kontzak. Hij is nog geen 3 centimeter dik en qua breedte net geen 11 centimeter. De Casio Exilim EX-ZR200 kent verder een designvolle vorm, met schuine stukken aan de bovenkant. De bediening heeft een klassieke uitstraling, met de belangrijkste bedieningsknoppen naast het 3 inch display op de achterkant. Het beeldschermpje is van goede kwaliteit, al geeft hij primaire kleuren soms wat contrastrijk weer. Als vanouds zit bij Casio de flitser vlak onder de ontspanknop, niet bepaald praktisch want het risico dat je je vinger voor het flitslicht houdt, is groot. Het is een mankement dat op vrijwel elke compactcamera van Casio terugkomt.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Qua beeldkwaliteit doet de EX-ZR200 mee met de betere compactcamera's die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn in dit prijssegment. De Casio Exilim EX-ZR200 is vooral heel compleet: de automatische programmastanden bieden gebruiksgemak, de handmatige standen bieden de optie zelf aan de slag te gaan met de instellingen. Het grote zoombereik maakt de EX-ZR200 af en daarmee is hij z'n geld zeker waard. Hij kost momenteel zo'n 225 euro.
8,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
Ga je deze zomer op vakantie? Dan kun je de Casio EX-ZR200 met een gerust hart meenemen. Zonder al te veel moeite schiet je prachtige plaatjes. Maar er is een verschil tussen mooi en natuurgetrouw. Op dat laatste scoort deze Casio wat minder: de primaire kleuren zijn vaak verzadigd, bijvoorbeeld als je een dieprode bloem fotografeert. Het is een kwestie van smaak of je dat mooi vindt. Een aantal voorbeelden staan onderaan deze review. Waar compactcamera's moeite hebben met tegenlicht, doorstaat de EX-ZR200 deze test. Contrastrijke situaties, bijvoorbeeld tegenlicht, zijn geen probleem voor het apparaat. Vooral de HDR-opnamefunctie komt daarbij van pas. Deze maakt een aantal foto's met verschillende belichtingen, die samengevoegd worden tot één foto. Ook de nachttest overleeft de Casio EX-ZR200. De kwaliteit van de foto's blijft redelijk in tact wanneer je 's avonds fotografeert. Beeldruis is onvermijdelijk, maar de kleurweergave blijft bij hogere ISO-waarden ongeveer hetzelfde. De beeldstabilisatie doet zijn werk, waardoor je in de meeste omstandigheden geen last hebt van bewegingsonscherpte.

7,7
Eindscore test
Casio Exilim EX-ZR200
Foto's en video's gemaakt tijdens het testen

72157630073642112


Testen van Casio Exilim EX-ZR200
Gemiddelde score redacteuren
1,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Casio Exilim EX-ZR200
Aantal testen:
6
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen
20 %
Actuele expertscore
1,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Casio Exilim EX-ZR200.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Casio Exilim EX-ZR200? Onze eigen test van de Exilim EX-ZR200 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Casio Exilim EX-ZR200
8,0
24-4-2012
DigitalVersus.com

The Casio Exilim ZR200 is a superzoom compact that's fun and generally pleasant to use. It's fast to start up and takes photos with good general performances. Picture quality is decent too, but we can't help thinking this camera is lacking some touch of originality to help it stand out from the wealth of other models on the market.

DigitalVersus.com
Casio Exilim EX-ZR200: alles wat we willen van een compactcamera
7,7
11-6-2012
BesteProduct.nl

De Casio Exilim EX-ZR200 is compleet en geschikt voor een beginnende en ervaren fotograaf. Met het zoombereik haal je je onderwerp levensgroot dichtbij. Het fototoestel maakt scherpe en kleurrije plaatjes, ook bij mindere lichtomstandigeden. Echter zijn het de kleine puntjes die storen bij de Casio EX-ZR200. Zo werkt de autofocus tijdens het filmen vaak traag, zeker als je inzoomt op je onderwerp. Voor de filmers is dat een belangrijk mankement.

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,6
CHIP Test & Kauf
1-6-2012
8,6
Test
1-6-2012
6,7
Consumentengids
1-7-2012
7,0
Declic Photo Magazine
1-7-2012
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Casio Exilim EX-ZR200 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Digitale Camera's.
expertscore
1,4
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Casio Exilim EX-ZR200

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Casio Exilim EX-ZR200 nog niet gedeeld. Heb jij de Exilim EX-ZR200 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Digitale Camera van Casio te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties

algemene kenmerken
Kleur(en)
wit
Kleur(en)
rood
Kleur(en)
rood
Kleur(en)
zwart
Kleur(en)
blauw
opties
Touchscreen
Nee
GPS
Nee
Touchscreen
Nee
GPS
Nee
Touchscreen
Nee
GPS
Nee
Touchscreen
Nee
GPS
Nee
Touchscreen
Nee
GPS
Nee
aanpasbare instellingen
Zelf in te stellen
sluitertijd, diafragma
Sluitertijd instelbaar
Ja
Diafragma instelbaar
Ja
Zelf in te stellen
sluitertijd, diafragma
Sluitertijd instelbaar
Ja
Diafragma instelbaar
Ja
Zelf in te stellen
sluitertijd, diafragma
Sluitertijd instelbaar
Ja
Diafragma instelbaar
Ja
Zelf in te stellen
sluitertijd, diafragma
Sluitertijd instelbaar
Ja
Diafragma instelbaar
Ja
Zelf in te stellen
sluitertijd, diafragma
Sluitertijd instelbaar
Ja
Diafragma instelbaar
Ja
aansluitingen en interfaces
PictBridge
Nee
PictBridge
Nee
PictBridge
Nee
PictBridge
Nee
PictBridge
Nee
sensor
Megapixel
16,1 megapixel
Maximale resolutie
4608 x 3456 pixels
Beeldsensor
1/2,3 inch
Formaat beeldsensor
0,43 inch
Frames per seconde (FPS)
30
Beeldverhouding
3:2, 4:3, 16:9
Megapixel
16,1 megapixel
Maximale resolutie
4608 x 3456 pixels
Beeldsensor
1/2,3 inch
Formaat beeldsensor
0,43 inch
Frames per seconde (FPS)
30
Beeldverhouding
3:2, 4:3, 16:9
Megapixel
16,1 megapixel
Maximale resolutie
4608 x 3456 pixels
Beeldsensor
1/2,3 inch
Formaat beeldsensor
0,43 inch
Frames per seconde (FPS)
30
Beeldverhouding
3:2, 4:3, 16:9
Megapixel
16,1 megapixel
Maximale resolutie
4608 x 3456 pixels
Beeldsensor
1/2,3 inch
Formaat beeldsensor
0,43 inch
Frames per seconde (FPS)
30
Beeldverhouding
3:2, 4:3, 16:9
Megapixel
16,1 megapixel
Maximale resolutie
4608 x 3456 pixels
Beeldsensor
1/2,3 inch
Formaat beeldsensor
1/23 inch
Frames per seconde (FPS)
30
Beeldverhouding
3:2, 4:3, 16:9
lens
Optische zoom
12,5 x
Digitale zoom
4 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
300 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
5,9
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3
Optische zoom
12,5 x
Digitale zoom
4 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
300 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
5,9
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3
Optische zoom
12,5 x
Digitale zoom
4 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
300 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
5,9
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3
Optische zoom
12,5 x
Digitale zoom
4 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
300 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
5,9
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3
Optische zoom
12,5 x
Digitale zoom
4 x
Beeldstabilisator
Nee
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
300 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
7,9
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3
focus
Focus
gezichtsdetectie, automatisch/handmatig
Focus
gezichtsdetectie, automatisch/handmatig
Focus
gezichtsdetectie, automatisch/handmatig
Focus
gezichtsdetectie, automatisch/handmatig
Focus
automatisch
Autofocusmethode
gezicht volgen
foto's maken
Zoeker
LCD
Schermgrootte
3 inch
Ondersteunde beeldformaten
JPG
Zoeker
LCD
Schermgrootte
3 inch
Ondersteunde beeldformaten
JPG
Zoeker
LCD
Schermgrootte
3 inch
Ondersteunde beeldformaten
JPG
Zoeker
LCD
Schermgrootte
3 inch
Ondersteunde beeldformaten
JPG
Zoeker
LCD
Schermgrootte
3,0 inch
Ondersteunde beeldformaten
JPG
belichting
Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting, gezichtsdetectie
AE programma's
panorama
Sluitertijden
1/2000 - 15 sec
Kortste sluitertijd
0,0005 sec
Langste sluitertijd
15 sec
Laagste ISO-waarde
80
Hoogste ISO-waarde
3200
Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting, gezichtsdetectie
AE programma's
panorama
Sluitertijden
1/2000 - 15 sec
Kortste sluitertijd
0,0005 sec
Langste sluitertijd
15 sec
Laagste ISO-waarde
80
Hoogste ISO-waarde
3200
Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting, gezichtsdetectie
AE programma's
panorama
Sluitertijden
1/2000 - 15 sec
Kortste sluitertijd
0,0005 sec
Langste sluitertijd
15 sec
Laagste ISO-waarde
80
Hoogste ISO-waarde
3200
Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting, gezichtsdetectie
AE programma's
panorama
Sluitertijden
1/2000 - 15 sec
Kortste sluitertijd
0,0005 sec
Langste sluitertijd
15 sec
Laagste ISO-waarde
80
Hoogste ISO-waarde
3200
Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting
AE programma's
panorama
Sluitertijden
1 - 1/2000 sec
Kortste sluitertijd
1/2000 sec
Langste sluitertijd
15 sec
Laagste ISO-waarde
80
Hoogste ISO-waarde
3200
video mogelijkheden
Videofunctie
Ja
Filmen in Full-HD
Ja
Videofunctie
Ja
Filmen in Full-HD
Ja
Videofunctie
Ja
Filmen in Full-HD
Ja
Videofunctie
Ja
Filmen in Full-HD
Ja
Videofunctie
Ja
Filmen in Full-HD
Ja
flitsen
Richtgetal flitser
4,7 m
Externe flitser
Nee
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, invulflits, uit
Richtgetal flitser
4,7 m
Externe flitser
Nee
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, invulflits, uit
Richtgetal flitser
4,7 m
Externe flitser
Nee
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, invulflits, uit
Richtgetal flitser
4,7 m
Externe flitser
Nee
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, invulflits, uit
Richtgetal flitser
4,7 m
Externe flitser
Nee
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, uit, aan
opslag
Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Intern geheugen
52 MB
Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Intern geheugen
52 MB
Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Intern geheugen
52 MB
Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Intern geheugen
52 MB
Compatibele geheugenkaarten
SDHC, SDXC, SD Card
Intern geheugen
52 MB
inhoud en afmetingen
Hoogte
5,9 cm
Gewicht
165 gram
Hoogte
5,9 cm
Gewicht
165 gram
Hoogte
5,9 cm
Gewicht
165 gram
Hoogte
5,9 cm
Gewicht
165 gram
Hoogte
5,91 cm
Gewicht
165,000 gram
energie
Accu type
Li-Ion
Accu type
Li-Ion
Accu type
Li-Ion
Accu type
Li-Ion
Accu type
Li-Ion
Algemeen
EAN
4971850495338
Partnumber
-
Toelichting partnumber
Wit
Introductie model
2012
Op Kieskeurig sinds
maart 2012
EAN
4971850495345
Partnumber
-
Toelichting partnumber
Rood
Introductie model
2012
Op Kieskeurig sinds
maart 2012
EAN
4971850495345
Partnumber
-
Toelichting partnumber
Rood
Introductie model
2012
Op Kieskeurig sinds
maart 2012
EAN
4971850495321
Partnumber
-
Toelichting partnumber
Zwart
Introductie model
2012
Op Kieskeurig sinds
maart 2012
EAN
4971850495352
Partnumber
EX-ZR200 BLUE, ZR200BE, EX-ZR200BEECD, EX-ZR200BE
Toelichting partnumber
Blauw
Releasedatum
januari 2012
Introductie model
2012
Op Kieskeurig sinds
maart 2012
product
Website fabrikant
http://casio.nl/nl/exilim/exilimhighspeed/exzr200/specifications/
Website fabrikant
http://casio.nl/nl/exilim/exilimhighspeed/exzr200/specifications/
Website fabrikant
http://casio.nl/nl/exilim/exilimhighspeed/exzr200/specifications/
Website fabrikant
http://casio.nl/nl/exilim/exilimhighspeed/exzr200/specifications/
Website fabrikant
http://casio.nl/nl/exilim/exilimhighspeed/exzr200/specifications/
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
1,4
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-