Volg ons

Samsung WB35F

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Samsung WB35F

Voordelen

  • Moderne features
  • Redelijk zoombereik

Nadelen

  • Beeldkwaliteit matig
  • Als je een goede camerasmartphone hebt, niet echt zinnig

Onze test
Expertreview | op
6,4

Samsung WB35F heeft teveel pretenties

6 - Score Badge BesteProduct.nl

Kijk op de speciale website van Samsung over de WB35F en je scrollt je een ongeluk als het gaat om functies, technologieën en beeldmogelijkheden. Dat is echter grootspraak, de WB35F is een eenvoudige compactcamera die niet uitblinkt in beeldkwaliteit. Wel heeft het model allerhande communicatietechnieken en filters, maar helaas is dat niet voldoende om deze camera tot een kooptip te bestempelen. Zijn broer WB50F lijkt een betere keuze.

Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 234 reviews
Redacteur
7,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
De WB35F heeft een overzichtelijke menustructuur, bestaande uit pictogrammen en tabbladen. De indeling is helder en ziet er een beetje smartphone-achtig uit waardoor iedereen het zal begrijpen. Wel is het in dat licht jammer dat het display waar het menu op getoond wordt niet aanraakgevoelig is. Daardoor is het nogal vermoeiend om de meest moderne functionaliteiten te gebruiken. Zo kun je met de camera op het wifi-netwerk, maar een 24-tekens tellend hoofdlettergevoelig wachtwoord intikken via een d-pad... Dat is wel erg veel gedoe. Daar heb je niet zo'n zin in. Ook een clouddienst als Dropbox aan de camera koppelen is (te) veel werk. Tegelijkertijd zijn de meest basale functies op het gebied van fotografie wel heel erg makkelijk te bereiken. Wil je een creatieve filter over je foto gooien? Dat is met twee menuclicks geregeld. Wil je een HD-video maken? Hetzelfde. Het is dus niet zo dat dit een ingewikkelde of onhandige camera is, maar met al die communicatiemiddelen maakt de WB35F het zichzelf onnodig moeilijk - het instellen irriteert en drukt het plezier. Dan kan de camera wel NFC hebben, echt blij worden we er niet van.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Samsung WB35F kost momenteel zo'n 90 euro. Dat is natuurlijk niet veel. Toch zouden we dit model niet snel kopen. De beeldkwaliteit is simpelweg te matig waardoor de toegevoegde waarde van deze compactcamera te marginaal is. Mocht je een camera in deze prijsklasse willen kopen, kijk dan eens naar zijn grote broer. De WB50F is slechts twee tientjes duurder en heeft met de soft-flash net dat beetje meer in huis. Of kijk eens naar de DV180F, met een selfie-functionaliteit. Mocht je geen Samsung-toestel willen, dan is de Nikon S8200 interessant. Dat model is weliswaar licht verouderd, maar heeft wel een goede beeldkwaliteit.
7,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
De Samsung compact camera-lijn bevat tegenwoordig een breed scala aan producten, van high-end tot zeer eenvoudige modellen. Tot die laatste categorie behoort de WB35F die met een adviesprijs van 139 euro de ultieme budgetteer moet bekoren. Daarvoor krijg je een camera met 16 megapixelsensor, tal van creatieve filters, HD-video en een 12x optische zoomlens. Vooral dat laatste is interessant, want door de komst van goede smartphonecamera's is de aanschaf van een (budget)camera vaak niet zo nodig meer. Optische zoom heeft een mobiele telefoon, op een paar uitzondering na, niet en ziedaar: het voordeel van een 'ouderwetse' compactcamera. Wel is er een probleem: de Samsung WB35F heeft nogal wat concurrentie. In de prijsklasse tot 140 euro zijn er een hoop modellen te vinden (kijk vooral even op onze ranglijst). Het onderscheidend vermogen van de WB35F is beperkt. Als je iets zou moeten noemen, dan is het de connectiviteit met andere devices. De WB35F heeft wifi aan boord, kan connecten via NFC en kan foto's uploaden naar clouddiensten, Facebook en Picasa. Goed, het is tof dat het erop zit, maar echt gebruikt wordt dat volgens statistieken nog steeds niet.
6,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Wat dat betreft had Samsung er goed aan gedaan het design van de WB35F eens wat opmerkelijks mee te geven - dan is het model niet zo'n grijze muis. Helaas is dat niet het geval. De WB35F ziet er uit als ieder andere compactcamera, al is het een pluspunt dat ze het 12x optische zoomobjectief bijna in zijn geheel in de body hebben weten te stoppen. De dikke chromen rand rondom de lens had van ons niet gehoeven, maar geeft de WB35F wel een beetje kleur. Jammer genoeg heeft de WB35F niet een flitser die je omhoog kunt laten mikken, iets wat zijn broer de WB50F wel heeft. Die zogenoemde 'soft flash' valt wel op en had de camera direct een stuk interessanter gemaakt.
6,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
Want echt geweldige beeldkwaliteit haal je niet uit deze nieuwe Samsung-camera. Vooral wanneer je gaat inzoomen worden beelden snel dof en flets. Dat heeft ook te maken met de sensor: in de WB35F zit een CCD-sensor en die is van zichtbaar mindere kwaliteit dan een CMOS-sensor, die in (iets) duurdere modellen zit. Dat valt bijvoorbeeld ook op wanneer je foto's in de macromodus schiet - die zijn lang niet altijd scherp. Ook valt er qua witbalans wat te winnen: de automatische stand is te groen naar onze smaak. Natuurlijk kun je de witbalans handmatig aanpassen, maar de doelgroep van deze gadget heeft daar hoogstwaarschijnlijk geen zin in. Wat betreft video is het jammer dat je maar in HD kunt draaien. Dat is anno 2015, waar mensen je om de oren slaan met 4K-beelden, eigenlijk niet gangbaar meer. Zeker als je bedenkt dat er in de gemiddelde smartphone van, zeg, 200 euro al een Full HD-modus zit, is dit een slechte zaak. Bovendien zet Samsung het geluid uit wanneer je aan het zoomen slaat, bizar en onnodig. Je kunt dit overigens uitzetten, maar dan hoor je het objectief ratelen en dat maakt je videootje tot op zekere hoogte onbruikbaar.

6,4
Eindscore test
Samsung WB35F
Foto's en video's gemaakt tijdens het testen

72157655496957474


Testen van Samsung WB35F
Gemiddelde score redacteuren
1,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Samsung WB35F
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
6,0
Actualiteit van de testen
27 %
Actuele expertscore
1,6
Website testen
De Samsung WB35F is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Samsung WB35F heeft teveel pretenties
6,4
31-8-2015
BesteProduct.nl

Kijk op de speciale website van Samsung over de WB35F en je scrollt je een ongeluk als het gaat om functies, technologieën en beeldmogelijkheden. Dat is echter grootspraak, de WB35F is een eenvoudige compactcamera die niet uitblinkt in beeldkwaliteit. Wel heeft het model allerhande communicatietechnieken en filters, maar helaas is dat niet voldoende om deze camera tot een kooptip te bestempelen. Zijn broer WB50F lijkt een betere keuze.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Samsung WB35F en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Digitale Camera's.
expertscore
1,6
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Samsung WB35F

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Samsung WB35F nog niet gedeeld. Heb jij de WB35F gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Digitale Camera van Samsung te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Samsung WB35F

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
wit , paars , zwart , rood

Opties

Lach detectie
Nee
GPS
Nee

Aanpasbare Instellingen

Sluitertijd instelbaar
Nee
Diafragma instelbaar
Nee

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
NFC
Near Field Communication (NFC)
Ja

Sensor

Megapixel
16,2 megapixel
Maximale resolutie
4608 x 3456 pixels
Beeldsensor
1/2,3 inch
Formaat beeldsensor
1/23 inch
Frames per seconde (FPS)
30
Beeldverhouding
4:3, 16:9

Lens

Optische zoom
12,0 x
Digitale zoom
2 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
288 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
6,3 , 3,1
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3,1 , 6,3

Focus

Focus
gezichtsdetectie , automatisch
Autofocusmethode
centrum gewogen, gezichtsdetectie , continue , meervoudig , volgen

Foto's Maken

Zoeker
LCD
Schermgrootte
2,7 inch, 3 inch, 3,0 inch
Ondersteunde beeldformaten
JPG

Belichting

Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting, gezichtsdetectie
AE programma's
landschap, nachtopname portret, portret, vuurwerk, zonsondergang, backlight , nachtopname , avondopname , panorama
Sluitertijden
1/2000 - 8 sec
Kortste sluitertijd
1/2000 sec, 8,000000 sec
Langste sluitertijd
8 sec, 0 sec
Laagste ISO-waarde
80
Hoogste ISO-waarde
3200

Video Mogelijkheden

Videofunctie
Ja
Filmen in Full-HD
Nee

Flitsen

Richtgetal flitser
4 m
Externe flitser
Nee
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, invulflits, langzame synchronisatie , uit , slow sync

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
Micro-SDHC, Micro-SDXC, Micro SD & Trans-Flash , Micro-SD
Intern geheugen
30 MB

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
5,10 cm, 6,12 cm, 6,1 cm
Gewicht
144,000 gram, 145,000 gram, 145 gram

Energie

Accu type
Li-Ion

Algemeen

EAN
8806085925472 , 8806086160872 , 0887276690469 , 0887276690483 , 8806086160865 , 8806085925458 , 8806085925533 , 8806085925496 , 8806085925519
Partnumber
EC-WB35FZBPWE1 , , EC-WB35FZBPLUS , EC-WB35FZBPWUS , EC-WB35FZBPBE1 , EC-WB35FZBPRE1
Toelichting partnumber
Wit , - , Zwart
Releasedatum
March 2014 , January 2014
Introductie model
2014 , 2015

Product

Website fabrikant
http://www.samsung.com/nl/consumer/photography/smart-compact/compact/EC-WB35FZBPBE1-spec
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
1,6
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-