Volg ons

Samsung DV180F

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Samsung DV180F

Voordelen

  • Extra LCD-scherm op voorkant
  • Doeltreffend design
  • Modern menu

Nadelen

  • Weinig toegevoegde waarde ten op zichte van smartphone

Onze test
Expertreview | op
5,7

Samsung DV180F: selfiecam is nutteloos

6 - Score Badge BesteProduct.nl

Selfies zijn hip. Selfies zijn hot. Selfies zijn helemaal, ontzettend, over-the-top happening. En Samsung ziet dat. Met de Samsung DV180F proberen ze een graantje van die hype mee te pikken. Met een extra LCD-scherm, iets waar de fabrikant al eerder mee pronkte, probeert het ons van het nut van een compactcamera in het ultieme budgetsegment te overtuigen. En nee, dat lukt helaas niet. Het alternatief: een goede smartphonecamera.

Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 234 reviews
Redacteur
6,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Samsung heeft de DV180F een fris menu meegegeven. Dat is niet per definitie een kwaliteit van de DV180F zelf - alle andere moderne camera's van Samsung hebben dit menu - maar geeft de camera wel het nodige gebruikersgemak. Verschillende icoontjes staan voor verschillende functies, dat is de beste omschrijving. Een beetje als een smartphone, maar dan op een camera en zonder touchscreen. Dat laatste is trouwens redelijk onhandig, mensen zijn anno 2015 gewend om op een scherm te drukken. Mocht je los wilen gaan met wifi, dan biedt de DV180F daar ook mogelijkheden voor, maar houd dan wel rekening met de accu: die is redelijk snel leeg wanneer je actief gebruik maakt van deze feature.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Samsung DV180F kost niet veel, is nieuw en kan best wat. Zouden we 'm echter aan iemand aanraden? Nee. De komst van de goede smartphonecamera heeft de DV180F overbodig gemaakt. Daar doen het aardige zoombereik en de grote hoeveelheid fotobewerkingsmogelijkheden niets aan af. Het model is er in drie kleuren: zwart, wit en roze. Wil je 'm toch hebben? De DV180F is verkrijgbaar voor 130 euro. Een prima prijs, maar wanneer je zelf een redelijke smartphone in je broekzak hebt zitten, zonde van je geld.
6,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
De Samsung DV180F is de opvolger van de DV150F, een gekke camera die uit het assortiment wordt gehaald. End-of-life, zo noemen ze dat in vaktaal. De DV180F bevat dezelfde specificaties, maar heeft vernieuwde firmware met meer creatieve filters en een iets ander design. Nog altijd fotografeer je met een 25 mm lens met 5x optische zoom en film je in 720p. De liefhebbers van moderne communicatiemiddelen kunnen ook hun lol op: de DV180F heeft wifi aan boord en sterke synergie met je smartphone. Download een app en je kunt foto's schieten via je telefoon of door de galerij bladeren. Dit zijn overigens weinig vernieuwende features, al dient gezegd dat in dit prijssegment - de DV180F kost nog geen 130 euro - het nog niet vaak voorkomt. Meer uniek is het LCD-display op de voorkant. Daar kun je een hoop van vinden - bijvoorbeeld dat het een beetje gek is - maar moet de selfie-fanaten onder ons doen plezieren. Je activeert 'm door middel van een speciale knop die op de bovenkant van de camera zit. Het schermpje is overigens niet groot. Met een diagonaal van 38 millimeter is het lastig selfies schieten als je niet zulke denderende ogen hebt...
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De DV180F heeft hele kleine designwijzigingen gekregen ten opzichte van zijn voorganger. En met heel klein, bedoelen we in dit geval ook echt 'heel klein'. We hebben het over een vervanging van een logo ('HD' is nu 'Samsung') en een subtiele wijziging met betrekking tot materiaalkeuze in de behuizing: de DV180F heeft een reliëfje op de voorkant wat de camera net dat beetje meer cachet moet geven. Geen spectaculaire wijzigingen dus, maar dat is niet zo erg. De DV180F ziet er prima uit en is lekker compact. De zoomlens zit mooi verstopt in de behuizing, de flitser op een logische plek - daar valt niet veel over te zeuren. Heel spectaculair kun je het echter ook niet noemen.
5,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
Samsung heeft zoveel softwarematige creatieve filters op de DV180F gezet, dat het bijna lijkt alsof ze de normale fotografie willen negeren. En da's misschien maar goed ook, want echt geweldige foto's maakt de DV180F niet. Vooral de focusbepaling is een ding: vaak selecteert de camera om volstrekt onduidelijke reden een gekke plek om op scherp te stellen. En ga je 's avonds fotograferen dan worden foto's zonder flits praktisch altijd onscherp, of je nu de speciale avondmodus gebruikt of niet. De beeldkwaliteit is in die omstandigheid beneden alle peil en lijkt het zelfs wenselijker om een smartphone te gebruiken, de vele (leuke) filters en gekke magische kaders ten spijt.

5,7
Eindscore test
Samsung DV180F
Foto's en video's gemaakt tijdens het testen

72157651107310740


Testen van Samsung DV180F
Gemiddelde score redacteuren
0,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Samsung DV180F
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
5,3
Actualiteit van de testen
8 %
Actuele expertscore
0,4
Website testen
De Samsung DV180F is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Samsung DV180F: selfiecam is nutteloos
5,7
25-3-2015
BesteProduct.nl

Selfies zijn hip. Selfies zijn hot. Selfies zijn helemaal, ontzettend, over-the-top happening. En Samsung ziet dat. Met de Samsung DV180F proberen ze een graantje van die hype mee te pikken. Met een extra lcd-scherm, iets waar de fabrikant al eerder mee pronkte, probeert het ons van het nut van een compactcamera in het ultieme budgetsegment te overtuigen. En nee, dat lukt helaas niet. Het alternatief: een goede smartphonecamera.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Samsung DV180F en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Digitale Camera's.
expertscore
0,4
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Samsung DV180F

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Samsung DV180F nog niet gedeeld. Heb jij de DV180F gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Digitale Camera van Samsung te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Samsung DV180F

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart , wit

Opties

Touchscreen
Nee
GPS
Nee

Sensor

Megapixel
16,2 megapixel
Maximale resolutie
4608 x 3456 pixels
Formaat beeldsensor
1/23 inch, 1/2.3 inch
Frames per seconde (FPS)
30

Lens

Optische zoom
5 x
Digitale zoom
5 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
25 mm
Tele-bereik
125 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
6.3
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
2.5

Focus

Focus
automatisch

Foto's Maken

Zoeker
LCD
Schermgrootte
2,7 inch
Ondersteunde beeldformaten
JPG, EXIF

Belichting

Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting
AE programma's
landschap, sneeuw, strand, zonsondergang, backlight, dageraad , tekst
Histogram
Nee
Kortste sluitertijd
1/2000 sec
Langste sluitertijd
0 sec, 0,125 sec
Laagste ISO-waarde
80
Hoogste ISO-waarde
3200

Video Mogelijkheden

Filmen in Full-HD
Nee

Flitsen

Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, invulflits, uit, langzame synchronisatie , slow sync

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
Micro-SDHC, Micro-SDXC, Micro SD & Trans-Flash , Micro-SD
Intern geheugen
10 MB

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
5,52 cm
Gewicht
113 gram, 113,000 gram

Algemeen

EAN
8806086837804 , 8806086823920
Partnumber
EC-DV180FBPBE1 ,
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
April 2015
Introductie model
2015
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
0,4
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-