Volg ons

Samsung Gear 360

Voor- en nadelen van de Samsung Gear 360

Voordelen

 • Goede beeldkwaliteit
 • Makkelijk in gebruik
 • Vervangbare batterij
 • Eenvoudige bediening
 • Klein en compact
 • Grappig design
 • 360 heeft de toekomst
 • Werkt naadloos samen met S7/S7 Edge, Gear VR
 • Goede 360-graden foto's en video's
 • Heldere f/2 lens
 • Solide, waterbestendige constructie

Nadelen

 • Videokwaliteit
 • Lange transfertijden
 • Werkt enkel met Samsung-gadgets
 • Hechtingsproblemen
 • Apparaat heeft geen geheugen
 • Alleen splashbescherming
 • Stiksel uitgelijnd
 • Forse, onhandige ronding

Onze test
Expertreview | op
7,3

Samsung Gear 360: grappige, ronde camera voor Samsung-liefhebbers

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Samsung Gear 360 is een van de eerste echt relevante 360 gradencamera's op de markt. Dat komt vooral omdat de integratie met Samsung (!) smartphones uitermate goed is uitgewerkt. Daardoor maak je relatief eenvoudig best toffe 360-graden beelden. Ben jij een Samsung-liefhebber en wil je graag eens experimenteren met 360 graden foto's en video, dan is dit best een aardige koop. Moet je de 'stitching'-problemen wel op de koop toe nemen.

Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 234 reviews
Redacteur
vanaf 159,95
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Samsung kondigde tijdens het Mobile World Congress met veel bombarie een nieuwe set gadgets aan. Naast de immer populaire Samsung Galaxy S7 en S7 Edge kwam de Zuid-Koreaanse grootmacht, net als concurrent LG overigens, met een heuse VR-camera. Het had eerder al in samenwerking met Oculus de Samsung Gear VR, een succesvolle VR-bril, de wereld in geslingerd, maar zelf 'content daarvoor creëren' (lees: foto’s en video’s) was nog een brug te ver. Tot nu. De Samsung Gear 360 doet namelijk precies dat: foto’s en video’s in 360 graden maken. Een toffe, maar ietwat opvallende keuze, aangezien de producent onlangs aangaf te stoppen met de bouw van digitale camera’s, mede door tegenvallende verkopen en het succes van smartphonefotografie. Maar VR en 360 graden-items – dat is toch een hele andere tak van sport en Samsung zou Samsung niet zijn om daar eens even flink in te duiken. De Samsung Gear 360 dus, een handzame kleine ronde camera met aan de voor- en achterzijde twee grote lenzen die samen 360 graden foto’s en video’s schieten. Je bedient de unit welhaast volledig met je smartphone. Een zeer belangrijke nuance is dat dit een Samsung smartphone moet zijn, en dan ook nog eens een zeer recente. Een groot nadeel, het is vooralsnog niet mogelijk om met tablets of telefoons van andere merken opnamen te maken. Heb je zo'n moderne Galaxy-telefoon, dan zul je veel plezier beleven aan de Samsung Gear 360. Niet alleen is het een leuke nieuwe innovatie om eens te proberen, maar ook echt een toevoeging aan je set gadgets. Waarom? De Gear 360 maakt, met dank aan de prettige bediening op je smartphone, op zeer eenvoudige wijze namelijk zeer toffe beelden. Helaas zit óók daar een grote 'maar' aan. Schiet je 360 graden video's en wil je die uploaden naar Facebook of Youtube, dan dien je deze eerst door specifieke software te halen. Dat is op zich niet erg, maar het kost tijd en je hebt een PC nodig. De zogenoemde Samsung Action Director software is er vooralsnog alleen voor PC. Dat is zeker voor mensen die hun video's willen bewerken verre van ideaal. Kortom: het is tof werken met de Gear 360, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan. Overigens zijn dit problemen waarvan we niet gek op zouden kijken als die binnen afzienbare tijd zijn opgelost. Komt bij dat de samenwerking met de Samsung Gear VR, de VR-bril van de fabrikant, goed is geregeld. Zonder al teveel moeite kun je je eigen beelden terugkijken in virtual reality, hoe tof is dat?
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De Samsung Gear 360 had tijdens de lancering een adviesprijs van €419 euro meegekregen. Destijds vond zo'n beetje iedereen dat dit wel aan de erg hoge kant was. Samsung bleek dit uiteindelijk ook te vinden en verlaagde de prijs nog voordat de camera officieel op de markt kwam al naar €349 euro. Dat is nog steeds een boel geld, al is het maar omdat 'ie maar voor een zeer beperkte doelgroep te gebruiken is: je moet een Samsung-telefoon hebben, je moet een los MicroSD-kaartje hebben en eigenlijk moet je ook een PC om het nodige eventueel te bewerken hebben. Dat is een hoop 'hebben'. Behoor jij tot die doelgroep, dan is de Samsung Gear 360 een toffe gadget om te hebben.
7,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
De Gear 360 van Samsung is een zeer uitgebreide 360 gradencamera. De gadget beschikt over twee objectieven met beiden een diafragma van f/2.0. Die kunnen samen 360 graden video's in 4K schieten, terwijl foto's een resolutie van maximaal 30 megapixels bevatten. Op de uit de kluiten gewassen golfbal is een 0,5 inch-display aanwezig en er kunnen micro-sd-kaartjes van maximaal 128GB gebruikt worden in de camera. Wel een opmerking: het apparaat heeft geen intern geheugen (zelfs niet een klein beetje). Gevolg: je hebt altijd een MicroSD-kaartje nodig om het apparaat op z'n minst werkend te zien. Een paar GB intern zou handiger zijn geweest (om de boel vervolgens zelf uit te breiden naar desgewenste grootte).
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De Samsung Gear 360 ziet eruit als een grote knikker met aan de onderkant kleine pootjes. Daarmee oogt deze bal niet het meest stevig, maar dat valt wel mee. Ook is de camera water- en stofdicht (IP53-normering) en weegt hij met 153 gram weinig, en is hij met afmetingen van 66,7x56,2x60 mm lekker compact. Wel kun je je afvragen of de vormfactor ideaal is - heel erg handig is het niet om uit de hand te filmen met deze webcam-achtige unit.
7,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
Qua kleur, scherpte en algeheel beeld presteert de Gear 360 van Samsung van alle 360-camera's die we tot nu toe gehad hebben misschien wel het beste, maar ook deze camera ontkomt niet aan het (vrij bekende) stitching-probleem: je ziet vrij goed waar de camera de content van de twee losse lenzen aan elkaar plakt. Er zijn met wat foefjes wel manieren om dit tegen te gaan, maar helemaal lijkt dat niet te lukken. We vermoeden echter dat dit een kwestie van tijd gaat zijn: de 360 graden camera is nog nieuw en is daardoor continu in ontwikkeling. Er is een goede kans dat bij, bijvoorbeeld, de Samsung Gear 360 2 dit zomaar (enigszins) opgelost is.

7,3
Eindscore test
Samsung Gear 360
Video's gemaakt tijdens het testen

Testen van Samsung Gear 360
Gemiddelde score redacteuren
3,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Samsung Gear 360
Aantal testen:
11
Genormeerde score:
6,7
Actualiteit van de testen
49 %
Actuele expertscore
3,3
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Samsung Gear 360.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Samsung Gear 360? Onze eigen test van de Gear 360 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Review Samsung Gear 360
8,0
18-10-2016
clickx.be

Samenvatting: De markt van 360°-camera’s gaat binnenkort uit zijn voegen barsten. Samsung wil ook een deel van de koek, en lanceert daarom de Gear 360.

clickx.be
Samsung Gear 360
7,5
13-12-2016
Zoom.nl
Samsung Gear 360 im Test: Die etwas andere Kamera
7,6
16-6-2016
Netzwelt.de

Einfache Bedienung, gute Bildqualität, fairer Preis - die Samsung-Kamera Gear 360 hinterlässt im Test einen guten Eindruck. Der positive Gesamteindruck wird jedoch durch den Verzicht auf einen Gerätespeicher und die Beschränkung der Nutzung auf wenige Samsung-Smartphones geschmälert. Diese Mankos verhindern eine höhere Wertung.

Netzwelt.de
Samsung Gear 360: grappige, ronde camera voor Samsung-liefhebbers
7,3
3-7-2016
BesteProduct.nl

De Samsung Gear 360 is een van de eerste echt relevante 360 gradencamera's op de markt. Dat komt vooral omdat de integratie met Samsung (!) smartphones uitermate goed is uitgewerkt. Daardoor maak je relatief eenvoudig best toffe 360-graden beelden. Ben jij een Samsung-liefhebber en wil je graag eens experimenteren met 360 graden foto's en video, dan is dit best een aardige koop. Moet je de 'stitching'-problemen wel op de koop toe nemen.

BesteProduct.nl
Samsung Gear 360 review: A super 360-degree camera that only plays nicely with Galaxy phones
8,0
29-7-2016
ITPro.co.uk

£350 is fine if it’s something you want, and need. It’s very cool technology, after all.

ITPro.co.uk
Samsung Gear 360 review: A great 360-degree camera, but it only plays nicely with Galaxy phones
8,0
2-8-2016
Alphr.com

Let’s get one thing clear before I sum up: the Samsung Gear 360 isn’t aimed at people like me. It’s aimed at go-getters, adventure seekers, and other exciting types who actually do things worth documenting. Nonetheless, it’s hard not to be pretty impressed with the Gear 360, despite a couple of drawbacks that mean I can’t help but grumpily knock off a star. First, £350 is fine if it’s something you want, and need. It’s very cool technology, after all. The walled-garden approach Samsung takes with this is an annoyance – while the Gear VR’s insistence on only working with Galaxy phones kind of makes sense (handsets have to physically fit in it, after all), this is just sheer bloody-mindedness. And yes, you can use it without, but it’s a much less enjoyable experience all round. It’s also pretty difficult to keep about your person. You try putting something slightly bigger than a snooker ball in your pocket 24 hours a day and see how practical it is. But despite these minor drawbacks, there’s no denying the Samsung Gear 360 is a gadget addict’s dream come true. If it’s for you, you’ll know it. And if it is, you’ll love it, despite its sticking points.

Alphr.com
SAMSUNG GEAR 360 REVIEW
7,0
5-8-2016
Digitaltrends.com

If you find VR exciting and you happen to own (or are looking to buy) the S7/S7 Edge and Gear VR headset, you may want to consider owning the Gear 360 camera as well. Not only will you have the means to experience immersive 360-degree content provided through the Oculus VR app, you can also make your own. In lieu of a GoPro, why not capture 360-degree action videos and relive them later in 360 degrees – or, better yet, share them on Facebook or YouTube, which are both pushing 360-degree content. You could even record a party or important moment, so that those who couldn’t attend can experience them virtually. The promise of VR is fantastic, but it’s still niche – not everybody is onboard yet. But the Gear 360 is only a gateway for Samsung phone owners. Unlike the Theta S, LG Cam 360, and the many new 360-degree cameras available, the Gear 360, despite being very good piece of hardware, only works with few Galaxy phones. Yes, you could use it on its own, but for the full experience, it works best with the Gear 360 app. Samsung clearly wants to bring more people into its Gear VR ecosystem, but having it closed off right out of the gate isn’t a warm welcome. Whether the Gear 360 camera can bring more people to the VR flock remains to be seen, but knowing Samsung, we suspect it may unlock new features in time that will make it less limited. In short, this is the best way to record 360-degree video if you use a Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, or one of the other supported phones. Everyone else, look elsewhere.

Digitaltrends.com
Samsung Gear 360 : filmer à 360° n'a jamais été aussi bon... et contraignant
8,0
9-8-2016
Lesnumeriques.com

La Samsung Gear 360 s'impose sans conteste comme l'une des meilleures caméras sphériques de cette année 2016 : excellence de l'image, très bonne captation sonore, ergonomie physique bien pensée et facile à appréhender, résistance aux éclaboussures, grande compacité. De ce côté-là, Samsung fait une entrée fracassante dans le monde de la vidéo et de la photo sphérique. Un immense coup de cœur... terni par une compatibilité de l'application mobile très, très réduite, et un logiciel de montage très mal optimisé. Pourquoi ? Pourquoi ?...

Lesnumeriques.com
Samsung Gear 360 review: The ultimate 360-degree camera
8,0
9-8-2016
Expertreviews.co.uk

For all its quirks, the Gear 360 camera is a remarkable little gadget. Thanks to the great quality of the dual cameras, solid build quality and overall design, there’s no denying that it’s a gadget lover’s dream – and it’s perfect for quickly capturing images and videos with a minimum of faff. Ultimately, the most annoying limitation is the fact you’ll need a specific Galaxy smartphone if you don’t want to miss out on some of the Gear 360’s best features. This, paired with the lack of removable storage in the box, knocks off that fifth star straight away. There are alternatives such as the £200 LG 360 Cam to consider, too, which despite its inferior image quality has the benefit of not being tied to any particular handset. If you can live with the Gear 360’s limitations, though, then your £350 will buy you the best 360-degree camera that money can currently buy.

Expertreviews.co.uk
Samsung Gear 360 review
6,0
28-8-2016
Stuff.tv

There’s no real contest here: the Gear 360 beats the LG 360 Cam in features, performance and build quality. Just remember you’re paying a £150 premium for that bump in quality. It’s also a premium that’s difficult to justify, given the tech troubles I had throughout testing and the lack of decent Mac support. I’d like to see a bit more from Samsung here: proper Mac desktop compatibility is a must, as are guidelines as to which microSD cards do or do not work properly. These are easy fixes, though, and once they’re made, will make the Gear 360 a much more tempting prospect a few months down the line.

Stuff.tv
Samsung Gear 360 review: only the first step
6,5
5-10-2016
Theverge.com

The Gear 360 is far from perfect, and Samsung’s going to have to advance the camera’s tech at a pretty quick pace if it wants to stay relevant — Nikon is finally ready to release the 360-degree camera it announced at CES, GoPro is supposedly working on a 360-degree camera as well, and existing competition like 360fly and Kodak are quickly iterating on their own products. If you’re clamoring to shoot in 360 degrees, the Gear 360 balances simple design with workable image quality — but you really need a Samsung phone (and a Gear VR, and a good hunk of money) to get the most out of it. And, for now, that's fine. This version of the Gear 360 is more likely to be looked back on as a relic anyway, a recognizable but eventually dismissible attempt at a new idea, and the foundation for whatever Samsung does next.

Theverge.com
Samsung Gear 360
7,0
19-10-2016
Cnet.co.uk

THE GOOD The well-priced Samsung Gear 360 produces some of the best spherical video you can get from a consumer-grade 360-degree camera at the moment. Easy to use on its own or with its full-featured mobile app. Can be used as a single-lens wide-angle video camera. Clips can be transferred, trimmed and shared with your Galaxy phone or edited on a computer. Body is splash- and dust-resistant and battery and storage are removable. THE BAD The camera's app currently works on only select Samsung phones. The lenses can be easily scratched and replacements aren't available. Included editing software is Windows-only and editing without it is difficult at best. Transferring clips longer than a couple of minutes takes a long time. THE BOTTOM LINE The Samsung Gear 360 is great for simple 360-degree video and photos. You'll just need the right Galaxy phone and a Windows computer to get the most from it, right out of the box.

Cnet.co.uk
Samsung Gear 360 (2017) Review
8,5
20-4-2017
Phonearena.com

There's little denying that the new Gear 360 is a lot of fun: it produces footage that is difficult or impossible to reproduce with conventional camera hardware, makes sharing that footage with friends easy, and is hugely more convenient to carry around and operate than the first-gen Gear 360. Samsung also delivers improvements in terms of functionality with live-stream support, as well as powering the camera, by way of the now-external USB port. That said, the 2017 Gear 360 feels more like a new shell around the original device than a fully-baked next-gen product. For as much satisfaction as we got out of using the hardware, we still found ourselves wondering about the possibilities of higher-fidelity imagery, less restrictive compatibility with non-Samsung Android devices, and the kind of thorough ruggedization and waterproofing that would elevate the Gear 360 to full action-cam status. But just because we're dreaming of a slightly different product doesn't mean that this one is bad, and especially if you're a heavy Samsung user and didn't manage to pick up the original Gear 360, this new camera can be incredibly appealing. Ultimately, though, it's going to come down to pricing. Let's face it: few of us really need a camera like this, and it's hard to shake the feeling of it being a kind-of gimmicky extravagance. Luckily, it's a very fun one, but an affordable price can go a long way towards convincing shoppers to drop some coin on such a device. Last year, the first Gear 360 was seriously on the expensive side, launching at around $350. With a new, smaller build, as well as lower-res cameras, will this new version arrive at just a fraction of that price? That's a very good question, and one we don't have the answer for just yet. We're also curious to get a final look at the latest Gear 360 software, having run an early version that supports this new hardware. But as we wait to learn the rest of those details, we're still pretty darn enthusiastic about what Samsung's managed to put together here. 360-degree filming may still be far from mainstream, but the new Gear 360 sure feels like a definite step in the right direction.

Phonearena.com
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
1,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Digitale Camera's betaal je voor de Samsung Gear 360 te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Digitale Camera's.
expertscore
3,3
laagste prijs
€ 159,95
prijs/kwaliteit
1,0

Reviews van de Samsung Gear 360

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Samsung Gear 360 nog niet gedeeld. Heb jij de Gear 360 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Digitale Camera van Samsung te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Samsung Gear 360Specificaties van Samsung Gear 360

Video Opname

Full HD
Ja
Beelden per seconde
30 FPS
Display
Ja
Formaat display
0,5 inch
Resolutie
4096 x 2160 pixels

Opslag

Opslagtype
geheugenkaart
Geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash), microSDHC, microSDXC
Max. grootte geheugenkaart
200 GB, 256 GB

Audio

Hoofdtelefoonaansluiting
Nee
Microfoon-aansluiting
Nee

Foto

Fotomodus
Ja
Megapixel
25.9 , 15

Aansluitingen

Video uit
USB 2.0
WiFi
Ja
Near Field Communication (NFC)
Ja
Bluetooth
Ja

Overige Functies

GPS
Nee
Capaciteit accu
1350 mAh, 1,35 mAh
Accu bedrijfstijd
2,2 uur, 3 uur
Gewicht
152 gram, 130 gram

Algemeen

Releasedatum
August 2016 , September 2016 , May 2016 , April 2017
EAN
8806088416373 , 8806088349640 , 8806088349633 , 8806088396705 , 8806088739700 , 8806088739649 , 8806088416380
Toelichting type
-
Partnumber
SM-C200NZWAPHN , SM-C200NZWA , SM-C200NZWAXEF , 40-28-3176 , SM-C200NZWADBT , SM-C200NZWANEE , SM-R210NZWAXEF , SM-R210NZWA , SM-C200NZWALUX
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016 , 2018 , 2017
Afmetingen (H x B x D)
6,01 x 6,67 x 5,63 cm, 10,06 x 4,63 x 4,51 cm
Kleuren
zilver , wit
Type/soort
actiesportcamera
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
3,3
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
1,0