Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Fujifilm X100F

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (8) Beschikbaar in 2 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Fujifilm X100F

Voordelen

  • Mooi retro uiterlijk
  • Hoge kwaliteit bouw en ontwerp
  • Optische zoeker met extra grote beeldhoek

Nadelen

  • Display geen touchscreen
  • Display is niet kantelbaar

Onze test
Expertreview | op
7,9

Fujifilm X100F: Streetwise!

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De X100-serie viel in eerste instantie op door de looks die sterk aan de analoge Leica meetzoekercamera’s deden denken. Retro is ubercool. Maar de camera is veel meer dan een mooie buitenkant. De gecombineerde optische en elektronische zoeker is perfect straatfotografiegereedschap. Ook het objectief en de sensor zijn van hoge kwaliteit. Met 1400 euro is de prijs niet gering, maar daar krijg je een uitstekend product voor terug.

Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Redacteur
vanaf 1190,00
Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Redacteur
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
De beperking van één groothoekbrandpunt zorgt voor een compleet andere benadering, die echt bij straatfotografie hoort. Zoomen met je voeten, snel en onopvallend positie kiezen, compositie maken en afdrukken. Maar we denken dat je met de X100F ook heel erg senang voelt als je op reis gaat of landschappen wilt fotograferen. De optische zoeker heeft een extra grote beeldhoek: zo zie je aan de randen wie of wat er je straatbeeld komt binnenwandelen zonder je oog van de camera te halen. Rechtsonder in de optische zoeker kun je realtime digitaal projecteren wat de sensor ziet en het scherpstelgebied digitaal vergroten. Omschakelen naar een volledig elektronische zoeker kan ook. De evf is helder en scherp, al zijn de randen wat soft. Dankzij een verhoogde refreshrate van 60 bps snel en fijn om te gebruiken. Het display achterop is geen aanraakscherm en niet kantelbaar. Wel helder en scherp, maar minder in de felle zon, een euvel van bijna alle camera’s en smartphones. Als straatfotograaf zul je waarschijnlijk meestal met de zoeker werken. Je valt met deze uiterst vriendelijke ogende camera dan nóg minder op.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
1400 euro voor een camera met vast objectief is niet weinig, maar daarvoor krijg je dan een retro-camera met een uitstekende ergonomie, een uitgebreid autofocussysteem en een bouwkwaliteit die op een erg hoog niveau ligt. De X100F is daarnaast prachtig om te zien en dus ook een camera waarmee je graag ‘gezien’ wordt.
8,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
Naast de nieuwe 24 megapixel-sensor kreeg de X100F ook een vernieuwd autofocussysteem. Met 325 selecteerbare AF-punten en maar liefst 169 autofocuspunten een flinke upgrade. Daar draagt de handige AF-joystick ook aan bij: die laat de camera snel en doeltreffend weten waarop je wilt scherpstellen. De autofocus is een stuk sneller geworden, alleen bij minder licht focust hij niet altijd razendsnel, waardoor snel bewegende onderwerpen wel eens worden gemist.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Design en bouwkwaliteit zijn van zeer hoog niveau. Fujifilm zorgt altijd voor een prachtig retro-ontwerp, maar ook de uitvoering van deze X100F is uitstekend verzorgd. Materialen zijn zowel in gebruik als keuze erg goed. De extra knoppen zorgen bovendien voor een uitstekende ergonomie, waardoor je snel en intuïtief met deze Fujifilm kunt werken.
8,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
Het vaste 35 mm-objectief (omgerekend naar kleinbeeld) is onveranderd, met een lichtsterkte van F 2, die een beperkte scherptediepte mogelijk maakt. Het objectief tekent bij open diafragma wat zacht in de hoeken, maar dat verdwijnt snel met diafragmeren. De X100F heeft een 24 megapixel X-trans-sensor, die dankzij het afzien van een Bayer-mozaïek vrijwel ongevoelig is voor moiré. Dat maakt een anti-aliasfilter overbodig en daardoor winnen opnames aan scherpte. De X-trans-techniek wordt niet door alle raw-converters optimaal vertaald. Ook is de verwerking wat langzamer dan bij traditionele Bayer-sensoren. Je moet dus vooral van die filmachtige look houden; veel Fujifilm-schieters fotograferen in raw en jpg, met een van de fijne filmsimulaties als leidraad. Pas als de jpg niet voldoet, grijpen ze terug op raw.

7,9
Eindscore test
Fujifilm X100F

Reviews van de Fujifilm X100F

Gemiddelde score gebruikers

9,4
De X100F Digitale Camera van Fujifilm wordt door 7 gebruikers met een gemiddelde van 9,4 beloond. Dat is een zeer goede score. De Fujifilm voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Heb je wat meer eurootjes over voor ...
Door AudioTesla op 1-7-2019

Heb je wat meer eurootjes over voor een ideale camera met veel mogelijkheden , moet je deze kopen. Verder een redelijk dik boekje met de volledige beschrijving van alle mogelijkheden.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na een aantal jaren de Fuji X100 ...
Door jehael op 27-6-2019

Na een aantal jaren de Fuji X100 gebruikt te hebben vond ik het tijd om over te stappen naar de nieuwste uitvoering van deze schitterende compact camera met vast objectief. De camera voldoet in elk opzicht aan mijn verwachtingen: compact maar niet te klein, onopvallend design voor straatfotografie, grote aps-c sensor met ruim 24 megapixels, de hybride zoeker met optische èn electronische zoeker, autofocus snelheid is ruim voldoende voor mijn soort fotografie. Erg mooi vind ik de ingebouwde filmsimulaties van Fuji en de nd filter. Ik gebruik deze camera naast een Fuji x-e3, die me de mogelijkheid bied om een ander objectief te plaatsen. De X100F is heerlijk om mee te gaan fotograferen wanneer je is geen zin hebt om allerlei objectieven mee te nemen en jezelf zo een beperking op te leggen en je creativiteit te stimuleren op een andere manier.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Voor mij een camera voor erbij. Wanneer ...
Door Maarten op 26-3-2019

Voor mij een camera voor erbij. Wanneer ik geen zin heb om mijn Nikon D810 mee te nemen. De Fujifilm X100F is ideaal voor familie uitjes, stedentrips met het gezin en lange wandelingen. De kwaliteit is verbluffend goed en gewaagd aan mijn Nikon. Het vaste brandpunt van 23 mm (35 mm op full frame) is totaal geen probleem. 50 mm en 70 mm, indien nodig, zitten ingebouwd met een digitale zoom.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Eindelijk een degelijk onopvallend digitaal fototoestel met ...
Door Freddive op 14-1-2019

Eindelijk een degelijk onopvallend digitaal fototoestel met een heldere zoeker & metalen body, geen gesleur meer met een tas vol lenzen en toebehoren uit het kleinbeeld tijdperk het hele geval past in mijn Nike heuptas, alles regelbaar van manueel tot volledig automatisch fotograferen, als extra een ingebouwde ND filter de ideale point en shoot camera

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb voor dit product gekozen na ...
Door Fujifilm x100 f zwart op 16-4-2018

Ik heb voor dit product gekozen na het lezen van enkele reviews, youtube filmpjes en bekijken van resultaten van foto's. Mij bevalt vooral het concept van een vaste lens. Het dwingt je tot een bepaalde manier van kijken naar je beeld. De uitgebreide instelmogelijkheden via handige knoppen en eenvoudig te doorgronden menu structuur maken dat je snel tot fotograferen komt. Zowel handmatig instelopties als (half-) automatisch. behoren tot de mogelijkheden. Vaak zal je ervoor kiezen om op automatisch te gaan.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Mooie camera met een zeer goede beeldkwaliteit. ...
Door Michael Roubos op 29-12-2017

Mooie camera met een zeer goede beeldkwaliteit. Dit is ook te danken aan verschillende filmsimulaties die de camera bied. Ook de bediening is top, je ziet in een oogopslag hoe de camera is ingesteld door naar de knoppen te kijken. Zeer tevreden met de foto's en bediening van de camera.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Een hele fijne camera, altijd handig om ...
Door Johan de Leeuw op 12-12-2017

Een hele fijne camera, altijd handig om bij je te hebben en direct paraat voor het maken van een foto. Moderne techniek en tegelijkertijd back to basic.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Fujifilm X100F
Gemiddelde score redacteuren
4,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Fujifilm X100F
Aantal testen:
11
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
59 %
Actuele expertscore
4,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Fujifilm X100F.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Fujifilm X100F? Onze eigen test van de X100F staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Fujifilm X100F
7,9
20-6-2017
Zoom.nl
A little retro and a little modern, the X100F is a magical camera
8,3
10-3-2017
Reviewed.com

For me, the closest thing I can think to compare the X100F to is Fuijfilm's own X-Pro2. Performance from the X100F is about as good in many circumstances, and when you cross-shop the X-Pro2 with 23mm f/2 lens kit with the X100F, the two are about evenly matched, with the same focal length, but the X100F is more than $800 cheaper. Granted, the X100F isn't weathersealed, and you're stuck with the a lens you can't swap for a zoom. It's still great to see Fuji offer some of its best technology in a camera so slim at such a relatively reasonable price.

Reviewed.com
Fujifilm X100F
8,8
15-3-2017
Photoreview.com.au

Like its predecessors, the X100F has been designed primarily for knowledgeable photographers who are happy to work with a fixed focal length lens. It could appeal to photojournalists and street photographers who need an inconspicuous camera that can operate silently. Its high-ISO performance makes it useful in poorly-lit situations. The increased resolution and improvements to performance – particularly buffer capacity – make the X100F a worthwhile update that should appeal to fans of rangefinder cameras. Add to that the fact that it's now supported by the major third-party raw file processors, enabling users to obtain good results from the raw files they capture.

Photoreview.com.au
passion photographie, métier reporter de poche
10,0
28-3-2017
Lesnumeriques.com

Les Fujifilm X100 sont comme certains grands crus : inlassablement, ils se bonifient avec le temps. Pour cette quatrième édition, le X100F ne déroge pas à la règle, avec sa réactivité et sa définition en hausse, son ergonomie physique améliorée et son plaisir d'utilisation toujours aussi présent. Un beau faiseur d'images auquel on pardonnera volontiers, à l'usage, ses petites imperfections et incohérences qui font aussi son charme — et qu'une mise à jour firmware corrigera aisément.

Lesnumeriques.com
Fujifilm X100F
10,0
31-3-2017
TechRadar.com

With the X100F, Fujifilm has pretty much made the perfect enthusiast compact camera. While on the face if it little appears to have changed, the X100F heralds the biggest set of improvements yet, making the X100F the camera we always wanted the X100 to be. It may be a touch pricey, but there's nothing quite like it – it's an exquisite camera to look at and to shoot with.

TechRadar.com
High-End im Retro-Kleid
9,8
1-4-2017
Chip.de

Fazit: Die Fujifilm X100F verkörpert im Test die perfekte Symbiose aus kompaktem Design und modernster Technik. Neben dem leistungsstarken Bildsensor in APS-C-Größe mit 24 Megapixel begeistern weitere Verbesserungen wie der Fokus-Joystick und das eingefasste ISO-Rad. Kritik gibt's eigentlich nur wegen der recht kurzen Laufzeit und dem sichtbaren Schärfeverlust an den Rändern. Davon abgesehen: kaufen!

Chip.de
Fujifilm X100F review
10,0
20-4-2017
Stuff.tv

The X100F gets full marks not for being the best all-round compact camera, but for being brilliant at what it does. Namely, packing the build and performance of a premium camera into something that can (almost) slip into your jacket pocket. There's no doubt that £1249 is a lot to spend on a compact and, without 4K video, an articulating screen or proper interchangeable lenses, the X100F isn't the most versatile camera around. But it is the purist's choice, with superb image quality, well laid out controls and a beautiful design. If you're eyeing up a premium retro compact to be your main camera, then you should definitely also consider Fujifilm's X-Pro2, while bearing in mind the considerable cost of adding lenses to its £1349 body-only price tag. If you love stills and are happy with a 35mm equivalent lens, though, look no further.

Stuff.tv
De Fujifilm X100F is een hoogwaardige compactcamera met veel functies
7,7
1-9-2017
Consumentenbond

De Fujifilm X100F is een hoogwaardige compactcamera met veel functies. Deze retro camera oogt en voelt als metaal, heeft een hybride zoeker en is prettig met één hand te bedienen. Het menu is goed opgebouwd, de knoppen en wieltjes zijn goed geplaatst en er is genoeg ruimte voor je duim op de achterkant. De bediening gaat erg soepel. Opvallend is de hybride autofocus, de diafragmaring op de lens en de mogelijkheid om gps-data via je smartphone toe te voegen. Verkrijgbaar in 2 kleuren. NB: In onze test verkleinden we de afstand tot de testopstellingen om ze volledig in beeld te kunnen krijgen.

Consumentenbond
Fujifilm X100F
8,0
20-9-2017
Cnet.co.uk

The Good The Fujifilm X100F produces excellent photos and the updated autofocus system is a great improvement. Plus, it improves on the control layout and retains the manual-optimized shooting design and fast lens that have made it a favorite. The Bad Sad battery life. The Bottom Line An advanced compact for wide-angle and manual-photography fans, the Fujifilm X100F improves upon an already great camera with better autofocus performance and a fine-tuned design on top of its already excellent photo quality

Cnet.co.uk
Fujifilm X100F
8,0
28-9-2017
Pocket-lint.com

There's no ignoring the the X100F is a niche product that won't suit a great many people. There's no optical zoom. Close-up shooting isn't great at the widest aperture, due to resulting softness. It's also hugely expensive at £1,249 (a result of the sinking Sterling relative to political climes).

Pocket-lint.com
Fujifilm X100F review: Only the price will put you off
8,0
6-11-2018
Expertreviews.co.uk

Price is the only thing that will hold off enthusiasts in need of a go-anywhere camera from opting for the X100F. In terms of looks, handling, features and performance, it's first-rate.

Expertreviews.co.uk
Fujifilm X100F: Streetwise!
7,9
11-6-2019
BesteProduct.nl

De X100-serie viel in eerste instantie op door de looks die sterk aan de analoge Leica meetzoekercamera’s deden denken. Retro is ubercool. Maar de camera is veel meer dan een mooie buitenkant. De gecombineerde optische en elektronische zoeker is perfect straatfotografiegereedschap. Ook het objectief en de sensor zijn van hoge kwaliteit. Met 1400 euro is de prijs niet gering, maar daar krijg je een uitstekend product voor terug.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
1,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Digitale Camera's betaal je voor de Fujifilm X100F te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Digitale Camera's.
expertscore
4,4
laagste prijs
€ 1.190,00
prijs/kwaliteit
1,5

Laagste prijzen Fujifilm X100F


Fujifilm X100F uitvoeringenSpecificaties van Fujifilm X100F

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart , zilver
Type/soort
digitale camera
Camera type
compactcamera
HD type
Full HD

Opties

Opties
video, zelfontspanner, stemopname , histogram
Touchscreen
Nee

Aanpasbare Instellingen

Zelf in te stellen
dioptrie , witbalans
Intensiteitsaanpassing
Ja
Contrastaanpassing
Ja
Helderheidsregeling
Ja
Dioptrieaanpassing
Ja
Diopter aanpassingen (D-D)
-2 - 1
Custom kleur
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, USB, HDMI
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Nee
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
USB-aansluiting
Ja
USB-connector
micro-USB
USB versie
2.0

Sensor

Megapixel
24,3 megapixel
Totaal aantal megapixels
24,3 MP
Maximale resolutie
6000 x 4000 pixels
Formaat beeldsensor
23.6 x 15.6 mm
Type beeldsensor
CMOS III
Fotoresolutie(s)
6000 x 4000, 6000 x 3376, 2000 x 2000, 2832 x 2832, 3008 x 1688, 3008 x 2000, 4000 x 4000, 4240 x 2384, 4240 x 2832, 6400 x 1440, 2160 x 9600, 9600 x 1440, 2160 x 6400 pixels
Frames per seconde (FPS)
60 , 59.94
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps, 1920x1080@60fps, 1920x1080@25fps, 1920x1080@24fps, 1280x720@30fps, 1280x720@60fps, 1280x720@24fps , 1280x720@25fps , 1280x720@50fps , 1920x1080@50fps
Beeldverhouding
3:2, 16:9, 1:1

Lens

Zoom
0,5 x
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
2 , 16
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
16 , 2
Lensstructuur (elementen/groepen)
8/6
Groothoek
35 mm
Tele-bereik
35 mm
Aantal aspheric elementen
1

Focus

Focus
automatisch/handmatig , TTL
Autofocusmethode
continue, enkel , gezichtsdetectie , Contrast-detectie autofocus
Dichtstbijzijnde focus afstand
0,1 m
Auto Focus (AF) slot
Ja

Foto's Maken

Zoeker
optisch, elektronisch
Zoeker schermafmetingen
0,48 inch
Beeldscherm
LCD , TFT
Schermgrootte
1,2 inch
Foto effecten
negatief, sepia, zwart-wit, helder
RAW beeldformaat
ja
Ondersteunde beeldformaten
RAW , JPG
Sluitertype
mechanisch, elektronisch
Zelfontspanner
Ja
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
Field of view
100 %
Beeldschermresolutie (numeriek)
1040000 pixels
Beeldbewerking
hermeting, Bijsnijden

Belichting

Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting
Blootstelling type
automatisch, handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, bewolkt, flitsen, fluorescerend, onder water, handmatig, witgloeiend , daglicht , schaduw , custom
ISO-gevoeligheid
200,400,800,1600,3200,6400,12800
Belichtingscorrectie (+/-)
± 5EV (1/3EV step)
Aantal diafragma bladen
9
Kortste sluitertijd
1/32000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Laagste ISO-waarde
200
Hoogste ISO-waarde
12800
AE programma's
panorama
Histogram
Ja

Video Mogelijkheden

Videofunctie
Ja
Video recording
Ja
Videoresolutie
1920 x 1080
Videoresoluties
1920 x 1080, 1280 x 720 pixels
Ondersteunde videoformaten
MOV , MPEG4 , AVC , H.264
Filmen in Full-HD
Ja
Video-opnametijd
95 min
Afspeel modi
diashow

Flitsen

Bevestigingspunt flitsschoen
Ja
Soort bevestigingspunt flitsschoen
heet
Flitsprogramma
anti rode-ogen, uit, handmatig, aan, langzame synchronisatie , auto
Richtgetal flitser
4,6 m

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Maximale capaciteit van de geheugenkaart
256 GB
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
RAW, Exif 2.3

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
7,48 cm
Breedte
12,65 cm
Diepte
5,24 cm
Gewicht
419 gram
Gewicht (inclusief batterij)
469 gram

Meegeleverd

Snelstartgids
Ja
Draagriem
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Batterijoplader meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Geschikt voor batterijgrootte
NP-W126S
Batterijduur (CIPA standaard)
270 opnames
Aantal batterijen
1

Geluid

Aansluiting microfoon
Ja
Inclusief microfoon
Ja
Audio
Stereo
Ondersteunde audioformaten
PCM , LPCM
Stemopname
Ja

Algemeen

EAN
4547410339048 , 4547410362534 , 4547410339017 , 4547410339024 , 4547410339031
Partnumber
16534687 , , 4547410339017 , 16534613 , 4547410339031
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
February 2017 , March 2017
Introductie model
2017 , 2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
8
Beoordeling experts
4,4
Beoordeling consumenten
9,4
Prijs / kwaliteit
1,5