Volg ons
Alle uitvoeringen (7)

Nikon Coolpix W300

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (7) Beschikbaar in 7 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Nikon Coolpix W300

Voordelen

  • Video 4K / UHD
  • Strakke -30 m
  • Compleet pak GPS, GLONASS-compatibel, kompas, hoogtemeter, diepte meter
  • Geactiveerde LED-video en foto

Nadelen

  • Videokwaliteit is matig
  • Geen PSAM modi
  • TFT-scherm
  • Zeer veel last van lichtreflecties (bij lichtbron buiten beeld)

Onze test
Expertreview | op
7,6

Nikon Coolpix W300: Ik ben vrijheid

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De W300 is niet alleen een wat groot uitgevallen GoPro alternatief. Het is een enorm fijne compact voor iedereen die graag in weer en wind lekker buiten is. En van die hoosbui op het strand ook een opname wil maken zonder na te hoeven denken of je camera er wel tegen kan. Een camera die het ook doet als iedereen binnen aan het schuilen is.

Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Redacteur
vanaf 395,33
Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Redacteur
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
De Nikon Coolpix W300 is waterdicht, kan in 4K filmen en heeft vooral ook een 5 keer optisch zoombereik met mechanische en digitale beeldstabilisatie. En dat is iets wat tot nu toe geen enkele GoPro kon. Tot 30 meter diep onder water kunnen, is één ding. Waterdicht blijven is een tweede. Daarvoor moet je de W300 wel onderhouden. Zo is het belangrijk om de camera regelmatig schoon te spoelen en met een borsteltje het klepje voor de accu en sd-kaart schoon te maken. Zo voorkom je dat haren, zand of andere verontreinigingen de waterdichte afdichtingen opeens nutteloos maken. Nikon levert dat kwastje gewoon mee. En dat is fijn!
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De W300 is het topmodel van de Nikon outdoor-compacten. Met wifi, bluetooth, gps en kompas, hulpverlichting en de slimme ‘tik’-bediening als je met dikke handschoenen werkt een erg complete outdoorcompact. Toch missen we wel een beetje de raw-optie, en natuurlijk de diafragma- of sluitertijdvoorkeuze die we zo graag in een topmodel willen zien.
8,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
Deze Nikon biedt je 4K-video, 5x optische zoom, stabilisatie, een lens met 24-120mm equivalent, een diafragmabereik van F 2.8-F 4.9 en een hoop connectiviteit. Zo is er wifi/bluetooth via de Snapbridge-app van Nikon. Dat zijn best aantrekkelijke specificaties, zeker voor een camera in dit segment.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De Nikon is een robuuste buitencamera in broekzakformaat, die uitstekend gebouwd is. Daarnaast heeft de camera een modern en aantrekkelijk design meegekregen. De W300 is ook uitermate stevig, je kunt hem laten vallen van 2,4 meter hoogte, hij kan 30 meter onder water, houdt het vol tot tien graden vorst en ook moet de camera een druk van 100kg aankunnen.
7,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
Neutrale en heldere verzadigde kleuren, scherpe opnames, geen overdreven ruisonderdrukking en mooie 4K-videoclips. De testopnames die we met de Nikon W300 maakten, zagen er goed uit.

7,6
Eindscore test
Nikon Coolpix W300

Reviews van de Nikon Coolpix W300

Gemiddelde score gebruikers

8,7
De Coolpix W300 Digitale Camera van Nikon wordt door 9 gebruikers met een gemiddelde van 8,7 beloond. Dat is een zeer goede score. De Nikon voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Goede robuste camera, welke makkelijk is in ...
Door Marc op 11-7-2020

Goede robuste camera, welke makkelijk is in te stellen. Foto's boven water zijn goed voor een compactcamera. Onderwater moet nog uitgeprobeerd worden.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

6,0
Ik heb de W300 gekocht om mee ...
Door Rush op 28-4-2019

Ik heb de W300 gekocht om mee te duiken. Naast de W300 heb ik een grotere onderwaterset (Sony RX-100 M5 met onderwaterhuis, lampen en flitser). De W300 was bedoeld als extra camera die ik makkelijk in een pocket zou kunnen stoppen, vooral vanwege de macro stand of als ik niet mijn grote set wil meenemen onderwater. Het mooie van de camera is dat hij daadwerkelijk tot 30 meter waterdicht is (getest tot 29,8). In tegenstelling tot de Olympus Tough TG-5 (tot 15 meter) heb je dus geen onderwaterhuis nodig. Ik heb de camera uitgebreid getest tijdens een duiktrip naar de Malediven, met gemengde gevoelens: Macro foto's met de interne flitser waren goed, zelfs beter dan verwacht, maar 4K filmpjes en foto's in de onderwaterstand van manta's vielen zwaar tegen. De belichting vond ik niet goed (te licht) en de filmpjes waren erg blauw/wit. Dieper dan een meter of 8 verliezen foto's en filmpjes de kleur rood en worden ze blauw/wit, maar met een onderwaterstand verwacht ik dat de kleur rood wordt toegevoegd, maar dit was bij mijn W300 zeker niet het geval. In het verleden dook ik met een GoPro met roodfilter, en dat was prima. Ook boven water een aantal foto's gemaakt. Ook dat was wisselend van resultaat. Strandfoto's waren prima, maar timelapse opnames waren erg slecht. Midden in de opname verloor de camera zijn focus en was de opname waardeloos. Het gebeurde ook vaak dat het scherm aan de achterkant besloeg, vol met condens aan de binnenkant. Dit duurde dan ca. een uur voordat dat weg was. Ik kan me daar iets bij voorstellen als je uit het water komt en de camera daarna in de zon legt, maar niet als de camera al uren uit het water is. Tevens is het me overkomen dat het glaasje voor de lens besloeg waardoor foto's maken tijdelijk helemaal niet meer mogelijk was. Al met al valt de camera mij wat tegen waar ik hem voor gekocht heb.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Prima outdoor camera die bij alle weersomstandigheden ...
Door Pedro op 15-4-2019

Prima outdoor camera die bij alle weersomstandigheden en outdoor activiteiten bruikbaar is. Stofdicht en schokbestendig. Er is een borsteltje meegeleverd om de randen van het klepje schoon te houden. Dat is noodzakelijk om de waterdichtheid tot 30m te garanderen. Er zit een LED lampje in om het onderwerp (dichtbij) bij te lichten. Via de snapbridge software zijn foto's automatch over te zetten naar een smartphone. Verder beschikt de camera over wifi en bluetooth connecties. Kan 4K film opnamen maken.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Toestel gekocht i.v.m vakantie waar we veel ...
Door Irma op 7-3-2019

Toestel gekocht i.v.m vakantie waar we veel gesnorkeld hebben. Super handig toestel, makkelijk te bedienen, ook onder water, vondt het resultaat meerdan goed. Ook "boven water" prima foto's. Handig voormaat, makkelijk mee te nemen

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb er maar heel kort plezier ...
Door Hanneke op 21-3-2018

Ik heb er maar heel kort plezier van gehad helaas. We schafte deze camera aan, na in vele voorgangers teleurgested te zijn geweest in resolutie en kleur bij onder water gebruik. De verwachtingen waren hoog en voor het grootste deel heeft de camera dat ook waargemaakt. We schaften hem speciaal aan voor onze snorkelactiviteiten tijdens een vakantie op Curaçao. Tijdens ons eerste tripje ging dat prima. Omdat we vaak uren op het water liggen heb ik hem voor de zekerheid 's nachts opgeladen, waarna ik zelf zo stom was om bij het afkoppelen van het oplaadsnoertje het klepje niet goed te sluiten. Bij het tweede snorkeltripje liep hij dus vol met zeewater. Dat is nadrukkelijk niet de fout van de producent. Nogmaals: ik heb zelf niet goed opgelet. Ik denk zelfs dat het een betere afsluiter was dan van alle camera's die we hiervoor hadden. We hebben voorheen diverse varianten van de Olympus Tough gehad. Fijn, dat in tegenstelling tot die van Olympus hier een standaard SD kaartje in kan. Batterijduur is prima. De beeldkwaliteit was ook superieur aan alles wat we hiervoor gehad hebben, wat fijn is als je de foto's wat groter wilt afdrukken in een fotoboek. En de kleuren waren ook erg veel beter bij het onderwater fotograferen. Ook aan te bevelen trouwens tijdens andere wateractiviteiten of bij dagtripjes waarbij het zo hard regent dat een andere camera niet gebruikt kan worden. Ik was er - helaas maar kort - heel erg blij mee. Op de vakantielocatie een vervanger gevonden van Fuji met ook 5x zoom en dezelfde resolutie, maar ahcteraf gezien aanzienlijk mindere beeldkwaliteit.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb de camera hoofdzakelijk gekocht voor ...
Door Sjaak Nieuwland op 26-1-2018

Ik heb de camera hoofdzakelijk gekocht voor fotograferen tijdens het duiken prima compacte camera voor onderwater mooie foto's en filmpjes .

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Kan tegen een stootje en tegen water, ...
Door Jan J op 19-11-2017

Kan tegen een stootje en tegen water, Wordt met name gebruikt op fietsvakantie. Maakt duidelijke foto’s en is eenvoudig in gebruik.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Prima camera die boven en onderwater filmt ...
Door Emile op 31-8-2017

Prima camera die boven en onderwater filmt en foto's maakt. Hiervoor had ik de Nikkon W130 waar ik erg tevreden mee was en heb nu, de nagenoeg zelfde, W300 aangeschaft. Het verschil is dat er nu ook, buiten de ingebouwde WIFI en GPS ontvanger, ook bluetooth is ingebouwd, waardoor je via de Nikon SnapBridge app makkelijk toegang hebt tot je foto's en video's. Toestel maakt ook bij minder licht acceptabele foto's en compenseert goed bij tegenlicht opnames. Vooral bij dat laatste laten GoPro's en verwante camera' steken vallen. Het toestel stelt snel scherp en 5 x zoom en filmt in 4K. De Nikkor lens laat aan de zijkant weinig bolling zien waar je dit wel bij andere camera's ziet. Een nadeel voor de nagelbijters onder ons zouden de bediening van de knopjes naast het scherm kunnen zijn. Al met al een steekt deze camera met kop en schouder boven de diverse action cam's uit waarbij wel gezegd moet dat de Hero 5 een stuk kleiner is maar daarmee ook het scherm kleiner is.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mooie Camera gekocht om mee te duiken ...
Door Rauwerda op 29-8-2017

Mooie Camera gekocht om mee te duiken zit wifi en bluethooth op mooie grote display makkelijk instelbaar led verlichting erbij

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Nikon Coolpix W300
Gemiddelde score redacteuren
3,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Nikon Coolpix W300
Aantal testen:
4
Genormeerde score:
6,6
Actualiteit van de testen
59 %
Actuele expertscore
3,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Nikon Coolpix W300.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Nikon Coolpix W300? Onze eigen test van de Coolpix W300 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Nikon Coolpix W300 : le baroudeur à vidéo 4K/UHD et étanchéité jusqu'à 30 mètres
6,0
18-7-2017
Lesnumeriques.com

Malgré quelques nouveautés telles la vidéo 4K/UHD et une légère évolution du design, le Nikon W300 nous déçoit. La qualité d'image stagne, l'écran régresse et l'absence de modes PASM se fait ressentir. Son étanchéité à 30 m et son zoom ample le sauvent de justesse, mais c'est un peu juste pour un appareil vendu à ce prix.

Lesnumeriques.com
Nikon Coolpix W300 Review
8,0
17-8-2017
ephotozine.com

Image quality, as is normally the case with folded optics cameras like this, is a little soft. However, for general snapshots, for example on holiday, colour and exposure are both good, and images will look good when shared online. 4K video quality is quite good as well with image stabilisation helping produce better-looking videos. The macro mode is impressive letting you get very close to your subject.

ephotozine.com
De Nikon Coolpix W300 is een zeer goede outdoorcamera met leuke extra's.
6,2
1-9-2017
Consumentenbond

De Nikon Coolpix W300 is een zeer goede outdoorcamera met leuke extra's. Dit zakformaatje heeft bijvoorbeeld een videolamp. Hij heeft een zeer degelijke uitstraling en is dan ook schokbestendig en waterdicht. Hij is stevig in één hand vast te houden, met voldoende ruimte voor je duim achterop. Met de 'actie'-knop kun je door het menu scrollen door de camera te kantelen. Het menu heeft eenvoudige navigatie met veel handige functies. Helaas zijn de knoppen op de achterkant een beetje te klein. Opvallend zijn de led- en actie-knop. Op het display zit een dieptemeter, elektronisch kompas en barometer. Verkrijgbaar in 4 kleuren.

Consumentenbond
Nikon Coolpix W300
7,0
5-7-2018
TrustedReviews.com

Toughly built and a decent performer, but there’s no compelling reason to buy this over the superior Olympus TG-5 – except if you’re a diver, perhaps.

TrustedReviews.com
Nikon Coolpix W300: Ik ben vrijheid
7,6
14-6-2019
BesteProduct.nl

De W300 is niet alleen een wat groot uitgevallen GoPro alternatief. Het is een enorm fijne compact voor iedereen die graag in weer en wind lekker buiten is. En van die hoosbui op het strand ook een opname wil maken zonder na te hoeven denken of je camera er wel tegen kan. Een camera die het ook doet als iedereen binnen aan het schuilen is.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
1,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Digitale Camera's betaal je voor de Nikon Coolpix W300 te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Digitale Camera's.
expertscore
3,9
laagste prijs
€ 395,33
prijs/kwaliteit
1,0

Laagste prijzen Nikon Coolpix W300

Bekijk
€ 395,33
4,9
Binnen 3 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 399,00
9,3
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 399,00
9,2
Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 399,00
8,7
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Nikon Coolpix W300 uitvoeringenSpecificaties van Nikon Coolpix W300

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
rood , multi , zwart , geel
Type/soort
digitale camera
Camera type
compactcamera
HD type
4K Ultra HD

Opties

Opties
PictBridge, video, zelfontspanner, stemopname, waterdicht
Touchscreen
Nee
GPS
Ja
Waterdicht
Ja
Kantelbaar LCD-scherm
Nee

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, bluetooth, HDMI, statief-aansluiting, gps
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.1
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
USB-connector
micro-USB
USB versie
2.0
PictBridge
Ja
Near Field Communication (NFC)
Nee
Statiefaansluiting
Ja

Sensor

Megapixel
16 megapixel
Totaal aantal megapixels
16,79 MP
Maximale resolutie
4608 x 3456 pixels
Type beeldsensor
CMOS
Fotoresolutie(s)
16:9 12M 4608 x 2592, 16M 4608 x 3456, 1:1 3456 x 3456, 2M 1600 x 1200, 4M 2272 x 1704, 8M 3264 x 2448, 16M (High) 4608 x 3456, VGA 640 x 480 pixels
Formaat beeldsensor
1/23 inch
Frames per seconde (FPS)
60
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps, 1920x1080@60fps, 640x480@30fps, 1280x720@25fps, 1920x1080@25fps, 640x480@25fps, 1920x1080@50fps, 3840x2160@30fps, 3840x2160@25fps
Beeldverhouding
16:9

Lens

Optische zoom
5 x
Digitale zoom
2 x
Zoom
4 x
Beeldstabilisator
Ja
Beeldstabilisator locatie
lens
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
120 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
4.9
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
2.8
Lensstructuur (elementen/groepen)
12/10

Focus

Focus
automatisch/handmatig , TTL
Autofocusmethode
Contrast-detectie autofocus
Normaal scherpstelbereik (tele)
05 - ∞ m
Normaal scherpstelbereik (breed)
05 - ∞ m
Macro focusing bereik (wijd)
001 - ∞ m

Foto's Maken

Field of view
97 %
Beeldscherm
TFT
Schermgrootte
1,2 inch
Schermdiameter (cm)
7,8 cm, 7,5 cm
Beeldschermresolutie (numeriek)
921000 pixels
Ondersteunde beeldformaten
JPG , JPEG
Sluitertype
elektronisch
Zelfontspanner
Ja
Zelfontspanner (vertraging)
2.5.10 sec
Ondersteunde talen
Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Bulgaars, Italiaans, Russisch, Pools, Noors, turks, Deens, fins, Frans, Grieks, Hongaars, Zweeds, Roemeens, SER, vereenvoudigd Chinees, traditioneel Chinees, Tsjechisch, Japans, Koreaans, Arabisch, Thais, Oekraïens, Hindi

Belichting

Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting, matrix-meting
Blootstelling type
automatisch
AE programma's
nachtopname portret, onderwater, panorama, portret, sneeuw, sport, strand, vuurwerk, zonsondergang, nachtopname landschap, backlight, huisdier, binnenfeest, ingezoomd, schemering, keuken/food, liggend
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, bewolkt, flitsen, fluorescerend, witgloeiend
ISO-gevoeligheid
125,200,400,800,1600,3200,6400
Belichtingscorrectie (+/-)
± 2EV (1/3EV step)
Kortste sluitertijd
1/4000 sec
Langste sluitertijd
25 sec
Laagste ISO-waarde
125
Hoogste ISO-waarde
6400

Video Mogelijkheden

Video recording
Ja
Videoresolutie
3840 x 2160
Videoresoluties
640 x 480, 1920 x 1080, 1280 x 720, 3840 x 2160 pixels
Ondersteunde videoformaten
MPEG4, AVC, H.264
Video-opnametijd
60 min
Videofunctie
Ja
Filmen in Full-HD
Ja

Flitsen

Flits-bereik (tele)
0.5 - 4.5 m
Flits-bereik (wijd)
0.5 - 5.2 m
Flitsprogramma
auto
Externe flitser
Nee

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
DCF, Exif 2.3

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
6,60 cm
Breedte
11,15 cm
Diepte
2,90 cm
Gewicht (inclusief batterij)
231 gram
Gewicht
231 gram

Meegeleverd

Snelstartgids
Ja
Draagriem
Ja
Adapter meegeleverd
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Batterijoplader meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB
Gebruiksaanwijzing
Ja

Energie

Voeding soort
netstroom
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
1050 mAh
Geschikt voor batterijgrootte
EN-EL12
Aantal batterijen
1
Batterijvoltage
3,70 volt
Batterijduur (CIPA standaard)
280 opnames

Geluid

Inclusief microfoon
Ja
Ondersteunde audioformaten
AAC
Stemopname
Ja

Algemeen

EAN
0018208954278, 0018208954315 , 0018208955824 , 0018208954261 , 0018208955831 , 0018208954254 , 0018208954285 , 8033737557518 , 0018208955855 , 0018208955848
Partnumber
VQA071E1 , , VQA073E1 , VQA070E1 , VQA072E1 , W300/Y , VQA073K001
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
June 2017 , October 2017
Introductie model
2017 , 2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
7
Beoordeling experts
3,9
Beoordeling consumenten
8,7
Prijs / kwaliteit
1,0