Volg ons

Panasonic Lumix GX9 aw

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Panasonic Lumix GX9 aw

Voordelen

  • Geweldige beeldkwaliteit
  • 4K video
  • Handige kantelbare monitor en viewfinder
  • 20mp sensor
  • 5-assige beeldstabilisatiesensor
  • Wi-Fi en Bluetooth ingebouwd
  • Auto White Balance "Cool" instelling

Nadelen

  • Slechte prestaties bij weinig licht
  • Kleine sensor
  • Korte levensduur van de batterij, tenzij u de energiebesparende modus gebruikt

Onze test
Expertreview | op
8,0

Panasonic Lumix GX9: Betaalbare compacte camera

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Welke indruk laat de Panasonic Lumix GX9 achter? Het is een mooie compacte camera voor de straat- of reisfotograaf waarmee je kwalitatieve foto’s kunt maken. Kleuren, contrasten en scherpte zijn prima in orde, ook bij de jpeg’s. Tegenover de GX8 zijn er enkele zaken veranderd of weggebleven, maar de GX9 is dan ook erg vriendelijk geprijsd.

Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Redacteur
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Tijdens onze test blijkt de Panasonic een erg fijne camera te zijn. De fijne compacte afmetingen zorgen ervoor dat je hem eigenlijk altijd mee kunt nemen en de sensor zonder laagdoorlaatfilter zorgt voor scherpe en fraaie beelden.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Lumix GX9 is een betaalbare camera. De body en zeker ook de kit met de Panasonic Lumix G Vario 12-60mm f/3.5-5.6 ASPH. POWER O.I.S. hebben daarom een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
8,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
De camera heeft een 20,3 megapixelsensor die we kennen uit de GX8, maar in de GX9 is het laagdoorlaatfilter weggelaten voor extra scherpte en details. Dit zou in theorie moiré op kunnen leveren, maar in onze test hebben we die beeldfout niet kunnen ontdekken. Bekende Panasonic-functionaliteiten als 4K Photo en Post Focus zijn ook in deze GX9 te vinden, uitgebreid met een leuke ‘sequence composition’ modus, waarmee je één beeld kunt maken uit verschillende beelden. Dat werkt goed en is vooral leuk bij bewegende onderwerpen. De Panasonic Lumix GX9 heeft net zoals de GX8 een elektronische zoeker die omhoog gekanteld kan worden. Dat heeft vooral nut als je op zonnige dagen vanuit een vreemde hoek wilt fotograferen en je niets op het kantelbare lcd-paneel aan de achterzijde kunt zien door de felle zon. Vreemd is de keuze voor de beeldverhouding van de EVF, die is 16:9 terwijl de camera foto’s maakt in 4:3 verhouding. De elektronische zoeker werkt naar behoren, maar de LCD Live View Finder is een achteruitgang tegenover de fijne OLED-zoeker van de GX8.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Ergonomisch zit de GX9 goed in elkaar, alle verschillende knoppen zijn goed te bereiken en de menu’s zijn helder en overzichtelijk. Klein puntje van kritiek: Panasonic levert een fijne grip die je op de camera kunt schroeven voor extra houvast, maar eenmaal gemonteerd valt die over het klepje waar de accu en de geheugenkaart zich achter bevinden. Overigens voelt de camera erg goed aan. De gebruikte materialen zijn hoogstaand en de bouwkwaliteit ligt op een prima niveau. Het scherm op de achterzijde is dus naar boven en naar beneden uit te klappen. Dat is een verandering ten opzichte van de GX8, want daarbij is het scherm ook om te klappen. Deze GX9 is dus niet bedoeld als selfie- of vlogcamera. Het ontbreken van de microfoon-ingang helpt in dat geval ook niet.
8,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
Ook bij uitdagende lichtomstandigheden kun je door de ingebouwde beeldstabilisatie nog lang uit de hand fotograferen. Kleuren, contrasten en scherpte zijn prima. Laten we ook het objectief niet vergeten: de Lumix G Vario 12-60mm f/3.5-5.6 ASPH. POWER O.I.S. is een aanrader.

8,0
Eindscore test
Panasonic Lumix GX9 aw

Testen van Panasonic Lumix GX9 aw
Gemiddelde score redacteuren
6,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Panasonic Lumix GX9 aw
Aantal testen:
4
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
81 %
Actuele expertscore
6,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Panasonic Lumix GX9 aw.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Panasonic Lumix GX9 aw? Onze eigen test van de Lumix GX9 aw staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Panasonic Lumix GX9 Review
9,0
13-2-2018
ephotozine.com

Whether you need the GX9 or the GX80 could be a tough call, and if you are happy with 16mp images, then it could be worth having a look at the GX80 in our comparison, as it certainly offers excellent value for money. However, the GX9 offers all of the latest white balance settings, including the extremely useful "Cool" auto white balance setting, making product shots easier. Bluetooth has been added, making it easier to transfer images to your smartphone or tablet, and you may as well benefit from the 20mp sensor, which delivers great image quality.

ephotozine.com
Panasonic Lumix GX9 review
8,0
5-3-2018
Stuff.tv

The GX9 is a great little camera that ticks a lot of boxes for anyone looking for a travel and street photography camera. It's reasonably priced (particularly if you go for the free lens pre-order offer) and image quality is very good, as long as you don't like to do most of your photography in low light situations. The tilting screen, tilting viewfinder and 4K Photo functionality round-out a generous set of features, while the extended battery life feature is handy if you're planning to take it out to the wilderness. If stills photography is your priority, you might be better off with an APS-C camera like the Fujifilm X-Pro2, while dial-loving pros looking for a dinky second camera might be more tempted by the Canon G1X Mark III. But otherwise this all-rounder is a fine new option on the very compact system camera menu.

Stuff.tv
Panasonic Lumix GX9
8,0
22-3-2018
TechRadar.com

In many ways, the Lumix GX9 takes two steps forward over the GX8, but one step (maybe half a step) back.

TechRadar.com
Panasonic Lumix GX9: Betaalbare compacte camera
8,0
3-6-2019
BesteProduct.nl

Welke indruk laat de Panasonic Lumix GX9 achter? Het is een mooie compacte camera voor de straat- of reisfotograaf waarmee je kwalitatieve foto’s kunt maken. Kleuren, contrasten en scherpte zijn prima in orde, ook bij de jpeg’s. Tegenover de GX8 zijn er enkele zaken veranderd of weggebleven, maar de GX9 is dan ook erg vriendelijk geprijsd.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Panasonic Lumix GX9 aw en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Digitale Camera's.
expertscore
6,0
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Panasonic Lumix GX9 aw

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Panasonic Lumix GX9 aw nog niet gedeeld. Heb jij de Lumix GX9 aw gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Digitale Camera van Panasonic te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Panasonic Lumix GX9 aw

Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
6,0
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-