Volg ons

Panasonic Lumix DMC-LX100 II

Voor- en nadelen van de Panasonic Lumix DMC-LX100 II

Voordelen

  • Compact
  • Prima touchscreen
  • Prima bouwkwaliteit
  • Eenvoudig schakelen tussen de beeldverhoudingen

Nadelen

  • Vrij duur

Onze test
Expertreview | op
8,3

Panasonic Lumix LX100 II: Stijlvolle edelcompact

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De LX100 II is meer evolutionair dan revolutionair, maar dat is geen zwaktebod. De voorganger was al erg goed en de 'II' voegt nog een schepje extra mogelijkheden toe. De nieuwe sensor zorgt voor mooie beelden en het touchscreen breidt de bedieningsmogelijkheden verder uit. Wie een stijlvolle en capabele compactcamera zoekt, moet beslist eens naar deze Panasonic kijken!

Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Redacteur
vanaf 759,00
Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Redacteur
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
In de praktijk blijkt de LX100 II een echt compact werkpaard. Hij komt heel doordacht en solide over, met een goede grip en (erg) uitgebreide bedieningsmogelijkheden. Om de camera helemaal te personaliseren, kun je ook nog allerlei zelfgekozen functies koppelen aan vijf verschillende functieknoppen. Toevoegingen aan dat recept zijn er ook. Bijvoorbeeld een touchscreen, dat zoals we van Panasonic gewend zijn prima werkt. Intern zijn de veranderingen groter. De LX100 II maakt gebruik van een nieuwe sensor en dito processor. De sensor is relatief groot voor deze categorie camera's, waarin je meestal een 1inch-sensor vindt. De LX100 II heeft een 1,6x grotere (Micro) Four Thirds-sensor, zoals Panasonic die ook monteert in de eigen systeemcamera's. Met deze Multi Aspect Ratio-sensor met netto 17 megapixels schakel je eenvoudig tussen de beeldverhoudingen 3:2, 16:9, 1:1 of 4:3. De LX100 II filmt in 4K en biedt alle van Panasonic bekende 4K-functies, zoals 4K Photo, Post Focus en Focus Stacking.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De LX100 II combineert innovatie met compacte buitenmaten. Dit is een ideaal recept voor wie op zoek is naar kwaliteit, maar geen grote en zware camera nodig heeft. Uiteraard zorgt dit wel voor een - tegenover de maatvoering gezien - forse prijs. De camera kost op het moment van schrijven 789 euro en dat is natuurlijk niet echt goedkoop. Toch is het goed verklaarbaar als je de geboden kwaliteiten bekijkt.
8,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
Panasonic weet natuurlijk dat de LX100 erg populair is. De 'II' laat zien dat de nieuwkomer voortborduurt op het recept (en het succes) van zijn voorganger: een stijlvolle 'edelcompact' met een lichtsterk (F 1,7-2,8) 24-75mm-objectief (omgerekend naar fullframe), een relatief grote sensor en uitgebreide bedieningsmogelijkheden.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Qua uiterlijk lijkt de LX100 II op zijn voorganger. De gebruikte materialen zijn van een prima kwaliteit en de camera steekt goed in elkaar. De toevoeging van het touchscreen is een goede zet: dit werkt intuïtief en snel. Scherpstellen gaat ook via dat aanraakscherm, zelfs als je door de zoeker kijkt. Jammer is dat je het scherm niet kunt kantelen of draaien. Door de diafragmaring op de lens weet je in één oogopslag met welke diafragmaopening je werkt en kun je deze met een draai aan de ring wijzigen. Dit alles maakt de LX100 II een intuïtieve en snelle camera, prima geschikt voor straat- of reisfotografie.
9,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
De beelden zijn goed van kwaliteit. De grote sensor komt detailweergave, kleur en dynamiek ten goede, en ruis is minder snel zichtbaar. Dat komt van pas bij weinig licht, evenals de fijne lichtsterke lens. Dankzij de grote maximale opening maak je eenvoudig mooie beelden met onscherpe achtergrond en ragfijne focus op je onderwerp.

8,3
Eindscore test
Panasonic Lumix DMC-LX100 II

Reviews van de Panasonic Lumix DMC-LX100 II

Gemiddelde score gebruikers

8,3
Inmiddels hebben 15 gebruikers hun mening gedeeld over de Lumix DMC-LX100 II van Panasonic en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Lumix DMC-LX100 II vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
De MX100M2 is een prachtige camera. Ik ...
Door Els op 9-6-2020

De MX100M2 is een prachtige camera. Ik kocht hem ter aanvulling op mijn Panasonic FZ2000 omdat ik daarin voor sommige onderwerpen wat lichtscherpte miste en de mogelijkheid om wat makkelijker foto’s met een blurry achtergrond te maken. Dat doet deze camera uitstekend. De menu’s van de Panasonic-camera’s zijn me bekend, omdat dit al mijn vijfde camera van dat merk is, maar het werkt bij deze allemaal net een beetje anders: Diafragma, sluitertijd en over-/onderbelichting stel je bv in met draaiwieltjes bovenop de camera. Daar ik veel op de M-stand werk vind ik dat wat minder praktisch. Bij de FZ2000 draai ik terwijl ik door de zoeker kijk aan de verschillende wieltjes tot het beeld naar mijn zin is. Bij deze camera kan dat niet. Je moet echt elke stand bovenop de camera aanpassen. Zo duurt het veel langer voor de instellingen naar je zin zijn. Het aan-/uitknopje is nogal priegelig. Wie wat forsere vingers heeft zal dat denk ik met een nagel moeten bedienen. Ik koos ook voor deze camera omdat die een zoeker heeft, die veel compacte camera’s moeten missen. Zo had ik ook de LX15, waar ik prachtige foto’s mee maakte, maar als het buiten erg licht was kon ik op het schermpje onvoldoende onderscheiden. Daar heb ik met deze camera dus geen last van. De LX100M2 heeft net als de overige nieuwe camera’s veel extra mogelijkheden, maar daar kan ik niets over zeggen omdat ik die niet gebruik. Ik heb het hier over aanraakscherm, video, 4K, postfocus enz. Ik fotografeer het liefst op de ouderwetse manier: Via de zoeker scherpstellen, compositie bepalen en afdrukken. Het liefst zou ik dan ook een kwalitatief uitstekende compactcamera kopen die al die extra toeters en bellen niet heeft maar gewoon goede foto’s maakt en verder niets, maar die worden helaas niet meer aangeboden, in elk geval niet bij Panasonic, mijn favoriete merk. Wat de fotokwaliteit van deze camera betreft: die vind ik uitstekend. Voorbeeld: Als ik een insect van niet groter dan 3 mm met de macrostand vastleg kan ik later een postzegel uit de foto knippen en dan staat het beestje er nog scherp op. Omdat je het diafragma tot F16 kunt dichtknijpen maak je er ook prachtige landschapsfoto’s mee, die tot in de verte scherp zijn. Een beweegbaar scherm zou wel fijn zijn geweest. Misschien bij een volgende uitvoering? Al met al ben ik blij met deze camera, maar wel als tweede camera, naast een grotere waarmee je verder kunt inzoomen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Perfect alternatief voor een spiegel reflex camera. ...
Door Vicky op 31-8-2019

Perfect alternatief voor een spiegel reflex camera. Mooi design, heel handig in gebruik, kwaliteit van de foto's is echt super.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik ben naar de winkel van Kamera ...
Door Ton op 11-7-2019

Ik ben naar de winkel van Kamera Express in Capelle aan de IJssel geweest. Ik ben hier zeer goed geholpen door een medewerker. Eigenlijk wist ik al wat ik wilde. Maar de medewerker heeft met mij mee gedacht en ook andere producten laten zien. Maar ik heb gekozen voor de Panasonic LX100II. Het design is geweldig. Dan de grote sensor voor zeer goede kwaliteit beelden die bijna het niveau van de grotere spiegelreflex camera's halen. de mooi Leica 24-70 lens met grote diafragma's van 1.7-2.8. Hierdoor tot in donker fotograferen uit de hand. Ook hierdoor mooie onscherpe achtergronden. De diafragma ring op de lens zorgt voor heel makkelijk het diafragma te wijzigen. De meegeleverde flitser is fijn als het nodig is. Het touchscreen is heel handig voor het scherpstellen. De zoeker is voor zo'n kleine camera uitstekend. Al met al voor mij een topcamera naast mijn grotere spiegel reflex camera's. Nu heb ik dagelijks mijn compact camera mee, zodat ik altijd kan fotograferen als ik iets tegen kom.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb lang gezocht naar een camera ...
Door Arend op 30-4-2019

Ik heb lang gezocht naar een camera waarmee ik zowel goede vakantiefoto's kan maken als binnenshuis. Via DPR review ben ik op de Lumix lx100M2 gekomen. Ook andere reviews prijzen deze camera aan (bijv frankwandelt.nl). De Lx100M2 is een camera met veel mogelijkheden, zo is de belofte. Nu begint voor mij de periode om die te leren kennen, te selecteren en onder de knie te krijgen. Spannend!!!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb de Camera nu een aantal ...
Door Astrid op 5-2-2019

Ik heb de Camera nu een aantal weken in huis, moest er in het begin nog wel aan wennen maar nu Ben Ik er erg blij mee. De app is handig in combinatie met de Camera als je een groepsfoto of een foto met zelf ontspannen wilt maken. Ook is het handig via de app dat je je foto's kan bekijken en online kan gebruiken. De foto's die de camera maakt zijn echt super scherp. De flits die erbij zit is ook ideaal. Hierdoor kan je zelfs in het donker hele mooie scherpe foto's maken. De instellingen handmatig zijn een beetje een puzzel maar gaat steeds beter. Al met al een compacte camera helemaal compleet.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb de Panasonic Lumix Lx100 ii ...
Door Maaaike op 1-2-2019

Ik heb de Panasonic Lumix Lx100 ii nu een aantal weken. Al heb ik veel ervaring met camera's bedienen, moest ik toch de eerste week behoorlijk wennen aan de camera. Als je op zoek bent naar een makkelijk te bedienen camera , dan is dit niet de handigste. Echter hoe meer je met de camera werkt hoe meer opties en mogelijkheden duidelijk worden. En dat zijn er veel. Camera maakt prachtige foto's, zelfs in het donker zonder flits. De macrostand is fenomenaal en ook erg fijn dat je verbinding met Wifi kan maken. Je kan snel even verbinden en foto's versturen. Al met al ben ik er erg blij. Eindelijk een professionele camera die in m'n handtas past :-)

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb de Panasonic LX100II nu ruim ...
Door Flower op 30-1-2019

Ik heb de Panasonic LX100II nu ruim een week in bezit en de camera bevalt uitstekend! Ik had hiervoor de Canon Powershot GX7II gekocht, maar daar bleek de accu binnen 1 dag door onbekende oorzaak steeds leeg te lopen en dat terwijl de camera niet eens in gebruik was. Nadat ik dat bij twee modellen van genoemde Canon had, verloor ik het vertrouwen in dat model en kon gelukkig bij Kamera Express in Groningen zonder problemen de Canon omruilen en alsnog een andere keuze maken (Topservice van de klantenservice en filiaal Groningen!) En wat ben ik blij dat ik uiteindelijk toch voor de Panasonic gegaan ben! De accu van de Panasonic heb ik nog steeds niet hoeven opladen, na ruim een week. Wat een verschil t.o.v. de Canon! Verder heeft de camera een hele degelijke en stevige body en straalt aan alle kanten kwaliteit uit. De foto’s zijn ook top en haarscherp. De autofocus is razendsnel en foto’s zijn in een mum van tijd gemaakt. Echt top! Het zoombereik is voor mij ruim voldoende en wat voor mij nog zwaarder woog was dat er een lichtsterke lens inzit. De Leica lens is echt een klasse voor zich. Van deze keuze zeker geen spijt! Zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden maakt deze camera nog verbazingwekkend goede foto’s. Verder biedt de camera zeer veel instelmogelijkheden die ik nog niet allemaal ontdekt heb. Het is wel een camera waar je even voor moet gaan zitten. Waar ik ook heel tevreden over ben is de communicatie tussen de camera en je mobile telefoon. Dat werkt gewoon goed via direct Wifi en doet wat het moet doen (via de image app van Panasonic). Dat was bij de Canon trouwens ook een drama. Daar werkte de verbinding zeer slecht en leidde tot grote frustratie. Dus al met al een uitstekende compact camera van zeer goede kwaliteit. Misschien is de camera net iets zwaarder en door de iets uitstekende lens net iets minder makkelijk in je jaszak mee te nemen dan andere compact camera’s, maar dat heb ik er graag voor over, zeker als je naar de resultaten kijkt en daar gaat het uiteindelijk om. Kan deze camera absoluut aanraden!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Zojuist deze camera van Panasonic ontvangen om ...
Door Riez op 28-1-2019

Zojuist deze camera van Panasonic ontvangen om een review hier over te schrijven. En ik moet zeggen dat hij aan mijn verwachtingen voldoet. Je kunt het boekje met de beschrijving goed doornemen, en alles wordt goed uitgelegd. Je kunt hierdoor de camera goed ontdekken en uitproberen. Wat ik vooral handig vindt, is dat op het moment dat je met je oog naar de zoeker op de camera gaat, hij automatisch overschakelt van het scherm naar de zoeker waar je je oog voor houd. Dit is vooral handig als je ineens een shot wilt maken, en je volledig wil focussen op het onderwerp. Het touchscreen vind ik ook erg handig om door je foto’s heen te gaan. tevens kun je door middel van twee vingers de foto dichterbij halen. De foto’s die het toestel maakt zijn erg scherp en je hoeft er weinig aan te doen. De telelens zoomt erg ver in, en je kunt dus alle objecten dichtbij halen. Je kunt de camera door middel van Wifi of bluetooth koppelen aan je telefoon, waardoor je hem hiermee kunt bedienen. Dat is vooral handig als je een zelfportret wilt maken met jezelf er op. Met weinig licht heeft deze camera geen moeite, en maakt zelfs dan nog mooie foto’s. Je kunt door middel van een knop op de camera zelfs het licht regelen die op de foto valt. de sluitertijd is door een andere knop te regelen, die ook boven op de kamer zit. Dan hoef je niet steeds terug naar het menu om dit digitaal te regelen. Al met al een hele goede camera. Hij is niet goedkoop, maar dan heb je wel wat.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Ik heb deze camera voor een periode ...
Door Yvonne793 op 25-1-2019

Ik heb deze camera voor een periode mogen testen. Zelf ben ik in het bezit van een spiegelreflex camera wat ik soms lastig vindt. Dit heeft puur te maken met het sjouwen van alle spullen als je wel op pad gaat met deze camera. Ik was dus benieuwd naar deze camera. Het is een stevige camera en voelt ook best nog zwaar aan. Vervolgens ben ik de gebruiksaanwijzing gaan doorbladeren, deze vind ik persoonlijk wat onduidelijk. Dan aan de slag met de camera. Ik mis een kort, om de pols band, zodat je de camera makkelijk mee kan nemen. Foto's maken is in principe simpel alleen de knoppen en draaimechanisme zitten allen dicht op elkaar en is het soms zoeken naar de juiste knop. Sommige zijn zo klein dat je ze wel eens mist. De kwaliteit van de foto's is wel prima. Eil je de camera echt goed leren kennen heb je langere tijd nodig en zal je via internet meer info moeten opzoeken. De gebruiksaanwijzing is dan te compact

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
De afgelopen twee weken heb ik deze ...
Door LMRTIE op 23-1-2019

De afgelopen twee weken heb ik deze camera mogen testen. Ik heb zelf een spiegelreflex camera en ik merk dat ik deze regelmatig thuis laat omdat deze toch best groot is. Het formaat van deze camera maakt het dat je deze makkelijker even snel mee neemt naar buiten. Maar toch is de camera nog net te groot om makkelijk om in je jaszak te stoppen. Maar dat heeft mij niet tegen gehouden om hem de afgelopen tijd makkelijk mee te nemen. De camera is redelijk makkelijk in het eerste gebruik. Alleen wil je deze camera echt volledig kunnen gebruiken dan is enige studie wel nodig. Het achteraf kunnen selecteren van het focuspunt is een handige functie. Zeker voor beginners wanneer je snel een aantal foto's moet maken. Ook tijdens het maken van actie foto's kan je makkelijk een serie foto's achter elkaar maken om achteraf die ene juiste foto te kiezen. De camera is zwaarder dan je verwacht, hierdoor ligt de camera fijn in de hand. Het diagfragma, de sluitertijd en de iso zijn makkelijk met draaiknoppen in te stellen. Ook heeft de camera een aantal fysieke knoppen die je kan instellen als snelkoppelingen naar jouw favoriete functies. Maar deze knoppen moet je wel even naar zoeken, ze zijn namelijk niet heel groot. Het touchscreen werkt erg prettig. De lens die erop zit is zeer lichtsterk, waardoor je mooie bokeh foto's kan maken. De fysieke zoom die erop zit werkt prettig en snel. Wanneer die nog niet voldoende is kan je nog verder inzoomen met de digitale zoom, zonder al teveel in te leveren op de kwaliteit. Het automatisch wisselen tussen de live view finder en de zoeker werkt goed en erg prettig. Voor een beginner is het jammer dat deze camera geen ingebouwde flitser heeft. De fotograaf die goed om weet te gaan met diafragma en iso kan hiervoor goed mee wegkomen. Kortom, goede camera met goede specificaties. De beginner kan er snel mee uit de voeten, maar als je meer wilt, zal je toch wat studie moeten doen. Het touchscreen werkt goed.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Panasonic Lumix DMC-LX100 II
Gemiddelde score redacteuren
6,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Panasonic Lumix DMC-LX100 II
Aantal testen:
6
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
81 %
Actuele expertscore
6,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Panasonic Lumix DMC-LX100 II.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Panasonic Lumix DMC-LX100 II? Onze eigen test van de Lumix DMC-LX100 II staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Panasonic Lumix LX100 II
7,9
25-2-2019
Zoom.nl

De LX100 II is meer evolutionair dan revolutionair, maar dat is geen zwaktebod. De voorganger was al erg goed en de II voegt nog een schepje extra mogelijkheden toe. De nieuwe sensor zorgt voor mooie beelden en het touchscreen breidt de bedieningsmogelijkheden verder uit. Wie een stijlvolle en capabele compactcamera zoekt, moet beslist eens naar deze Panasonic kijken!

Zoom.nl
Panasonic Lumix LX100 II Full Review
9,0
21-9-2018
ephotozine.com

Shooting with the Panasonic Lumix LX100 II is a pleasing experience, as the camera makes it easy to change settings, without having to dive into the menu system. Focus is rapid and exposure is reliable, meaning that you can shoot confidently, and trust that you are going to get good results when you view the photos later. The screen and EVF are both very good, which means you can use these to confirm the quality of your shots while out and about. Colour reproduction was very good, and we were impressed by the results we got back from the camera, with the new sensor and lens combination delivering sharp detailed photos.

ephotozine.com
Panasonic Lumix LX100 II
9,0
28-9-2018
TechRadar.com

It's fair to say that the Panasonic Lumix LX100 II is more of a incremental update than a massive overhaul, hence why Panasonic probably felt it merited a 'Mark II' designation (a first for a Lumix camera) rather than a whole new model name (many people were expecting the Lumix LX200).

TechRadar.com
Panasonic LX100 II
9,0
22-10-2018
TrustedReviews.com

While it's an improvement on the much-revered LX100, the Mark II version falls just short of full marks by not including a tilting screen.

TrustedReviews.com
TEST / Lumix LX100 II : ergonomie et qualité d'image
10,0
20-11-2018
Lesnumeriques.com

Panasonic ne change pas de paradigme avec le Lumix LX100 II. La marque conserve la même recette très efficace tout en améliorant légèrement sa copie. Il reste néanmoins quelques manques, principalement l'absence d'écran orientable et la partie vidéo qui aurait pu être plus fournie. Le compact expert obtient donc sa cinquième étoile de justesse. Attention à ne pas trop se reposer sur ses acquis !

Lesnumeriques.com
Panasonic Lumix LX100 Mark II
8,0
12-12-2018
Pocket-lint.com

The Panasonic Lumix LX100 Mark II is a tale of two halves: it's a soft update to what is ultimately a belting high-end compact camera. By which we mean we love it, but its improvements are fairly subtle – especially considering the four year turnaround period since the original model.

Pocket-lint.com
Panasonic Lumix LX100 II: Stijlvolle edelcompact
8,3
20-8-2019
BesteProduct.nl

De LX100 II is meer evolutionair dan revolutionair, maar dat is geen zwaktebod. De voorganger was al erg goed en de 'II' voegt nog een schepje extra mogelijkheden toe. De nieuwe sensor zorgt voor mooie beelden en het touchscreen breidt de bedieningsmogelijkheden verder uit. Wie een stijlvolle en capabele compactcamera zoekt, moet beslist eens naar deze Panasonic kijken!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Digitale Camera's betaal je voor de Panasonic Lumix DMC-LX100 II te veel geld. Check de testen van Lumix DMC-LX100 II, maar overweeg ook om een andere Digitale Camera te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
6,1
laagste prijs
€ 759,00
prijs/kwaliteit
3,5

Laagste prijzen Panasonic Lumix DMC-LX100 IISpecificaties van Panasonic Lumix DMC-LX100 II

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Type/soort
digitale camera
Camera type
compactcamera
HD type
4K Ultra HD

Opties

Opties
video
Touchscreen
Ja , Nee
Uitklapbaar scherm
Nee
Kantelbaar LCD-scherm
Nee

Aanpasbare Instellingen

Contrastaanpassing
Ja
Zelf in te stellen
witbalans

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, bluetooth, USB, HDMI
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.2
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
USB-connector
micro-USB B , Mini-USB
USB versie
2.0

Sensor

Totaal aantal megapixels
21,77 MP
Maximale resolutie
4736 x 3552 pixels
Type beeldsensor
MOS
Fotoresolutie(s)
1920x1080, 3840x2160, 3504x2336, 2496x1664 pixels, 4:3 4736×3552 (17M) (L) / 3360×2520 (85M) (M) / 2368×1776 (4M) (S)/3:2 4928×3288 (16M) (L) / 3504×2336 (8M) (M) / 2496×1664 (4M) (S)/16:9 5152×2904 (15M) (L) / 3840×2160 (8M) (M) / 1920×1080 (2M) (S)/1:1 3552×3552 (125M) (L) / 2528×2528 (65M) (M) / 1776×1776 (3M) (S) pixels
Formaat beeldsensor
4/3 inch
Beeldverhouding
3:2, 4:3, 16:9
Frames per seconde (FPS)
30
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps, 1920x1080@60fps, 1920x1080@25fps, 1920x1080@50fps, 3840x2160@30fps, 1280x720@30fps, 3840x2160@24fps, 3840x2160@25fps

Lens

Optische zoom
3,1 x
Digitale zoom
4 x, 6,2 x
Zoom
0,7 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
75 mm, 24 mm
Tele-bereik
106 mm, 75 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
2.8
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
1.8 , 1.7
Aantal aspheric elementen
5
Lensstructuur (elementen/groepen)
11/8

Focus

Focus
automatisch/handmatig
Autofocusmethode
continue, gezichtsdetectie, flexibele spot, enkel
Normaal scherpstelbereik (tele)
0,3 m
Normaal scherpstelbereik (breed)
0,5 m

Foto's Maken

Schermopties
touchscreen
Zoeker
elektronisch
Field of view
100 %
Zoeker schermafmetingen
0,38 inch
Beeldscherm
LCD
Schermgrootte
1,2 inch
Schermdiameter (cm)
7,5 cm
Beeldschermresolutie (numeriek)
1240000 pixels
Foto effecten
sepia, helder , zwart-wit
RAW beeldformaat
ja
Ondersteunde beeldformaten
RAW, EXIF, JPEG
Sluitertype
elektronisch
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
On Screen Display (OSD)-talen
Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Pools, turks, Deens, fins, Frans, Grieks, Hongaars, Zweeds, Roemeens, Tsjechisch, Japans
Weergavefunctie
miniaturen, Diavoorstelling, Enkel beeld, Film, Hoogtepunten

Belichting

Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting
Blootstelling type
handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE , automatisch
AE programma's
portret, liggend
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, flitsen , custom , witgloeiend , ATW , AWC
ISO-gevoeligheid
100,200,400,800,1600,3200,6400,12800,25600
Belichtingscorrectie (+/-)
± 5EV (1/3EV step)
Kortste sluitertijd
1/16000 sec
Langste sluitertijd
1 sec, 60 sec
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
25600
Aantal diafragma bladen
9

Video Mogelijkheden

Video recording
Ja
Videoresolutie
3840 x 2160
Videoresoluties
1920 x 1080, 1280 x 720, 3840 x 2160 pixels
Ondersteunde videoformaten
MP4, AVCHD , M4V
Video-opnametijd
90 min

Flitsen

Flits-bereik (tele)
0.3 - 8.5 m
Flits-bereik (wijd)
0.6 - 14.1 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, geforceerd uit, aan, langzame synchronisatie , uit , geforceerd aan

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
RAW, Exif 2.31

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
6,62 cm
Breedte
11,50 cm
Diepte
6,42 cm
Gewicht
350 gram
Gewicht (inclusief batterij)
392 gram

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
1025 mAh
Aantal batterijen
1
Batterijvoltage
7,20 volt
Batterijduur (CIPA standaard)
280 opnames

Geluid

Inclusief microfoon
Ja
Ondersteunde audioformaten
AAC
Audio
Stereo

Algemeen

EAN
5025232885022 , 5025232885008 , 4010869281898
Partnumber
DC-LX100M2EF , DC-LX100M2EG ,
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
September 2018
Introductie model
2018 , 2019

Meegeleverd

Gebruiksaanwijzing
Ja
Snelstartgids
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Batterijoplader meegeleverd
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
8
Beoordeling experts
6,1
Beoordeling consumenten
8,3
Prijs / kwaliteit
3,5