Volg ons

Canon Ixus 220 HS

Geen prijzen
 • Megapixel: 12,1 MP
 • Optische zoom: 5,0 x
Bekijk de specificaties
Voordelen
 • Fotokwaliteit
 • Reactiviteit
 • Uitstekende constructie
 • Gezichtsherkenningsscene zeer goed
 • Uitstekende video-mode
 • Super groothoekzoom
Nadelen
 • Beperkte gebruiksduur
 • Geen handmatige modes
 • Afmeting beeldscherm (2.7 inch)
 • Geen HDR-mode

Reviews van de Canon Ixus 220 HS

Gemiddelde score gebruikers

8,5
De Ixus 220 HS Digitale Camera van Canon wordt door 97 gebruikers met een gemiddelde van 8,5 beloond. Dat is een zeer goede score. De Canon voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,8
Buiten gemaakte foto's zien er zeer goed ...
Door MeindertBoskma op 19-9-2012

Buiten gemaakte foto's zien er zeer goed uit, ook macro's en met flits gemaakte foto's zijn goed. Als je binnen fotografeert of in een andere situatie met slecht licht, zie je duidelijk het kwaliteitsverschil met een spiegelreflexcamera, maar de kwaliteit blijft meer dan acceptabel.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

8,8
Dit is één van de beste camera's, ...
Door miraselin op 21-6-2012

Dit is één van de beste camera's, die ik ooit voor deze prijs heb gevonden. Hij is heel compact en dus makkelijk mee te nemen, en maakt tegelijkertijd schitterende foto's. Het handigste is dat er een automatische mode is en een mode waarin je zelf alles kan instellen. Ook de filmkwaliteit is geweldig, maar die heeft één nadeel: als je zoomt, maakt hij geluid. Ik heb daar persoonlijk niet zo veel last van gehad, misschien omdat ik niet vaak zoom of omdat ik niet vaak filmpjes maak met geluid. Naar mijn mening stoort het dus ook niet echt en moet je deze zeker kopen!

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

8,6
Ik kan zo goed als alleen maar ...
Door De Bas op 22-4-2012

Ik kan zo goed als alleen maar positieve dingen over deze camera zeggen. Ik zocht gewoon een eenvoudige kleine camera die met een vanzelfsprekende bediening goede foto’s kan maken. Dat is met deze wel gelukt. In de auto-stand komen de foto’s er prima uit zonder eerst de gebruiksaanwijzing te moeten lezen. Goed scherp en goede kleuren. Het zelf instellingen wijzigen gaat overigens ook heel makkelijk.

Prettige functie vind ik de tracking, om iets wat beweegt te fotograferen. Je selecteert het te fotograferen onderwerp en die wordt dan voor de scherpstelling van de camera gevolgd tot het moment dat je de foto maakt.

Een ding waar ik niet zo tevreden over ben is de rode-ogenreductie. Dit werkt niet goed bij het maken van foto’s. Er is ook een functie om bij reeds gemaakte foto’s achteraf nog op de camera te corrigeren, maar bij de foto’s waar ik dit probeerde werkte dit ook niet.

De kleur van de camera vind ik normaalgesproken nooit zo belangrijk, maar ben ik nu ook wel erg tevreden over. Ik heb een matzwarte. Het mat ziet er wel stoer uit naar mijn smaak.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,8
Zwaar teleurgesteld in deze camera, heb hem ...
Door Sanders85 op 8-4-2012

Zwaar teleurgesteld in deze camera, heb hem 16 maart voor mijn verjaardag gekregen en kon niet eens foto's maken op mijn verjaardagsfeest vanwege de slechte kwaliteit foto's, ontzettend onscherpe foto's maakt hij binnen, en zelfs buiten. Ik heb van ellende mijn oude Sony cybershot uit 2006 erbij moeten halen die maakte zelfs nog mooiere foto's.
Als ik de zoom gebruik is hij helemaal onscherp.. Ik snap er niks van dat er zo'n goede recensies te lezen zijn van deze camera, ik heb van alles geprobeerd in te stellen en zelfs op de auto maakt hij lelijke foto's.
Iemand die me hiermee kan helpen?
Ik heb canon hierover gemaild na eerst Pixmania zelf te hebben gemaild, dus ben benieuwd naar hun reactie terug, anders wil ik gewoon dat pixmania hem terug neemt en me wat anders aanbied want dit is gewoon om te huilen.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

8,8
Het gebruik van deze fotocamera heeft voor ...
Door Eric Marto op 23-3-2012

Het gebruik van deze fotocamera heeft voor mij vele voordelen.Het is klein,compact en vervangt mijn videocamera.Ik neem het overal mee en kan filmpjes en foto's maken van onverwachte bijzondere omstandigheden.
De HD werking(film-opnames) is perfect.Wel vind ik dat de foto's niet echt perfect zijn.Maar dit zal zeer zeker aan de instellingen te wijten zijn.Met de juiste instellingen zal dit echt verbeterd worden.De handleiding eerst goed lezen alvorens het toestel te gebruiken.Maar al met al moet ik concluderen dat ik heel erg blij en tevreden ben met het toestel.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb deze Canon besteld als vervanging ...
Door tweel693 op 3-3-2012

Ik heb deze Canon besteld als vervanging van mijn Ixus70. De camera wordt gebruikt voor vakantiekiekjes en dagelijks gebruik. Deze 220HS is net weer iets beter en wat mij mn. bevalt is dat er meer mogelijkheden zijn om handmatig je instellingen aan te passen. Vaak krijg je hiermee net iets mooie foto's. Ook op de stand automatisch maakt de camera echter mooie opnamen. De HD video kwaliteit is verbluffend mooi (neem wel een snelle SD kaart van minimaal 8 Gig).
Menus zijn zeer logisch opgebouwd en de camera is zeer eenvoudig te bedienen. Al met al zeer tevreden met deze aankoop

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,8
Ik heb de camera nu ongeveer een ...
Door Marijn1975 op 22-2-2012

Ik heb de camera nu ongeveer een maandje of 3.
Gekocht omdat m'n oude gestolen was.
gezien wij grote carnaval-vierders zijn, was het zeer belangrijk dat de camera goede foto's maakt, ook daar waar het niet goed verlicht is.
Met de HS heeft de camera bewezen dit geweldig te doen. Alle prachtige creaties met veren, wol, beestjes en glitter zijn prachtige kleurijke foto's geworden. Ook de foto's van de praalwagens, die bekend staan om hun fantastische kleuren zijn geweldig tot hun recht gekomen op de foto's, gemaakt met mijn nieuwe camera. Ik ben superblij met de aanschaf van deze camera. Niet idioot duur, maar wel een goede beeldkwaliteit. Ook het gebruik is plezierig. de camera is snel en handzaam, wat bij de dansende menigte zeer prettig was.

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

8,6
Fijn klein en gemakkelijk om mee te ...
Door Marijke 35 op 14-2-2012

Fijn klein en gemakkelijk om mee te nemen.
Accu's van eerdere ixus camera's passen in dit type. Zo heb je een reserve accu.Maakt mooie redelijk scherpe foto's van bewegende beelden als je hem instelt op kinderen en dieren. Zelf binnen in een gymzaal.
Ben tot nu toe erg tevreden.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

8,8
Wil naast Nikon DSLR compactcamera. Kleine drie ...
Door Vi op 11-2-2012

Wil naast Nikon DSLR compactcamera. Kleine drie jaar zeer tevreden met Ixus 100IS, maar wilde weer 's wat nieuws. Na positieve reviews Nikon S9100 gekocht, maar daar al snel veel spijt van: kon er amper goede foto's mee maken. Dus weer snel terug naar Canon, bang voor weer een miskoop heel veel gezocht en gelezen, en toen voor de Ixus 220 HS gegaan. Ben er heel blij mee: weer als van ouds prima "huis,- tuin- en keukenfoto's", zoom is voor mij voldoende. Voor dit point&shoot gebruik mogelijkheden (auto-scenes) genoeg. Camera is heel klein, maar goed handzaam en gebruiksvriendelijk. Display iets kleiner dan bij andere camera's, maar groot genoeg. Misschien met neerleggen wat krasgevoelig door geen hoger randje om display, maar daar kan een folietje op.Kortom: deze camera is een aanrader.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Dennis
9-2-2012
"Zeer Tevreden"

Na een aantal jaren toe aan een nieuwe camera, de vorige was ook een Canon, een Powershot 430, veel reviews opgezocht over de ixus 220 HS en mede dankzij deze site een keuze kunnen maken. De camera bevalt mij echt super: erg mooie foto's en brede landschappen fotograferen wil prima; ook 's avonds maakt hij mooie foto's; de flitser doet zijn werk erg goed en ook in Full-HD opnemen kan. Ik ben dus zeer tevreden met mijn Ixus 220 HS, voor dat geld heb je naar mijn mening echt een super goede camera.

- - -

Sterke punten: Mooi, helder beeldscherm; maakt mooie foto's ook 's avonds; automatisch stelt hij de camera in voor het beste resultaat; de camera is erg makkelijk om mee te nemen.
Zwakke punten: Nog niet gevonden.
In bezit: Een paar dagen
Via BesteProduct.nl

Toon meer reviews

Testen van Canon Ixus 220 HS
Gemiddelde score redacteuren
0,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Canon Ixus 220 HS
Aantal testen:
13
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
10 %
Actuele expertscore
0,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Canon Ixus 220 HS.
Website testen
Canon IXUS 220 HS review
10,0
4-3-2011
TechRadar.com

It is rare to find a compact camera, especially one that docks in at under £200 that seemingly ticks all the boxes. Yet the Canon IXUS 220 HS is perhaps proof that such a device does exist. Users of every level will undoubtedly find the unit easy to use, whilst providing an abundance of creative options to keep photographers of every skill level entertained.

TechRadar.com
Canon IXUS 220 HS Review
8,0
31-3-2011
TrustedReviews.com

The Canon IXUS 220 HS continues Canon's run of sleek, attractive pocket models and at under £200 it's not going to break the bank. That may sound like feint praise, and indeed it is - there's little here that we haven't witnessed before from the range. That in itself doesn't of course make the IXUS 220 HS a bad camera, it's just not an especially exciting one.

TrustedReviews.com
Canon IXUS 220 HS Review
8,6
1-4-2011
cameras.co.uk

The Canon IXUS 220 HS is a small, lightweight digital camera. You should have no problem slipping it into a pocket. It has a stylish design. Features include 12 megapixels and a 5x zoom lens. In terms of price it sits somewhere in the middle of the pack when compared with other pocket cameras. This IXUS 220 HS is suitable for you if you are looking for a straightforward digital camera with a touch of extra quality. You may also be interested in the advanced options it offers for shooting movie clips. Canon have produced versions in black, silver and red.

cameras.co.uk
Canon Ixus 220 HS
8,0
12-4-2011
DigitalVersus.com

The Canon Ixus 220 HS is a nice surprise. It takes good-quality pictures, it's very well made and it's user-friendly. You'd be hard pushed to find anything better in the same price range.

DigitalVersus.com
Canon IXUS 220 HS review
8,0
25-5-2011
Cnet.co.uk

The Canon IXUS 220 HS offers a fair selection of features and pretty good performance, wrapped up in a small, stylish stainless-steel shell. Its price is rather hard to swallow, though.

Cnet.co.uk
Canon IXUS 220 HS review
8,0
10-8-2011
ItReviews.co.uk

This is a very neat and effective pocket camera, particularly if you take most shots using non-manual settings. With auto-scene selection and the HS System improving performance in low light, it's hard to take a bad photo. Take time to learn its feature set and you can have a lot of fun with the special effects, too.

ItReviews.co.uk
Magazine testen
6,5
Consumentengids
1-5-2011
4,7
ColorFoto
1-6-2011
6,3
Que Choisir
1-6-2011
8,0
Computer Shopper
1-9-2011
6,1
Test-Aankoop
1-3-2012
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Canon Ixus 220 HS en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Digitale Camera's.
expertscore
0,8
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0


Specificaties

Algemeen
Megapixel
12,1 MP
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Optische zoom
5 x optische zoom
EAN
8714574566108
Partnumber
5100B007AA
Toelichting partnumber
rood
Introductie model
2011
Releasedatum
februari 2011
product
Website fabrikant
http://www.canon.nl/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/IXUS/IXUS_220_HS/index.aspx?specs=1
algemene kenmerken
Kleur(en)
rood
Accu type
Li-Ion test
opties
Opties
PictBridge, touchscreen
Touchscreen
Ja
Lach detectie
Ja
aanpasbare instellingen
Sluitertijd instelbaar
Nee
aansluitingen en interfaces
PictBridge
Ja
sensor
Megapixel
12,1 MP
Maximale resolutie
4000 x 3000 pixels
Beeldsensor
1/2,3 inch
Formaat beeldsensor
1/23 inch
Frames per seconde (FPS)
-0.24
Beeldverhouding
3:2, 4:3, 16:9
lens
Optische zoom
5,0 x
Digitale zoom
4 x
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
24 mm
Tele-bereik
125 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
5,9
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
2,7
focus
Focus
automatisch
Autofocusmethode
continue, gezicht volgen, enkel
foto's maken
Zoeker
LCD
Schermgrootte
2,7 inch.
Ondersteunde beeldformaten
JPG
belichting
Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting
AE programma's
portret, sneeuw, sport, strand, kinderen, nachtopname
Histogram
Ja
Diafragma instelbaar
Nee
Sluitertijden
1/2 - 1/2000 sec
Kortste sluitertijd
1/2000 sec
Langste sluitertijd
15 sec
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
3200
video mogelijkheden
Videofunctie
Ja
Filmen in Full-HD
Ja
flitsen
Richtgetal flitser
4 m
Externe flitser
Nee
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, handmatig, langzame synchronisatie
opslag
Compatibele geheugenkaarten
SDHC, SDXC, SD Card, MMC
inhoud en afmetingen
Hoogte
5,59 cm
Gewicht
141,000 gram
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
0,8
Beoordeling consumenten
8,5
Prijs / kwaliteit
-