Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Sony ZV-1 Vlog Camera

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (11) Beschikbaar in 2 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Sony ZV-1 Vlog Camera

Voordelen

 • Past in je broekzak
 • Videoverwerking is indrukwekkend
 • Snelle autofocus en realtime tracking
 • Groot potentieel voor geluidsopname
 • 180 graden uitklapbaar scherm
 • Heldere lens voor prachtige video-bokeh
 • Hotshoe en 3,5 mm microfoonpoort

Nadelen

 • Geen zoeker
 • Micro-USB in plaats van USB-C
 • Kort zoombereik
 • De batterijduur kan beter zijn
 • De klep van de batterij / SD-kaart is onhandig voor gebruik op een statief
 • Gemiddelde videostabilisatie
 • Touchscreen nog erg beperkt

Reviews van de Sony ZV-1 Vlog Camera

Gemiddelde score gebruikers

7,8
Inmiddels hebben 5 gebruikers hun mening gedeeld over de ZV-1 Vlog Camera van Sony en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de ZV-1 Vlog Camera vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
7,0
Voor het vullen van mijn werkgerelateerde Insta ...
Door roy19841 op 30-6-2020

Voor het vullen van mijn werkgerelateerde Insta account al een tijdje op zoek naar een compacte camera die de kwaliteit van mijn iPhone overstijgt. De Sony ZV0-1 zou hiervoor de ideale oplossing moeten zijn, dus vol goed moed aan het testen. De camera is lekker compact, maar hierdoor wel lastig vast te houden. Nog nooit eerder een camera van Sony gebruikt en bij ingebruikname viel meteen de ingewikkelde menu-structuur op. Het is niet per definitie goed of slecht, maar wel anders en daarom even zoeken naar bepaalde instellingen. Voor beginners met weinig ervaring en interesse in de technische kant van fotograferen/video's maken is dit een prima camera. In de auto functie doet hij goede dingen en komen er strakke, heldere beelden uit. Voor de iets meer ervaren bediener missen er toch mogelijkheden om snel handmatig instellingen te kunnen maken. De lens levert prachtige beelden en is lichtsterk, maar had voor een vlog-camera had er meer groothoek en minder zoom op mogen zitten . Voor foto's (selfie) is de lens net geschikt. Bij video, gezien de crop ivm beeldstabilisatie, is het moeilijk om in frame te blijven zonder gebruik van selfiestick of de apart verkrijgbare remote. Al met al een leuke camera voor de beginnende vlogger, maar met iets meer ervaring zal men toch snel willen overstappen naar een systeemcamera.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Deze camera heeft mij blij verrast. Ik ...
Door Shirley S. op 29-6-2020

Deze camera heeft mij blij verrast. Ik vlog mijn dagelijks leven en daarom is het een must dat de camera gebruiksvriendelijk is. De camera is licht en daarom fijn in gebruik. Zowel voorop als achterop zit een grip, zodat je de camera goed vast kunt houden. Het kantelbare scherm is super handig met vloggen, zodat je af en toe ook kunt spieken of je alles scherp in beeld hebt. Tevens is het ook handig dat het touch screen is. De ZV1 heeft weinig moeite met het wisselen van donkere naar lichtere ruimtes of andersom. Hij past het beeld vliegensvlug aan en blijft je "ogen" volgen met de eye autofocus. Wil je de achtergrond juist blurren, dan kun je gebruik maken van de Bokeh knop, die bovenop de camera zit. Handig, want ik een enkele seconde hebt je je beeld aangepast, zonder de video te moeten stoppen. Tevens is het met de windvanger mogelijk om ook buiten te filmen met helder geluid zonder ruis. Een externe microfoon is niet nodig. Het is goed te zien dat je in 4K kunt filmen, want de beelden zijn prachtig! Kleuren komen prima tot hun recht. De verbeterde kleurentechnologie houdt rekening met huidtinten. Dat komt bij mij goed van pas aangezien ik een hele lichte huid met rood haar heb. Ook de super slow-mo is een leuk extraatje om je films interessant te maken. Bestanden omzetten naar de laptop is geen enkel probleem en verloopt ook snel. Van ieder filmpje dat je maakt, wordt er ook automatisch een thumbnail gemaakt. Wat minder is aan de camera, is dat je tussen het filmen door niet even kunt pauzeren. Vaak wil ik met vloggen iets filmen, een stukje lopen en dan weer door met filmen. Zo krijg je niet heel veel bestanden op je SD kaart. En als je je dagelijks leven vastlegt, heb je veel batterij nodig. De huidige batterij gaat niet zo lang mee, dus ga je weg? Neem dan zeker 2 extra batterijen mee.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Een mooie camera met goed ontwerp, maar ...
Door Nynke op 28-6-2020

Een mooie camera met goed ontwerp, maar duidelijk wel de eerste in haar soort. 
 De camera heeft een mooi formaat en is handig mee te nemen. Bij gebruik verschijnt er een enorme lens. Gelukkig wordt die goed beschermd en steekt die niet uit als je de camera niet gebruikt. De camera ligt makkelijk in de hand. Door schroefdraad aan de onderkant kan de camera op een statief worden gezet. Een tweede schroefdraad aan de zijkant zou handig zijn geweest. Voor sommige social media, zoals Instagram Stories, is een verticaal beeld gewenst. Wat wel handig is, is dat de camera het wel herkent als je verticaal filmt. Je hoeft de film met editen dan niet meer om te draaien. Ik gebruik de camera om mijn gezonde levensstijl te delen op instagram. Zo fotografeer ik mijn eten en film ik mijn krachttraining. De relatief korte accu duur is daardoor niet handig. Je hangt dus al snel aan een draadje. Vlog je veel onderweg?Wees dan niet zuinig en neem minimaal 1 extra accu mee.

Ook heb ik nog niet kunnen ontdekken waarom de camera na een x aantal minuten uit zichzelf stopt met filmen. Best onhandig als je eigenlijk op je training wilt focussen, maar de camera ook in de gaten moet houden. Wat wel handig is, is dat je het scherm kan uitklappen en omdraaien, zodat je jezelf kan zien. het is ook nog eens een touch screen. Al vind ik dat zelf alleen maar onhandig met zweethanden. 

De audio is heel scherp, ondanks eventueel achtergrond geluid. Het accessoires tegen de wind is een prima aanvulling om windruis af te vangen. De camera maakt mooie scherpe beelden. Let wel op dat je een geheugenkaart gebruikt van voldoende klasse. Anders is filmen met 4K niet mogelijk. Wil je editen op een Apple apparaat? Dan moet je in 4K filmen, anders is het bestand met de handige WiFi overdraagfunctie niet mogelijk. Ik kan aanbevelen te editen op een sterke computer of laptop. De bestanden zijn eigenlijk te groot om op je iPad over te dragen. (Of je moet een iPad Pro hebben en veel geduld voor het overzetten via Wifi) De camera is makkelijk in gebruik en voor de vlogger met oog voor details is dit ook een top ding met de vele opties in instellingen. De grootste pluspunt van dit apparaat is de enorm snelle auto focus. Als je een product voor de lens houdt, is de camera supersnel omgeschakeld om te focussen op het product, ipv je gezicht. En Vice versa! Over de SteadyShot functie kan ik weinig zeggen, omdat ik altijd met statief film.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb deze camera nu twee weken ...
Door Jellewclaw op 27-6-2020

Ik heb deze camera nu twee weken geleden aangeschaft en ben behoorlijk tevreden. Dagelijks pak ik de camera en film ik in verschillende situaties, van persoonlijke vlogs tot de natuur. Daarnaast vindt ik de camera ook zeer geschikt voor fotografie. Ik heb hele mooie portretten kunnen maken en ook promotiefoto’s gemaakt voor mijn koffiezaak. Ik zal nu even kort mijn bevindingen toelichten: Allereerst de ergonomie. De ZV-1 heeft een aantal gripplekken, hierdoor kan je de camera goed en stevig vastpakken en dit zorgt ook voor meer stabiliteit. Door de grote en goed gepositioneerde opnameknop is het makkelijk om snel een video te starten. Het flipscherm heeft een mooie resolutie en voelt stevig aan wanneer je deze naar je toe draait. Ook over het geluid ben ik zeer enthousiast. De meegeleverde windfilter zorgt ook buiten voor een mooi helder stemgeluid. Je kunt ook gemakkelijk een externe microfoon aansluiten maar naar mijn mening is dit niet nodig. Naast de opname knop zit een Bokeh-knop. Wanneer je deze knop indrukt wordt direct de achtergrond wazig. Ik heb deze functie talloze keren gebruikt en zorgt net voor dat wow effect. Het opname beeld is ook prachtig. De ingebouwde grijsfilter zorgt ervoor dat het felle zonlicht verzwakt wordt. Autofocus is bij video misschien nog wel belangrijker dan bij fotografie. De camere beschikt over het bekende AF-systeem uit de RX100 VII, inclusief realtime-tracking en oogherkenning. Ik heb gelezen dat bij de ZV-1 dit systeem nog verder geperfectioneerd is. De camera stelt razendsnel scherp en houdt je onderwerp ook prachtig in het vizier. Bij een overgang naar een ander onderwerp wordt mooi geleidelijk scherp gesteld op het volgende onderwerp. Ook onderwerpen die ineens in beeld verschijnen, zijn geen probleem.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
De camera is compact en vrij licht. ...
Door Dash op 25-6-2020

De camera is compact en vrij licht. Dit is heel fijn omdat je de camera hierdoor makkelijk kunt meenemen en opbergen in je tas. Het design ziet er in eerste instantie goed uit, degelijk, simpel en ‘to-the-point’. Maar het design heeft ook wat minpunten. Het compartiment waar je zowel de batterij in stopt als het SD kaartje zitten vlak naast de schroefdraad opening voor het statief waardoor je de camera iedere keer van het statief af moet halen of het opzetstukje moet verwijderen als je de batterij of SD kaart wilt omwisselen. Hoewel je de foto’s en video’s waarschijnlijk via een USB kabel zult overzetten en de batterij zult opladen via USB, zullen mensen die net als ik een extra batterij willen gebruiken of extra kaartjes i.v.m. opslag dit als nadeel ervaren. De batterij gaat slechts een uurtje mee bij het maken van video en dat is relatief kort als je het mij vraagt. Het opladen van de batterij duurt namelijk langer dan het gebruik ervan. Als je dus een flinke vlogger bent, dan kun je er beter een batterij bijkopen, want anders zit je vrij snel zonder sap. Je kunt niet opnemen met de camera tijdens het opladen. Ook weer een nadeel als je het mij vraagt. Ik hang mijn camera vaak aan de lader als ik op één plek een langere video moet maken. Op die manier bespaar ik mijn batterij, maar dat is in dit geval dus geen optie. Als videomaker hecht heel veel waarde aan kwaliteit van zowel beeld als geluid. Ook als ik vlog in openbare ruimtes of buiten is het belangrijk dat de audio in de basis goed is zodat ik niet heel veel tijd kwijt ben aan nabewerking. Als eerste het beeld; dit is echt wel mooi. Standaard staat hij ingesteld op HD kwaliteit, want ook zeker hele mooie kwaliteit is. Ik heb wat moeten zoeken naar de 4K instelling, maar toen ik die eenmaal gevonden had, heb ik hem daar ook op gelaten. Hierdoor liep ik wel direct tegen een probleem aan, namelijk; na 5 minuten achtereenvolgens opnemen, stopte de camera om oververhitting te voorkomen en was mijn opname onbruikbaar. Ik heb moeten Googelen om te weten hoe ik deze setting kon aanpassen. Uiteindelijk kun je deze instelling van 5 naar 30 minuten zetten, met niets daar tussenin. De audio van de camera is ook helemaal prima, al moet ik zeggen dat mijn voorkeur alsnog uitgaat van een externe microfoon. De microfoon van de camera is één van de punten waar in dit model extra focus op ligt. Er wordt gebruik gemaakt van ruimtelijke filtering om helder geluid voor de camera vast te leggen met minder storende omgevingsgeluiden. De microfoon is meegeleverd windscherm en is zo gemaakt dat hij duidelijk je stem opneemt, zelfs als het heel druk is. Het windscherm heb ik buiten ook uitgetest en werkt prima, maar blijf je natuurlijk horen, dus verwacht geen wonderen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Sony ZV-1 Vlog Camera
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sony ZV-1 Vlog Camera
Aantal testen:
3
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sony ZV-1 Vlog Camera.
Website testen
Sony ZV-1
8,3
26-5-2020
Zoom.nl
Sony ZV-1
9,0
26-5-2020
Pocket-lint.com
Sony ZV-1
9,0
27-5-2020
TechRadar.com
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
De Sony ZV-1 Vlog Camera is een aanrader om te kopen. Volgens de experts die de ZV-1 Vlog Camera hebben getest, krijg je voor € 799,00 een van de beste Digitale Camera's in deze prijsklasse op de markt.
expertscore
7,8
laagste prijs
€ 799,00
prijs/kwaliteit
10,0

Laagste prijzen Sony ZV-1 Vlog Camera

Bekijk
€ 799,00
9,8
Op werkdagen voor 17:30 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 799,00
9,4
Binnen 5 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 799,00
9,2
Binnen 5 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 799,00
9,2
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Sony ZV-1 Vlog Camera uitvoeringenSpecificaties van Sony ZV-1 Vlog Camera

Algemeen

EAN
7434013198172 , 5013493389571
Partnumber
, ZV1BDI.EU
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2020
Releasedatum
June 2020

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Type/soort
digitale camera
Camera type
compactcamera
HD type
4K Ultra HD

Opties

Opties
video
Touchscreen
Ja

Aanpasbare Instellingen

Contrastaanpassing
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, bluetooth, USB, HDMI
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.1
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
USB-connector
micro-USB A
USB versie
2.0
Near Field Communication (NFC)
Nee

Sensor

Maximale resolutie
5472 x 3648 pixels
Formaat beeldsensor
13.2 x 8.8 mm, 1 inch
Type beeldsensor
CMOS
Fotoresolutie(s)
920), 920×1, 544×2, 416×1, 856/5, 536×2, 160), 192×1, 856/3, 872×2, 472×3, 888×2, 736×1, 864×3, 648×2, 592×1, 720×1, 648×3, 648) / 10M (3, 592) / 5M (2, 736) / 5M (2, 080) / 75M (3, 056) / 42M (2, 648) / 65M (2, 544) / 37M (1 pixels
Frames per seconde (FPS)
60
Beeldverhouding
4:3

Lens

Optische zoom
2,7 x
Digitale zoom
11 x
Beeldstabilisator
Ja
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
1.8
Lensstructuur (elementen/groepen)
10/9

Focus

Focus
automatisch/handmatig
Autofocusmethode
continue, enkel

Foto's Maken

Schermopties
touchscreen
Beeldscherm
LCD
Schermgrootte
1,2 inch
Schermdiameter (cm)
7,5 cm
Sluitertype
elektronisch
Zelfontspanner (vertraging)
2.10.12 sec

Belichting

Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting, gedeeltelijke meting, matrix-meting
Blootstelling type
automatisch, handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
AE programma's
nachtopname portret, portret, sport, vuurwerk, zonsondergang, ingezoomd, schemering, nachtopname, liggend
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, flitsen, witgloeiend
ISO-gevoeligheid
100,200,400,800,1600,3200,6400,12800
Belichtingscorrectie (+/-)
± 3EV (1/3EV step)
Kortste sluitertijd
1/2000 sec
Langste sluitertijd
1800 sec
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
1280

Video Mogelijkheden

Video recording
Ja
Videoresolutie
3840 x 2160
Videoresoluties
1920 x 1080, 3840 x 2160 pixels
Analoog signaal
PAL, NTSC
Ondersteunde videoformaten
AVCHD, HEVC

Flitsen

Flitsprogramma
auto, uit, aan, langzame synchronisatie

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC, MS Duo, MS Pro-HG Duo
Geheugenslots
1x

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
6,00 cm
Breedte
10,55 cm
Diepte
4,35 cm
Gewicht
267 gram
Gewicht (inclusief batterij)
294 gram

Meegeleverd

Snelstartgids
Ja

Geluid

Aansluiting microfoon
Ja
Inclusief microfoon
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
11
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
7,8
Prijs / kwaliteit
10,0