Sony NEX-7 moet concurreren met DSLR [video preview]

Door: redactie-besteproductnl | 14 september 2011 16:17
Sony introduceert de NEX-7. De NEX-7 omvat de recent ontwikkelde Exmor APS HD CMOS-sensor met een resolutie van 24,3 effectieve megapixels, in combinatie met de nieuwste versie van Sony's BIONZ-beeldverwerkingsprocessor. Dat klinkt ingewikkelder dan het is
Sony NEX-7


Sony introduceert de NEX-7. De NEX-7 omvat de recent ontwikkelde Exmor APS HD CMOS-sensor met een resolutie van 24,3 effectieve megapixels, in combinatie met de nieuwste versie van Sony's BIONZ-beeldverwerkingsprocessor. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Het komt er vooral op neer dat deze camera de concurrentie moet aangaan met de logge high-end DSLR's.

Sony NEX-7 is compact maar heeft DSLR eigenschappen.
In het kortSucces systeemcamera's krijgt vervolg
Systeemcamera's worden steeds populairder. Olympus maakt furore met haar PEN, terwijl Panasonic met de complete GF-lijn een compleet nieuwe markt lijkt aan te binden. Maar het succes van de SONY NEX-lijn lijkt onomstreden. DE NEX 7 is het nieuwste paradepaardje, met als belangrijkste pluspunt de zeer snelle opnamereacties en autofocus.
Features24 (!) megapixel
De NEX-7 heeft een 24,3 megapixel beeldsensor en een nieuwe elektronische zoeker met een oled-scherm. De camera heeft ook een ingebouwde opklapflitser en een kantelbaar lcd-schermpje. Het toestel biedt tot 16.000 iso en neemt video op in 1080/50p-kwaliteit. Bovendien legt de Sony NEX-7 bewegende actiebeelden vast met een snelheid tot 10 fps: de snelste ter wereld bij de spiegelloze camera's met verwisselbaar objectief.
Eerste indrukSnelle autofocus + burstmodus = fijn
We kregen de NEX-7 in handen op Sony-stand van de IFA in Berlijn. Daar was het… druk. En bovendien hadden de mensen op de stand van Sony keurig de opdracht gekregen om vooral geen SD-kaartjes in hun camera's toe te laten. Heel diep op de fotokwaliteit kunnen we dus helaas niet ingaan, maar als we af gaan op vorige modellen, denk aan de NEX-5 en NEX-3, dan is de verwachting dat die dik in orde is.
Wel konden we mooi de snelheid testen. De 10fps-burstmodus werkt bijzonder goed. De autofocus trouwens ook. En dat is een fijne combinatie.
In het bovenstaande video-item spreken we ook over de intuïtieve bediening van de NEX 7. Sony noemt het 'TRINAVI-bediening'. De twee traditionele draaiknoppen bovenop de camera zijn aangevuld met een handig bedieningswieltje. Daardoor kun je gemakkelijk door de opnamemodi scrollen, wat de bediening van de camera een stuk eenvoudiger maakt.
Het beeldschermpje is voorzien van Sony's TruBlack-technologie, wat een correcte zwartweergave moet opleveren. Het zal allemaal – zo op het eerste oog zag het er allemaal erg scherp uit. Het scherm is kantelbaar, maar helaas tot 90 graden. Je hebt dus wel wat bewegingsvrijheid, maar het houdt niet over.
FeitenSpecificaties Sony NEX-7
24,3 megapixel APS HD CMOS-sensor
ISO tot 16000
Full HD: 1080/50p-kwaliteit
Elektronische zoeker
Kantelbaar scherm
10 FPS burstmodus
Sony NEX-7 kopenSony NEX 7
De winkeladviesprijs van de NEX-7 is 1.200,- euro (body in zwart) en beschikbaar vanaf november 2011. Zodra de camera beschikbaar is, zullen wij de SONY NEX-7 aan een uitvoerige test onderwerpen.

Testbeelden en/of video's
Klik op de foto's voor een vergroting

.
Sony NEX 7 testvideo