Alles over de digitale fotolijst

Door: redactie-besteproductnl | 25 februari 2009 13:41
Een overzicht van artikelen over de digitale fotolijst op BesteProduct, met informatie over de prijs, techniek en beste merken fotolijstjes.
Informatie over de prijs, werking en de gebruiker van een digitale fotolijst

1. Wat kost een digitale fotolijst?

Er zijn enorm veel prijsverschillen als het gaat om digitale fotolijstjes. Een en ander hangt samen met de kwaliteit en de grootte van het lcd-scherm. The bigger the size, the bigger the price.Door het steeds groter wordende de aanbod zijn er veel soorten fotolijstjes te verkrijgen, met allerlei verschillende functies.

Een basis fotolijstje zonder al te veel poespas heb je al vanaf vijftig euro. Zo kost de Kodak Easyshare P720 bij verschillende webwinkels iets meer dan zeventig euro, terwijl de Easyshare EX1011 niet voor minder dan 200 euro weggaat. Een apparaat met wat meer opties kostdus al gauw een aardige duit. Aanbieders spelen in ieder geval in op de wensen van de consument door allerlei verschillende maten aan te bieden. Van het standaardformaat van 10 bij 15 centimeter tot een beelddiagonaal van wel 26 cm.

Hoewel het natuurlijk om de foto's zelf gaat, is het uiterlijk van het fotolijstje niet geheel onbelangrijk. Het oog wil immers ook wat. Daarom varieert de prijs van een fotolijstje niet alleen op basis van zijn techniek, maar ook door zijn uiterlijk.Zo maakt Sony over het algemeen zeer stijlvolle fotolijstjes, maar daardoor isde prijs aan de hoge kant. Check bijvoorbeeld eens dit model.

VergelijkOp zoek naar een digitaal fotolijstje? Bekijk onze ranglijst van digitale fotolijstjes voor een goed overzicht van beschikbare modellen.

2. De techniek van een digitale fotolijst

De meeste digitale fotolijsten maken gebruik van een geheugenkaart. De foto’s kunnen op dat kaartje worden gezet en deze kan vervolgens in het lijstje worden geplaatst. Op het lcd-scherm zullen de verschillende foto’s dan een voor worden getoond. Zelf kan je dan instellen op welke manier dit gebeurd en in welke vorm. Vaak is de bediening heel gemakkelijk. Er zitten, afhankelijk van het type, knoppen op de lijst zelf- op de voor- of achterkant. Sommigen maken gebruik van een touchscreen of afstandsbediening.
Naast een geheugenkaartje zijn er ook digitale fotolijsten met een eigen geheugen. Met behulp van bijvoorbeeld bluetooth kun je dan foto's uploaden en opslaan.

Een digitale fotolijst maakt gebruik van een accu of batterijen. De duur van de accu of batterijen hangt onder meer af van de beeldgrootte van het scherm.

3. Extra functies op een digitale fotolijst

Door de enorme populariteit van de digitale fotolijst zijn er veel verschillende modellen met allerlei opties.Het showen van de foto's blijft het belangrijkste, maar door extra instellingenproberen fabrikanten elkaar af te troeven. Zo zit op vrijwel elk lijstjestandaard een klok en een alarm. Tevens zijn er al fotolijsten met video- enaudioafspeelmogelijkheden. Multifunctioneel dus. Ook een ouderwetse agendais niet meer nodig, want ook een organiser is al gemeengoed binnen de wereld vande digitale fotolijst.
Een van de nieuwste innovaties op het gebied van de digitale fotolijst, is het gebruikvan internet. Via een draadloos netwerk kun je met behulp van sites als Flickr.com of Kodak Images rechtstreeks je laatste foto’s uploaden naar je fotolijst.Bij bepaalde type's kun je deze dan zelfs eventueel uitprinten.Genoeg soorten en maten dus, en om je een beetje een idee te geven wat er mogelijk is op het gebied van de digitale fotolijst, heeft BesteProduct driebijzondere fotolijstjes voor je geselecteerd.

4. De beste digitale fotolijstmerken

Veel fabrikanten proberen in deze relatief nieuwe markt poot aan de grond te krijgen. Daardoor zijn er anno 2009 al een hoop verschillende merken en soorten. Belangrijkste spelers zijn op dit moment Kodak en Sony. Beidenscoren behoorlijk goed op de ranglijst van BesteProduct. Topmodellen zijn de Sony DPF V900 en de Kodak Easyshare M1020.
Ook zijn er behoorlijk wat minder bekende fabrikanten die digitale fotolijstjes maken. Zo scoort Amex Digital met zijn fotolijstje annex printer.
Ook Agfa, Philips en Samsung produceren met enige regelmaat nieuwe fotolijstjes.

5. Digitale fotolijstjes vergelijken en kopen

Wanneer je digitale fotolijstjes wilt kopen, dien je je natuurlijk gedegenvoorbereiden. Daarvoor zijn verschillende vergelijkingssites.BesteProduct.nl, de site waar je je nu op bevindt, laat zien hoe experts vanvak- en consumentenbladen de lijstjes beoordelen. Op basis van tientallen reviews wordt een gemiddeld cijfer berekend. Op Vergelijk.nl kun je producten, diensten, prijzen, portokosten en levertijden met elkaar vergelijken.Op kieskeurig.nl valt te lezen consumenten het product beoordelen.

VergelijkOp zoek naar een digitaal fotolijstje? Bekijk onze ranglijst van digitale fotolijstjes voor een goed overzicht van beschikbare modellen.