Volg ons

TP-Link Ultimate Wireless N Gigabit Router

  • Aansluitingen: ethernet (rj-45)
Bekijk de specificaties

Reviews van de TP-Link Ultimate Wireless N Gigabit Router

Gemiddelde score gebruikers

8,2
Inmiddels hebben 60 gebruikers hun mening gedeeld over de Ultimate Wireless N Gigabit Router van TP-Link en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Ultimate Wireless N Gigabit Router vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,5
Op zoek naar een nieuwe WiFi router, ...
Door Kees Utrecht op 17-7-2016

Op zoek naar een nieuwe WiFi router, ter vervanging van defecte router, Koos ik deze TP-LInk. Met de setup op de CD liet hij zich snel en goed installeren. Daarna alle iPads , printers en smartfones met een druk op de WPS knop toegevoegd. Alle apparaten binnen de range van 15 meter, hebben nu tegelijkertijd een uitstekende WiFi verbinding. Wat mij betreft een top product in de prijsklasse tot 60 EUR .

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik heb deze router gekocht omdat ik ...
Door Stefanbussum op 2-3-2014

Ik heb deze router gekocht omdat ik het bereik van het isp geleverde modem (tg789vn) tegen vond vallen. Insalatie was een eitje, ik gebruik altijd de webinterface dat werkt veel beter dan de cd. Dit modem werkt echt top wij hebben een erg groot huis, maar hebben in het hele huis goed bereik en zelfs buiten. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik echt top. Daarom mijn hoge beoordeling. Nog effe een tip voor iedereen die hem als access point wil gebruiken. *Zet het ip adres van het modem achteraan in de ip range je modem/router. Als het modem/router adressen uitgeeft in de 192.168.1.xxx range zit het modem waarschijnlijk op 192.168.1.254. zet dan het access point op 192.168.1.253 *schakel DHCP uit in het access point *Sluit het access point op je netwerk/modem aan door gebruik te maken van de lan aansluiting!

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

6,2
Installatie is eenvoudig, maar als je een ...
Door michaelb1971 op 22-10-2013

Installatie is eenvoudig, maar als je een vast ip adres gebruikt wordt deze wel weggegooid en moet je dat weer terugzetten. Op zich geen probleem. Vond het bereik erg tegen vallen toen ik deze beneden had staan en heb toen besloten deze router als een accespoint te gebruiken op de bovenverdieping. Bereik verbeterde iets. Maar als accespoint ligt de wifi er bijna dagelijks uit en kan je de router ook niet meer benaderen en moet je de stroom er af halen. Ik vind dat erg hinderlijk en had dit totaal niet verwacht van deze geprezen router. Ik heb een vast vrij kanaal ingesteld. Als ik dit had geweten had ik deze router niet aangeschaft en raad deze dan ook niet aan als je een stabiel accespoint zoekt. Mike

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,2
Nu mijn kinderen groter worden en om ...
Door GerardK1963 op 16-10-2013

Nu mijn kinderen groter worden en om allerlei draadloze verbindingen vragen, maar eens even aan het checken gegaan in huis. Huidige router, die op de benedenverdieping staat (DLink dir655) gaf toch een teleurstellend resultaat. Op de eerste verdieping gaat het nog wel als je bijna recht boven de router zit, maar in de andere hoek van het huis een zeer slechte verbinding. Op de 2de verdieping/zolderkamer was het helemaal hopeloos. Kabels zijn geen optie, daarom eerst maar eens powerline adapters geprobeerd (geleend van een collega). Verbinding via het lichtnet nog slechter dan draadloos. Blijkbaar kost de overgang naar een andere groep teveel en is de totale belasting van de groepen zodanig dat de ruis het signaal erg verzwakt. Daarom maar voor een 2de router gekozen, ik heb immers wel een kabel van de begane grond naar de eerste verdieping. Dus modem - router - router. Gekozen voor de TL-WR1043ND van TP-Link vanwege de goede recenties op kieskeurig en de goede testen op hardware.info. Ik zag wel dat er hier en daar problemen waren, maar die heb ik voor lief genomen. Installatie verliep prima en al snel had ik een prima draadloze verbinding. Alle PC's en laptops ingesteld en alles okee. Daarna begon de 'ellende'. Steeds uitval van het signaal/de router, die alleen met een harde reset van de router op te lossen was. Internet en vele fora afgestruind om het probleem op te lossen. Kanalen van dynamisch naar statisch gezet en gezorgd dat beide routers niet in elkaars vaarwater konden komen, firmware updates, poging van router AP te maken, etc. Probleem bleef. Steeds viel de router van TP-Link weer uit. Of de draadloze verbinding nu gebruikt werd of niet, maakte niet uit. Ondertussen mail naar TP-Link, maar (nog) geen antwoord. Van alles geprobeerd en uiteindelijk ......lijkt nu alles opgelost. Ik herinnerde mij eerder een probleem met de huiscentrale van het alarm dat ook rechtstreeks aangesloten is op mijn Ubee (EVM3200 van Ziggo) modem. Na het verwisselen van de batterij van één van de aangesloten deurcontacten van het alarm bleef ik storing houden. Oplossing was destijds het modem even een langere tijd, minimaal 10 minuten, uit te zetten (alle stroom afsluiten). Dit lijkt ook nu de oplossing te zijn geweest. Router draait nu 1 1/2 dag zonder problemen. Die minimaal 10 minuten dat het modem zonder stroom zit leidt blijkbaar tot een ander 'soort reset'. Wanneer de stroom weer aangesloten wordt na die 10 minuten wordt de centrale server waar het modem mee verbonden is (in mijn geval die van ziggo) anders benaderd en daardoor ontstaat een andersoortige reset. Wellicht dat deze oplossing ook bij anderen werkt. Ik zal de komende week af en toe een update van deze review doen om jullie verder te informeren.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

5,2
Het bereik van mijn oude router werd ...
Door ronaldjens op 29-5-2013

Het bereik van mijn oude router werd minder, daarom deze TP Link ivm goede reviews aangeschaft. Bereik van deze router is slecht, ook na update en kanalen zoeken. Ben het eens met het commentaar van Joost: binnen 5 meter goed bereik, bij iets grotere afstand slecht, instabiel of vooral geen bereik. Wie heeft tips voor mij?

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

6,8
Installatie en Mogelijkheden zijn prima. Echter het ...
Door Joost37 op 16-5-2013

Installatie en Mogelijkheden zijn prima. Echter het bereik (wat toch een van de belangrijskte dingen van een router is) is erg matig. Naast de router is het bereik prima maar loop ik 5m verder dan neemt het dusdanig af dat de verbinding instabiel wordt. In eerste instantie was het prima. Router in meterkast en op begane grond prima bereik en op eerste verdieping matig maar werkbaar. Daarna kwamen de kuren echter. Steeds slechter bereik. Nu staat de router in de kamer (niet op de grond en van de muur) en alleen dichtbij is het bereik goed en stabiel. Over draadloos internet op de eerste verdieping hoef ik al helemaal niet meer aan te denken. Heb al met inSSIDer gekeken naar de netwerken in de buurt. Zijn er 13 in totaal maar het mag toch niet zo zijn dat een netwerk van 75m verderop mijn signaal overruled als ik 5m van mijn router ben! Ga nog eens met de kanalen spelen maar heb er weinig vertrouwen in. Alle andere netwerken in de buurt hebben een max speed van 144Mb/s of 54Mb/s, dus helemaal het nieuwste van het nieuwste heeft de straat ook niet. Ik gebruik het netwerk alleen voor internet en heb geen zware belasting zoals online gaming of streaming naar TV.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

8,3
Enkele weken geleden verving deze router onze ...
Door knarf7474 op 21-4-2013

Enkele weken geleden verving deze router onze oude linksys wrt54g, die steeds meer kuren begon te krijgen met de wifi. Installatie was zo gebeurd. Snelheid en bereik is een duidelijke verbetering over de WRT, wifi bereik is in een betonnen 3 verdiepingen huis overal goed(router op de middelste verdieping). 1 maal gehad dat de snelheid over wifi zakte naar 0,8 Mb/s, na het resetten van de router was dit wel opgelost. Ik denk echter dat iedere router wel eens kuren heeft dus zolang dit geen gewoonte wordt is dit een goede router voor het geld.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik heb deze router gekocht naar aanleiding ...
Door Mr RR op 17-4-2013

Ik heb deze router gekocht naar aanleiding van de vele goede (ook professionele) reviews en ter vervanging van mijn vorige Netgear WNR3500V2 router die slechts 2 1/2 jaar oud was maar waarvan steeds vaker het signaal onstabiel werd of wegviel en gereset moest worden. Deze TP-Link heeft een zeer goed en sterk bereik in mijn huis met 3 verdiepingen en ik heb geen uitvallers of haperingen meer. De installatie is zeer eenvoudig en goed te doen, ook voor mindere technici onder ons. Ik raad wel aan om in het routermenu een vast kanaal te kiezen ipv de auto functie en te kiezen voor kanaal 1, 6 of 11 en het gratis programma "inssider" te downloaden om te kijken welke kanalen er het meest of minst (minder hetzelfde is beter) gebruikt worden in de nabije omgeving. Kortom een uitstekende router voor een lage prijs en ik kan hem dan ook iedereen aanraden.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,8
Omdat het cisco-modem van ziggo een waardeloos ...
Door krelis op 24-3-2013

Omdat het cisco-modem van ziggo een waardeloos draadloos bereik had heb ik daarvan het wifi uitgeschakeld en de tp-link er tussen gezet. Zo te lezen hebben veel ziggo-klanten daar last van, gemopper van de kinderen die geen bereik met de smartphone hadden. Nu heb ik een redelijk wifi-signaal op zolder in een betonnen huis, de router staat in de huiskamer, daar goed bereik, ook in de tuin! De installatie ging prima, via internet (vergeet niet wachtwoorden aan te passen!) is de router bereikbaar en kan je geavanceerde instellingen aanpassen, voor de ervaren gebruiker. Aardig is de mogelijkheid van usb-opslag, maar gebruik ik niet. Goede router voor weinig geld!

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

9,5
Uitstekende router!! Installatie prima. Router buiten de ...
Door Sminky48 op 23-3-2013

Uitstekende router!! Installatie prima. Router buiten de meterkast geplaatst. Hiervoor had ik Wifi via Ziggo met het Ubee modem. Waardeloos signaal !!. Wifi op de Ubee uitgeschakeld en deze TP-Link aangesloten en iedereen is thuis weer blij. Ook de kinderen op hun GSM ! Als deze het zo goed blijft doen dan heb je echt waar voor je geld. Kopen dus !

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews
Specificaties

Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
TL-WR1043ND, 6935364051389, TL-WR1043ND V3.0
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2010
Op Kieskeurig sinds
november 2010
Releasedatum
juni 2010
Afmetingen (H x B x D)
2,8 x 20 x 14 cm
EAN
6935364051389, 0845973051389, 0230494831754, 2050008826483, 6935364093327, 5052916510307, 8459730513892, 5053106695897
Website
-
Ondersteunde standaarden
802.11b, 802.11g, 802.11n
Ondersteunde max. snelheid
11 Mb/s
Frequentiebereik
2.4 - 2.4835
Aantal antennes
3
Afneembare antenne(s)
Ja
WEP-encryptie
64 bit, 128 bit, 152 bit
WPA
WPA, WPA2
Filtering op MAC-adres
Ja
DHCP-server
Ja
Statische routering
Ja
Firewall
Ja
URL-filtering
Ja
Inclusief modem
Nee
Aansluitingen
ethernet (RJ-45), USB 2.0
Aantal switchpoorten
4
Toelichting type
-
Partnumber
TL-WR1043ND, 6935364051389, TL-WR1043ND V3.0
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2010
Op Kieskeurig sinds
november 2010
Releasedatum
juni 2010
Afmetingen (H x B x D)
2,8 x 20 x 14 cm
EAN
6935364051389, 0845973051389, 0230494831754, 2050008826483, 6935364093327, 5052916510307, 8459730513892, 5053106695897
Website
-
Ondersteunde standaarden
802.11b, 802.11g, 802.11n
Ondersteunde max. snelheid
11 Mb/s
Frequentiebereik
2.4 - 2.4835
Aantal antennes
3
Afneembare antenne(s)
Ja
WEP-encryptie
64 bit, 128 bit, 152 bit
WPA
WPA, WPA2
Filtering op MAC-adres
Ja
DHCP-server
Ja
Statische routering
Ja
Firewall
Ja
URL-filtering
Ja
Inclusief modem
Nee
Aansluitingen
ethernet (RJ-45), USB 2.0
Aantal switchpoorten
4
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
6
Beoordeling experts
-
Beoordeling consumenten
8,2
Prijs / kwaliteit
-