Volg ons
Alle uitvoeringen (5)

Sonos PLAY:1

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (21) Beschikbaar in 5 uitvoeringen:
Voordelen
  • Compact
  • Solide constructiekwaliteit
  • Gedetailleerde en dynamische expressie
  • Uitstekend draadloos signaal
  • Aanbod streamingdiensten
Nadelen
  • Monospeaker
  • Een beetje prijzig
  • Midrange wat wolkig
  • Wat zwaar voor muurmontage
  • Geen heel diep bas geluid

Onze test
Consumententest | op
8,1

De Sonos PLAY:1: het mooiste meisje van de klas, maar heeft moeite met de lage bas

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Mooi en leuk geluidje, dat heeft de PLAY:1 zeker. Maar zijn gemis van de echt diepe bas en het gesloten systeem van Sonos maken hem minder geschikt als enkele speaker. In een stereo opstelling (2x PLAY:1) en een Sonos Sub erbij dán heb je een combinatie die de oren streelt! Bij meerdere Sonos apparaten pluk je de vruchten van het gesloten systeem, dan is deze Play:1 een hele mooie toevoeging aan je audio in huis.

Muziek is een belangrijk onderdeel van mijn leven, muziek kan een eigenlijk elke emotie oproepen. Daarom is het zo leuk om de draadloze speakers te testen, overal muziek en dat in een handomdraai. Met mijn brede muzieksmaak krijg ik meestal een goed beeld waarin een speaker uit blinkt, maar ook waar hij in te kort schiet.
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Arnhem • 40 reviews
Consumententester
vanaf 179,00
8,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Sonos mag best genoemd worden als de uitvinder van de multi-room systemen. Alweer 10 jaar geleden kwamen zij met de eerste speakers, die via het netwerk muziek afspeelden. Dit is in veel opzichten te zien in de speakers zoals ze nu zijn. De software hebben ze veel verder uitgewerkt als de concurrentie. En in tegenstelling tot de concurrentie heeft Sonos een gesloten systeem. Dat betekent dat je alles met de app van Sonos moet doen. Dit klinkt in eerste instantie als een beperking, maar door de geweldige uitwerking ervan is het vooral een genot om alles op één plek te hebben. Het voordeel van zo'n gesloten systeem is dat Sonos functionaliteiten kan inbouwen die normaal niet mogelijk zijn. Zo kun je op twee Sonos speakers verschillende nummers van één Spotify account spelen, iets dat normaal niet mogelijk is bij Spotify. Ook het groeperen en indelen van ruimtes is echt een fluitje van een cent. Binnen een paar klikken heb je alle speakers verbonden aan elkaar of juist ontkoppeld en draaien ze hun eigen nummers. Het systeem leent zich dan ook voornamelijk voor gebruik van meerdere Sonos producten. Wil je slechts één speaker kopen, dan vallen veel van de voordelen weg en komen de nadelen van het gesloten systeem naar boven. Je kunt bijvoorbeeld geen gebruik maken van je offline muziek van Spotify of direct overschakelen in Spotify (via spotify connect), je zult dan eerst de playlist in de Sonos app moeten opzoeken en vanuit daar verder afspelen.
10,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De mooiste speaker die ik in mijn hand heb gehad! De PLAY:1 heeft stijl, eenvoud en mooi geluid gecombineerd in een wit jasje. Verder bevindt aan de achterzijde nog een standaard montage schroefgat om de speaker aan de muur of een staande voet te bevestigen. De toetsen aan de bovenzijde van de speaker voelen degelijk aan en functioneren erg goed. Dat er geen volgende en vorige track op de speakers zitten kan als nadeel worden gezien, maar deze heb ik nooit gemist bij het gebruik van deze speaker.
8,0
Geluidskwaliteit
(Weging 50%)
Het geluid dat deze kleine speaker uit zich weet te persen is op zich al bijzonder. Een heldere toonweergave, met een mooie klank. Echter mist er toch wat in het geluid aan de bas, de echte diepe bas tonen. Vooral de kicks bij elektronische muziek komen niet goed genoeg tot hun recht, er zijn andere speakers in deze prijsklasse die dat beter doen. Ook als deze mooie dame moet gaan gillen (hoogste 10% van de volumes) dan kunnen de hoge tonen wat schel worden bij een enkel nummer. Het beste komt deze chique speaker tot haar recht in een stereoset (2 x Play:1) en bij voorkeur een Sonos Sub erbij, voor de echte diepe tonen. Met die combinatie haal je dan ook echt een goede audio installatie in huis, waarbij het hele gebouw kan meegenieten op hoge volumes.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Ben je op zoek naar een enkele speaker, dan is de Sonos Play:1 voor 200 euro aan de prijzige kant. Er zijn dan andere speakers te koop voor hetzelfde geld of minder die een betere basweergave hebben en niet de nadelen van het gesloten systeem. Ben je op zoek naar een systeem om je huis mee in te richten op audiogebied, dan hoef je niet verder te zoeken. Sonos zet een geweldig systeem neer, met als kernwoorden eenvoud en design. Bij meerdere speakers kan alles met de app binnen een handomdraai geregeld worden. Voor een mooie combinatie in de huiskamer is een stereoset van de Sonos Play:1 in combinatie met de Sonos Sub een lust voor het oor.
8,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 10%)
Sonos biedt in zijn app veel mogelijkheden aan, om muziek te kunnen te streamen naar de speakers, maar je bent wel afhankelijk van hun support ervoor. Zo hebben ze met Spotify nog een voorsprong op het door Spotify ontwikkelde Spotify connect, maar is het voor Apple Music wachten tot Apple het akkoord heeft gegeven en Sonos het ontwikkeld heeft. De multiroom mogelijkheden zijn eindeloos en verdienen een extra punt voor het gemak waarmee dit te bedienen is. Dit heeft echter wel alleen meerwaarde wanneer je meer dan één Sonos product in huis hebt. Ben je voor het aankopen bewust van het gesloten systeem van Sonos, dit brengt namelijk voor- en nadelen met zich mee.

8,1
Eindscore test
Sonos PLAY:1

Reviews van de Sonos PLAY:1

Gemiddelde score gebruikers

8,6
De PLAY:1 Draadloze speaker van Sonos wordt door 43 gebruikers met een gemiddelde van 8,6 beloond. Dat is een zeer goede score. De Sonos voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Perfect geluid tervervanging van een 15 jaar ...
Door Math op 29-11-2018

Perfect geluid tervervanging van een 15 jaar oud tuner versterker system van Sony wat met 5 speakers en subwoofer ook een heel goed geluid geeft. Makkelijk te installeren koppeling met harmony systeem was iets lastiger maar werkt nu perfect.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Geen woorden. Gewoon prefect voor de prijs! Ik ...
Door Ray op 21-11-2018

Geen woorden. Gewoon prefect voor de prijs! Ik raad het aan voor de toekomstige Sonos klanten! Geluid had ik minder verwacht. En ik kan hem uitbreiden naar sonos beamwhite.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

5,0
Ik heb echt spijt van deze aankoop. De ...
Door Robin op 28-7-2018

Ik heb echt spijt van deze aankoop. De speakers zijn klein/compact en zijn mooi van design. Maar het geluid is gewoon niet goed en snap ook niet dat mensen dit wel vinden. Ik heb mijn vorige boxen eruit gedaan ivm de grote van de boxen. Deze boxen waren van dezelfde prijsklassen, maar qua geluid vele malen beter.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
WAUW wat is dit gaaf, wat een ...
Door Marc op 20-7-2018

WAUW wat is dit gaaf, wat een luister plezier en gemak in gebruik. Multifunctioneel als surround systeem & stereo voor muziek en radio Dit is echt goed. het was zelf een feestje op uit te pakken en te installeren.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik was al in het bezit van ...
Door Frank op 4-1-2018

Ik was al in het bezit van SONOS en ik heb er nu een Play 1 bij gekocht. De installatie via de SONOS-app is uitermate simpel. De app werkt op alle platvormen (IOS, Android, Windows etc.). Je zet de SONOS ergens neer, doet de stekker in het stopcontact, je start de app en je geeft aan dat je een speler wilt toevoegen (vanuit het menu instellingen doe je dat). Volg de aanwijzingen op het scherm en voordat je het weet is de SONOS aan je netwerk toegevoegd en kun je muziek gaan streamen. De geluidskwaliteit is subliem en dat geldt ook voor het gebruiksgemak. Het aantal radiozenders, alsmede muziekservices zoals Deezer en Spotify maken de mogelijkheden eindeloos. Doordat alle muziek via WIFI wordt gestreamed en niet via Bluetooth heb je geen haperingen of onderbrekingen wanneer je bijvoorbeeld op je mobiel gebeld wordt. Doordat SONOS een eigen netwerk binnen je WIFI creëert zul je ook geen haperingen krijgen tijdens het streamen van muziek. Ik heb ze in ieder geval nog nooit gehad. Een echte aanrader dus.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Eerst had ik alleen een playbar, prima ...
Door Jan van Dijk op 2-1-2018

Eerst had ik alleen een playbar, prima maar toch niet helemaal wat ik zocht...geen stereo geluid.. Maar nu met 1x een Play 1, dat is echt geweldig Bij een voetbalwedstrijd op tv hoor je het publiek uit de Play 1 en de reporter uit de playbar... En films SUPER!! En de sonas app:wat een mogelijkheden

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Al een lange wens en onlangs voor ...
Door B. Six op 31-12-2017

Al een lange wens en onlangs voor de keuken/eetkamer toegevoegd. Ik had al een connect + stereo in de tv-kamer. Werkt snel, slim, goed. Veel power voor zo'n klein speakertje. Design is mooi. Dat wat ik verwachtte levert het ook. Super aankoop en absoluut een aanrader.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Door goede ervaring met Sonos , het ...
Door Hans op 24-12-2017

Door goede ervaring met Sonos , het systeem uitgebreid met een bundel play 1. Speakers passen prima in het reeds bestaande systeem. En zoals gewoonlijk bevallen ze prima.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Prima combinatie met playbar Muziek klinkt van de ...
Door Jan op 2-8-2017

Prima combinatie met playbar Muziek klinkt van de tv geweldig Wel even zoeken naar de juiste instelling, maar daarna, in 1 woord GEWELDIG !!!

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

10,0
Super mooi product van sonos,zeer makkelijk aan ...
Door Dick op 29-5-2017

Super mooi product van sonos,zeer makkelijk aan te sluiten bij de rest sonos. Werkt zeer makkelijk met de app en over het geluid zijn we zeer te spreken. Alleen jammer dat het geen bleutooth heeft,maar dat is echt het enige

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Sonos PLAY:1
Gemiddelde score redacteuren
3,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sonos PLAY:1
Aantal testen:
19
Genormeerde score:
7,6
Actualiteit van de testen
50 %
Actuele expertscore
3,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sonos PLAY:1.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Sonos PLAY:1? Onze eigen test van de PLAY:1 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Review Sonos Play:1
8,0
29-10-2013
alpha-audio.nl

De Play:1 is een bijzonder leuke aanvulling van het Sonos-systeem. Een stereopaar kost zo’n 400 euro, wat gelijk is aan de Play:5. Onze voorkeur gaat echter uit naar twee Play:1′s. Wie geen stereopaar nodig heeft, zal ook tevreden kunnen zijn met één speaker, al valt het systeem dan terug naar mono en klinkt het wat minder groots en gebalanceerd. Echter: voor 199 euro haalt u dan nog een bijzonder leuke speaker in huis voor de werkkamer of bijvoorbeeld badkamer.

alpha-audio.nl
Sonos Play:1 review
10,0
10-10-2013
Expertreviews.co.uk

A great addition to the Sonos range, plus you can add to and improve on the sound over time.

Expertreviews.co.uk
Sonos Play:1 review
9,0
14-10-2013
TrustedReviews.com

The Sonos Play:1 is probably the most impressive speaker we’ve seen from Sonos. It offers all the convenience of its streaming brothers in a smaller, cheaper form. Don’t expect it to power a party single-handed, but this speaker is simply brilliant.

TrustedReviews.com
Sonos Play:1 review
9,0
14-10-2013
TechRadar.com

Sonos has delivered again with the Play:1. We're hugely impressed with what it offers for its size, but perhaps more importantly, we're impressed with what it offers for the price. Sonos has cooked up a superb quality speaker at a more affordable entry point, meaning it's no longer just one for the upper earners – let's hope we see more of this attitude.

TechRadar.com
Sonos Play 1 review
9,0
14-10-2013
Cnet.co.uk

Ideal for first-timers or people with existing Sonos systems that want to expand it into smaller rooms, the Play 1 is a great way into wireless audio. If you've been dithering about getting Sonos, now is the time.

Cnet.co.uk
Sonos Play:1 review
10,0
14-10-2013
Pocket-lint.com

When we reviewed the Sonos Play:3 in July 2011 we said that it sounded great, was easy to setup, and will happily sit in you kitchen or on your bedside table replacing that digital radio that doesn't do anything apart from play what's being broadcast now. Our only real complaint at the time was that we thought it would sell better at £199 instead of £259. Two years on and we now get to see why the Play:3 wasn't £199.

Pocket-lint.com
Sonos Play:1
10,0
14-10-2013
Whathifi.com

The Play:1 has won us over in the exactly the same way the Play:3 and Play:5 did. It’s ease of use is a huge draw, but this is backed up by a fantastic sound quality and an affordable price. Whether you’re looking to get started on your Sonos journey, or you’re adding bits to an existing set-up, you won’t regret finding a spot for the Play:1 in your home.

Whathifi.com
Sonos Play:1 review
8,0
27-10-2013
Digitaltrends.com

With versatility, solid performance, clean aesthetic design, and a plethora of available features, the Sonos Play:1 serves up an impressive array of talents. While we’ve heard better options for hi-fidelity in the $400 wireless range, a pair of these speakers comes pretty close. And allowing for the ability to combine like Voltron or spread across the house, and be manipulated from anywhere in multiple ways, the Sonos Play:1 provide a truly unique and immersive wireless experience. If you want a wireless system you can build upon, or just a cool little speaker that packs a punch, we recommend checking out the Sonos Play:1.

Digitaltrends.com
De Sonos PLAY:1: het mooiste meisje van de klas, maar heeft moeite met de lage bas
8,1
29-7-2015
BesteProduct.nl

Mooi en leuk geluidje, dat heeft de PLAY:1 zeker. Maar zijn gemis van de echt diepe bas en het gesloten systeem van Sonos maken hem minder geschikt als enkele speaker. In een stereo opstelling (2x PLAY:1) en een Sonos Sub erbij dán heb je een combinatie die de oren streelt! Bij meerdere Sonos apparaten pluk je de vruchten van het gesloten systeem, dan is deze Play:1 een hele mooie toevoeging aan je audio in huis.

BesteProduct.nl
Sonos Play:1
10,0
23-11-2017
Pocket-lint.com

The Sonos Play:1 is a great little speaker that has so much potential beyond the speaker itself that we can't recommend it enough as a starting place to embrace the Sonos system. That said, four years following its launch and it's got some serious competition, with its biggest rival coming from the newer and more feature-rich Sonos One.

Pocket-lint.com
Magazine testen
10,0
FWD
1-11-2013
5,2
Audio
1-12-2013
8,0
T3
1-12-2013
9,0
Computer! Totaal
1-1-2014
8,0
Home Cinema Choice
1-2-2014
8,0
Hi-fi Choice
1-2-2014
8,6
Test
1-11-2014
10,0
Computer Shopper
1-3-2015
5,9
Consumentengids
1-1-2016
1,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Draadloze speakers betaal je voor de Sonos PLAY:1 te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Draadloze speakers.
expertscore
3,8
laagste prijs
€ 179,00
prijs/kwaliteit
1,0

Laagste prijzen Sonos PLAY:1

Bekijk
€ 179,00
10,0
Op werkdagen voor 23:30 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 179,00
9,8
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 179,00
9,4
Op werkdagen voor 18:00 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 179,00
9,3
Op werkdagen voor 16:30 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Sonos PLAY:1 uitvoeringenSpecificaties

Aansluitingen En Interfaces
Multiroom
nee , ja
Verbindingstechnologie
draadloos
Draadloze technologie
wifi
LAN verbinding
Ja
Audio-uitgangskanalen
2.0
Aansluitingen
wifi , Airplay
Bluetooth
Nee
Wifi
Ja
USB 2.0 poort(en)
0
Aux ingang
Nee
Interface
Wi-Fi
Algemeen
EAN
8719542001421 , 8719542001063 , 8717755772947 , 2000014765177 , 2050000115813 , 8717755771971 , 4250494909914 , 0878269000334 , 8719542001056 , 8717755772930 , 2000014765184 , 2050000116407 , 0878269000280 , 8717755771957
Partnumber
- , PLAY1DUOBLK , PLAY1EU1BLK , PLAY1EU1 , Play:1 black , 8717755771971 , SON052 , 2013267 , PLAY1DUOWHT , PLAY1EU1WHT
Toelichting partnumber
- , zwart , wit
Introductie model
2016 , 2013
Toelichting type
-
Website
-
Releasedatum
July 2016 , April 2014 , January 2010
Algemene Kenmerken
Kleur(en)
zwart , wit
Type/soort
luidspreker , draagbare luidspreker
Aanbevolen gebruik
universeel
Overige bijzonderheden
Kan bedraad direct op de router worden aangesloten, voor draadloos gebruik dient gebruikt te worden gemaakt van de Sonos Connect of Bridge.<br>Maakt gebruikt van Sonosnet voor draadloos gebruik.<br>Speaker is vochtbestendig, niet waterdicht of waterafstotend, kan dus bijvoorbeeld in de badkamer gebruikt worden. Inhoud verpakking: Sonos PLAY:1, stroomkabel, platte ethernetkabel, Sonos Quickstart handleiding, juridische informatie en garantievoorwaarden , voor draadloos gebruik dient gebruikt te worden gemaakt van de Sonos Connect of Bridge.<br>Maakt gebruikt van Sonosnet voor draadloos gebruik.<br> Sonos PLAY:1 , juridische informatie en garantievoorwaarden.
Geluid
Aantal drivers/units
2
Aantal luidsprekers
1
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, FLAC
Mogelijkheden Apparaat
Opties
versterker , FM-radio
Versterker
Ja
AirPlay
Nee , Ja
Radio
Ja
Afstandsbediening
Nee
Dockingstation
Nee
Energie
Voeding soort
batterij/accu , DC
Netfrequentie
50 - 60 Hz
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
11,97 cm
Breedte
16,14 cm
Diepte
11,97 cm
Gewicht
1850 gram, 1,8 kg
Meegeleverd
Meegeleverde kabels
AC, LAN (RJ-45)
Snelstartgids
Ja
Product
Website fabrikant
http://www.sonos.com/introducing/play1
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
21
Beoordeling experts
3,8
Beoordeling consumenten
8,6
Prijs / kwaliteit
1,0