Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Sonos PLAY:1

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Bestel- en levertijden Beschikbaar in 2 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Sonos PLAY:1

Voordelen

  • Compact
  • Solide constructiekwaliteit
  • Gedetailleerde en dynamische expressie
  • Uitstekend draadloos signaal
  • Aanbod streamingdiensten

Nadelen

  • Monospeaker
  • Een beetje prijzig
  • Midrange wat wolkig
  • Wat zwaar voor muurmontage
  • Geen heel diep bas geluid

Onze test
Consumententest | op
8,1

De Sonos PLAY:1: het mooiste meisje van de klas, maar heeft moeite met de lage bas

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Mooi en leuk geluidje, dat heeft de PLAY:1 zeker. Maar zijn gemis van de echt diepe bas en het gesloten systeem van Sonos maken hem minder geschikt als enkele speaker. In een stereo opstelling (2x PLAY:1) en een Sonos Sub erbij dán heb je een combinatie die de oren streelt! Bij meerdere Sonos apparaten pluk je de vruchten van het gesloten systeem, dan is deze Play:1 een hele mooie toevoeging aan je audio in huis.

Muziek is een belangrijk onderdeel van mijn leven, muziek kan een eigenlijk elke emotie oproepen. Daarom is het zo leuk om de draadloze speakers te testen, overal muziek en dat in een handomdraai. Met mijn brede muzieksmaak krijg ik meestal een goed beeld waarin een speaker uit blinkt, maar ook waar hij in te kort schiet.
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Arnhem • 42 reviews
Consumententester
vanaf 179,00
Muziek is een belangrijk onderdeel van mijn leven, muziek kan een eigenlijk elke emotie oproepen. Daarom is het zo leuk om de draadloze speakers te testen, overal muziek en dat in een handomdraai. Met mijn brede muzieksmaak krijg ik meestal een goed beeld waarin een speaker uit blinkt, maar ook waar hij in te kort schiet.
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Arnhem • 42 reviews
Consumententester
8,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Sonos mag best genoemd worden als de uitvinder van de multi-room systemen. Alweer 10 jaar geleden kwamen zij met de eerste speakers, die via het netwerk muziek afspeelden. Dit is in veel opzichten te zien in de speakers zoals ze nu zijn. De software hebben ze veel verder uitgewerkt als de concurrentie. En in tegenstelling tot de concurrentie heeft Sonos een gesloten systeem. Dat betekent dat je alles met de app van Sonos moet doen. Dit klinkt in eerste instantie als een beperking, maar door de geweldige uitwerking ervan is het vooral een genot om alles op één plek te hebben. Het voordeel van zo'n gesloten systeem is dat Sonos functionaliteiten kan inbouwen die normaal niet mogelijk zijn. Zo kun je op twee Sonos speakers verschillende nummers van één Spotify account spelen, iets dat normaal niet mogelijk is bij Spotify. Ook het groeperen en indelen van ruimtes is echt een fluitje van een cent. Binnen een paar klikken heb je alle speakers verbonden aan elkaar of juist ontkoppeld en draaien ze hun eigen nummers. Het systeem leent zich dan ook voornamelijk voor gebruik van meerdere Sonos producten. Wil je slechts één speaker kopen, dan vallen veel van de voordelen weg en komen de nadelen van het gesloten systeem naar boven. Je kunt bijvoorbeeld geen gebruik maken van je offline muziek van Spotify of direct overschakelen in Spotify (via spotify connect), je zult dan eerst de playlist in de Sonos app moeten opzoeken en vanuit daar verder afspelen.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Ben je op zoek naar een enkele speaker, dan is de Sonos Play:1 voor 200 euro aan de prijzige kant. Er zijn dan andere speakers te koop voor hetzelfde geld of minder die een betere basweergave hebben en niet de nadelen van het gesloten systeem. Ben je op zoek naar een systeem om je huis mee in te richten op audiogebied, dan hoef je niet verder te zoeken. Sonos zet een geweldig systeem neer, met als kernwoorden eenvoud en design. Bij meerdere speakers kan alles met de app binnen een handomdraai geregeld worden. Voor een mooie combinatie in de huiskamer is een stereoset van de Sonos Play:1 in combinatie met de Sonos Sub een lust voor het oor.
10,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De mooiste speaker die ik in mijn hand heb gehad! De PLAY:1 heeft stijl, eenvoud en mooi geluid gecombineerd in een wit jasje. Verder bevindt aan de achterzijde nog een standaard montage schroefgat om de speaker aan de muur of een staande voet te bevestigen. De toetsen aan de bovenzijde van de speaker voelen degelijk aan en functioneren erg goed. Dat er geen volgende en vorige track op de speakers zitten kan als nadeel worden gezien, maar deze heb ik nooit gemist bij het gebruik van deze speaker.
8,0
Geluidskwaliteit
(Weging 50%)
Het geluid dat deze kleine speaker uit zich weet te persen is op zich al bijzonder. Een heldere toonweergave, met een mooie klank. Echter mist er toch wat in het geluid aan de bas, de echte diepe bas tonen. Vooral de kicks bij elektronische muziek komen niet goed genoeg tot hun recht, er zijn andere speakers in deze prijsklasse die dat beter doen. Ook als deze mooie dame moet gaan gillen (hoogste 10% van de volumes) dan kunnen de hoge tonen wat schel worden bij een enkel nummer. Het beste komt deze chique speaker tot haar recht in een stereoset (2 x Play:1) en bij voorkeur een Sonos Sub erbij, voor de echte diepe tonen. Met die combinatie haal je dan ook echt een goede audio installatie in huis, waarbij het hele gebouw kan meegenieten op hoge volumes.
8,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 10%)
Sonos biedt in zijn app veel mogelijkheden aan, om muziek te kunnen te streamen naar de speakers, maar je bent wel afhankelijk van hun support ervoor. Zo hebben ze met Spotify nog een voorsprong op het door Spotify ontwikkelde Spotify connect, maar is het voor Apple Music wachten tot Apple het akkoord heeft gegeven en Sonos het ontwikkeld heeft. De multiroom mogelijkheden zijn eindeloos en verdienen een extra punt voor het gemak waarmee dit te bedienen is. Dit heeft echter wel alleen meerwaarde wanneer je meer dan één Sonos product in huis hebt. Ben je voor het aankopen bewust van het gesloten systeem van Sonos, dit brengt namelijk voor- en nadelen met zich mee.

8,1
Eindscore test
Sonos PLAY:1

Reviews van de Sonos PLAY:1

Gemiddelde score gebruikers

8,3
Inmiddels hebben 42 gebruikers hun mening gedeeld over de PLAY:1 van Sonos en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de PLAY:1 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Kocht een sonos installatie ,maar helaas veel ...
Door Sonos op 8-3-2020

Kocht een sonos installatie ,maar helaas veel last van dropouts , sonos boost gekocht maar helaas nog steeds dropouts Maar ik las dat Google asist een storing had met als storing luidspreker uitval,wat nu gedaan google asist uitgeschakeld en de dropouts zijn niet meer voorgevallen

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Vorig jaar kochten we de duoset van ...
Door Costadelmaza op 11-8-2019

Vorig jaar kochten we de duoset van Sonos Play one. Dit naar aanleiding van goede revieuws op kieskeurig.nl en ter vervanging van ons oude mini audioset. Het is eigenlijk een soort geluidsbox met slechts 3 kleine knopjes die aamgestuurd wordt door een app op je telefoon. Hij is klein en produceert een supergoed geluid. De app werkt erg gemakkelijk; niet alleen om radiozenders te beluisteren maar ook muziek af te spelen van je eigen samengestelde playlist. Met de functie bladeren in de app zoek je al veel muziek op en speel je gemakkelijk af op de Sonos naar keuze. Je kunt in de ruimte waar de 2e Sonos staat natuurlijk iets anders afspelen dan in de andere ruimte. Wij vinden het oog ideaal, zo'n kleine box met een super geluid!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

1,0
Valt steeds uit, moet dan opnieuw worden ...
Door Play 1 op 29-7-2019

Valt steeds uit, moet dan opnieuw worden geïnstalleerd, laat zich nu niet meer installeren ondanks resetten, werkende verbindingen andere Sonos plat 5 gebruikt, maar geen effect. Daarnaast alleen spotify te gebruiken, toen wel deed en laat zich niet zonder WiFi kabel gebruiken waardoor beweging beperkt is. Adviseer een ander merk!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Overtreft al mijn verwachtingen. Gemakkelijk in te ...
Door Lenie op 6-5-2019

Overtreft al mijn verwachtingen. Gemakkelijk in te stellen, volg de stappen via de app die je installeert op telefoon of tablet en apparaat stelt zelf het geluid in. De prijs is ongeveer dezelfde als van een vergelijkbare bluetooth speaker maar de geluidskwaliteit is stukken beter.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
De Sonos play gekocht als duo- set. ...
Door Costadelmaza op 22-4-2019

De Sonos play gekocht als duo- set. Bevalt prima. Een in de keuken en 1 in de kamer. Kan ook zo ergens anders in het stopcontact; buiten of boven. Als je maar wifi- bereik hebt. Neemt weinig plaats in beslag en het geluid is boven verwachting. Installeren was even een dingetje maar is uiteindelijk gelukt.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Fijne draadloze boxen met mooi stereo geluid ...
Door Menno op 21-1-2019

Fijne draadloze boxen met mooi stereo geluid doordat je er twee kunt koppelen. Nemen niet veel ruimte in.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Een hele elegante box. Klein formaat en ...
Door Yvonne Hoeymakers op 20-12-2018

Een hele elegante box. Klein formaat en een zeer groot geluid. Echt heel erg mooi. Eenvoudige bediening via de telefoon.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Perfect geluid tervervanging van een 15 jaar ...
Door Math op 29-11-2018

Perfect geluid tervervanging van een 15 jaar oud tuner versterker system van Sony wat met 5 speakers en subwoofer ook een heel goed geluid geeft. Makkelijk te installeren koppeling met harmony systeem was iets lastiger maar werkt nu perfect.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Geen woorden. Gewoon prefect voor de prijs! Ik ...
Door Ray op 21-11-2018

Geen woorden. Gewoon prefect voor de prijs! Ik raad het aan voor de toekomstige Sonos klanten! Geluid had ik minder verwacht. En ik kan hem uitbreiden naar sonos beamwhite.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

5,0
Ik heb echt spijt van deze aankoop. De ...
Door Robin op 28-7-2018

Ik heb echt spijt van deze aankoop. De speakers zijn klein/compact en zijn mooi van design. Maar het geluid is gewoon niet goed en snap ook niet dat mensen dit wel vinden. Ik heb mijn vorige boxen eruit gedaan ivm de grote van de boxen. Deze boxen waren van dezelfde prijsklassen, maar qua geluid vele malen beter.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Sonos PLAY:1
Gemiddelde score redacteuren
1,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sonos PLAY:1
Aantal testen:
19
Genormeerde score:
7,6
Actualiteit van de testen
25 %
Actuele expertscore
1,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sonos PLAY:1.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Sonos PLAY:1? Onze eigen test van de PLAY:1 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Review Sonos Play:1
8,0
29-10-2013
alpha-audio.nl

De Play:1 is een bijzonder leuke aanvulling van het Sonos-systeem. Een stereopaar kost zo’n 400 euro, wat gelijk is aan de Play:5. Onze voorkeur gaat echter uit naar twee Play:1′s. Wie geen stereopaar nodig heeft, zal ook tevreden kunnen zijn met één speaker, al valt het systeem dan terug naar mono en klinkt het wat minder groots en gebalanceerd. Echter: voor 199 euro haalt u dan nog een bijzonder leuke speaker in huis voor de werkkamer of bijvoorbeeld badkamer.

alpha-audio.nl
Sonos Play:1 review
10,0
10-10-2013
Expertreviews.co.uk

A great addition to the Sonos range, plus you can add to and improve on the sound over time.

Expertreviews.co.uk
Sonos Play:1 review
9,0
14-10-2013
TrustedReviews.com

The Sonos Play:1 is probably the most impressive speaker we’ve seen from Sonos. It offers all the convenience of its streaming brothers in a smaller, cheaper form. Don’t expect it to power a party single-handed, but this speaker is simply brilliant.

TrustedReviews.com
Sonos Play:1 review
9,0
14-10-2013
TechRadar.com

Sonos has delivered again with the Play:1. We're hugely impressed with what it offers for its size, but perhaps more importantly, we're impressed with what it offers for the price. Sonos has cooked up a superb quality speaker at a more affordable entry point, meaning it's no longer just one for the upper earners – let's hope we see more of this attitude.

TechRadar.com
Sonos Play 1 review
9,0
14-10-2013
Cnet.co.uk

Ideal for first-timers or people with existing Sonos systems that want to expand it into smaller rooms, the Play 1 is a great way into wireless audio. If you've been dithering about getting Sonos, now is the time.

Cnet.co.uk
Sonos Play:1 review
10,0
14-10-2013
Pocket-lint.com

When we reviewed the Sonos Play:3 in July 2011 we said that it sounded great, was easy to setup, and will happily sit in you kitchen or on your bedside table replacing that digital radio that doesn't do anything apart from play what's being broadcast now. Our only real complaint at the time was that we thought it would sell better at £199 instead of £259. Two years on and we now get to see why the Play:3 wasn't £199.

Pocket-lint.com
Sonos Play:1
10,0
14-10-2013
Whathifi.com

The Play:1 has won us over in the exactly the same way the Play:3 and Play:5 did. It’s ease of use is a huge draw, but this is backed up by a fantastic sound quality and an affordable price. Whether you’re looking to get started on your Sonos journey, or you’re adding bits to an existing set-up, you won’t regret finding a spot for the Play:1 in your home.

Whathifi.com
Sonos Play:1 review
8,0
27-10-2013
Digitaltrends.com

With versatility, solid performance, clean aesthetic design, and a plethora of available features, the Sonos Play:1 serves up an impressive array of talents. While we’ve heard better options for hi-fidelity in the $400 wireless range, a pair of these speakers comes pretty close. And allowing for the ability to combine like Voltron or spread across the house, and be manipulated from anywhere in multiple ways, the Sonos Play:1 provide a truly unique and immersive wireless experience. If you want a wireless system you can build upon, or just a cool little speaker that packs a punch, we recommend checking out the Sonos Play:1.

Digitaltrends.com
De Sonos PLAY:1: het mooiste meisje van de klas, maar heeft moeite met de lage bas
8,1
29-7-2015
BesteProduct.nl

Mooi en leuk geluidje, dat heeft de PLAY:1 zeker. Maar zijn gemis van de echt diepe bas en het gesloten systeem van Sonos maken hem minder geschikt als enkele speaker. In een stereo opstelling (2x PLAY:1) en een Sonos Sub erbij dán heb je een combinatie die de oren streelt! Bij meerdere Sonos apparaten pluk je de vruchten van het gesloten systeem, dan is deze Play:1 een hele mooie toevoeging aan je audio in huis.

BesteProduct.nl
Sonos Play:1
10,0
23-11-2017
Pocket-lint.com

The Sonos Play:1 is a great little speaker that has so much potential beyond the speaker itself that we can't recommend it enough as a starting place to embrace the Sonos system. That said, four years following its launch and it's got some serious competition, with its biggest rival coming from the newer and more feature-rich Sonos One.

Pocket-lint.com
Magazine testen
10,0
FWD
1-11-2013
5,2
Audio
1-12-2013
8,0
T3
1-12-2013
9,0
Computer! Totaal
1-1-2014
8,0
Home Cinema Choice
1-2-2014
8,0
Hi-fi Choice
1-2-2014
8,6
Test
1-11-2014
10,0
Computer Shopper
1-3-2015
5,9
Consumentengids
1-1-2016
0,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Draadloze speakers betaal je voor de Sonos PLAY:1 te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Draadloze speakers.
expertscore
1,9
laagste prijs
€ 179,00
prijs/kwaliteit
0,5

Laagste prijzen Sonos PLAY:1

Bekijk
€ 179,00
8,9
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 199,00
9,4
Op werkdagen voor 18:00 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Sonos PLAY:1 uitvoeringen

Alternatieve uitvoeringen


Specificaties van Sonos PLAY:1

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
, PLAY1UK1 , PLAY1DUOBLK , PLAY1EU1BLK , PLAY1EU1 , Play:1 black , 8717755771971 , SON052 , 2013267 , PLAY1EU1WHT , PLAY1DUOWHT
Toelichting partnumber
- , zwart , wit
EAN
8719542001421 , 8717755771964 , 8719542001063 , 8717755772947 , 2000014765177 , 2050000115813 , 8717755771971 , 4250494909914 , 0878269000334 , 8719542001056 , 9502955889439 , 7434042683687 , 2000014765184 , 0878269000280 , 8717755771957 , 8717755772930
Releasedatum
February 2014 , July 2016 , October 2013 , December 2014
Introductie model
2019 , 2016 , 2013 , 2017

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart , wit
Type/soort
draagbare luidspreker , luidspreker
Aanbevolen gebruik
universeel
Overige bijzonderheden
Kan bedraad direct op de router worden aangesloten, voor draadloos gebruik dient gebruikt te worden gemaakt van de Sonos Connect of Bridge.<br>Maakt gebruikt van Sonosnet voor draadloos gebruik.<br>Speaker is vochtbestendig, niet waterdicht of waterafstotend, kan dus bijvoorbeeld in de badkamer gebruikt worden. Inhoud verpakking: Sonos PLAY:1, stroomkabel, platte ethernetkabel, Sonos Quickstart handleiding, juridische informatie en garantievoorwaarden , voor draadloos gebruik dient gebruikt te worden gemaakt van de Sonos Connect of Bridge.<br>Maakt gebruikt van Sonosnet voor draadloos gebruik.<br> Sonos PLAY:1 , juridische informatie en garantievoorwaarden.

Geluid

Aantal luidsprekers
1
Aantal drivers/units
2
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, FLAC

Mogelijkheden Apparaat

Opties
versterker , FM-radio
Versterker
Ja
AirPlay
Nee , Ja
Radio
Ja
Afstandsbediening
Nee
Dockingstation
Nee

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi , Airplay
Verbindingstechnologie
draadloos
Bluetooth
Nee
Multiroom
ja
Wifi
Ja
LAN verbinding
Ja
Draadloze technologie
wifi
Audio-uitgangskanalen
2.0
USB 2.0 poort(en)
0
Aux ingang
Nee
Interface
Wi-Fi

Energie

Voeding soort
DC, batterij/accu
Netfrequentie
50 - 60 Hz

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
11,97 cm
Breedte
16,14 cm
Diepte
11,97 cm
Gewicht
1850 gram, 1,8 kg

Meegeleverd

Meegeleverde kabels
AC, LAN (RJ-45)
Snelstartgids
Ja

Product

Website fabrikant
http://www.sonos.com/introducing/play1

Extra

Fabrikant kleur(en)
zwart , wit
Tweeter
Ja
Woofer diameter
88,9 mm
Gewicht verpakking
2430 g
Diepte
119,7 mm
Breedte
161,45 mm
Hoogte
119,7 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
1,9
Beoordeling consumenten
8,3
Prijs / kwaliteit
0,5