Volg ons

Sony SRS-X99

 • Vermogen: 50,0 watt
 • Bluetooth: Ja
 • Voeding: lichtnet
Bekijk de specificaties
Onze test
Sony SRS-X99: Een parel voor zowel je ogen als je oren!
8,7
De Sony SRS-X99 zal een ieder meteen opvallen in een woonkamer. De speaker heeft een prachtig design. Al zie je stof en vingerafdrukken erg snel op het glanzende touchpaneel, toch is het een genot voor het oog. Dan hebben wij het nog niet eens over het magistrale geluid dat het produceert. Dit kan ook niet anders met 7 speakers en 8 versterkers. Oo ...
Lees de hele test
Voordelen
 • Veel aansluitmogelijkheden
 • Wifi
 • Geweldige geluidskwaliteit
 • Afstandsbediening
 • Dynamisch geluid
 • NFC
 • Goede balans tussen hoge en lage tonen
 • Kan verbinden via Apple Airplay en via Google Cast
 • Het opzetten van een multiroomsysteem gaat goed
 • Hi-res Audio (LDAC)
Nadelen
 • Duur
 • Lelijke afstandsbediening
 • Vingerafdruk gevoelig
 • Wifi werkt niet mer TKIP beveiliging

Onze test
Consumententest | op
8,7

Sony SRS-X99: Een parel voor zowel je ogen als je oren!

9 - Score Badge BesteProduct.nl

De Sony SRS-X99 zal een ieder meteen opvallen in een woonkamer. De speaker heeft een prachtig design. Al zie je stof en vingerafdrukken erg snel op het glanzende touchpaneel, toch is het een genot voor het oog. Dan hebben wij het nog niet eens over het magistrale geluid dat het produceert. Dit kan ook niet anders met 7 speakers en 8 versterkers. Ook kun je met de Sony SRS-X99 Hi-Res muziek streamen, via bluetooth of bijvoorbeeld via je wifi. Het is overal in huis te plaatsen omdat het een multi-room speaker is. Geheel naar wens instelbaar via de Music Center en Songpal app van Sony. De speaker heeft airplay, spotify connect en is te gebruiken met ontzettend veel online muziekdiensten. De gemiddelde prijs van de Sony SRS-X99 is 600 euro.

Sinds ik mij kan heugen heb ik interesse in alles wat met computers te maken heeft. Ik houd van gamen, grafische vormgeving en muziek produceren. Daarnaast vind ik het leuk om het internet af te struinen op zoek naar nieuwe producten. Als ik iets nieuws wil kopen voor mijn computer, lees ik vaak eerst een review. Een onderbouwde mening van een expert of medeconsument in een bepaalde productgroep, helpt mij om een overwogen keuze te maken. Omdat ik jarenlang ervaring heb met het gebruik van computers, heb ik inmiddels de nodige kennis opgedaan. Het is voor mij een uitdaging om voor BesteProduct.nl nieuwe producten in de productgroep computers en randapparatuur te testen en deze vervolgens een weloverwogen beoordeling te geven. Zo kan de consument een eerlijke keus maken in de aanschaf van iets nieuws.
Wessel van der Waa
Zwolle • 23 reviews
Consumententester
vanaf 599,00
9,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
In het gebruik is de Sony SRS-X99 erg gebruiksvriendelijk. Het is doormiddel van NFC (Near Field Communication) met één tik gekoppeld met je smartphone. Heb je dit niet, houd je de bluetooth knop ingedrukt en kun je het koppelen met je smartphone. Ook is het gemakkelijk met je draadloze wifi verbinding te koppelen, mits je de Music Center (Songpal) app van Sony gebruikt. Via deze app, wat overigens een must have is, kun je de speaker naar je eigen wens instellen. Ook is de speaker in deze app gemakkelijk te groeperen met andere speakers van Sony die ook de multi-room optie bezitten. Eigenlijk wijst alles voor zich. Kom je er niet uit, zit er een duidelijke beschrijving in de doos die je op weg helpt. Ook wordt er een afstandsbediening meegeleverd. Je kunt vanaf je luie stoel met de afstandsbediening bepalen welke muziek je beluisterd. Hiervoor hoef je dus niet je smartphone te pakken.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Ik was positief verrast door het mooie design van deze actieve speaker. Meteen viel mij de glossy look en de tweeters op die bovenop de speaker zitten. De grijze grill op de voorzijde van de speaker is te verwijderen doormiddel van de meegeleverde magneten. Dit geeft de speaker een stoerdere look. Ondanks dat de speaker er super uit ziet, zag ik dat er wat schoonheidsfoutjes aanwezig waren. Zo zit het NFC logo, mijn inziens, op een onlogische plek. Persoonlijk zou ik het op een plek zetten waar je er niet tegenaan kijkt. En plaats je het dan op de bovenzijde, plaats hem dan symmetrisch. Ook is het glazen paneel erg gevoelig voor vingerafdrukken en strepen. Ook zie je snel stof liggen. Rondom de tweeters zit rubber. Ook dit trekt gigantisch stof aan en is lastig schoon te maken. Desondanks is en blijft deze speaker een lust voor het oog. Dit kon ik echter niet zeggen van de meegeleverde afstandsbediening. Deze oogde mijn inziens erg dik en simpel. Maar dit is een kwestie van smaak. Deze speaker is enkel in het zwart-grijs te verkrijgen.
9,0
Geluidskwaliteit
(Weging 50%)
Dit is eigenlijk kort samen te vatten. Superieur! Het is dan ook een high-end speaker. Dit ben je niet zomaar. Met 7 speakers en 8 versterkers, gecombineerd met hi-res audio onder de motorkap, kan het ook niet anders, dan dat het subliem klinkt. Standaard klinkt het geluid al geweldig, maar in de gratis apps Music Center (Songpal) kun je het geluid via de equalizer nog verder personaliseren. Hierdoor kan een ieder zorgen dat het geluid naar eigen smaak word ingesteld.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Een gemiddelde prijs van 600 euro heeft deze speaker. Nou vind ik dit persoonlijk te hoog. Er zijn speakers die een soort gelijk geluid produceren, bijvoorbeeld van het merk JBL, wat goedkoper uitvalt dan de Sony SRS-X99. Lag deze prijs 100 tot 150 euro lager, dan had ik dit zeker een kooptip gevonden. Nu is het de vraag, heb je het geld over voor dit staaltje kwaliteit of neem je genoegen met iets wat wellicht niet deze looks heeft, maar wel soortgelijke geluidsweergave. De keuze is aan u. Maar dat dit een top speaker betreft, dat is duidelijk.
9,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 10%)
Via de apps Music Center en Songpal, zijn maximaal 10 speakers te groeperen. Hierdoor creëer je een geweldige multi-room ervaring. Geef iedere speaker zijn eigen naam en speel daarop afzonderlijk muziek af. Dit kan via de vele online muziekdiensten of via een externe USB of harddisk. Ook kun je muziek dat in je netwerk gedeeld is, via bijvoorbeeld een NAS, gemakkelijk afspelen via de Music Center (Songpal) app.

8,7
Eindscore test
Sony SRS-X99

Reviews van de Sony SRS-X99

Gemiddelde score gebruikers

8,7
De SRS-X99 Draadloze speaker van Sony wordt door 25 gebruikers met een gemiddelde van 8,7 beloond. Dat is een zeer goede score. De Sony voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Wij zijn best wel tevreden met de ...
Door Casey op 20-2-2016

Wij zijn best wel tevreden met de Sony SRS X99 omdat je muziekbestanden vanaf computer, smartphone, tablet, TV of USB kunt afspelen. De kwaliteit is zonder meer goed.
Deze speaker vult makkelijk een grote ruimte met mooi geluid. Echter de geluidskwaliteit van deze alom geprezen draadloze speaker is waarschijnlijk veel minder dan een moderne audio installatie.
De Sony SRS X99 is voor ons een prima alternatief omdat deze weinig ruimte inneemt en toch mooi geluid en veel afspeel mogelijkheden heeft.
Je kan deze krachtige speaker vrij makkelijk verplaatsen (+/- 6KG) en dus overal een feestje maken zolang je maar een netstroom aansluiting hebt.
Voor €600-€700 heb je heel veel luisterplezier.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren. <br/>prima geluid, ...
Door E van der Linden op 19-2-2016

zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren.
prima geluid, ben zeer tevreden met aansluitmogelijkheden zoals Airplay

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,8
Fantastisch apparaat, prachtig geluid, mooi design, makkelijk ...
Door Jeroen van der Zalm op 19-2-2016

Fantastisch apparaat, prachtig geluid, mooi design, makkelijk in gebruik, alleen niet heel zuinig in gebruik. Zeer tevreden

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,3
Ik heb de Sony SRS-X99 pas ij ...
Door Maastricht op 11-2-2016

Ik heb de Sony SRS-X99 pas ij mijn bezit. De installatie en het gebruiksklaar maken van de speaker is zeer gemakkelijk. Met name de Airplay mogelijkheid is zeer gemakkelijk en levert goede geluidskwaliteit. Ook de vormgeving is mooi. De speaker neemt weinig ruimte in, maar levert een goede geluidskwaliteit voor een grote woonruimte.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na lang orienteren ben ik uitgekomen op ...
Door Jan w op 8-2-2016

Na lang orienteren ben ik uitgekomen op de SRS-X99 van Sony. een van de weinigen met bijna alle mogelijkheden voor streaming die er zijn. mis wel de 802.11ac. Prima geluid en qua design perfect passend in mijn (televisie) kast; dit was ook een van de redenen van mijn koop

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,3
Wat een geweldig apparaat! Zelden zo'n simpele ...
Door DorineS84 op 1-2-2016

Wat een geweldig apparaat! Zelden zo'n simpele 'plug and play' meegemaakt. Een kind kan de was doen; communiceert en schakelt uitstekend met onze iPad/iPhones. Geluid verder van sublieme kwaliteit. Over duurzaamheid kan ik weinig zeggen, al had Consumentenbond getest dat deze in standby een stuk zuiniger was dan de Sonos 5. Wij hebben er zeker geen spijt van dit (toch wat dure) apparaat gekocht te hebben.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,3
Geweldig geluid, heel helder, goede bass, zeker ...
Door Hans de Booij op 30-1-2016

Geweldig geluid, heel helder, goede bass, zeker gezien de geringe afmetingen. Veel mogelijkheden. Gebruik deze ook als speaker voor de tv (via hoofdtelefoon aansluiting).

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,2
Mooi strak apparaat, goed geluid. Vier stuks ...
Door Richard op 30-1-2016

Mooi strak apparaat, goed geluid. Vier stuks voor vier kamers, kunnen in alle combinaties tegelijk of apart. Geluid kan van alle soorten bronnen komen. Wel even opletten dat ze met de smartphone op het zelfde access point moeten zitten. Met mijn repeater werkte het niet.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,5
Prima speaker. Zeer veel mogelijkheden. En een ...
Door Ruud op 30-1-2016

Prima speaker. Zeer veel mogelijkheden. En een prachtig geluid. Goede deal. Zijn geld meer dan waard. Aanrader.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,3
Ik heb de Sony SRS-X99 net in ...
Door Maastricht op 28-1-2016

Ik heb de Sony SRS-X99 net in huis en uitgeprobeerd. Het is zeer gemakkelijk om deze speaker te installeren en gebruiksklaar te maken. Met name de Airplay mogelijkheid is zeer gemakkelijk en levert goede geluidskwaliteit. Ook de vormgeving is mooi. Neemt weinig ruimte in, maar levert goede geluidskwaliteit voor een grote woonruimte.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Sony SRS-X99
Gemiddelde score redacteuren
8,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sony SRS-X99
Aantal testen:
6
Genormeerde score:
8,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sony SRS-X99.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Sony SRS-X99? Onze eigen test van de SRS-X99 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Sony SRS-X99 review - high-resolution multiroom speaker
10,0
30-1-2016
Expertreviews.co.uk

Perhaps unsurprisingly, considering how good the SRS-X9 was, the SRS-X99 remains an excellent speaker. The additions of Spotify Connect and Google Cast are useful and subsequent improvements to the SongPal app make it a fully-functional multiroom speaker. It trumps similar high-end speakers like Sonos’ Play:5 when it comes to connections and high-resolution audio support, but Sonos arguably still wins in terms of multiroom convenience and delivery, as it supports a wider variety of online streaming services. Depending on what you need, you certainly won’t be disappointed with the SRS-X99, especially if you shop around, as it’s often available for around £399, making it slightly cheaper than the Play:5 and therefore even better value.

Expertreviews.co.uk
Sony SRS-X99 review: Taking the multiroom fight to Sonos
10,0
2-2-2016
Alphr.com

The SRS-X99 is a superb all-rounder with stunning sounds, and the additions of Spotify Connect and Google Cast over the SRS-X9 are useful improvements and make it a fully-functional multiroom speaker. It trumps similar high-end speakers such as Sonos’ Play:5 when it comes to connections and high-resolution audio support, too, but the Sonos still wins in terms of multiroom convenience and delivery, as it supports a wider variety of online streaming services. Depending on what you need, though, you won’t be disappointed with the SRS-X99, especially if you shop around, as it’s often available for around £399. That makes it slightly cheaper than the Play:5 and therefore, a touch better value.

Alphr.com
Sony SRS-X99
8,0
21-3-2016
TrustedReviews.com

The SRS-X99 earns its place among the multiroom speaker elite with its wealth of features, luxurious design and polished performance, which sees a step-up in power and excitement over the SRS-X88.

TrustedReviews.com
Sony SRS-X99: Een parel voor zowel je ogen als je oren!
8,7
14-6-2017
BesteProduct.nl

De Sony SRS-X99 zal een ieder meteen opvallen in een woonkamer. De speaker heeft een prachtig design. Al zie je stof en vingerafdrukken erg snel op het glanzende touchpaneel, toch is het een genot voor het oog. Dan hebben wij het nog niet eens over het magistrale geluid dat het produceert. Dit kan ook niet anders met 7 speakers en 8 versterkers. Ook kun je met de Sony SRS-X99 Hi-Res muziek streamen, via bluetooth of bijvoorbeeld via je wifi. Het is overal in huis te plaatsen omdat het een multi-room speaker is. Geheel naar wens instelbaar via de Music Center en Songpal app van Sony. De speaker heeft airplay, spotify connect en is te gebruiken met ontzettend veel online muziekdiensten. De gemiddelde prijs van de Sony SRS-X99 is 600 euro.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,8
Consumentengids
1-1-2016
10,0
Computer Shopper
1-5-2016
9,0
Prijs / kwaliteit
De Sony SRS-X99 is een aanrader om te kopen. Volgens de experts die de SRS-X99 hebben getest, krijg je voor € 599,00 een van de beste Draadloze speakers in deze prijsklasse op de markt.
expertscore
8,1
laagste prijs
€ 599,00
prijs/kwaliteit
9,0

Laagste prijzen Sony SRS-X99

Bekijk
€ 599,00
9,0
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis. Zelfs op zondag. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 599,00
9,3
Voor 22:00 besteld op werkdagen, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 599,00
8,3
Voor 22.30 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 599,00
7,7
Op werkdagen voor 23:59 besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties

Algemeen
Vermogen
50 watt
Bluetooth
Ja
Multiroomspeaker
Ja
Toelichting type
-
Partnumber
SRSX99
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
januari 2015
Afmetingen (H x B x D)
13,3 x 43 x 12,5 cm
EAN
4905524996401
Website
-
Specificaties
Vermogen
50 watt
AirPlay
Ja
Bluetooth
Ja
Docking station
Nee
Lightning-connector
Nee
Voeding
lichtnet
Radio
Nee
Ingebouwde cd-speler
Nee
Wekfunctie
Nee
Multiroomspeaker
Ja
USB
Ja
Aux ingang
Nee
Video uitgang
Nee
Afstandsbediening
Ja
Overige bijzonderheden
Ethernet<br> NFC<br> Google Cast
Gewicht
4,7 kg
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
11
Beoordeling experts
8,1
Beoordeling consumenten
8,7
Prijs / kwaliteit
9,0