Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Sony SRS-XB31

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Bestel- en levertijden Beschikbaar in 2 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Sony SRS-XB31

Voordelen

  • Compact
  • Waterdicht tot IP67
  • Lekkere bassen
  • LED-verlichting
  • Uitstekende precisie, zeer lage vervorming

Nadelen

  • Geluid klinkt soms ietwat dof
  • De synchronisatie van lichteffecten met muziek laat te wensen over
  • Hoge latentie van Bluetooth

Onze test
Consumententest | op
7,7

Sony SRS-XB31: Lekkere bassen in een lichtgevend waterdicht jasje

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Met de SRS-XB31 heeft Sony een zeer geslaagde speaker gelanceerd. Zeker voor iedereen die van een speaker houdt met flinke bassen. Doe je ogen dicht en je zou zweren dat de XB31 twee keer zo groot is. Ook andere muziekstijlen klinken goed, al kan het geluid dan ietwat dof gaan klinken. Het geluid kun je wel weer zelf aanpassen in de Sony app waarmee je ook de meeswingende LED-lichtjes bedient. Dat geeft zeker in het donker een leuk gezicht. De IP67 stof- en waterbestendigheid is een andere grote plus. Deze speaker neem je met gemak overal mee naartoe. Al met al een mooi totaalpakket aan mogelijkheden. Op het moment van testen betaal je daar zo'n 140 euro voor. Wat ons betreft een prima prijs en daarmee heeft 'ie de kooptip ook zeker verdiend.

Muziek is een belangrijk onderdeel van mijn leven, muziek kan een eigenlijk elke emotie oproepen. Daarom is het zo leuk om de draadloze speakers te testen, overal muziek en dat in een handomdraai. Met mijn brede muzieksmaak krijg ik meestal een goed beeld waarin een speaker uit blinkt, maar ook waar hij in te kort schiet.
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Arnhem • 42 reviews
Consumententester
vanaf 157,50
Muziek is een belangrijk onderdeel van mijn leven, muziek kan een eigenlijk elke emotie oproepen. Daarom is het zo leuk om de draadloze speakers te testen, overal muziek en dat in een handomdraai. Met mijn brede muzieksmaak krijg ik meestal een goed beeld waarin een speaker uit blinkt, maar ook waar hij in te kort schiet.
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Arnhem • 42 reviews
Consumententester
8,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
De XB31 is heerlijk makkelijk in gebruik. Zoals je mag verwachten is ‘ie snel gekoppeld aan je smartphone. Daar kun je bluetooth, maar ook de NFC-chip voor gebruiken. Met de buttons op de speaker kun je ‘m aan/uit zetten, het volume bedienen en oproepen aannemen. Via de app regel je of je extra bass, gewoon of ‘live’ geluid wil hebben en regel je de LED-verlichting. Enige nadeel is dat dit via de app ‘moet’, deze functies zijn niet op de fysieke speaker te bedienen. Door het robuuste design en z’n waterbestendigheid kun je deze Sony gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Zonder zorgen kan ‘ie je rugzak in en mee naar het strand, de picknick of een buurtfeest. Je kan volgens Sony tot 100 speakers met elkaar verbinden. Heb je dus vrienden met zo’n speaker, of heb je heel veel geld, dan kun je ‘t zo gek maken als je zelf wil.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Je betaalt 120 euro voor de SRS-XB31 van Sony. Een prima prijs voor een hele leuke speaker wat ons betreft. De geluidskwaliteit is goed, maar buiten de bas, niet bijzonder. Alle bijkomende extra’s maken het wel een hele goede deal. Als je een flinke bas belangrijk vindt, dan ga je aan deze speaker veel lol beleven. Fan van lekkere bassen, maar iets minder te besteden? De XB21, z’n kleine broertje, maakt ook een goede indruk op ons. Die kost je zo’n 30 euro minder.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Ons testexemplaar had een blauwgroene kleur met een fraaie stoffen afwerking. De Sony weegt zo’n 900 gram en voelt stevig en solide gebouwd aan. Daarnaast is de speaker ook compact met afmetingen van circa 9 x 23 x 8 centimeter. De speaker is IP67 water- en stofbestendig, wat een groot voordeel is. Dit is een speaker die je met een gerust hart overal mee naartoe neemt. Langs de randen van de speakers bevinden zich de LED-lichtjes die vrolijk meedreunen op de beat. Als je wil kun je de verlichting natuurlijk ook uitzetten, dat bespaart ook weer wat energie. Daarover gesproken, met een maximale accuduur van liefst 24 uur zit het bij de XB31 wel goed. Dat is natuurlijk in de meest optimale omstandigheden, maar ook als je het net niet haalt is het indrukwekkend. Genoeg concurrenten in deze prijsklasse die slechts de helft (of minder) van deze accuduur halen.
7,0
Geluidskwaliteit
(Weging 50%)
Liefhebbers van een dikke bas zitten goed bij de XB31. Die mogen bij deze '7' gerust een puntje optellen. In onze test kwam dat met name bij EDM goed uit de verf. Doe je ogen dicht en je zou zweren dat de speaker twee keer zo groot is. Ook andere stijlen kan de speaker goed aan, maar dan kan de bas net wat teveel overheersen. Dan klinken sommige instrumenten en/of vocalen ietwat dof. Gelukkig heb je dan altijd nog de Sony-app bij de hand om het geluid wat meer naar jouw wens aan te passen.
9,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 10%)
De IP67 water- en stofbestendige behuizing is een van de beste functies van deze speaker. Zo neem je ‘m ook gerust mee naar het zwembad of strand. Via de app pas je het geluid naar wens aan, je kan andere Sony speakers koppelen en als kers op de taart heb je swingende LED-verlichting. Tal van handige en leuke functies dus.

7,7
Eindscore test
Sony SRS-XB31

Reviews van de Sony SRS-XB31

Gemiddelde score gebruikers

8,3
Inmiddels hebben 6 gebruikers hun mening gedeeld over de SRS-XB31 van Sony en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de SRS-XB31 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
6,0
Uitstekende speaker, enorm veel plezier van gehad. ...
Door Jaap Oudesluijs op 23-5-2019

Uitstekende speaker, enorm veel plezier van gehad. Helaas ging de USB-aansluiting kapot, waardoor opladen onmogelijk werd. op zich een klein defect, maar de USB-poort kon blijkbaar niet gerepareerd/vervangen worden. Keuze was: zelf weggooien of Sony dat laten doen. Niet echt duurzaam.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Kwaliteit-/ prijsverhouding is zeer goed. Zeer goede ...
Door Hans op 17-5-2019

Kwaliteit-/ prijsverhouding is zeer goed. Zeer goede geluidskwaliteit met goede bassound, perfect voor als je op een lager volume afspeelt. Je kunt de extra bas ook uitschakelen, dan krijg je een helderder geluid. Volume is ook zeer krachtig, echt een prima speaker. Als je echt stereo-weergave wilt beluisteren, heb je er 2 nodig. Maar zelfs met 1 speaker klinkt het echt subliem! Op de website van Sony (bij registratie of op helpguide.sony.net) krijg je veel meer informatie over alle instellingen van de speaker. (zoals geluid, lichteffecten, stereo aansluiten, groeps-koppelen en bijv. telefoneren). Er is veel meer mogelijk dan ik voorheen gedacht. Echt een aanrader!! Heb hem een jaar geleden bij vrienden gehoord en gezien, en nu zelf aangeschaft omdat ik geen betere kon vinden qua kwaliteit- c.q. prijsverhouding.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
De reden waarom ik de Sony SRS-XB31 ...
Door Jimmyp op 14-5-2018

De reden waarom ik de Sony SRS-XB31 wilde kopen, was dat ik zelf al een party speaker had van Sony genaamd de GTK-XB5. De eerste keer dat ik de Sony SRS-XB31 afspeelde dacht ik: "wow wat een volume zeg!" Ik had niet verwacht dat er uit zo een klein formaat zo een geluid kon komen! Wat deze box wel echt onderscheidend maakt van de andere bluetooth speaker zijn de licht effecten en de party booster. De licht effecten zorgen echt voor party gevoel en zien er ook erg mooi uit op de speaker zelf. Helaas gaat de accu wel een stuk sneller achteruit als je lichteffecten gebruikt. Daarnaast heb je ook de party booster. Hiermee kan je op elke kant van de speaker slaan. Elk vlak van de speaker geeft een ander soort deuntje. Dit is in het begin erg leuk om te doen en om te laten zien, maar naderhand gebruik je deze functie nauwelijks meer. Om de instellingen van de speaker te veranderen, kan je de music center app gebruiken van Sony. Hiermee kan je ook de licht effecten veranderen en de verschillende geluiden die je maakt als je op de speaker slaat(Party booster). Als je speaker alleen zou willen voor de geluidskwaliteit dan zou ik verder gaan zoeken. Maar als voor een speaker wilt gaan met vele functies dan zit je op het goede adres. Al met al is het een erg leuke en goede portable speaker om van elke plek een feestje van te maken!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb deze box van Sony nu ...
Door BasO op 14-5-2018

Ik heb deze box van Sony nu ongeveer 1 maandje in huis. Het geluid wat er uit komt is voor zo'n relatief kleine box echt ontzettend goed. Hij is overal zeer gemakkelijk mee naar toe te nemen. Ook de lampjes geven echt een extra dimensie. Ook het koppelen van je telefoon aan de speaker werkt prima.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik wilde dit graag hebben om te ...
Door ErikH op 7-5-2018

Ik wilde dit graag hebben om te kijken of de lichtjes die op de speaker zijn toegevoegd echt meerwaarde bieden. Daarnaast was ik erg benieuwd naar de basstonen aangezien die vanwege de omvang van de speaker vaak minder goed zijn. Dat is me niet tegengevallen! de Ledjes zijn via de app in te stellen en je kunt switchen van discomodus naar een iets rustigere stijl. Hiermee is het echt onderscheidend ten opzichte van andere USB speakers. Daarnaast kun je ook op de speaker trommelen voor een extra effect. Dat werkt alleen niet altijd even goed. Daarnaast vond ik de connectiviteit met meerdere telefoons tegelijkertijd verwarrend. Ik denk dat et bluetoothprotocol een update verdient. Verder is het een prima speakertje dat ook nog eens waterdicht is. Het geluid is verrassend goed en de bastonen zijn zoals ik hoopte sterk. Het blijft wel een kleine speaker, maar het heeft een goed volume en een goede geluidskwaliteit.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Wat een super box. Overal je eigen ...
Door Yvy83 op 4-5-2018

Wat een super box. Overal je eigen muziek via mijn telefoon. Het formaat is best klein maar het geluid is echt super. De lichteffecten zijn grappig maar voegen voor mij niet heel veel toe. De batterij gaat lang mee. Ook handig dat hij spat water dicht is. (Niet uitgeprobeerd) maar met gebruik buiten wel handig te weten. Makkelijk op te laden met het bijgeleverde snoer. Makkelijk en snel aan te zetten en meteen luister plezier.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Sony SRS-XB31
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sony SRS-XB31
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sony SRS-XB31.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Sony SRS-XB31? Onze eigen test van de SRS-XB31 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
De Sony SRS-XB31 is een middelgrote bluetooth speaker
7,3
1-5-2018
Consumentenbond

De Sony SRS-XB31 is een middelgrote bluetooth speaker. Deze speaker heeft een lijningang zodat je hem ook met een draad kunt gebruiken. Er is een app beschikbaar waarmee je afspeelfuncties kunt regelen. Je smartphone opladen kan, via de USB ingang.

Consumentenbond
Sony SRS-XB31: Lekkere bassen in een lichtgevend waterdicht jasje
7,7
17-7-2018
BesteProduct.nl

Met de SRS-XB31 heeft Sony een zeer geslaagde speaker gelanceerd. Zeker voor iedereen die van een speaker houdt met flinke bassen. Doe je ogen dicht en je zou zweren dat de XB31 twee keer zo groot is. Ook andere muziekstijlen klinken goed, al kan het geluid dan ietwat dof gaan klinken. Het geluid kun je wel weer zelf aanpassen in de Sony app waarmee je ook de meeswingende LED-lichtjes bedient. Dat geeft zeker in het donker een leuk gezicht. De IP67 stof- en waterbestendigheid is een andere grote plus. Deze speaker neem je met gemak overal mee naartoe. Al met al een mooi totaalpakket aan mogelijkheden. Op het moment van testen betaal je daar zo'n 140 euro voor. Wat ons betreft een prima prijs en daarmee heeft 'ie de kooptip ook zeker verdiend.

BesteProduct.nl
Toujours plus design, toujours plus résistante
8,0
21-8-2018
Lesnumeriques.com

Très similaire à la XB30, la SRS-XB31 de Sony parvient tout de même à apporter des améliorations loin d'être insignifiantes. Résistance à l'eau améliorée (certification IP67), design travaillé et restitution audio très solide sont au programme d'une enceinte portable lumineuse plus aguicheuse que jamais.

Lesnumeriques.com
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Sony SRS-XB31 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 157,50 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,4
laagste prijs
€ 157,50
prijs/kwaliteit
8,5

Laagste prijzen Sony SRS-XB31


Sony SRS-XB31 uitvoeringen

Alternatieve uitvoeringen


Specificaties van Sony SRS-XB31

Algemene Kenmerken

Vormgeving
soundbar
Kleur(en)
rood , wit , zwart , geel
Type/soort
draagbare luidspreker
Aanbevolen gebruik
universeel
Internationale veiligheidscode (IP)
IP67

Geluid

Frequentiebereik
20 - 20000 Hz
Aantal luidsprekers
1
Aantal drivers/units
2

Bediening

Ingebouwd display
Nee
Aan/uitschakelaar
Ja
Volumeregeling
digitaal
LED indicatie lampjes
stroom

Mogelijkheden Apparaat

AirPlay
Nee
Afstandsbediening
Nee

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
bluetooth, NFC, USB, Aux
Verbindingstechnologie
bedraad en draadloos
Draadloze technologie
NFC/Bluetooth
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.2
Bereik van bluetooth
30 m
Bluetooth-profielen
A2DP, AVRCP, HFP, HSP, SPP
Near Field Communication (NFC)
Ja
USB-aansluiting
Ja
USB-connectortype
micro-USB, USB Type-A
USB 2.0 poort(en)
1
Audio-uitgangskanalen
2.0
Aux ingang
Ja
USB oplaadpoort
Ja

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Levensduur accu
24 uur

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
8,70 cm
Breedte
23,10 cm
Diepte
8,10 cm
Gewicht
890 gram

Meegeleverd

Meegeleverde kabels
Micro-USB
Handleiding
Ja
Snelstartgids
Ja

Algemeen

EAN
4548736073005 , 4548736073029 , 4548736072954 , 4548736072978 , 4548736073043
Partnumber
SRSXB31R.CE7, SRS-XB31R , SRSXB31W.CE7 , SRS-XB31WH , SRSXB31W , SRSXB31B.CE7 , SRSXB31L.CE7 , SRS-XB31BL , SRSXB31B , SRSXB31Y.CE7 , SRS-XB31Y
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
January 2018
Introductie model
2018

Extra

Fabrikant kleur(en)
rood , wit , zwart , geel
Backlight
Ja
Levensduur accu
24 uur
Diepte
81 mm
Breedte
231 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
8,3
Prijs / kwaliteit
8,5