Volg ons
Alle uitvoeringen (5)

JBL Xtreme 2

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (9) Beschikbaar in 5 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de JBL Xtreme 2

Voordelen

 • Extreem goede accu
 • Connect+ systeem
 • Spatwaterdicht plaatsingsmogelijkheden
 • Multifunctioneel ontwerp
 • Nauwelijks klankverschil bij luisteren onder een hoek
 • Degelijk ontwerp en handige draagriem inclusief flesopener

Nadelen

 • Groot en duur
 • Geen NFC
 • Geen knop om terug te skippen
 • Wat schel bij hoge volumes
 • Geen virtuele assistent ingebouwd
 • Matige draagbaarheid
 • Volumetoets werkt niet in individuele gevallen
 • Maximaal volume onder onze verwachtingen

Onze test
Consumententest | op
7,1

JBL Xtreme 2 minder extreem als zijn voorganger

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Bij de JBL Xtreme 2 verwachten wij extreem. Maar hoewel zijn formaat als gewicht zijn toegenomenten weet hij ons niet zo weg te blazen zoals de Xtreme dat deed. Het maximale volume ligt lager als zijn voorganger. Op hoge volumes kunnen stemmen wat schel worden. Wel zijn de tonen iets mooier gescheiden. Echter verwachten we voor de prijs dat het een pure verbetering wordt. En bij dit formaat speaker je echt een feestje kunt bouwen, binnen en buiten. Buiten verwaait het geluid ons echter te snel. Als we de prijs dan ook nog laten meetellen is de Xtreme op dit moment een betere koop.

Muziek is een belangrijk onderdeel van mijn leven, muziek kan een eigenlijk elke emotie oproepen. Daarom is het zo leuk om de draadloze speakers te testen, overal muziek en dat in een handomdraai. Met mijn brede muzieksmaak krijg ik meestal een goed beeld waarin een speaker uit blinkt, maar ook waar hij in te kort schiet.
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Arnhem • 42 reviews
Consumententester
vanaf 169,00
Muziek is een belangrijk onderdeel van mijn leven, muziek kan een eigenlijk elke emotie oproepen. Daarom is het zo leuk om de draadloze speakers te testen, overal muziek en dat in een handomdraai. Met mijn brede muzieksmaak krijg ik meestal een goed beeld waarin een speaker uit blinkt, maar ook waar hij in te kort schiet.
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Arnhem • 42 reviews
Consumententester
7,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Zoals de Xtreme is de Xtreme 2 een prima speaker. Hij heeft een upgrade gehad in waterdichtheid en is nu IPX7 gecertificeerd, wat inhoud dat hij voor korte tijd volledig onder water kan. Daarnaast is hij een wat groter en fors zwaarder geworden (nu 2,4kg t.o.v. 1,5kg van de Xtreme). Dit maakt het meenemen voor tussendoor nog minder makkelijk. De draagriem komt echter beter van pas bij deze grote. De knoppen om de speaker te bedienen bevinden zich aan de bovenzijde. Naast de standaard knoppen voor volume, aan/uit, bluetooth en play, zit er ook een knop op om de speaker te linken met een ander. De aansluitingen achter zijn verwerkt achter een klep, die is (door zijn waterdichtheid) wel lastig open te houden. Hierachter bevinden zich de aansluiting voor de lader, een USB om je telefoon op te laden, aux aansluiting en een service poort. Jammer dat de speaker nog lomper is geworden dan de Xtreme, dit zorgt ervoor dat je hem nog minder snel meeneemt.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Xtreme 2 levert veel in op het gebied van prijs. De concurrentie is moordend in deze groep en voor deze prijs zijn er vele andere speakers te krijgen. Zeker niet allemaal beter, maar wel uitblinkers. Dat is de Xtreme 2 helaas niet, zoals zijn voorganger dat wel was. De Xtreme 2 is op dit moment te koop rond de 230 euro. De Xtreme is echter flink in prijs gedaald en is nu te koop voor ronde de 160 euro, dat verschil van 70 euro maakt de Xtreme 2 niet waard.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De Xtreme 2 is een mooi ogende speaker en voelt erg solide aan. Het doek is zoals bij zijn oudere broertje om de lengte gewikkeld en aan de zijkant bevinden zich de woofers voor de diepe bas. Bovenop zitten de rubberen toetsen, die werken prima, maar mochten we iets moeten klagen erover is dat ze iets verder hadden mogen uitsteken. De Xtreme 2 is gebouwd om onder water te kunnen en dat is aan te voelen. Het klepje voor de aansluitingen is relatief stroef, en blijf niet van zichzelf open staan. Bij het sluiten goed aan dat hij zich waterdicht maakt met de rubberen rand, zodat je zeker weet dat je geen waterschade oploopt. De speaker staat goed op de voeten, stabiel en met veel grip. De meegeleverde band maakt hem ook goed meeneemaar. De haken om de band aan te hangen zijn wat vergroot, dat oogt wat ruiger en is ook makkelijker in gebruik. Hoewel we liever hadden gezien dat hij het formaat van de Xtreme had gehouden, die was op zich al groot. Hoewel het verschil niet groot, voelt de Xtreme 2 nog lomper aan.
7,0
Geluidskwaliteit
(Weging 50%)
De Xtreme 2 heeft een goede sound. Goede scheiding van klanken en mooie bas die natuurlijk aanvoelt. Dat mag uiteraard wel voor zijn formaat. Helaas hadden we bij dit formaat wel wat meer volume verwacht. De speaker gaat hard, maar zijn voorganger heeft de lat hooggelegd en daar komt de Xtreme 2 niet aan. Dit zorgt ervoor dat het geluid buiten te snel verwaait en je, in tegendeel tot de Xtreme, hem minder goed kunt inzetten voor een thuisfeestje. Ook kunnen stemmen schel gaan klinken als het volume hoog staat. Het beste komt hij daardoor tot zijn recht met dance muziek, liefst met goede bas. Bas laat hij namelijk heel natuurlijk klinken. Andere speakers pompen de bas nog wel eens op waardoor het heel gemaakt klinkt, daar heeft de Xtreme 2 totaal geen last van.
8,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 10%)
Qua functies is de Xtreme 2 prima toereikend, alles wat je echt nodig hebt zit er op. Bluetooth en Aux om muziek over af te spelen. Een laadpoort om je telefoon of tablet mee op te laden. Een lader die binnen 2 uur je speaker weel vol heeft. En daarbij kun je hem via JBL Link hem koppelen aan elke andere JBL speaker om de muziek te verdelen over een ruimte of tuin. Of hier direct een knop voor nodig was is bij ons dan wel een vraag die rijst. Ook is het anno 2019 erg populair om een digitale assistent aan boord te hebben, Google Now, Siri of Alexa. Dat heeft de JBL Xtreme 2 niet. Niet een must-have feature, maar kan altijd handig zijn als het erop zit.

7,1
Eindscore test
JBL Xtreme 2

Reviews van de JBL Xtreme 2

Gemiddelde score gebruikers

9,0
De Xtreme 2 Draadloze speaker van JBL wordt door 5 gebruikers met een gemiddelde van 9,0 beloond. Dat is een zeer goede score. De JBL voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Ik heb de 2 nu enkele maanden ...
Door Rien op 14-3-2020

Ik heb de 2 nu enkele maanden en ben er nog steeds erg blij mee. Mooi geluid, gemakkelijk in de bediening en lange speeltijd. Mijn verwachtingen zijn volledige uitgekomen. De 2 is rond, en dat kenmerkt JBL, maar is niet het meest fantastische design. Maar ben er nu zeker aan gewend.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Geweldig mooi geluid, gemakkelijk te koppelen aan ...
Door Ton op 12-11-2019

Geweldig mooi geluid, gemakkelijk te koppelen aan andere Bluetooth systemen. Ik heb de mijne gekocht op de markt in een zuid EU land voor wel € 28,= ja...je leest het goed achtentwintig euro!!!! Waarom moet dit geweldige product in NL zo belachelijk duur zijn hier vragen ze 199-250 euro. Ja ik beveel zeer zeker dit product aan

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Voor de JBL Xtreme 2 had ik ...
Door Ronald op 2-6-2019

Voor de JBL Xtreme 2 had ik een Sony speaker. Het geluid was goed, maar niet veel watt, dus de auto maakte meer geluid dan de speaker. Na het horen van de JBL Xtreme 2 via een collega op werk, besloot ik deze te kopen vanwege de geluidskwaliteit en volume van de speaker. Ik bezit de speaker nu ongeveer een maand, en op 2 kleine minpuntjes na, ben ik erg tevreden over de JBL. Jammer genoeg is de voormgeving rond, dus ik moet hem via de bijgeleverde band, ophangen aan de bijrijders stoel (als er niemand mee rijd), want op de vloer of bank neerzetten kan niet, omdat hij zwaar en rond is, rolt hij van de bank tijdens het remmen. Omdat de auto radio stuk is, gebruik ik mijn telefoon en deze speaker voor de sound. Dus minpuntje 1 is de vormgeving. Wat de Sony wel had (bass boost aan of uit), heeft de JBL niet. Sommige songs hebben niet veel lage tonen, en dan kon je die op de Sony wat meer boddy geven. Dit mis ik op de JBL, want die heeft geen bass boost, en klinkt zoals hij is. Ik had de app gedownload om te zien of er een EQ in zit, maar als dat zo is, kan ik die niet vinden. Door deze twee kleine min puntjes moest ik wel 2 puntjes van de score aftrekken, maar ondanks dat, is het wel een degelijke, en over het algemeen toch goed klinkende speaker, met een degelijke accuduur. Mocht je dus wat meer vermogen nodig hebben dan dat je van de wat kleinere speaker modellen krijgt, doe je met de JBL Xtreme 2 zeker geen verkeerde aankoop. Een van de voordelen is dat of je nu wel of niet de JBL app wilt gebruiken, het koppelen van je Bluetooth geluidsbron (in mijn geval de telefoon) super simpel. Ook is de Xtreme 2 als booster pack te gebruiken voor je telefoon. Omdat de accuduur langer is dan een werkdag, en mijn telefoon niet de hele dag muziek kan maken, gebruik ik deze functie vaak. En zolang ik de speaker s'avonds gewoon oplaad, kom ik nooit stroom te kort. De voormgeving en materialen die gebruikt zijn, zijn degelijk. Ondanks dat de lage tonen speakers niet bedekt zijn, zul je door de slimme vormgeving van de lage tonen speakers, niet snel je speaker beschadigen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ideale speaker in elk opzicht. Gebruiken ook ...
Door Dorg op 12-10-2018

Ideale speaker in elk opzicht. Gebruiken ook een Xtreme 2 als onze speaker in de voorbereiding op voetbalwedstrijden (zowel in de kleedkamer, als op ‘t veld). Ideaal dat ie waterdicht en vermogend genoeg is om ook op het veld meer dan genoeg volume blijkt te kunnen produceren om goed hoorbaar te zijn voor een ieder die aanwezig is op of langs het veld!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Kon zonder gedoe verbinding maken via BT ...
Door Yosh op 1-10-2018

Kon zonder gedoe verbinding maken via BT en het apparaat gebruiken/misbruiken. Moest natuurlijk even de buurt wakker schudden. Mooie bas en mid/hoog tonen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van JBL Xtreme 2
Gemiddelde score redacteuren
7,2
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor JBL Xtreme 2
Aantal testen:
10
Genormeerde score:
7,2
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,2
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de JBL Xtreme 2.
Website testen
Wat vonden andere testers van de JBL Xtreme 2? Onze eigen test van de Xtreme 2 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
JBL Xtreme 2
9,0
17-6-2018
Gadgetgear.nl

JBL maakt werkelijk perfecte draagbare luidsprekers met de Xtreme 2 als meest krachtige en vooral prachtig klinkende luidspreker van het moment. Het Connect+ systeem is een uitkomst om met meer luidsprekers een stereo- of feestopstelling te maken. Je betaalt wel iets meer voor een JBL luidspreker, maar voor dit prijspunt krijg je een luidspreker waar je jarenlang plezier van hebt. Op reis, op kantoor, voor een feest of gewoon in de huiskamer.

Gadgetgear.nl
De JBL Xtreme 2 is een grote bluetooth speaker
7,0
1-7-2018
Consumentenbond

De JBL Xtreme 2 is een grote bluetooth speaker. Deze speaker heeft een lijningang zodat je hem ook met een draad kunt gebruiken. Er is een app beschikbaar waarmee je afspeelfuncties kunt regelen. Je smartphone opladen kan, via de USB ingang. Verder kun je er ook handsfree mee bellen.

Consumentenbond
Satter Bass zum satten Preis
8,2
2-7-2018
Chip.de

Obwohl der JBL Xtreme in keinem Bereich einen Bestwert setzt, sichert sich der Bluetooth-Lautsprecher einen Platz in unseren Top 5. Im Test gefallen die langen Akkulaufzeiten, der Spritzwasserschutz und der kraftvolle - wenn auch teilweise dröhnende - Klang. Eine gute Ausstattung mit zwei Ladeports und einer Freisprechfunktion rundet das gelungene Gesamtpaket ab. Der Preis könnte allerdings niedriger sein.

Chip.de
évolution subtile d'un mastodonte
8,0
17-7-2018
Lesnumeriques.com

À défaut de proposer une expérience drastiquement améliorée par rapport à la Xtreme première du nom, la Xtreme 2 prend tranquillement la relève de cette dernière pour s'imposer comme l'une des meilleures enceintes portables d'extérieur du marché. Mieux équilibrée que la surdimensionnée JBL Boombox, elle combine un gros son de qualité avec une construction robuste, pour un résultat détonnant. Et puis, il y a un décapsuleur sur la sangle...

Lesnumeriques.com
JBL Xtreme 2
8,0
25-7-2018
Cnet.co.uk

The Good The JBL Xtreme 2 Bluetooth speaker delivers very big sound for a medium-sized portable Bluetooth speaker. It's fully waterproof, can charge devices from a built-in USB-out port (you supply the cable), has a built-in microphone for speakerphone calls The Bad A little pricey. Its slightly treble push can make the speaker sound a little too bright and edgy at high volumes. The Bottom Line The JBL Xtreme 2 is a jumbo-sized Bluetooth speaker that trades light and easy portability for much fuller sound, both indoors and outdoors.

Cnet.co.uk
JBL Xtreme 2 review: The best Bluetooth speaker under £250
8,0
14-8-2018
Expertreviews.co.uk

The Xtreme 2 might not have any smart features built-in, but it’s everything you’d want from a all-weatherproof Bluetooth speaker, from the outdoorsy design to its sound quality. The Xtreme 2 appeals in more ways than one – it’s a multipurpose speaker that you can take with you to a breakdancing lesson, the pool, the beach or on a cycle. And due to its discrete look, you can leave it in the living room. For around £235, it’s a great, albeit more expensive alternative to the Ultimate Ears Megablast that now just costs £180. I’d still pick the Megablast if you aren’t concerned about portability, and would like Amazon Alexa to answer your every beck and call, but if you want something beefy with real energy, all ready for a life outdoors, the Xtreme 2 is the better speaker and the winner on all-round sound.

Expertreviews.co.uk
JBL Xtreme 2
9,0
17-9-2018
Pocket-lint.com

It might not be the prettiest speaker ever, but the JBL Xtreme 2 is designed with purpose and highly practical for outdoors use thanks to its carry handle and robust, water-resistant design.

Pocket-lint.com
JBL Xtreme 2 review
10,0
12-3-2019
Whathifi.com

The JBL Xtreme 2 is not what it seems. Often that means a product is worse than expected, but this time it’s a pleasant surprise. This is a portable boombox speaker with JBL’s signature side-loaded passive radiators. Every inch of it screams ‘big bass’, but the sound is far more measured and refined. The bass is deep, but controlled and balanced, meshing perfectly with clear mids and crisp treble. If features such as smart assistant support and multi-room audio are not a must, the JBL Xtreme 2 is a top buy.

Whathifi.com
JBL Xtreme 2
9,0
29-5-2019
TrustedReviews.com

The large, portable Bluetooth speaker to buy if you want high-fidelity, powerful sound.

TrustedReviews.com
JBL Xtreme 2 minder extreem als zijn voorganger
7,1
25-6-2019
BesteProduct.nl

Bij de JBL Xtreme 2 verwachten wij extreem. Maar hoewel zijn formaat als gewicht zijn toegenomenten weet hij ons niet zo weg te blazen zoals de Xtreme dat deed. Het maximale volume ligt lager als zijn voorganger. Op hoge volumes kunnen stemmen wat schel worden. Wel zijn de tonen iets mooier gescheiden. Echter verwachten we voor de prijs dat het een pure verbetering wordt. En bij dit formaat speaker je echt een feestje kunt bouwen, binnen en buiten. Buiten verwaait het geluid ons echter te snel. Als we de prijs dan ook nog laten meetellen is de Xtreme op dit moment een betere koop.

BesteProduct.nl
JBL Xtreme 2 im Test: Bluetooth-Box mit Outdoor-Flaschenöffner
7,8
6-2-2020
Netzwelt.de

Den JBL Xtreme 2 müsst ihr nicht mit Samthandschuhen anfassen. Die robuste Bauweise samt Wasserschutz gefällt uns gut und auch die Powershare-Funktion und das JBL Connect+-Feature finden Anklang. Etwas enttäuscht sind wir von der maximalen Lautstärke und dem Umstand, dass bei unserem Gerät die Lautstärketaste ihren Dienst quittierte.

Netzwelt.de
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,5
Prijs / kwaliteit
De JBL Xtreme 2 is een prima Draadloze speaker om te kopen. De Xtreme 2 is vaak genoeg goed getest door deskundigen en biedt met € 169,00 een goede prijs / kwaliteitverhouding.
expertscore
7,2
laagste prijs
€ 169,00
prijs/kwaliteit
7,5

Laagste prijzen JBL Xtreme 2


JBL Xtreme 2 uitvoeringenSpecificaties van JBL Xtreme 2

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
rood , blauw , groen , zwart
Type/soort
draagbare luidspreker
Aanbevolen gebruik
universeel , tablet/smartphone
Internationale veiligheidscode (IP)
IPX7

Geluid

Geluidsvermogen (gem.)
40 watt
Frequentiebereik
55 - 22000 Hz, 55 - 20000 Hz
Aantal luidsprekers
2
Aantal drivers/units
4

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
bluetooth
Verbindingstechnologie
draadloos , bedraad en draadloos
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.2
Bluetooth-profielen
A2DP, AVRCP, HFP, HSP
Opladen via USB
Ja
Multiroom
nee
Wifi
Nee
USB-aansluiting
Ja
Audio-uitgangskanalen
2.0
USB oplaadpoort
Ja
Interface
Bluetooth/USB

Energie

Voeding soort
netstroom, batterij/accu , DC
Geschikt voor batterijgrootte
Ingebouwde accu , ingebouwd
Batterijvoltage
3,70 volt
Accu type
Lithium-Polymeer (LiPo) , Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
10000 mAh
Levensduur accu
15 uur
Accu/Batterij oplaadtijd
3,5 uur
Output stroom
3 Ampère
Aantal batterijen
1

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
13,60 cm
Breedte
28,80 cm
Diepte
13,20 cm
Gewicht
2393 gram, 2392 gram

Meegeleverd

Meegeleverde kabels
AC
Snelstartgids
Ja
Adapter meegeleverd
Ja

Algemeen

EAN
6925281944062 , 9502381337511 , 6925281944079 , 6925281934827 , 6925281934810 , 6925281934773 , 6925281962028 , 6925281934780 , 6925281934797
Partnumber
JBLXTREME2REDEU , , JBLXTREME2SQUADEU , JBLXTREME2GRNAS , JBLXTREME2BLUAS , JBLXTREME2BLKEU , JBLXTREME2BLUEU , JBLXTREME2GRNEU
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
September 2018 , July 2019 , April 2018
Introductie model
2018 , 2019

Extra

Fabrikant kleur(en)
rood , navy , blauw , zwart , groen
Woofer
Ja
Tweeter
Ja
Woofer diameter
69,85 mm, 70 mm
Garantiekaart
Ja
Signaal/ruis-verhouding
80 dB
Levensduur accu
15 uur
Type accu/batterij
Ingebouwde accu , ingebouwd
Diepte
132 mm
Breedte
288 mm
Hoogte
136 mm
DC voltage input
19 volt
Bescherming
waterbestendig
Stroom
3 A
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
9
Beoordeling experts
7,2
Beoordeling consumenten
9,0
Prijs / kwaliteit
7,5