Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Tivoli Audio Model One

Geen prijzen gevonden voor getoonde uitvoering, bekijk de andere uitvoering:

Voor- en nadelen van de Tivoli Audio Model One

Voordelen

  • Geluiden zijn prima in orde
  • Via de Deezer app zijn gebruikte instellingen weer bij te stellen
  • Luisteren naar FM radio, DAB+ en Streaming media

Nadelen

  • Het pairen van mijn Android telefoon met de Tivoli ging verbazingwekkend moeilijk
  • Moeite met DAB+: blijkbaar wordt niet in het hele land dit signaal dekkend uitgebracht

Onze test
Consumententest | op
6,9

Tivoli Audio Model One: Klassieker opnieuw uitgevonden

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Het begrip ‘tafelradio’ doet bij de meer ervaren mensen onder ons een lichtje branden. Het idee van de tafelradio was decennia geleden om je oude buizenradio te verruilen voor een handzamer apparaat dat, jawel, op je tafel paste. Het design werd daarmee ook belangrijker. Digitaal muziek luisteren is ondertussen allang de standaard zodat ook Tivoli de stap naar digitaal heeft gemaakt. Het is ze bijzonder goed gelukt: De Model One is een fraai ogend geheel met een aardig geluid. Gezegd moet worden dat vooral het oog erg verwend wordt. De Tivoli doet het verder zonder instellingen voor geluidskwaliteit en is daarvoor volledig afhankelijk van de ‘echte’ digitale bron.

Als twintiger was ik nog de trotse eigenaar van een volle paardenstaart krullen. Maar helaas volgt mijn haardichtheid dezelfde trend als de economie; steeds een beetje minder. Met pijn en moeite heb ik afscheid genomen van mijn bos met haar en is de tondeuse tegenwoordig mijn beste vriend. Het eerste model dat ik kocht was een impulsaankoop, wat resulteerde in de grootste miskoop ever. Over de tweede had ik al meer nagedacht. Inmiddels heb ik er meerdere versleten en sindsdien kijk ik bij de aankoop vooral naar zaken als; de kracht van de motor en de instelmogelijkheden. Ook belangrijk om te checken: of opzetkammetjes er niet zomaar afvallen en je kapsel ruïneren tot je haar weer lang genoeg is voor een nieuwe poging…
Matthijs Jansen
Matthijs Jansen
Wittenveen • 16 reviews
Consumententester
Als twintiger was ik nog de trotse eigenaar van een volle paardenstaart krullen. Maar helaas volgt mijn haardichtheid dezelfde trend als de economie; steeds een beetje minder. Met pijn en moeite heb ik afscheid genomen van mijn bos met haar en is de tondeuse tegenwoordig mijn beste vriend. Het eerste model dat ik kocht was een impulsaankoop, wat resulteerde in de grootste miskoop ever. Over de tweede had ik al meer nagedacht. Inmiddels heb ik er meerdere versleten en sindsdien kijk ik bij de aankoop vooral naar zaken als; de kracht van de motor en de instelmogelijkheden. Ook belangrijk om te checken: of opzetkammetjes er niet zomaar afvallen en je kapsel ruïneren tot je haar weer lang genoeg is voor een nieuwe poging…
Matthijs Jansen
Matthijs Jansen
Wittenveen • 16 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De prijs van de Tivoli, 200 euro, is redelijk; zeker gezien zijn zeer mooie afwerking en strakke design. De dingen die de Tivoli kan, doet hij goed. De bediening is echt even wennen. Er zijn geen directe concurrenten omdat het design zo eigenzinnig en origineel is. Dit alles maakt dat je de Tivoli nu niet beneden de 200 euro kan bemachtigen. Aan jou de keuze!
7,0
Geluidskwaliteit
(Weging 35%)
De Tivoli Audio Model One klinkt goed, mits je device met je streaming media geluidsinstellingen kent. Op de Tivoli zelf zijn geen instellingen (de vroegere ‘equalizer’) te vinden. Voor de oudere generatie zal dat voelen alsof de Tivoli een uitgebreide speaker is. Dat wordt wat versterkt door de enkele aanwezige box. Verbazingwekkend genoeg is het basisgeluid prima in orde. Ik testte de set met het nieuwe album van The XX. De geproduceerde geluiden zijn prima in orde. Bij het luisteren naar de stevigere nummers van bijvoorbeeld the Editors vond ik de gebruikte (Deezer-) instellingen niet echt mooi klinken. Via de Deezer app is dat weer bij te stellen. Ik vind dat een beetje irritant. Het draagt voor mij bij aan het gevoel dat de Tivoli niet zozeer een standalone apparaat is, maar meer als de luidspreker functioneert.
6,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 25%)
Via de Tivoli Model one digital kun je luisteren naar FM radio, DAB+ en streaming media. Het opstellen van de Tivoli is zeer simpel. Antenne aansluiten, stekker in apparaat (en vervolgens in stopcontact) en klaar is het. Maar dan moet er toch nog wel wat gebeuren voor je muziek kan beluisteren. Het pairen van mijn Android telefoon met de Tivoli ging verbazingwekkend moeilijk. Daarnaast blijf ik moeite houden met DAB+: blijkbaar wordt niet in het hele land dit signaal dekkend uitgebracht. De FM antenne deed tijdens de test beter zijn werk zodat dit prima verloopt. Dan de bediening na installatie. De eenvoud aan bedieningsknopjes vraagt wat oefening om de juiste ‘draai’ te vinden. Zo moet je de aan/uit knop lang indrukken om de Tivoli in te schakelen kort om van luisterbron te veranderen. De brede rand om het digitale schermpje kun je ronddraaien om bijvoorbeeld een frequentie te zoeken, wat erg veel geduld vraagt. Maar je kunt de ring ook weer half indrukken voor een andere bedieningsfunctie. Mijn mening is dat het apparaat gewoon een paar knopjes extra had moeten hebben om meer intuïtief te kunnen gebruiken. Een specifieke functie voor dit media-apparaat is de mogelijkheid tot pairing met extra (los aan te schaffen) speakers. Tivoli noemt dat ‘party mode’. Deze functie is niet getest, maar de verwachting is dat de kwaliteit van het geluid verder toeneemt.
9,0
Design / vormgeving
(Weging 15%)
Design, het sterkste punt van de Tivoli Audio Model One. Het design van deze tafelradio is erg mooi uitgevoerd. Er zijn hoogwaardige producten zoals hout gebruikt en het geheel ziet er clean uit. Het geteste exemplaar was de uitvoering ‘walnoot’ wat ikzelf ook de meest geslaagde uitvoering qua kleurencombinatie vind. De producent van de Tivoli had voor ogen dat de consument twintig jaar moet kunnen genieten van deze radio. Qua bouwkwaliteit en design is dat zonder meer mogelijk. De vraag is of de technische ontwikkelingen in een even snel tempo gaan verlopen als het laatste decennium. In dat geval is dit apparaatje over een jaar of 5 misschien alweer hopeloos verouderd. Tot die tijd heb je een blikvanger in huis. De Tivoli sluit aan bij de stroming waarbij je 1 hoofdunit hebt en je meerdere externe boxen kan aansluiten via Bluetooth of wifi.
6,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 15%)
Er zijn geen extra functies te benoemen voor de Tivoli anders dan de al besproken gebruiksmogelijkheden. Als extra mogelijkheid geldt uiteraard wel dat je meerdere luidsprekers kunt koppelen. Wel even aanschaffen nog!

6,9
Eindscore test
Tivoli Audio Model One

Testen van Tivoli Audio Model One
Gemiddelde score redacteuren
0,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Tivoli Audio Model One
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
2 %
Actuele expertscore
0,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Tivoli Audio Model One.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Tivoli Audio Model One? Onze eigen test van de Model One staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Tivoli Audio Model One: Klassieker opnieuw uitgevonden
6,9
22-1-2018
BesteProduct.nl

Het begrip ‘Tafelradio’ doet bij de meer ervaren mensen onder ons een lichtje branden. Het idee van de tafelradio was decennia geleden om je oude buizenradio te verruilen voor een handzamer apparaat dat, jawel, op je tafel paste. Het design werd daarmee ook belangrijker. Tivoli heeft die stap in het verleden ook gemaakt en heeft een redelijke naam opgebouwd met het product tafelradio. Digitaal muziek luisteren is ondertussen allang de standaard zodat ook Tivoli de stap naar digitaal heeft gemaakt. Het is ze bijzonder goed gelukt: de Tivoli model one BT is een fraai ogend geheel met een aardig geluid. Gezegd moet worden dat vooral het oog erg verwend wordt. De Tivoli doet het verder zonder instellingen voor geluidskwaliteit en is daarvoor volledig afhankelijk van de ‘echte’ digitale bron. Je moet de Tivoli Audio Model One misschien ook niet meer zien als een klassieke bron van muziek, maar als onderdeel van de symbiose van streaming media en de benodigde hardware. Dat hoeft helemaal geen bezwaar te zijn; maar wel erg handig voor je besluit dit apparaat te kopen.

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,0
PC Advisor
1-11-2009
0,5
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Tivoli Audio Model One en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Draagbare radio's.
expertscore
0,1
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,5

Reviews van de Tivoli Audio Model One

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Tivoli Audio Model One nog niet gedeeld. Heb jij de Model One gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Draagbare radio van Tivoli Audio te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Tivoli Audio Model One uitvoeringenSpecificaties van Tivoli Audio Model One

Radio

Afspeelmogelijken
AM/FM radio
Ondersteunde frequentiebanden
FM, AM
Soort tuner
analoog
Internet radio
Nee
FM-band
87.5 - 108 MHz
AM band bereik
520 - 1700 kHz
Geïntegreerde antenne
Ja

Overige Afspeelmogelijkheden

MP3 afspelen
Nee

Connectiviteit

Connectiviteit
Aux , bluetooth
Aux ingang
Ja
Hoofdtelefoon-uitgang(en)
1
Geheugenkaartlezer
Nee
Hoofdtelefoon aansluiting
3,5 mm
Bluetooth
Ja
Bluetooth-profielen
A2DP
Bluetooth-versie
2.1+EDR

Bediening

Afstandsbediening
Nee
Ingebouwd display
Nee
Volumeregeling
draaiknop
Power LED
Ja
LED indicatie lampjes
stroom

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zilver , zwart , wit , rood , blauw , beige , geel , groen
Overige bijzonderheden
Wordt geleverd in diverse kleurvariaties.
Type/soort
radio
Radio type
draagbaar , persoonlijk
Fabrikant kleur(en)
wit, zilver , zwart , kers
Temperatuur, in bedrijf
5 - 40 °C
Geschikte producten
Bluetooth 2.1 + EDR

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
10 cm, 11,43 cm
Gewicht
1,7 kg, 1900 gram, 1860 gram
Breedte
21,27 cm
Diepte
13,34 cm
Afmetingen (BxDxH)
212.7 x 133.4 x 114.3 mm

Algemeen

EAN
0831623003983 , 0831623002214 , 0831623002047 , 0831623001040 , 0031623001044 , 0831623003679 , 0815097012337 , 0831623000951 , 0831623006953 , 0831623000739 , , 0815097012320 , 0831623002030 , 0831623001064 , 0815097013860 , 0831623002023 , 0831623002108 , 0815097013846 , 0831623002221 , 0831623000944 , 0831623002207 , 0831623002016 , 0831623000715 , 0831623009862
Partnumber
1009 , 1072 , 1004 , M1WHT , , 1017 , 1019 , 1015 , M1CLA , 1018 , 1003 , 1005 , M1BT-1386-EU , 1001 , 1006 , 1073 , 1016 , 1007
Toelichting partnumber
Wenge/Silver , Piano Black/Silver , Black , - , Frost White/Ember Red , Frost White/Atlantic Blue , Frost White/Snow White , Walnut/Beige , Frost White/Sunflower Yellow , Maple/Hunter Green , Cherry/Cobalt Blue , Cherry/Silver , Dark Walnut/Beige , Frost White/Kelly Green , Black Ash/Silver
Introductie model
2007 , 2014 , 2017 , 2016 , 2013
Releasedatum
April 2012 , May 2014 , February 2012

Product

Website fabrikant
http://www.tivoliaudio.nl/index.php?sid=101

Opties

Opties
hoofdtelefoon , dockingstation
Docking
iPod
Inclusief dockingstation
Ja

Prestaties

Ingebouwde speakers
Ja
Aantal ingebouwde luidsprekers
1
Diameter driver subwoofer (imperiaal)
76 mm
Diameter van de luidspreker
76,2 mm

Meegeleverd

Adapter meegeleverd
Ja
Snelstartgids
Ja
Meegeleverde kabels
AC
Handleiding
Ja

Energie

Ingangsspanning
230 volt
Netfrequentie
50 Hz
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
0,1
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
0,5