Volg ons

Tivoli Audio Model One

Voor- en nadelen van de Tivoli Audio Model One

Voordelen

  • Geluiden zijn prima in orde
  • Via de Deezer app zijn gebruikte instellingen weer bij te stellen
  • Luisteren naar FM radio, DAB+ en Streaming media

Nadelen

  • Het pairen van mijn Android telefoon met de Tivoli ging verbazingwekkend moeilijk
  • Moeite met DAB+: blijkbaar wordt niet in het hele land dit signaal dekkend uitgebracht

Onze test
Consumententest | op
6,9

Tivoli Audio Model One: Klassieker opnieuw uitgevonden

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Het begrip ‘tafelradio’ doet bij de meer ervaren mensen onder ons een lichtje branden. Het idee van de tafelradio was decennia geleden om je oude buizenradio te verruilen voor een handzamer apparaat dat, jawel, op je tafel paste. Het design werd daarmee ook belangrijker. Digitaal muziek luisteren is ondertussen allang de standaard zodat ook Tivoli de stap naar digitaal heeft gemaakt. Het is ze bijzonder goed gelukt: De Model One is een fraai ogend geheel met een aardig geluid. Gezegd moet worden dat vooral het oog erg verwend wordt. De Tivoli doet het verder zonder instellingen voor geluidskwaliteit en is daarvoor volledig afhankelijk van de ‘echte’ digitale bron.

Als twintiger was ik nog de trotse eigenaar van een volle paardenstaart krullen. Maar helaas volgt mijn haardichtheid dezelfde trend als de economie; steeds een beetje minder. Met pijn en moeite heb ik afscheid genomen van mijn bos met haar en is de tondeuse tegenwoordig mijn beste vriend. Het eerste model dat ik kocht was een impulsaankoop, wat resulteerde in de grootste miskoop ever. Over de tweede had ik al meer nagedacht. Inmiddels heb ik er meerdere versleten en sindsdien kijk ik bij de aankoop vooral naar zaken als; de kracht van de motor en de instelmogelijkheden. Ook belangrijk om te checken: of opzetkammetjes er niet zomaar afvallen en je kapsel ruïneren tot je haar weer lang genoeg is voor een nieuwe poging…
Matthijs Jansen
Matthijs Jansen
Wittenveen • 16 reviews
Consumententester
vanaf 154,00
Als twintiger was ik nog de trotse eigenaar van een volle paardenstaart krullen. Maar helaas volgt mijn haardichtheid dezelfde trend als de economie; steeds een beetje minder. Met pijn en moeite heb ik afscheid genomen van mijn bos met haar en is de tondeuse tegenwoordig mijn beste vriend. Het eerste model dat ik kocht was een impulsaankoop, wat resulteerde in de grootste miskoop ever. Over de tweede had ik al meer nagedacht. Inmiddels heb ik er meerdere versleten en sindsdien kijk ik bij de aankoop vooral naar zaken als; de kracht van de motor en de instelmogelijkheden. Ook belangrijk om te checken: of opzetkammetjes er niet zomaar afvallen en je kapsel ruïneren tot je haar weer lang genoeg is voor een nieuwe poging…
Matthijs Jansen
Matthijs Jansen
Wittenveen • 16 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De prijs van de Tivoli, 200 euro, is redelijk; zeker gezien zijn zeer mooie afwerking en strakke design. De dingen die de Tivoli kan, doet hij goed. De bediening is echt even wennen. Er zijn geen directe concurrenten omdat het design zo eigenzinnig en origineel is. Dit alles maakt dat je de Tivoli nu niet beneden de 200 euro kan bemachtigen. Aan jou de keuze!
7,0
Geluidskwaliteit
(Weging 35%)
De Tivoli Audio Model One klinkt goed, mits je device met je streaming media geluidsinstellingen kent. Op de Tivoli zelf zijn geen instellingen (de vroegere ‘equalizer’) te vinden. Voor de oudere generatie zal dat voelen alsof de Tivoli een uitgebreide speaker is. Dat wordt wat versterkt door de enkele aanwezige box. Verbazingwekkend genoeg is het basisgeluid prima in orde. Ik testte de set met het nieuwe album van The XX. De geproduceerde geluiden zijn prima in orde. Bij het luisteren naar de stevigere nummers van bijvoorbeeld the Editors vond ik de gebruikte (Deezer-) instellingen niet echt mooi klinken. Via de Deezer app is dat weer bij te stellen. Ik vind dat een beetje irritant. Het draagt voor mij bij aan het gevoel dat de Tivoli niet zozeer een standalone apparaat is, maar meer als de luidspreker functioneert.
6,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 25%)
Via de Tivoli Model one digital kun je luisteren naar FM radio, DAB+ en streaming media. Het opstellen van de Tivoli is zeer simpel. Antenne aansluiten, stekker in apparaat (en vervolgens in stopcontact) en klaar is het. Maar dan moet er toch nog wel wat gebeuren voor je muziek kan beluisteren. Het pairen van mijn Android telefoon met de Tivoli ging verbazingwekkend moeilijk. Daarnaast blijf ik moeite houden met DAB+: blijkbaar wordt niet in het hele land dit signaal dekkend uitgebracht. De FM antenne deed tijdens de test beter zijn werk zodat dit prima verloopt. Dan de bediening na installatie. De eenvoud aan bedieningsknopjes vraagt wat oefening om de juiste ‘draai’ te vinden. Zo moet je de aan/uit knop lang indrukken om de Tivoli in te schakelen kort om van luisterbron te veranderen. De brede rand om het digitale schermpje kun je ronddraaien om bijvoorbeeld een frequentie te zoeken, wat erg veel geduld vraagt. Maar je kunt de ring ook weer half indrukken voor een andere bedieningsfunctie. Mijn mening is dat het apparaat gewoon een paar knopjes extra had moeten hebben om meer intuïtief te kunnen gebruiken. Een specifieke functie voor dit media-apparaat is de mogelijkheid tot pairing met extra (los aan te schaffen) speakers. Tivoli noemt dat ‘party mode’. Deze functie is niet getest, maar de verwachting is dat de kwaliteit van het geluid verder toeneemt.
9,0
Design / vormgeving
(Weging 15%)
Design, het sterkste punt van de Tivoli Audio Model One. Het design van deze tafelradio is erg mooi uitgevoerd. Er zijn hoogwaardige producten zoals hout gebruikt en het geheel ziet er clean uit. Het geteste exemplaar was de uitvoering ‘walnoot’ wat ikzelf ook de meest geslaagde uitvoering qua kleurencombinatie vind. De producent van de Tivoli had voor ogen dat de consument twintig jaar moet kunnen genieten van deze radio. Qua bouwkwaliteit en design is dat zonder meer mogelijk. De vraag is of de technische ontwikkelingen in een even snel tempo gaan verlopen als het laatste decennium. In dat geval is dit apparaatje over een jaar of 5 misschien alweer hopeloos verouderd. Tot die tijd heb je een blikvanger in huis. De Tivoli sluit aan bij de stroming waarbij je 1 hoofdunit hebt en je meerdere externe boxen kan aansluiten via Bluetooth of wifi.
6,0
Functies / mogelijkheden
(Weging 15%)
Er zijn geen extra functies te benoemen voor de Tivoli anders dan de al besproken gebruiksmogelijkheden. Als extra mogelijkheid geldt uiteraard wel dat je meerdere luidsprekers kunt koppelen. Wel even aanschaffen nog!

6,9
Eindscore test
Tivoli Audio Model One

Reviews van de Tivoli Audio Model One

Gemiddelde score gebruikers

7,1
Inmiddels hebben 11 gebruikers hun mening gedeeld over de Model One van Tivoli Audio en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Model One vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
4,0
Ik heb deze radio nou een aantal ...
Door deleon op 7-9-2017

Ik heb deze radio nou een aantal jaren in bezit en heb hem van pure ergernis op een gegeven moment in de kast gezet. Onlangs heb ik hem weer eens tevoorschijn gehaald en weet direct weer waarom ik hem weggezet had. Is lastig af te stemmen op een zender en als het je eenmaal gelukt is, loopt 'ie herhaaldelijk van de zender af. De antenne die ik later extra bij aangeschaft heb, bracht geen enkele verbetering. Heb hem indertijd gekocht vanwege het volle geluid. De werkelijkheid leert inmiddels dat er genoeg andere radio's zijn die hetzelfde geluid kunnen afleveren. Vanwege de grote irritatie die het afstemmen op een zender en het herhaaldelijk van de zender 'aflopen' oproept, vind ik deze radio een regelrechte afrader. Dat gekoppeld aan de pittige prijs, zou mij er van af houden ooit deze radio nog te kopen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

4,0
Hoewel de Tivoli One in de winkel ...
Door Hans op 31-3-2017

Hoewel de Tivoli One in de winkel heel leuk klonk, blijkt ie in huis toch erg tegen te vallen. Veel FM zenders zenden hun muziek met opgeblazen bassen uit waardoor je op de Tivoli One voornaamelijk oenk oenk oenk hoort. Omdat een toonregeling ontbreekt kun je daar verder niks aan doen. Grote ergenis is verder het weglopen van de zender. In de jaren 60 van de vorige eeuw hebben radio ontwerpers de AFC (automatic frequency control) voor FM uitgevonden; dit is kennelijk voorbij gegaan aan de ontwerpers Tivoli met als gevolg dat je om de zoveel tijd de zender opnieuw moet opzoeken. Verder krijg je bij het zoeken naar een zender onnodig veel lawaai (rumble, ruis en gekraak) te horen dat, naarmate je hem langer hebt, alleen maar toeneemt. Samengevat voor Radio 1 en Radio 4 gaat het wel; voor de populaire muziekzenders is het heel zachtjes beluisteren of afzien. De prijs is, als je alleen naar het mooie kastje kijkt, flink maar misschien nog wel OK. Als je hem echter alleen op geluid, gebruiksgemak en kwaleit beoordeeld, levert de Tivoli One veel te weinig "waar voor zijn geld".

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

6,8
Mooie vormgeving. Mooi geluid uit zo'n klein ...
Door leoneke56 op 3-4-2015

Mooie vormgeving. Mooi geluid uit zo'n klein kastje. Maar hij loopt zo vaak van de zender af dat het een flinke bron van ergernis geworden is. Ik deel die ervaring van het niet op de zender afgestemd blijven met de andere reviewers. Ik luister vaak naar Radio NPO 2 en om hem op die zender afgestemd te krijgen en te houden is werkelijk een crime. Ik zou dit product niet weer kopen.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

6,0
Al jaren in het bezit van design-lieveling ...
Door Juul de Crules op 28-2-2015

Al jaren in het bezit van design-lieveling Tivoli's Model-One en Model-Three. Ik ben beslist niet tevreden met deze radio's. Grootste ergenis is het weglopen van de radio-zender zodat je regelmatig moet bij-tunen om hem weer storingsvrij aan te horen. Dat doen bij mij beide modellen. Bovendien maakt Model-One gigantische herrie in de tussenliggende etappes van de ene naar de andere zender frequenties...Heel irritant. AM is niet om aan te horen en heeft weinig ontvangstpotentie met de gemonteerde ingebouwde antenne. Wat deel van het ontwerp is (en ik had het kunnen weten bij aankoop) maar wat toch armoede uitstraalt: 1] geen treble/bass instellng 2] geen stereo mogelijkheid 3] geen voorkeurzenders en betreffend voor model Three: 4] een gigantische externe voeding in de vorm van een wit blok aan de netspanningskabel....niet handig en niet fraai. 5] Model Three klinkt bovendien anders en minder "vol" dan model One... Deze Three heeft wel de mogelijkheid om een 2e speaker toe te voegen (echter heb ik zelf niet in geïnvesteerd met in gedachte die Tivoli prijzen) DAB is niet aan de orde bij deze modellen en ik was met voorgaande ervaring niet geïnteresseerd meer in een Tivoli product. Ik heb een Ruark aangeschaft> een mono èn een stereo model: geweldig geluid...doet beslist niet onder voor Tivoli. later nog een FM radio gekocht voor mijn moeder: een Sangean > perfect geluid en gebruik....in feite beter dan Tivoli....de prijs is dik minder dan de helft van de Tivoli-One...al is het design niet geweldig orgineel. Kortom; de Tivoli's hebben technische mankementen....voor een product met díe prijs in samenhang met die oude vertrouwde bekende FM-techniek vind ik dit daarom een (totaal) overprijsd product.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

7,8
Heb de Tivoli One nu bijna anderhalf ...
Door pblom op 5-4-2012

Heb de Tivoli One nu bijna anderhalf jaar in bezit. Fantatstisch mooi om te zien en te horen. Straalt echt degelijkheid uit en is een genot om naar te luisteren.....als ie tenminste op de zender blijft. Dankzij ontwerpfouten in de Tivoli loopt deze vaak van de zender af en stoort deze enorm tijdens het zoeken van een zender. Ook is het een drama nauwkeurig op een zender af te stemmen. Deze laatste punten verpestten het laatste half jaar toch echt mijn aanvankelijk positieve beeld van de Tivoli. Helaas houdt het RMA beleid van Tivoli ook niet over; men spreekt over 'design features', waarvoor bedankt....:-(

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

8,2
ALS ie het goed doet is ...
Door ibb op 28-7-2010

ALS ie het goed doet is het geluid super. Heb echter problemen met het van de zender lopen. Is al eens gratis gerepareerd, het is nu beter, maar zeker niet over.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,6
----------Update review, 14-1-2010----------- Inmiddels twee jaar in bezit. Zowel ...
Door Sjoerd Gompie op 14-1-2010

----------Update review, 14-1-2010----------- Inmiddels twee jaar in bezit. Zowel de One als de Pal bevallen zeer goed. Het geluid van de One vind ik echter wel beter/voller. Zo goed dat ik hem inmiddels in de woonkamer heb staan. De I pod met dockingstation en afstandsbediening heb ik er op aangesloten...Perfect Misschien ruil ik de one ooit nog in voor een two. Wel een nadeel dat je hem niet verder kan uitbreiden. -----------1e review, 21-1-2008----------- Niet goedkoop, maar het geluid vind ik super. De mogelijkheden zijn beperkt maar eenvoud is ook het uitgangspunt geweest van het ontwerp. Omdat ik het geluid zo goed vind, heb ik een paar maanden geleden er nog een pal bijgekocht. Zodat ik op vakantie ook van dit wondertje kan genieten. Zeer tevreden, als je niet te veel op je centen hoeft te letten zeker een aanrader.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wat een kwaliteitsproduct! Zo bouw je een ...
Door thalazar op 29-11-2009

Wat een kwaliteitsproduct! Zo bouw je een eenvoudige radio met hoogwaardige componenten! Je voelt aan de behuizing en de knoppen dat je deze radio nog aan je kleinkinderen kunt geven! Het geluid is ook vol en diep en kamervullend. De tuner van Kloss is zeer zuiver af te stemmen door een vertraging op de knop, bij voorgaande reacties kwam een ruis voor wanneer het volume laag stond, dit heb ik niet kunnen bemerken. Kortom een simpele mono tafelradio met een verbazingwekkend geluid!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,6
Deze radio is al vele jaren in ...
Door Marc63 op 27-10-2009

Deze radio is al vele jaren in mijn bezit en heeft een goede FM ontvangst en een onovertroffen goed geluid, krachtige lage tonen, helder hoog en kamervullend. Heb onlangs een Tangent Quattro gekocht, maar de geluidskwaliteit van de Tivoli is echt een klasse beter. Bij laag volume is inderdaad wel een soort bromtoon hoorbaar....al sinds het begin, maar ja, aangezien ik zeer tevreden ben over deze radio, moet ik deze productiefout maar accepteren.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

6,0
Kwaliteit valt tegen. helderheid ( trebble) niet te ...
Door johndejong op 19-12-2008

Kwaliteit valt tegen. helderheid ( trebble) niet te regelen. Ruis bij aux. AM niet om aan te horen. Houdt zender niet 100% vast. Prijs/kwaliteit niet goed.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Tivoli Audio Model One
Gemiddelde score redacteuren
-
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Tivoli Audio Model One
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
0 %
Actuele expertscore
0,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Tivoli Audio Model One.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Tivoli Audio Model One? Onze eigen test van de Model One staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Tivoli Audio Model One: Klassieker opnieuw uitgevonden
6,9
22-1-2018
BesteProduct.nl

Het begrip ‘Tafelradio’ doet bij de meer ervaren mensen onder ons een lichtje branden. Het idee van de tafelradio was decennia geleden om je oude buizenradio te verruilen voor een handzamer apparaat dat, jawel, op je tafel paste. Het design werd daarmee ook belangrijker. Tivoli heeft die stap in het verleden ook gemaakt en heeft een redelijke naam opgebouwd met het product tafelradio. Digitaal muziek luisteren is ondertussen allang de standaard zodat ook Tivoli de stap naar digitaal heeft gemaakt. Het is ze bijzonder goed gelukt: de Tivoli model one BT is een fraai ogend geheel met een aardig geluid. Gezegd moet worden dat vooral het oog erg verwend wordt. De Tivoli doet het verder zonder instellingen voor geluidskwaliteit en is daarvoor volledig afhankelijk van de ‘echte’ digitale bron. Je moet de Tivoli Audio Model One misschien ook niet meer zien als een klassieke bron van muziek, maar als onderdeel van de symbiose van streaming media en de benodigde hardware. Dat hoeft helemaal geen bezwaar te zijn; maar wel erg handig voor je besluit dit apparaat te kopen.

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,0
PC Advisor
1-11-2009
-
Prijs / kwaliteit
Voor de Tivoli Audio Model One hebben we nog geen prijs-kwaliteitsverhouding omdat het product nog niet door ons of anderen is getest.
expertscore
0,0
laagste prijs
€ 154,00
prijs/kwaliteit
0,0

Laagste prijzen Tivoli Audio Model OneSpecificaties van Tivoli Audio Model One

Radio

Afspeelmogelijken
AM/FM radio
Ondersteunde frequentiebanden
FM, AM
Soort tuner
analoog
Internet radio
Nee
FM-band
87.5 - 108 MHz
AM band bereik
520 - 1700 kHz
Geïntegreerde antenne
Ja

Overige Afspeelmogelijkheden

MP3 afspelen
Nee

Connectiviteit

Connectiviteit
Aux , bluetooth
Aux ingang
Ja
Hoofdtelefoon-uitgang(en)
1
Geheugenkaartlezer
Nee
Hoofdtelefoon aansluiting
3,5 mm
Bluetooth
Ja
Bluetooth-profielen
A2DP
Bluetooth-versie
2.1+EDR

Bediening

Afstandsbediening
Nee
Ingebouwd display
Nee
Volumeregeling
draaiknop
Power LED
Ja
LED indicatie lampjes
stroom

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zilver , zwart , wit , rood , blauw , beige , geel , groen
Overige bijzonderheden
Wordt geleverd in diverse kleurvariaties.
Type/soort
radio
Radio type
draagbaar , persoonlijk
Fabrikant kleur(en)
wit, zilver , zwart , kers
Temperatuur, in bedrijf
5 - 40 °C
Geschikte producten
Bluetooth 2.1 + EDR

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
10 cm, 11,43 cm
Gewicht
1,7 kg, 1900 gram, 1860 gram
Breedte
21,27 cm
Diepte
13,34 cm
Afmetingen (BxDxH)
212.7 x 133.4 x 114.3 mm

Algemeen

EAN
0831623003983 , 0831623002214 , 0831623002047 , 0831623001040 , 0031623001044 , 0831623003679 , 0815097012337 , 0831623000951 , 0831623006953 , 0831623000739 , , 0815097012320 , 0831623002030 , 0831623001064 , 0815097013860 , 0831623002023 , 0831623002108 , 0815097013846 , 0831623002221 , 0831623000944 , 0831623002207 , 0831623002016 , 0831623000715 , 0831623009862
Partnumber
1009 , 1072 , 1004 , M1WHT , , 1017 , 1019 , 1015 , M1CLA , 1018 , 1003 , 1005 , M1BT-1386-EU , 1001 , 1006 , 1073 , 1016 , 1007
Toelichting partnumber
Wenge/Silver , Piano Black/Silver , Black , - , Frost White/Ember Red , Frost White/Atlantic Blue , Frost White/Snow White , Walnut/Beige , Frost White/Sunflower Yellow , Maple/Hunter Green , Cherry/Cobalt Blue , Cherry/Silver , Dark Walnut/Beige , Frost White/Kelly Green , Black Ash/Silver
Introductie model
2007 , 2014 , 2017 , 2016 , 2013
Releasedatum
April 2012 , May 2014 , February 2012

Product

Website fabrikant
http://www.tivoliaudio.nl/index.php?sid=101

Opties

Opties
hoofdtelefoon , dockingstation
Docking
iPod
Inclusief dockingstation
Ja

Prestaties

Ingebouwde speakers
Ja
Aantal ingebouwde luidsprekers
1
Diameter driver subwoofer (imperiaal)
76 mm
Diameter van de luidspreker
76,2 mm

Meegeleverd

Adapter meegeleverd
Ja
Snelstartgids
Ja
Meegeleverde kabels
AC
Handleiding
Ja

Extra

Diepte
133,4 mm
Breedte
212,7 mm
Hoogte
114,3 mm

Energie

Ingangsspanning
230 volt
Netfrequentie
50 Hz
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
-
Beoordeling consumenten
7,1
Prijs / kwaliteit
-