Volg ons

DJI Spark

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de DJI Spark

Voordelen

 • Compact
 • Goede accu
 • Groot bereik
 • Klein en lichtgewicht
 • Veel intelligente vliegmodus
 • Vermijdt obstakels
 • Twee-assige gimbal stabilisatie
 • Ultra compacte vorm
 • Uitstekende vluchtprestaties
 • Geweldige stuurcontrole
 • Veel krachtige autonome functies
 • A-merk afwerking
 • Eco systeem
 • Slim klemsysteem smartphone
 • Scherpe besturing

Nadelen

 • Geen 4K camera
 • Gemiddelde vluchttijd
 • Beperkte batterijduur en bereik
 • Connectiviteit Wi-Fi
 • Software niet af
 • Vertrouw niet op gesture control

Onze test
Expertreview | op
7,2

DJI Spark: zonder controller levensgevaarlijk goed

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Ben jij op zoek naar een drone, maar wil je er geen duizenden euro’s voor neertellen? DJI brengt met de Spark een zeer betaalbaar model op de markt, die een relatief goede stabilisatie en dito beeldkwaliteit kent. Het gebruik van de controller is alleen wel een must: vliegen op een ietwat krakkemikkige wifi-verbinding voelt (en misschien wel: is) gevaarlijk.

Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 232 reviews
Redacteur
Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 232 reviews
Redacteur
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De DJI Spark kost los 599 euro. Dat is niet veel. De controller is echter een must en dan kom je op een totaalbedrag van 799 euro uit. Dat is, hoewel goedkoper dan veel pro-modellen, nog steeds een hoop geld. En dan valt het toch een beetje tegen dat je geen 4K beelden kunt schieten, de stabilisatie via slechts 2 assen geregeld wordt en foto’s beperkt zijn tot JPEG. Mocht je dat allemaal geen probleem vinden, dan biedt de DJI Spark wel meer dan voldoende vliegplezier. Al is het maar omdat je ‘m werkelijk altijd bij je kunt dragen: compacter dan dit lijk je een drone niet te krijgen.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 30%)
Ondanks de lagere resolutie, heeft DJI de Spark wel een aantal belangrijke (moderne) features meegegeven. Niet alleen kun je de gadget bedienen via handgebaren (daar komen we zo op terug), maar hij heeft ook obstacle-avoidence sensoren, die voorkomen dat je per ongeluk tegen een boom, berg of iets anders aanvliegt. Wel is de DJI Spark door zijn geringe formaat helaas niet in staat om een flinke accu te hebben. Met een maximale vliegtijd van 16 minuten, lijkt het hebben van een of meerdere reserveaccu’s een vereiste.
8,0
Stabiliteit
(Weging 15%)
In tegenstelling tot zijn grotere broer kent de Spark een gimbal met slechts een 2-assige stabilisatie. Dat houdt concreet in dat alleen het verticale beeld gestabiliseerd wordt. Horizontale bewegingen worden elektronisch gestabiliseerd via een softwarematig trucje. Dat laatste klinkt als iets waar de gemiddelde filmliefhebber niet blij van wordt, maar feitelijk gezien is de beeldstabilisatie van de Spark meer dan bijzonder goed te noemen. Alleen wanneer je gekke manoeuvres maakt of er net iets teveel wind staat beweegt je shot. Dat is best knap, zeker als bedenkt dat de Spark nog geen 400 gram weegt en amper groter is dan een blikje cola. Tel daar de prachtige, zij het iets te verzadigde beelden van de 1/2,3" sensor en 25 mm F/2.6 objectief bij op, en je hebt alle mogelijkheden om prachtige shots te maken.
6,0
Bediening
(Weging 20%)
De cameradrone is op verschillende manieren te bedienen. Allereerst zijn daar handgebaren: je kunt naar voren en naar achteren vliegen door met je arm te zwaaien en hij volgt je als je beweegt. Allemaal best knap dat DJI het voor elkaar krijgt – en het is in droneland nog uniek - maar of je het echt gaat gebruiken? Dat wagen wij echt te betwijfelen. Het (veel betere) alternatief is een speciale controller, die je voor 200 euro los kunt kopen. Deze is iets kleiner dan die van de Mavic, maar laat zich an sich prettig bedienen. Zeker als je het vergelijkt met de DJI Go 4-app waarbij je touchscreengestuurd de drone in de rondte laat vliegen. Zonder de controller ben je overgeleverd aan de grillen van de wifi. Dat zorgt er in eerste instantie voor dat je maar tot een beperkte afstand kunt vliegen: tot 50 meter in de hoogte, met een afstand van maximaal 100 meter. Dat is an sich voldoende voor geweldige plaatjes, maar even de top van een berg bekijken is er niet bij, om maar wat te noemen. Goed, daar kun je als gebruiker rekening mee houden. Wat je veel minder in de hand hebt, en veel gevaarlijker is, is het wifi-bereik. De wifi lijkt nogal storingsgevoelig: bij ons kwam het nog ver voor de maximale afstand van 100 meter meerdere keren voor dat het signaal wegviel. En daar wordt een mens op z’n zachtst gezegd zenuwachtig van (zeker wanneer er boven een groot meer gevlogen wordt). Als dat het geval is, besluit de Spark na iets van een halve minuut uit zichzelf terug te keren naar het startpunt, maar bij een haast lege accu is dat wel een groot risico. Bovendien heb je dan helemaal geen controle meer. De oplossing: dichter naar de drone lopen en hopen dat het signaal weer wordt opgepikt. Dat werkt echter niet altijd. Ook daar hangt dus een risico aan. Kortom: vliegen met enkel de smartphone-app is eigenlijk een onverstandige bende.
8,0
Bouwkwaliteit / toebehoren
(Weging 25%)
De Spark is het eerste echte model van drone-model van DJI wat zich richt op de consument. Het resultaat: een relatief goedkoop (adviesprijs: 599 euro) en exceptioneel compact type, die in ieder rug- of zelfs handtas past. DJI deed met de Mavic Pro al een aardige poging om een compacte drone op de markt te brengen, maar met 1199 euro is die quadcopter voor velen onbereikbaar – alleen de semi-professionele markt wil zoveel geld voor een drone uitgeven. Waar de Mavic Pro pas compact is wanneer haar wieken zijn ingeklapt, bestaat de Spark uit een klein geheel. Daarmee is hij altijd mee te nemen, maar het zorgt er vermoedelijk ook voor dat de boel wat sneller kapot gaat: een wiek kan zo maar ergens per ongeluk aan vast haken en voor je ’t weet, breekt hij af. Qua interne hardware heeft DJI, althans zo lijkt het, er voor gekozen niet zijn eigen concurrent te worden. Je filmt slechts in Full HD, waardoor de echte hobbyisten toch eerder geneigd zijn om voor de duurdere Mavic te gaan, die in 4K haar beelden kan opnemen. Bij de fotografiemodus zetten we onze vraagtekens: je kunt alleen in JPEG en niet in RAW fotograferen. Gek en zeer ouderwets.

7,2
Eindscore test
DJI Spark
Video's gemaakt tijdens het testen

Testen van DJI Spark
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor DJI Spark
Aantal testen:
12
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de DJI Spark.
Website testen
Wat vonden andere testers van de DJI Spark? Onze eigen test van de Spark staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
REVIEW: DJI SPARK (DE (NIET ZO) SLIMME MINI DRONE)
9,0
29-6-2017
Gadgetgear.nl

De DJI Spark is zonder twijfel de leukste drone op de markt. De marketing machine slaagt er in om het product te hypen. Als de software afdeling de foutjes er snel uit kan halen, zal het eerste succes zich niet tegen DJI keren zoals dat met de GoPro Karma is gebeurd. DJI gaat er vol in met een prachtig product. Maar wees gewaarschuwd; niet alles wat je op YouTube ziet is waar. Er zijn veel filmpjes die het verhaal vertellen wat DJI graag hoort. De werkelijkheid is dat het iets minder simpel is en dat een foutje dure gevolgen kan hebben als je hem zelf hebt betaald.

Gadgetgear.nl
DJI SPARK MÉT CONTROLLER
9,0
24-7-2017
Gadgetgear.nl

De DJI Spark is een aanrader voor iedereen die semi professionele drogbeelden wil schieten. Zonder controller is de Spark duur speelgoed. Met een controller wordt het een serieus gereedschap voor architecten, aannemers, makelaars, filmers, sporters, kortom iedereen die luchtbeelden kan gebruiken. Voor ons is de controller de missing link.

Gadgetgear.nl
DJI SPARK REVIEW
8,0
6-6-2017
Digitaltrends.com

If what you’re after is bang for your buck, then go with the Breeze. It’s been around for nearly a year at this point, so its price has dropped from $500 down to under $400 — yet it offers many of the same features that the Spark does. If you’re a beginner looking for something affordable and fun to fly, then Spark is your best bet. It’s durable, reliable, and has sensors that will help you avoid crashing. It also has upgrade options that allow you to scale up and grow your skills as you progress as a pilot — such as a physical controller that boosts responsiveness and extends the drone’s range up to 1.2 miles. For more thoughts, read up on our favorite drones, favorite cheap drones, and favorite drones for beginners. How long will it last? DJI has a pretty solid track record for pushing out regular firmware updates for its drones, and there’s no reason to think Spark would be an exception. Barring any catastrophic crashes, this drone will probably last for upwards of five years. Should you buy it? Yes. This is a damn fine little drone, and definitely one of the best in its class.

Digitaltrends.com
DJI SPARK REVIEW: A LITTLE BIT OF MAGIC IN THE PALM OF YOUR HAND
9,0
7-6-2017
Theverge.com

The ideal drone depends on what you’re after, and I would describe the Spark as the best starter drone on the market right now. It’s easy to carry around, simple to control, and safe to fly indoors and out, while retaining just enough oomph to capture imagery that will look absolutely epic on your social media feeds. For the casual drone user looking to get a taste of this technology without breaking the bank, there is no better option.

Theverge.com
DJI Spark review
10,0
20-6-2017
Stuff.tv

The Spark has found the drone sweet spot and auto-landed right on the bullseye. In some ways, it's the equivalent of our favourite compact system cameras - loads of auto modes for hassle-free flying, but with enough manual controls to tempt anyone looking to hone their drone skills. You could even say it has spiritual similarities to the Super 8. That classic little handheld camera gave amateurs an exciting new way to make home movies in the '70s, despite limitations like a three-minute recording time. The Spark has some limitations too. Its 10-15 minute flying time means I wouldn’t recommend buying it without at least one spare battery. The gesture controls need some fine-tuning. And it can be pretty damn noisy when flying at low altitude. But it's just so much fun to use, and capable of producing such great videos from barely more than three taps of your smartphone, that you quickly forget all this and start daydreaming about where you can take it next. That's a sign of gadget greatness, and it'll surely sell like flying hot cakes later this month. I suggest you join the queue while the summer is still young.

Stuff.tv
DJI Spark
8,0
21-6-2017
TechRadar.com

No larger or heavier than a can of soda, the DJI Spark is the portable drone you’ve been waiting for. Its automatic flight capabilities and ability to recognize hand gestures outshine its few problems.

TechRadar.com
DJI Spark
8,0
22-6-2017
TrustedReviews.com

An incredibly fun advanced drone with some seriously clever modes for dramatic footage

TrustedReviews.com
DJI Spark
8,0
16-7-2017
Cnet.co.uk

The Good The DJI Spark delivers a tiny, lightweight design; excellent mechanically stabilized camera; USB charging and advanced features like gesture controls and obstacle detection. It travels well and is great for aerial photos and video. The Bad The Gesture mode currently only takes photos. Flight time can be as short as 10 to 14 minutes. The app can be frustrating to use, especially on smaller screens. And you should expect to buy batteries and possibly the optional controller. The Bottom Line The DJI Spark delivers all of the camera drone features most people will ever need in an impossibly small package.

Cnet.co.uk
DJI Spark review: DJI's compact drone is fantastic fun to fly
8,0
18-7-2017
Alphr.com

The Spark is a bit of a mishmash. On the one hand, it’s a highly capable drone capable of capturing top-quality aerial video and photos. It flies well, it’s packed with features and it’s incredibly compact for a drone that packs in so many serious features. However, with a flight time of 16 minutes, I’d want at least one spare battery and, although the smartphone and gesture controls both work well, I’d always want to be able to use a physical remote controller in a pinch. Adding these items pushes the cost up significantly. Still, though, the Spark does add a different choice for those who need the option of being able to capture high-quality aerial video and can’t – or don’t want to – take a full-sized drone with them. It’s a fantastic achievement technologically, and an immensely satisfying thing to fly.

Alphr.com
DJI Spark: zonder controller levensgevaarlijk goed
7,2
1-8-2017
BesteProduct.nl

Ben jij op zoek naar een drone, maar wil je er geen duizenden euro’s voor neertellen? DJI brengt met de Spark een zeer betaalbaar model op de markt, die een relatief goede stabilisatie en dito beeldkwaliteit kent. Het gebruik van de controller is alleen wel een must: vliegen op een ietwat krakkemikkige wifi-verbinding voelt (en misschien wel: is) gevaarlijk.

BesteProduct.nl
DJI Spark
9,0
4-8-2017
Pocket-lint.com

There are plenty of small drones out there, but almost all of them are essentially toys and couldn't be considered as portable, high-end flying cameras. The Spark, on the other hand, could be. Not to Hollywood movie levels, but it's still highly capable of capturing decent footage.

Pocket-lint.com
DJI Spark review: DJI's compact drone is fantastic fun to fly
8,0
23-11-2017
Alphr.com

The Spark is a bit of a mishmash. On the one hand, it’s a highly capable drone capable of capturing top-quality aerial video and photos. It flies well, it’s packed with features and it’s incredibly compact for a drone that packs in so many serious features. However, with a flight time of 16 minutes, I’d want at least one spare battery and, although the smartphone and gesture controls both work well, I’d always want to be able to use a physical remote controller in a pinch. Adding these items pushes the cost up significantly. Still, though, the Spark does add a different choice for those who need the option of being able to capture high-quality aerial video and can’t – or don’t want to – take a full-sized drone with them. It’s a fantastic achievement technologically, and an immensely satisfying thing to fly.

Alphr.com
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de DJI Spark en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Drones.
expertscore
7,4
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de DJI Spark

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de DJI Spark nog niet gedeeld. Heb jij de Spark gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Drone van DJI te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van DJI Spark

Algemeen

EAN
5706649023145 , 5706649023268 , 5706649023251 , 6958265149283 , 6958265148446 , 6958265160158 , 5706649023244 , 6958265149290 , 5706649023176 , 5706649024531 , 6958265148453 , - , 5706649023237 , 6958265149306 , 6958265148460 , 6958265146176 , 0190021292246 , 5706649023138 , 5706649023152 , 6958265149313 , 6958265149276 , 5706649023275 , 6958265148439 , 4251088421065
Partnumber
, 6958265149283 , CP.PT.000890 , CP.PT.000743 , 6958265148446 , CP.PT.00000107.01 , 6958265149290 , CP.PT.000891 , 6958265148453 , CP.PT.000744 , - , CP.PT.000892 , 6958265149306 , 6958265148460 , CP.PT.000745 , CP.PT.000741 , 6958265146176 , CP.PT.000893 , 6958265149313 , CP.PT.000889 , 6958265149276 , CP.PT.000742 , 6958265148439 , 421065
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018 , 2017

Algemene Kenmerken

Type/soort
camera-drone
Compatibele geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash), microSDHC, microSDXC
Kleur(en)
zwart, wit , blauw , groen , rood

Prestaties

Maximale afstand
2000 m

Camera

Megapixel
12 megapixel
Videoresolutie
1920 x 1080
Ondersteunde videoformaten
MPEG4, AVC, H.264, MP4
Ondersteunde formaten
1080p

Opties

GPS compatibel
Ja
GLONASS
Ja
Gyroscoop
Ja

Energie

Accu type
Lithium-Polymeer (LiPo)
Accu capaciteit
1480 mAh, 2970 mAh
Batterijvoltage
11,40 volt

Meegeleverd

Afstandsbediening
Ja , Nee
Handleiding
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Oplader
Ja
Meegeleverde kabels
Micro-USB

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
5,50 cm
Breedte
14,30 cm
Diepte
14,30 cm
Gewicht
300 gram
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-