Volg ons

Kobo Aura HD

Geen prijzen
 • Scherm technologie: e ink
 • Touchscreen: Nee
 • Formaat scherm: 7,0 inch
Bekijk de specificaties
Voordelen
 • Goede software
 • Solide gebouwd
 • Uitstekend HD scherm
 • Mooie en comfortabele achtergrondverlichting
 • Integratie met Pocket
Nadelen
 • Groot en zwaar model
 • Niet luxe genoeg voor die prijs
 • Geen specifieke knoppen
 • Geen ondersteuning voor audioboeken

Reviews van de Kobo Aura HD

Gemiddelde score gebruikers

4,2
Dat zien we niet zo heel vaak. Een gemiddelde score van 4,2 na 6 reviews. De Kobo Aura HD voldoet kennelijk niet aan de verwachtingen van consumenten. Ons advies: niet kopen en zoek een andere E-reader.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
4,0
T.IJzerman
19-9-2017
"Scherm defect"

Na een tijdje niet gebruikt te hebben is er ineens er ca. 2 cm brede horizontale balk van defecte pixels verschenen. Apparaat is ca. 2 jr. oud. Ondeugdelijke e reader.

- - -

Sterke punten: Goed leesbaar en handzaam is de Aura HD.
Zwakke punten: Kwaliteit van scherm ruim onvoldoende ondanks gebruik protective cover. Voor mij geen Kobo meer.
In bezit: meer dan 2 jaar
Via BesteProduct.nl

4,0
H. Terpstra
6-11-2015
"Lastig"

Zeer gebruiksonvriendelijk apparaat.

- - -

Sterke punten: Leesbaar scherm onder alle omstandigheden; gaat na volledig opladen tijdje mee maar veel minder dan opgegeven.
Zwakke punten: Het menu leidt tot de KOBO-shop; geïmporteerde boeken verdwijnen; Calibre2 bevat de geïmporteerde boeken wel maar is niet benaderbaar.
In bezit: 3-12 maanden
Via BesteProduct.nl

4,7
Leesbaarheid is perfect op elk moment (en ...
Door Petra220 op 7-10-2015

Leesbaarheid is perfect op elk moment (en bij elk soort licht) van de de dag. Boeken plaatsen van diverse typen is makkelijk. Bediening reageert wel erg langzaam. Levensduur is slecht. Gaat maar krap 2 jaar mee ondanks beperkt aantal leesuren.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

7,7
Leesbaarheid en laden van boeken zijn heel ...
Door Mathilde220 op 5-10-2015

Leesbaarheid en laden van boeken zijn heel fijn. De levensduur van het apparaat is echter teleurstellend en de service nadien nog meer. Ging net een paar weken buiten garantie kapot en doet helemaal niets meer. Geen enkele neiging bij Kobo of leverancier om er iets aan te doen of tegemoetkoming aan te bieden. Jammer, voor mij geen Kobo meer. Daar is het dan toch te duur voor.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

4,3
Boeken laden is in eerste instantie een ...
Door ed.bronsgeest op 8-8-2015

Boeken laden is in eerste instantie een uitzoekerij. Heb er ongeveer tien boeken opgelezen. Voor het slapen gaan nog er op gelezen. De volgende dag bij het openen van mijn beschermhoes stond hij in slaapstand en kreeg ik hem er niet meer uit. Aangezien ik in italie zat heb ik via google de kobo site bezocht en de instructie aangehouden dat ik hem kon resetten. Dit gedaan te hebben kreeg ik een half scherm en deed hij helemaal niets meer. Bij thuiskomst direct kobo een mail gestuurd en die verzochten mij om foto's van het apparaat te sturen. Tot mijn verbazing kreeg ik een mail terug dat ik fysiek geweld zou hebben gebruikt. Nog een mail er achter aangestuurd dat ik hem in een beschermhoes had zitten en er niets mee was gebeurd, maar volgens kobo was dat niet waar Na wat google zag ik dat ik niet de enige ben die dit is overkomen. Duur apparaat voor 10 boeken........ En de service van kobo is ver te zoeken!!!

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Over het algemeen is deze e-reader een ...
Door fstikkelbroeck op 17-6-2015

Over het algemeen is deze e-reader een van de beste. Hij is makkelijk te bediennen, fijn om op te lezen en heeft een variatie aan extra opties die de leeservaring nog fijner maken. Ik ben er een half jaar erg tevreden mee geweest en heb (bijna) nooit problemen gehad. Toch blijkt het dat de KOBO AURA HD zomaar in een keer kan stoppen met werken. Ik had hem gewoon gebruikt, uitgezet en weggelegd, en na een tijdje wilde ik hem weer gebruiken dus starte ik hem weer op. Nu bleek er plotseling een streep van dode pixels op het scherm te zitten. Gewoon ineens een grote brede streep midden over het scherm. Heb hem meteen teruggebracht naar de winkel en hoopte op een vervanging, blijkt het dat ze dit model niet meer verkopen! Nu zit ik dus al 3 maanden te wachten op een antwoord van de kobo klantenservice betreffende mijn product. Ook heb ik nog een op maat gemaakt leren hoesje van 40 euro dat ik dus niet meer terug kan brengen of gebruiken en dat allemaal dankzij de betreurenswaardige service van KOBO. Ik raad jullie allen aan om een meer betrouwbaar product te kopen of op zijn minst een minder duur hoesje.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

4,0
Grrr
22-5-2015
"Boeken verdwjnen, is ERG traag, zeer gebruiksonvriendelijk"

Een absolute miskoop :-(

- - -

Sterke punten: Heel weinig als je de gekochte boeken niet kan lezen...
Zwakke punten: Boeken verdwjnen, is ERG traag, zeer gebruiksONvriendelijk.
In bezit: 3-12 maanden
Via BesteProduct.nl

1,0
Na verschillende Kobo's (Glow, Aura) voor mezelf ...
Door Vincent Veeger op 6-5-2015

Na verschillende Kobo's (Glow, Aura) voor mezelf en familieleden geconfigureerd te hebben, kreeg ik nu van mijn zwager het verzoek zijn nieuwe Kobo Aura HD voor hem te configureren. Bloednieuw apparaat zo uit de doos bleek niet te starten. Na verschillende e-mails met Kobo klantenservice was hun conclusie: We hebben de foto die u ons heeft gestuurd, geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat er sprake is van fysieke schade. Fysieke schade wordt niet gedekt door de wettelijke garantie en dat betekent dat we uw Kobo-apparaat niet kunnen vervangen. Daar kun je het dan mee doen, wat een waardeloze organisatie, voor mij nooit meer een Kobo, de Glo en de Aura in gebruik werken weliswaar nog steeds prima, maar de ervaring met de klantendienst rond deze HD-versie doet voor mij de deur dicht. Volgende reader wordt waarschijnlijk een Kindle Voyage

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,7
Ik heb de Kobo Aura HD gekocht ...
Door Marty01 op 30-12-2014

Ik heb de Kobo Aura HD gekocht bij Bol.com en deze hebben ze snel afgeleverd. Kobo updaten Direct mee aan de slag gegaan en ik moest een update uitvoeren. Ik vond het een handige optie om dit via de WiFi te doen, echter na het downloaden van de gegevens kreeg ik tot 2x toe een netwerkfout. Toen de kobo aangesloten op de PC in de hoop dat dit wel zou lukken, en dat ging inderdaad goed. Aanmelden op de Kobo Hierna aangemeld op de Kobo met mijn bol.com account en mijn boeken werden automatisch gedownload op de e-reader die ik bij bol.com had gekocht. Boeken laden, leesbaarheid en gebruiksgemak Het laden van boeken gaat erg snel en de letters staan scherp op het scherm. Standaard staat de verversing van pagina's op 6. Dit houdt in dat Kobo in één keer zes "bladzijden" laadt zodat je snel van pagina kan wisselen. Echter zodra je op de 5e of 6e pagina bent krijg je wel enige vorm "ghosting". Dit betekent dat sommige zinnen vet gedrukt staan en tekens van de vorige pagina nog steeds zichtbaar zijn. Naar mijn mening kan je de verversing het beste zetten op iedere 5 pagina's. De ingebouwde verlichting werkt perfect en je kan deze ook uitzetten, wat ik een plus punt vind. Menu structuur van Kobo Over het algemeen werken de menu's intuïtief en weet je snel alles te vinden. Echter als je een boek leest en dan de menu's oproept (lettergrootte, dikte, type, etc) dan blijft een deel van de tekst vetgedrukt en zie je wederom enige vorm van ghosting. Verder mis ik wel een functionaliteit van de bibliotheek, zoals zelf mappen aanmaken en de boeken categoriseren. Conclusie Ik heb de Kobo nu enkele dagen in huis en ben er tevreden mee.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

3,0
Vandaag de Kobo aura HD e-readerd gekocht ...
Door aheukels op 2-11-2014

Vandaag de Kobo aura HD e-readerd gekocht bij de Mediamarkt. Aangesloten op mijn computer en na het installeren van de Kobo software kreeg ik een melding, dat er een nieuwe update is. Deze updates heb ik netjes geïnstalleerd en daarna deed mijn Kobo helemaal niks meer. Wat een wan product is dit, morgen ga ik snel mijn geld terug halen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Kobo Aura HD
Gemiddelde score redacteuren
7,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Kobo Aura HD
Aantal testen:
13
Genormeerde score:
7,6
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,6
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Kobo Aura HD.
Website testen
Review: Kobo Aura HD e-reader
8,0
13-6-2013
Tabletsmagazine.nl

Voor de echte lezers onder ons is dit echt wel een heel interessante e-reader. Zoals je hebt kunnen lezen ben ik ook vrij positief over dit apparaat. De echt belangrijke zaken zijn prima; het scherm en de manier waarop tekst wordt weergegeven. Ook de accuduur is prima in orde. Aan de behuizing zou wat gewerkt kunnen worden maar is ook weer niet zo beroerd dat er niet aan gewend kan worden. Het gemis van knoppen om te bladeren is jammer maar ook geen dealbreaker. De dealbreaker is eigenlijk gewoon de prijs van dit apparaat. Met zo’n 180 euro is het voor wat het is gewoon best prijzig. Zeker nu het verschil met tabletschermen kleiner dan ooit is (maar wel degelijk aanwezig) vind ik het lastig om te zeggen of het voordeel van e-inkt groot genoeg is om de voordelen van een tablet te compenseren. Voor een fervente lezer waarschijnlijk wel, maar voor de meer casual gebruiker is er voor een vergelijkbaar bedrag waarschijnlijk een machine te vinden die veel meer te bieden heeft dan alleen een fijne leeservaring. Denk bijvoorbeeld aan de Kobo Arc, de Google Nexus 7 of de ASUS MeMO Pad HD 7.

Tabletsmagazine.nl
Kobo Aura HD review
8,0
23-4-2013
TrustedReviews.com

There’s so much to like about the Kobo Aura HD. Ignoring price, it is the best ebook reader on the market. But we can’t ignore the price. Its current £140 asking price is just a little too dear to earn our recommendation, but should it fall in price – or money is no object – then it won’t disappoint.

TrustedReviews.com
Kobo Aura HD review
7,0
1-5-2013
ITproportal.com

The Kobo Aura HD has the best screen of any eBook reader on the market, and there is something reassuringly expensive about its overall design and feel. Kobo’s software looks great and you can’t complain about a lack of features. With several decent eBook stores to choose from there’s little to complain about in terms of books. Our only concern is that it’s a very expensive eBook reader, and one that brings few tangible benefits over the £40 cheaper Kobo Glo – or the £30 cheaper Amazon Kindle PaperWhite, for that matter. That makes the Aura HD a tempting buy for rich, high-tech literary types, but not such a tempting buy for those of us who simply want a great device for reading books.

ITproportal.com
Kobo Aura HD review
7,0
2-5-2013
TechRadar.com

You'll be able to do some good peacocking on public transport because the device is visually very attractive. There's no doubt that it looks and feels like it's worth the high price-tag it commands. But if you scratch the surface, the picture isn't so rosy

TechRadar.com
Kobo Aura HD review
9,0
20-5-2013
Theinquirer.net

The Kobo Aura HD is by far one of the best ereaders we have used. Text is generally clean without pixilation and appears sharp and clean both in standard and backlit modes, making it pleasing to read.

Theinquirer.net
Kobo Aura HD Review
7,0
29-5-2013
Digitaltrends.com

The Kobo Aura HD’s high-resolution screen improves the reading experience by making fonts crisp and clear at any size. Unfortunately, the Nook and Kindle E Ink readers already do a pretty good job of this and the Aura’s display doesn’t surpass them by much. Luckily, the Aura’s ComfortLight is evenly distributed across the screen, something neither the Nook nor Kindle can claim. While it can’t boast as many in-book extras as B&N or Amazon, it is solid on the basic features that e-book readers want. Bottom line: the Aura HD is the e-reader to get if fitting more text on the screen is important to you and if you want the best lighted screen. The $170 price is far from ridiculous, but only worth it if this e-reader offers you exactly what you want.

Digitaltrends.com
Kobo Aura HD
10,0
30-5-2013
DigitalVersus.com

The Kobo Aura HD is a breakthrough in readability. The light lights the screen consistently across the display, and it isn't overkill. The only real snag is that while the bigger-than-usual screen makes reading easier on the eyes, it may scare away anyone who's looking for something small and light.

DigitalVersus.com
Kobo Aura HD review
8,0
14-6-2013
Expertreviews.co.uk

It has a market-leading screen, but the Aura HD isn’t perfect and the Kindle is cheaper.

Expertreviews.co.uk
Magazine testen
8,3
PCPRO
1-7-2013
8,0
Computer Shopper
1-8-2013
8,8
Consumentengids
1-1-2014
9,1
Test
1-2-2014
9,0
Computer! Totaal
1-5-2014
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Kobo Aura HD en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van E-readers.
expertscore
7,6
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0


Specificaties

Scherm
Formaat scherm
7 inch
Touchscreen
Nee
Scherm technologie
E Ink Pearl
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1440 x 1080
Formaat scherm
7 inch
Touchscreen
Nee
Scherm technologie
E Ink Pearl
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1440 x 1080
Formaat scherm
7 inch
Touchscreen
Ja
Scherm technologie
E Ink
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1440 x 1080
Formaat scherm
7 inch
Touchscreen
Ja
Scherm technologie
E Ink
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1440 x 1080
Formaat scherm
7 inch
Touchscreen
Ja
Scherm technologie
E Ink
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1440 x 1080
Formaat scherm
7 inch
Touchscreen
Ja
Scherm technologie
E Ink
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1440 x 1080
Formaat scherm
7 inch
Touchscreen
Ja
Scherm technologie
E Ink
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1440 x 1080
Standaard
Ondersteunde documenten
HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR, EPUB DRM
Kleuren
zwart
Ondersteunde afbeeldingen
GIF, PNG, JPEG XR, TIF
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN, Nee
Gewicht
240 gram
Ondersteunde documenten
HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR, EPUB DRM
Kleuren
zwart
Ondersteunde afbeeldingen
GIF, PNG, JPEG XR, TIF
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN, Nee
Gewicht
240 gram
Menutalen
Duits, Engels, Frans, Japans, Nederlands, Spaans, Portugees, Italiaans
Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR
Kleuren
wit
Accuduur
30 uur
Woordenboek
Ja
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN, Nee
Audio
N
Ingebouwde speakers
Nee
Gewicht
240 gram
Menutalen
Duits, Engels, Frans, Japans, Nederlands, Spaans, Portugees, Italiaans
Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR
Accuduur
30,0 uur
Ondersteunde afbeeldingen
GIF, JPG, PNG, TIFF
Woordenboek
Ja
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN, Nee
Audio
N
Ingebouwde speakers
Nee
Gewicht
240 gram
Menutalen
Duits, Engels, Frans, Japans, Nederlands, Spaans, Portugees, Italiaans
Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR
Accuduur
30,0 uur
Ondersteunde afbeeldingen
GIF, JPG, PNG, TIFF
Woordenboek
Ja
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN, Nee
Audio
N
Ingebouwde speakers
Nee
Gewicht
240 gram
Menutalen
Duits, Engels, Frans, Japans, Nederlands, Spaans, Portugees, Italiaans
Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR
Kleuren
zwart
Accuduur
30 uur
Woordenboek
Ja
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN, Nee
Audio
N
Ingebouwde speakers
Nee
Gewicht
240 gram
Menutalen
Duits, Engels, Frans, Japans, Nederlands, Spaans, Portugees, Italiaans
Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR
Kleuren
zwart
Accuduur
30 uur
Woordenboek
Ja
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN, Nee
Audio
N
Ingebouwde speakers
Nee
Gewicht
240 gram
Geheugen
Geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash)
Max. grootte geheugenkaart
32 GB
Intern geheugen
4 GB
Geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash)
Max. grootte geheugenkaart
32 GB
Intern geheugen
4 GB
Geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash)
Max. grootte geheugenkaart
32 GB
Intern geheugen
4 GB
Geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash)
Max. grootte geheugenkaart
32 GB
Intern geheugen
4 GB
Geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash)
Max. grootte geheugenkaart
32 GB
Intern geheugen
4 GB
Geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash)
Max. grootte geheugenkaart
32 GB
Intern geheugen
4 GB
Geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash)
Max. grootte geheugenkaart
32 GB
Intern geheugen
4 GB
Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
RG-N204-KBO-B
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
augustus 2016
Afmetingen (H x B x D)
1,17 x 12,83 x 17,57 cm
EAN
0681495006724
Website
-
Toelichting type
-
Partnumber
RG-N204-KBO-B
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
augustus 2016
Afmetingen (H x B x D)
1,17 x 12,83 x 17,57 cm
EAN
0681495006724
Website
-
Toelichting type
-
Partnumber
N204-KBO-W
Toelichting partnumber
Ivoor
Releasedatum
april 2013
Afmetingen (H x B x D)
17,57 x 1,17 x 12,83 cm
EAN
0681495005543, 4016138836165
Website
-
Toelichting type
-
Partnumber
N204-KBO-N
Toelichting partnumber
Espresso
Releasedatum
april 2013
Afmetingen (H x B x D)
17,57 x 1,17 x 12,83 cm
EAN
6814950055362, 0681495005536
Website
-
Toelichting type
-
Partnumber
N204-KBO-N
Toelichting partnumber
Espresso
Releasedatum
april 2013
Afmetingen (H x B x D)
17,57 x 1,17 x 12,83 cm
EAN
6814950055362, 0681495005536
Website
-
Toelichting type
-
Partnumber
N204-KBO-B
Toelichting partnumber
Zwart
Releasedatum
april 2013
Afmetingen (H x B x D)
17,57 x 1,17 x 12,83 cm
EAN
6814950055294, 0681495005529
Website
-
Toelichting type
-
Partnumber
N204-KBO-B
Toelichting partnumber
Zwart
Releasedatum
april 2013
Afmetingen (H x B x D)
17,57 x 1,17 x 12,83 cm
EAN
6814950055294, 0681495005529
Website
-
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,6
Beoordeling consumenten
4,2
Prijs / kwaliteit
-