Volg ons

Kobo Glo HD

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Kobo Glo HD

Voordelen

 • Beeldkwaliteit
 • Mooie design
 • Eenvoudig te bedienen
 • Gratis servicedienst via telefoon
 • Veel tektstopties
 • De beste e-reader voor dit geld
 • Ingebouwde leeslamp

Nadelen

 • Geen geheugenkaartslot
 • Gek op vingerafdrukken
 • Verplichte registratie
 • Weinig verschil met Kobo Glo

Onze test
Expertreview | op
8,7

Kobo Glo HD: beste koop dankzij haarscherp beeld

9 - Score Badge BesteProduct.nl

De Kobo Glo HD is een prachtige e-reader met ingebouwde verlichting en als absoluut hoogtepunt een schitterend, haarscherp beeld. Het is misschien niet het meest uitgebreide model dat nu verkrijgbaar is, maar Kobo biedt met de Glo HD voor een adviesprijs van 130 euro wel de beste prijs-kwaliteit-verhouding.

Ik ben een nieuws- en gadgetfreak. Geen product met een stekker of batterij ontglipt aan mijn aandacht. De meeste liefde koester ik voor smartphones, tablets en e-readers. Vandaar dat ik die dan ook met grote regelmaat uitgebreid test voor BesteProduct.nl.
Bart Frouws
Bart Frouws
Nijmegen • 42 reviews
Redacteur
Ik ben een nieuws- en gadgetfreak. Geen product met een stekker of batterij ontglipt aan mijn aandacht. De meeste liefde koester ik voor smartphones, tablets en e-readers. Vandaar dat ik die dan ook met grote regelmaat uitgebreid test voor BesteProduct.nl.
Bart Frouws
Bart Frouws
Nijmegen • 42 reviews
Redacteur
9,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
De ranglijst met e-readers op BesteProduct.nl is niet heel lang - zo veel fabrikanten zijn er niet - maar één ding valt wel altijd op: Kobo staat steevast bovenaan. Op het moment van schrijven van deze review, wordt de top drie uitgemaakt door de Kobo Glo HD, Aura H2O en Aura. Van dit stel is de eerstgenoemde, de Glo HD, het nieuwste model en wat het meest opvalt is het prachtige scherm. HD is een relatief begrip bij e-readers, de schermen doen het immers enkel met grijstinten, maar dankzij de hoge resolutie (1448x1072 pixels) en hoge 'pixeldichtheid' (300ppi) zien letters er haarscherp uit. Het zorgt ervoor dat digitale boeken nóg meer op de papieren variant gaan lijken. Op alle e-readers van Kobo draait dezelfde software, waardoor de reviews van nieuwe modellen vaak niet heel veel spannend zijn. Het verhaal begint repetitief te worden, maar ook voor de Glo HD geldt dat de gebruikservaring dik in orde is. De installatie is zeer eenvoudig en het startscherm dat daarop volgt is in één oogopslag duidelijk.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Glo HD werd door Kobo vooral in de markt gezet als concurrent van de in Noord-Amerika populaire Kindle Voyage. Hoewel we die Kindle in Nederland amper zien, plukken we er wel via een omweg enorm de vruchten van, omdat het ervoor heeft gezorgd dat de Glo HD voor slechts 130 euro in de winkels ligt. Ter vergelijking: de Kindle is zo'n vijf tientjes duurder. Dankzij het prachtige scherm en de prijs van 130 euro is de Glo HD mijns inziens met afstand de beste koop op dit moment en daarom krijgt-ie ook een kooptip. Mocht je beeldkwaliteit niet heel belangrijk vinden, dan zou je een paar tientjes kunnen besparen en voor de Kobo Aura kunnen kiezen. Dit model is in prijs gedaald, kost inmiddels honderd euro en biedt verder dezelfde leeservaring. Een aardige optie dus, al zou ik persoonlijk kiezen voor de Glo HD. Mocht je een oudere e-reader hebben en verlekkerd zitten kijken naar een upgrade, dan zou ik enkel de overstap maken als je huidige model nog geen ingebouwde verlichting heeft of als je de e-reader zo vaak gebruikt, dat haarscherp beeld echt een welkome vernieuwing is.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
Wat design betreft ziet de Glo HD er piekfijn uit, met een matte afwerking aan de voorkant en een aardige gaatjesprint op de achterkant. Het motief aan de achterzijde zorgt ervoor dat de e-reader niet snel uit je hand glijdt, maar anderzijds is het wel een magneet voor vette vingers. Wie zijn e-reader schoon wil houden, kan maar beter een doekje in de buurt houden. Waar sommige modellen van Kobo, zoals de 'oude' Glo, nog een knop hadden om de verlichting aan te doen, is deze bij de Glo HD geschrapt. De enige fysieke knop is te vinden aan de bovenzijde van het apparaat en dient als aan- en uitknop. Het licht is overigens aan te doen via de instellingen, waar ook het het licht gedimd kan worden. Daarnaast kun je de lichtsterkte ook aanpassen door met je vinger aan de linkerkant van boven naar beneden (of andersom) te bewegen. Handigheidje dat je alleen ontdekt als je de handleiding leest, die overigens alleen online te vinden is. Het scherm ligt verdiept in de behuizing, dus er is een rand zichtbaar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Kobo Aura, die helemaal vlak is. Die randen zijn er, omdat daarin de infraroodtechnologie zit, die meet waar je precies klikt. Voordeel van deze gebruikte techniek, is onder meer dat er geen extra drukgevoelige laag op het scherm geplaatst hoeft te worden, waardoor het contrast en daarmee de helderheid van de letters nog beter is bij deze Glo HD.
9,0
Leeservaring
(Weging 35%)
Bij ondergetekende heeft het leesplezier een enorme boost gekregen door het fraaie scherm van deze Glo HD. De afgelopen jaren had ik de reguliere Glo, de voorganger dus, altijd op zak, maar deze heeft direct plaatst moeten maken toen ik het reviewmodel van de Glo HD in handen kreeg. Het verschil is aanzienlijk en zeker voor diegene die veel gebruikmaken van hun e-reader de overweging van het overstappen waard. Qua software is er, zoals reeds gezegd, geen verschil met andere modellen van Kobo, waardoor de leeservaring niet anders is. Dankzij de eenvoudige menu's is het makkelijk navigeren door de bibliotheek, onderweg naar je favoriete boek. Ook het aanpassen van het lettertype en -grootte werkt en dankzij de Dyslexie en OpenDyslexic fonts is de Glo HD in veel omstandigheden te gebruiken. Wat woordenboeken betreft zijn het verklarende Nederlands en het Engels naar Nederlands de belangrijkste opties, maar er zijn ook diverse andere talen aanwezig zoals Duits, Spaans, Frans en Italiaans.
8,0
Extra mogelijkheden
(Weging 20%)
Hoewel ingebouwde verlichting zo langzamerhand beter onder het kopje leeservaring kan worden geschaard in plaats van bij extra's - zeker bij de modellen van Kobo, waar het de standaard is geworden - blijft het toch een fijne toevoeging. Zeker wanneer je in bed of in de tent nog even wilt lezen en niemand wil storen met de gewone lamp. Die ingebouwde verlichting werkt overigens weer prima, het licht is mooi verdeeld over het scherm, waardoor er geen plekken zijn die donkerder ogen dan de rest. Opvallend genoeg is een andere functie, die bij Kobo eigenlijk ook altijd standaard aanwezig was, gesneuveld: de ingang voor het micro-sd-kaartje. Het is dus niet meer mogelijk om het ingebouwde geheugen van 4 Gb (waarvan overigens zo'n 3,2 Gb beschikbaar is voor eigen boeken) uit te breiden. Persoonlijk vind ik dat geen gemis, ik gebruikte het eigenlijk nooit, maar kan me voorstellen dat het in sommige gevallen als handig werd beschouwd. Een aardige nieuwe extra die meekomt met de Glo HD is de Kobo Welcome servicelijn, een heus 0800-nummer die zeven dagen per week tussen 9u en 17u gebeld kan worden als er problemen of vragen zijn. Ik heb de proef op de som genomen en het nummer gebeld en kreeg een vriendelijke meneer aan de telefoon die me vanuit Canada (!!!) te woord stond. Niet vreemd overigens, want Kobo is een Canadees bedrijf. Het leverde een amusant, maar bij vlagen koddig gesprek op, want de man aan de andere kant van de lijn combineerde zijn alleraardigste Nederlands af en toe met een vlaag Frans en Engels. Ik kon in ieder geval bij hem terecht met technische vragen en kreeg ook uitgelegd hoe je de gratis boeken op de site van Kobo kunt vinden. Slim, want voor gratis zijn wij Hollanders altijd te porren. Een aardige toevoeging, deze gratis servicelijn, zeker voor mensen die de overstap van papier naar digitaal toch nog spannend vinden. Overigens hulde voor de meneer in Canada, die er taaie nachtdiensten op na houdt om ons Nederlanders tussen negen en vijf onze tijd te woord te staan!

8,7
Eindscore test

Testen van Kobo Glo HD
Gemiddelde score redacteuren
8,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Kobo Glo HD
Aantal testen:
8
Genormeerde score:
8,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Kobo Glo HD.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Kobo Glo HD? Onze eigen test van de Glo HD staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Kobo Glo HD - Je nieuwe vakantieliefde?
7,0
19-5-2015
Computer! Totaal

De Kobo Glo HD is geen e-reader om je huidige e-reader te vervangen. Heb je een andere Kobo of een Kindle met nachtlampje, dan hoef je niet jaloers naar HD-lezers te kijken. De verschillen zijn te klein. Wil je echter ook eens aan een e-reader beginnen, dan is de Kobo Glo samen met de Kobo Aura HD (die een groter schermformaat heeft) de beste keus op dit moment. Ideaal om mee op reis te nemen.

Computer! Totaal
Kobo Glo HD review
10,0
23-5-2015
Expertreviews.co.uk

A superb screen and lots of text options make this the best eReader for the money.

Expertreviews.co.uk
Kobo Glo HD: beste koop dankzij haarscherp beeld
8,7
11-6-2015
BesteProduct.nl

De Kobo Glo HD is een prachtige e-reader met ingebouwde verlichting en als absoluut hoogtepunt een schitterend, haarscherp beeld. Het is misschien niet het meest uitgebreide model dat nu verkrijgbaar is, maar Kobo biedt met de Glo HD voor een adviesprijs van 130 euro wel de beste prijs-kwaliteit-verhouding.

BesteProduct.nl
REVIEW / The Kobo Glo HD E-Reader and its Excellent Carta Screen
10,0
19-6-2015
DigitalVersus.com

The Kobo Glo HD delivers on its big promise of upgrading the screen to close to the standard of a printed page. The design improvements are also good. Overall, this e-reader is easy and intuitive to use.

DigitalVersus.com
Magazine testen
10,0
Computer Active
1-6-2015
7,0
Computer! Totaal
1-7-2015
10,0
Computer Shopper
1-9-2015
8,1
Consumentengids
1-6-2016
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Kobo Glo HD en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van E-readers.
expertscore
8,0
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Kobo Glo HD

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Kobo Glo HD nog niet gedeeld. Heb jij de Glo HD gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze E-reader van Kobo te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Kobo Glo HD

Scherm

Formaat scherm
6 inch
Touchscreen
Ja
Scherm technologie
E Ink
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1448 x 1072

Standaard

Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR
Kleuren
zwart
Ondersteunde afbeeldingen
BMP, GIF, JPG, PNG, TIF , TIFF
Woordenboek
Ja
Woordenboek talen
Duits, Engels, Frans, Nederlands
Aansluitingen
wireless LAN, Nee
Gewicht
180 gram, 185 gram
Menutalen
Duits, Engels, Frans, Japans, Nederlands, Spaans, Portugees, Italiaans
Accuduur
1440 uur

Geheugen

Intern geheugen
4 GB
Geheugencapaciteit
1500 e-books, 3000 e-books
Max. grootte geheugenkaart
0 GB

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
N437-KU-BK-K-EP, GLO HD ,
Toelichting partnumber
Zwart , -
Releasedatum
April 2015
Afmetingen (H x B x D)
15,7 x 11,5 x 0,92 cm
EAN
0681495007080 , 5706649022322 , 5706649022315 , 0681495007349
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
8,0
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-