Volg ons

Kobo Aura One

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:
Voordelen
  • Waterbestendig
  • Dun en licht
  • Lange levensduur van de batterij
  • Groot scherm is scherp en helder
  • Ondersteunt elk e-book formaat
  • Nachtmodus elimineert blauw licht
  • Geen knoppen om pagina's te draaien
Nadelen
  • Geheugen niet uitbreidbaar
  • Prijzig
  • Scherm heeft schaduwranden

Onze test
Consumententest | op
8,0

Kobo Aura One: Een echte topper in het hogere segment

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Kobo Aura One is de grotere broer van de Kobo Aura en heeft daarmee dus ook alle voordelen van dit model. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. De e-reader heeft een 7.8 inch scherm en heeft daarmee een hele andere leeservaring dan de meeste e-readers die over het algemeen een veel kleiner scherm hebben. De Kobo Aura One is lekker dun en licht en is daardoor erg comfortabel om vast te houden. Ook is deze e-reader waterdicht wat een erg fijne toevoeging is als je van bijvoorbeeld lezen in bad houdt. Kortom, een e-reader die heel weinig te wensen over laat. Ben je bereid om ruim 200 euro uit te geven voor je volgende e-reader, dan is deze Kobo zeker het overwegen waard!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 187 reviews
Consumententester
9,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Kobo onderscheidt zich vooral op het gebied van de software, die de afgelopen jaren heel goed is doorontwikkeld. Bij de Kobo Aura One zit er nog een aantal extra mogelijkheden in gebouwd die ontbreken op de kleinere Kobo Aura. Natuurlijk heb je de Kobo-boekenwinkel waarmee je eenvoudig boeken koopt en op je e-reader download. Deze Kobo gaat nog een stapje verder. Zo kan je bijvoorbeeld aan de hand van het boek dat je leest suggesties voor soortgelijke boeken in de Kobo-boekenwinkel krijgen. En ook past het scherm zich automatisch aan gedurende de dag, en filtert hij in de avonduren het blauwe licht uit het scherm om zo een rustiger licht voor je ogen te produceren. Het scherm is van een hoge resolutie en reageert snel op aanrakingen waardoor je makkelijk door de menu’s 'vliegt'.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Kobo Aura One is met een prijs van 229 euro op het moment van schrijven van deze review niet goedkoop. Het fijne grote scherm, de waterbestendigheid en de goed uitgewerkte software maken dat deze e-reader ondanks zijn hoge prijs toch een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Je moet zoveel geld er alleen wel voor over hebben, anders is het kleine en simpelere broertje de Kobo Aura misschien het overwegen waard.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
Het ontwerp van de e-reader is simpel en behoorlijk dun. De enige knop op het apparaat, de aan-/uitknop, bevind zich achterop waardoor de voorkant erg strak oogt en het scherm het grootste gedeelte van het apparaat bedekt. De randen om het scherm zijn perfect om de e-reader met een hand vast te houden zonder per ongeluk met je duim het touchscreen aan te raken. De voorkant is overigens helemaal vlak, de randen zitten verwerkt in het scherm waardoor de e-reader er gelikt uit ziet. Aangezien de volledige besturing via het touchscreen gaat is het scherm de belangrijkste factor van deze e-reader, en dat scherm presteert prima!
8,0
Leeservaring
(Weging 35%)
Door het mooie grote scherm met hoge resolutie en goede ingebouwde verlichting is de leeservaring met deze e-reader erg prettig. Deze Kobo Aura One beschikt over ComfortLight PRO-schermverlichting die bestaat uit twee features; 1. Een ingebouwde lichtsensor kan voor jou de juiste lichtsterkte instellen aan de hand van de hoeveelheid omgevingslicht. 2. Een stand die minder blauw licht verspreidt, wat rustiger is voor je ogen in de late avonduren en je hierdoor makkelijker inslaapt na het lezen. Daarnaast is natuurlijk de schermhelderheid, het lettertype, de grootte, regelafstand, enzovoorts ook handmatig in te stellen. Het grotere scherm zorg voor een lekker groot leesoppervlak waardoor je niet telkens aan het swipen bent om de pagina om te slaan.
8,0
Extra mogelijkheden
(Weging 20%)
Deze e-reader beschikt over 8GB interne opslag en heeft daarmee méér dan genoeg opslagruimte voor je hele arsenaal aan boeken. Het geheugen is niet uitbreidbaar, maar ik kan me niet voorstellen dat je meer nodig hebt. Daarnaast beschikt de e-reader over veel extra opties die verwerkt zijn in de software. Zo toont de e-reader leesstatistieken die je inzicht geven in hoeveel uren je al hebt gelezen, op hoeveel procent je al zit van het boek en hoe lang je er naar verwachting nog over zal doen. Maar ook kan de e-reader je suggesties geven voor soortgelijke boeken in de Kobo-boekenwinkel als je een bepaald boek bijvoorbeeld helemaal geweldig vindt. Of neem een abonnement op Kobo Plus voor een klein bedrag per maand en krijg toegang tot een groot aanbod aan e-boeken.

8,0
Eindscore test
Kobo Aura One

Reviews van de Kobo Aura One

Gemiddelde score gebruikers

7,2
Inmiddels hebben 11 gebruikers hun mening gedeeld over de Aura One van Kobo en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Aura One vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
Dit is mijn derde Kobo e-reader en ...
Door Anna op 24-8-2018

Dit is mijn derde Kobo e-reader en tevens de duurste van allemaal. Hij ziet er prachtig uit, ligt goed in de hand, fijne verlichting tot zover prima totdat je gaat lezen. Heb nog geen boek uit kunnen lezen zonder hem te moeten opladen. Batterij is binnen een paar uur leeg. Terug gestuurd naar leverancier en wacht nu op een goede oplossing. Ik zou zeggen koop een goedkopere e-reader met een goede batterij erin

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb uiteindelijk toch voor de Aura ...
Door Theo op 11-7-2018

Ik heb uiteindelijk toch voor de Aura One gekozen omdat deze de prettigste lichtopbrengst geeft, Het scherm is erg duidelijk en geeft je het gevoel om weer eens een paperback formaat te lezen ipv een pocket boek

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Oké echt goedkoop is de reader niet ...
Door Ellen op 18-5-2018

Oké echt goedkoop is de reader niet maar ik ben er ontzettend blij mee. Prima te bedienen, netjes afgewerkt, fijn dat de verlichting ''s avonds zo rustig aan je ogen is en de afmeting is ook erg fijn.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na acht trouwe dienstjaren heeft mijn Sony ...
Door Ellen op 28-1-2018

Na acht trouwe dienstjaren heeft mijn Sony reader het begeven. Ik heb de Kobo One gekocht en ik ben blij verrast. Heerlijk lezen op 7.8 inch scherm, een zacht licht als ik ''s avonds lees. Oké even wennen maar wat een leesgenot. De bediening van de reader is prima. Na 2 dagen was ik helemaal gewend aan deze reader. Ik zou voor geen geld meer terug willen!!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Dit is mijn derde Kobo e-reader in ...
Door Herman op 15-3-2017

Dit is mijn derde Kobo e-reader in ongeveer 2 jaar tijd. Begonnen met een Kobo Aura, daarna de Kobo H2O en nu de Kobo Aura One. Ik heb deze e-reader nu 2 maanden en gebruik hem vrijwel elke dag met veel plezier. De e-reader is erg dun en mooi en netjes afgewerkt. Voor de bijbehorende Kobo hoes geldt hetzelfde. Het grote scherm - dat vlak is met de randen - benaderd het lezen van een boek. Het geeft een prettige leeservaring. Zelf maak ik weinig gebruik van de achtergrond verlichting. Met normaal omgevingslicht is dat naar mijn mening ook niet nodig. De tekst is helder en goed leesbaar. Voordeel is dat de batterij dan lang mee gaat, ook bij elke dag gebruik. In de 2 maanden dat ik hem heb, heb ik hem 2-3 keer opgeladen. Doordat ik al langer de e-readers van Kobo gebruik ervaar ik de bediening als logisch en prettig. Wel lijkt het dat het scherm van de Aura One iets minder responsive is als de voorgaande modellen, maar ik ervaar het niet als storend. Boeken koop ik meestal direct vanaf de e-reader bij de Kobo boekstore. Er zijn veel titels beschikbaar en aankopen worden in seconden geïnstalleerd. Gedurende de twee maanden dat ik deze e-reader nu heb, heb ik hem leren waarderen en hoop er nog lang plezier van te hebben. Ik kan hem ook anderen aanbevelen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

4,0
Ik heb de Kobo aura one aangeschaft ...
Door Odette ten Bulte op 4-3-2017

Ik heb de Kobo aura one aangeschaft nadat ik tot 3x toe problemen had met mijn Kobo H2O. Ik moest €40 zelf bijbetalen. Intussen zijn we sinds de aanschaf van de aura one een week verder en ook nu heb ik weer problemen met mijn ereader. De verlichting is nu al een aantal keren vanzelf uitgegaan in het donker waardoor je dus niet meer kunt lezen. Je kunt het dan wel weer handmatig aanpassen als je een lamp aandoet maar dat is volgens mij niet de bedoeling. Het maakt niet uit of je de functie 'automatisch' aan of uitzet. Ook de batterij is sinds de eerste keer volledig opladen na een week al teug gelopen naar 20%. Mijn vorige reader (ondanks alle overige mankementen) deed het soms wel 2 maanden bij hetzelfde gebruik. Het gebruikers gemak is redelijk ook al is hij soms erg traag als je er veel boeken op plaats. Ik heb er ongeveer 200 boeken op staan. Vooral als je in een boek aan het lezen bent en je wil terug naar het hoofdmenu. Daarnaast vind ik het persoonlijk vervelend dat als ik boeken in mappen heb gestopt dat ze dan alsnog in de verzamelingslijst blijven staan.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

5,0
Na de vele enthousiaste recensies heb ik ...
Door birdxx op 15-11-2016

Na de vele enthousiaste recensies heb ik ook een Kobo One aangeschaft. De werking is ok, maar de afwerking en fabrieks-eindcontrole is volgens mij onvoldoende. Installatie en in werking stelling gaat vlot. Maar als alles werkt, en je de kleurtemperatuur hebt ingesteld, ga je pas op het scherm letten. En dan zie je een lichte maar duidelijke blauwzweem in de beide beneden hoeken Hoe warmer de kleurtemperatuur is, hoe meer de blauwzweem opvalt. Ik heb de Kobo One toen omgeruild voor een nieuwe. Maar deze had dezelfde scherm tekortkoming. Deze ook weer teruggestuurd, en - na enige tijd wachten - weer een nieuwe besteld bij een ander bedrijf. Maar ook deze derde had - in mindere mate - hetzelfde probleem. Ik heb toen contact gezocht met Kobo, waarbij men mij mededeelde dat het zou worden opgelost bij een nieuwe firmware update. Niets van gemerkt. Het is niet zo dat je niet meer kunt lezen, maar voor 229,- verwacht je wel een betere afwerking en eindcontrole. Ik heb goedkopere ereaders gezien met een egaler uitgelicht scherm. Misschien zijn de extra LEDs de oorzaak. Maar ik had meer kwaliteit verwacht bij dit merk, en voor deze prijs Ben niet erg enthousiast meer.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

3,0
Moni
16-10-2016
"Slechtste kobo tot nu toe"

Ik heb inmiddels 4 x een Kobo Aura One gekocht en teruggebracht op aanraden van Kobo. Ik heb steeds een nieuwe gehaald omdat ik pech zou hebben volgens Kobo. De laatste keer hebben zij toegegeven dat mijn opmerkingen terecht zijn en zij bezig zijn met verbeteringen maar er is nog geen nieuwe update....

- - -

Sterke punten: Schermgrootte.
Zwakke punten: Schermgevoeligheid is slecht; batterijduur zeer slecht, loopt in 1 middag leeg ondanks dat alles uitgeschakeld was; drie van de vier hadden op het bovenste 1/3 deel van het scherm een gele verkleuring; sleepcover werkt niet altijd (apparaat gaat niet in slaapstand of verschuift een aantal pagina's).
In bezit:
Via BesteProduct.nl

9,0
Prachtige e-reader, met mooi groot, glad scherm. ...
Door Ingrid op 14-10-2016

Prachtige e-reader, met mooi groot, glad scherm. Net als een tablet. Boeken makkelijk importeren. Het automatisch aanpassen van het licht is werkelijk fantastisch. Lekker in bed lezen, niet meer onder een leeslampje moeten kruipen. Buiten in de zon is het net zo makkelijk lezen. En niet meer bang zijn dat er een spetter van het zwembad opkomt. Kort om de beste koop ever!! Een absolute aanrader. En zijn geld dubbel en dwars waard.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na de Kobo Aura HD ben ik ...
Door Meerdini op 7-10-2016

Na de Kobo Aura HD ben ik overgestapt op de Kobo Aura One. Ik moet zeggen een perfecte aankoop. Een mooi helder scherm en licht wat automatisch meegaat met het omgevingslicht. De schermgrootte is ook erg fijn, bijna een normaal boek. De E-reader is mooi plat en de originele Kobo beschermhoes rond het geheel mooi af.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Kobo Aura One
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Kobo Aura One
Aantal testen:
10
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Kobo Aura One.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Kobo Aura One? Onze eigen test van de Aura One staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Kobo Aura One
8,0
1-12-2016
PCmag.nl

Deze Kobo Aura One is geen doordeweekse e-reader. Niet alleen is hij waterdicht, hij heeft ook nog eens een van de grootste e-inkschermen die we al zagen.

PCmag.nl
Kobo Aura One
9,0
20-12-2016
androidplanet.nl

De Kobo Aura One is de beste e-reader die je op dit moment in Nederland kunt kopen. Het grotere formaat, de waterdichte behuizing en de slimme software maken dit een product dat het leesplezier aanzienlijk vergroot. Door zijn relatief hoge adviesprijs is dit echter wel een apparaat voor de echte leesfanaten. Pak je er alleen in de vakantie soms een boekje bij, dan ben je waarschijnlijk ook al tevreden met een goedkopere reader van een kleiner formaat. Verslind je boeken aan de lopende band? Dan is het absoluut de investering waard.

androidplanet.nl
KOBO AURA ONE REVIEW
9,0
18-8-2016
Digitaltrends.com

I thought ebook readers couldn’t get any better than Amazon’s Kindle Oasis, but Kobo’s Aura One has beaten the former best. You’ll still prefer the Oasis if you’re deeply embedded in Amazon’s Kindle ebook system, but if you don’t, the Aura One is objectively a better reader. It has several killer features that the Kindle Oasis doesn’t have: It’s waterproof, it stifles blue light, it supports more ebook formats, it has a larger screen, and it has built-in borrowing from your public library. And it’s more than $60 cheaper!

Digitaltrends.com
Kobo Aura One : la liseuse étanche à grand écran
10,0
24-8-2016
Lesnumeriques.com

Vendue 230 € à sa sortie, cette nouvelle Kobo Aura One est bien positionnée sur le marché des liseuses. Si elle offre le plus grand écran de sa catégorie, certains lui reprocheront l'absence de port pour carte SIM, mais cela aurait fait exploser le prix contenu de cette liseuse. On apprécie beaucoup son étanchéité et son mode nuit qui permet d'éliminer la lumière bleue nocive pour l'endormissement. Un futur best-seller de Noël, sans aucun doute.

Lesnumeriques.com
Kobo Aura One review: A great Kindle alternative
8,0
5-9-2016
Expertreviews.co.uk

The Kobo Aura One may have its downsides, but this is still one of the best Kindle competitors we’ve seen in recent years. Its ComfortLight Pro feature goes one better than the Kindle Voyage’s ambient light sensor and its waterproof protection means you read in more places without risk of breaking it. Its wide file support also makes it more flexible than a Kindle, but Amazon still has the edge when it comes to pricing and overall range. Of course, at £190, it’s not exactly cheap, but if you’re after a book-sized eReader for reading at night, then it’s definitely worth the extra investment. It wins a Recommended award.

Expertreviews.co.uk
Kobo Aura One review
10,0
14-9-2016
Stuff.tv

What is this heresy? The best ereader yet and it doesn't have an Amazon logo on the back? It's true: the big screen, ambient light sensor and waterproofing nudge the Aura One ahead of anything Amazon (or Kobo itself) has released to date. Funny, then, that the only issue is that it's not a Kindle. Anyone that's invested in Amazon's excellent service won't want to buy all their books again. Still, if you're not a fan of the retail goliath, or if you really like your books to look like books onscreen, the Aura One is the ereader to buy.

Stuff.tv
Kobo Aura One
8,0
16-9-2016
TrustedReviews.com

A big-screened, water-resistant Kindle alternative – but it's let down by a poor ebook ecosystem.

TrustedReviews.com
Kobo Aura One
8,0
24-10-2016
TechRadar.com

Kobo's latest ereader may lean toward the expensive end of the ebook market, but if you want a high-quality experience with a larger screen than the rest of the competition, the Aura One is the choice to go for.

TechRadar.com
Kobo Aura ONE e-reader review – larger screen and water resistant
9,0
31-10-2016
Techguide.com.au

The Kobo Aura ONE is an e-reader built by and for readers. It ticks all the boxes when it comes to features, comfort and convenience. It’s priced at a hefty $349.95 but for your money you’re getting one of the most feature packed e-readers you can buy.

Techguide.com.au
Kobo Aura One
7,0
7-11-2016
Cnet.co.uk

THE GOOD The Kobo Aura One sports a 7.8-inch e-ink display that's significantly larger than the 6-inch e-ink displays found on all of Amazon's Kindle e-readers, it's waterproof, has an integrated light and built-in support for Overdrive library book loans. THE BAD Fairly pricey, may be a little too large for some people's hands and Kobo's content ecosystem can't match Amazon's. THE BOTTOM LINE The Kobo Aura One may not make you want to ditch your Kindle, but it does have some differentiating features that make it worth considering if you are in search of a non-Amazon e-reader.

Cnet.co.uk
Kobo Aura One: Een echte topper in het hogere segment
8,0
31-5-2017
BesteProduct.nl

De Kobo Aura One is de grotere broer van de Kobo Aura en heeft daarmee dus ook alle voordelen van dit model. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. De e-reader heeft een 7.8 inch scherm en heeft daarmee een hele andere leeservaring dan de meeste e-readers die over het algemeen een veel kleiner scherm hebben. De Kobo Aura One is lekker dun en licht en is daardoor erg comfortabel om vast te houden. Ook is deze e-reader waterdicht wat een erg fijne toevoeging is als je van bijvoorbeeld lezen in bad houdt. Kortom, een e-reader die heel weinig te wensen over laat. Ben je bereid om ruim 200 euro uit te geven voor je volgende e-reader, dan is deze Kobo zeker het overwegen waard!

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,3
Consumentengids
1-12-2016
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Kobo Aura One en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van E-readers.
expertscore
7,8
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0


Specificaties

Scherm
Formaat scherm
7,8 inch
Touchscreen
Ja
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Ja
Standaard
Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR
Kleuren
zwart
Ondersteunde afbeeldingen
BMP, GIF, PNG
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN
Gewicht
230 gram
Geheugen
Max. grootte geheugenkaart
8 GB
Intern geheugen
8 GB
Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
N709-KU-BK-K-EP
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
July 2016
Afmetingen (H x B x D)
19,51 x 13,85 x 0,69 cm
EAN
0681495007240
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
7,2
Prijs / kwaliteit
-