Volg ons

Kobo Aura One

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Kobo Aura One

Voordelen

  • Waterbestendig
  • Dun en licht
  • Lange levensduur van de batterij
  • Groot scherm is scherp en helder
  • Ondersteunt elk e-book formaat
  • Nachtmodus elimineert blauw licht
  • Geen knoppen om pagina's te draaien

Nadelen

  • Geheugen niet uitbreidbaar
  • Prijzig
  • Scherm heeft schaduwranden

Onze test
Consumententest | op
8,0

Kobo Aura One: Een echte topper in het hogere segment

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Kobo Aura One is de grotere broer van de Kobo Aura en heeft daarmee dus ook alle voordelen van dit model. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. De e-reader heeft een 7.8 inch scherm en heeft daarmee een hele andere leeservaring dan de meeste e-readers die over het algemeen een veel kleiner scherm hebben. De Kobo Aura One is lekker dun en licht en is daardoor erg comfortabel om vast te houden. Ook is deze e-reader waterdicht wat een erg fijne toevoeging is als je van bijvoorbeeld lezen in bad houdt. Kortom, een e-reader die heel weinig te wensen over laat. Ben je bereid om ruim 200 euro uit te geven voor je volgende e-reader, dan is deze Kobo zeker het overwegen waard!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
9,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Kobo onderscheidt zich vooral op het gebied van de software, die de afgelopen jaren heel goed is doorontwikkeld. Bij de Kobo Aura One zit er nog een aantal extra mogelijkheden in gebouwd die ontbreken op de kleinere Kobo Aura. Natuurlijk heb je de Kobo-boekenwinkel waarmee je eenvoudig boeken koopt en op je e-reader download. Deze Kobo gaat nog een stapje verder. Zo kan je bijvoorbeeld aan de hand van het boek dat je leest suggesties voor soortgelijke boeken in de Kobo-boekenwinkel krijgen. En ook past het scherm zich automatisch aan gedurende de dag, en filtert hij in de avonduren het blauwe licht uit het scherm om zo een rustiger licht voor je ogen te produceren. Het scherm is van een hoge resolutie en reageert snel op aanrakingen waardoor je makkelijk door de menu’s 'vliegt'.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Kobo Aura One is met een prijs van 229 euro op het moment van schrijven van deze review niet goedkoop. Het fijne grote scherm, de waterbestendigheid en de goed uitgewerkte software maken dat deze e-reader ondanks zijn hoge prijs toch een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Je moet zoveel geld er alleen wel voor over hebben, anders is het kleine en simpelere broertje de Kobo Aura misschien het overwegen waard.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
Het ontwerp van de e-reader is simpel en behoorlijk dun. De enige knop op het apparaat, de aan-/uitknop, bevind zich achterop waardoor de voorkant erg strak oogt en het scherm het grootste gedeelte van het apparaat bedekt. De randen om het scherm zijn perfect om de e-reader met een hand vast te houden zonder per ongeluk met je duim het touchscreen aan te raken. De voorkant is overigens helemaal vlak, de randen zitten verwerkt in het scherm waardoor de e-reader er gelikt uit ziet. Aangezien de volledige besturing via het touchscreen gaat is het scherm de belangrijkste factor van deze e-reader, en dat scherm presteert prima!
8,0
Leeservaring
(Weging 35%)
Door het mooie grote scherm met hoge resolutie en goede ingebouwde verlichting is de leeservaring met deze e-reader erg prettig. Deze Kobo Aura One beschikt over ComfortLight PRO-schermverlichting die bestaat uit twee features; 1. Een ingebouwde lichtsensor kan voor jou de juiste lichtsterkte instellen aan de hand van de hoeveelheid omgevingslicht. 2. Een stand die minder blauw licht verspreidt, wat rustiger is voor je ogen in de late avonduren en je hierdoor makkelijker inslaapt na het lezen. Daarnaast is natuurlijk de schermhelderheid, het lettertype, de grootte, regelafstand, enzovoorts ook handmatig in te stellen. Het grotere scherm zorg voor een lekker groot leesoppervlak waardoor je niet telkens aan het swipen bent om de pagina om te slaan.
8,0
Extra mogelijkheden
(Weging 20%)
Deze e-reader beschikt over 8GB interne opslag en heeft daarmee méér dan genoeg opslagruimte voor je hele arsenaal aan boeken. Het geheugen is niet uitbreidbaar, maar ik kan me niet voorstellen dat je meer nodig hebt. Daarnaast beschikt de e-reader over veel extra opties die verwerkt zijn in de software. Zo toont de e-reader leesstatistieken die je inzicht geven in hoeveel uren je al hebt gelezen, op hoeveel procent je al zit van het boek en hoe lang je er naar verwachting nog over zal doen. Maar ook kan de e-reader je suggesties geven voor soortgelijke boeken in de Kobo-boekenwinkel als je een bepaald boek bijvoorbeeld helemaal geweldig vindt. Of neem een abonnement op Kobo Plus voor een klein bedrag per maand en krijg toegang tot een groot aanbod aan e-boeken.

8,0
Eindscore test
Kobo Aura One

Testen van Kobo Aura One
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Kobo Aura One
Aantal testen:
10
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Kobo Aura One.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Kobo Aura One? Onze eigen test van de Aura One staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Kobo Aura One
8,0
1-12-2016
PCmag.nl

Deze Kobo Aura One is geen doordeweekse e-reader. Niet alleen is hij waterdicht, hij heeft ook nog eens een van de grootste e-inkschermen die we al zagen.

PCmag.nl
Kobo Aura One
9,0
20-12-2016
androidplanet.nl

De Kobo Aura One is de beste e-reader die je op dit moment in Nederland kunt kopen. Het grotere formaat, de waterdichte behuizing en de slimme software maken dit een product dat het leesplezier aanzienlijk vergroot. Door zijn relatief hoge adviesprijs is dit echter wel een apparaat voor de echte leesfanaten. Pak je er alleen in de vakantie soms een boekje bij, dan ben je waarschijnlijk ook al tevreden met een goedkopere reader van een kleiner formaat. Verslind je boeken aan de lopende band? Dan is het absoluut de investering waard.

androidplanet.nl
KOBO AURA ONE REVIEW
9,0
18-8-2016
Digitaltrends.com

I thought ebook readers couldn’t get any better than Amazon’s Kindle Oasis, but Kobo’s Aura One has beaten the former best. You’ll still prefer the Oasis if you’re deeply embedded in Amazon’s Kindle ebook system, but if you don’t, the Aura One is objectively a better reader. It has several killer features that the Kindle Oasis doesn’t have: It’s waterproof, it stifles blue light, it supports more ebook formats, it has a larger screen, and it has built-in borrowing from your public library. And it’s more than $60 cheaper!

Digitaltrends.com
Kobo Aura One : la liseuse étanche à grand écran
10,0
24-8-2016
Lesnumeriques.com

Vendue 230 € à sa sortie, cette nouvelle Kobo Aura One est bien positionnée sur le marché des liseuses. Si elle offre le plus grand écran de sa catégorie, certains lui reprocheront l'absence de port pour carte SIM, mais cela aurait fait exploser le prix contenu de cette liseuse. On apprécie beaucoup son étanchéité et son mode nuit qui permet d'éliminer la lumière bleue nocive pour l'endormissement. Un futur best-seller de Noël, sans aucun doute.

Lesnumeriques.com
Kobo Aura One review: A great Kindle alternative
8,0
5-9-2016
Expertreviews.co.uk

The Kobo Aura One may have its downsides, but this is still one of the best Kindle competitors we’ve seen in recent years. Its ComfortLight Pro feature goes one better than the Kindle Voyage’s ambient light sensor and its waterproof protection means you read in more places without risk of breaking it. Its wide file support also makes it more flexible than a Kindle, but Amazon still has the edge when it comes to pricing and overall range. Of course, at £190, it’s not exactly cheap, but if you’re after a book-sized eReader for reading at night, then it’s definitely worth the extra investment. It wins a Recommended award.

Expertreviews.co.uk
Kobo Aura One review
10,0
14-9-2016
Stuff.tv

What is this heresy? The best ereader yet and it doesn't have an Amazon logo on the back? It's true: the big screen, ambient light sensor and waterproofing nudge the Aura One ahead of anything Amazon (or Kobo itself) has released to date. Funny, then, that the only issue is that it's not a Kindle. Anyone that's invested in Amazon's excellent service won't want to buy all their books again. Still, if you're not a fan of the retail goliath, or if you really like your books to look like books onscreen, the Aura One is the ereader to buy.

Stuff.tv
Kobo Aura One
8,0
16-9-2016
TrustedReviews.com

A big-screened, water-resistant Kindle alternative – but it's let down by a poor ebook ecosystem.

TrustedReviews.com
Kobo Aura One
8,0
24-10-2016
TechRadar.com

Kobo's latest ereader may lean toward the expensive end of the ebook market, but if you want a high-quality experience with a larger screen than the rest of the competition, the Aura One is the choice to go for.

TechRadar.com
Kobo Aura ONE e-reader review – larger screen and water resistant
9,0
31-10-2016
Techguide.com.au

The Kobo Aura ONE is an e-reader built by and for readers. It ticks all the boxes when it comes to features, comfort and convenience. It’s priced at a hefty $349.95 but for your money you’re getting one of the most feature packed e-readers you can buy.

Techguide.com.au
Kobo Aura One
7,0
7-11-2016
Cnet.co.uk

THE GOOD The Kobo Aura One sports a 7.8-inch e-ink display that's significantly larger than the 6-inch e-ink displays found on all of Amazon's Kindle e-readers, it's waterproof, has an integrated light and built-in support for Overdrive library book loans. THE BAD Fairly pricey, may be a little too large for some people's hands and Kobo's content ecosystem can't match Amazon's. THE BOTTOM LINE The Kobo Aura One may not make you want to ditch your Kindle, but it does have some differentiating features that make it worth considering if you are in search of a non-Amazon e-reader.

Cnet.co.uk
Kobo Aura One: Een echte topper in het hogere segment
8,0
31-5-2017
BesteProduct.nl

De Kobo Aura One is de grotere broer van de Kobo Aura en heeft daarmee dus ook alle voordelen van dit model. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. De e-reader heeft een 7.8 inch scherm en heeft daarmee een hele andere leeservaring dan de meeste e-readers die over het algemeen een veel kleiner scherm hebben. De Kobo Aura One is lekker dun en licht en is daardoor erg comfortabel om vast te houden. Ook is deze e-reader waterdicht wat een erg fijne toevoeging is als je van bijvoorbeeld lezen in bad houdt. Kortom, een e-reader die heel weinig te wensen over laat. Ben je bereid om ruim 200 euro uit te geven voor je volgende e-reader, dan is deze Kobo zeker het overwegen waard!

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,3
Consumentengids
1-12-2016
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Kobo Aura One en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van E-readers.
expertscore
7,8
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Kobo Aura One

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Kobo Aura One nog niet gedeeld. Heb jij de Aura One gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze E-reader van Kobo te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Kobo Aura One

Scherm

Formaat scherm
7,8 inch
Touchscreen
Ja
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Ja

Standaard

Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR
Kleuren
zwart
Ondersteunde afbeeldingen
BMP, GIF, PNG
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN
Gewicht
230 gram

Geheugen

Max. grootte geheugenkaart
8 GB
Intern geheugen
8 GB

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
N709-KU-BK-K-EP
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
July 2016
Afmetingen (H x B x D)
19,51 x 13,85 x 0,69 cm
EAN
0681495007240
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-