Volg ons

Kobo Aura Edition 2

Onze test
Kobo Aura Edition 2: Veel leesplezier voor een keurige prijs
7,8
De Kobo Aura Edition 2 is een uitstekende e-reader voor een prima prijs. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. Er zijn veel extra mogelijkheden en met de eigen Kobo-boekenwinkel kun je eenvoudig boeken kopen en downloaden naar je e-reader. De A ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Ligt prettig in de hand
  • Scherp,contrastrijk scherm
  • Mooie, egale verlichting
  • 4 GB opslag, waarvan ruim 3 GB gebruikt kan worden
  • Je kunt direct vanaf de e-reader NL-talige boeken kopen
Nadelen
  • Geen microSD-kaart ondersteuning

Onze test
Consumententest | op
7,8

Kobo Aura Edition 2: Veel leesplezier voor een keurige prijs

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Kobo Aura Edition 2 is een uitstekende e-reader voor een prima prijs. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. Er zijn veel extra mogelijkheden en met de eigen Kobo-boekenwinkel kun je eenvoudig boeken kopen en downloaden naar je e-reader. De Aura beschikt over een mooi scherm waardoor deze e-reader erg prettig leest. En met een prijs van rond de 100 euro op het moment van schrijven van deze review is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Al met al dus een hele degelijke e-reader voor een zeer aantrekkelijke prijs. Heb je behoefte aan meer leesruimte dan is zijn grote broer de Kobo Aura One zeker het overwegen waard!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 1 review
Consumententester
vanaf 118,50
8,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
De gebruiksvriendelijke software is een van de zaken waar Kobo zich de afgelopen jaren in onderscheidt. Ook bij deze Aura lijkt alles gewoon te kloppen. Via de Kobo-boekenwinkel koop je eenvoudig nieuwe boeken en plaats je ze op je e-reader. Het duurt wel even voordat deze op de e-reader staan en deze de nieuwe boeken heeft verwerkt, maar als ze er eenmaal op staan vlieg je werkelijk door de menu’s op het apparaat. Het scherm reageert snel en de bediening werkt logisch en erg prettig. Bovendien ziet het scherm er helder en scherp uit, de tekst is daardoor goed leesbaar wat zorgt voor een erg prettige leeservaring. Enige minpuntje is dat de 4GB opslag van deze e-reader niet uit te breiden is. Maar ja, wil je echt meer dan 3000 boeken op je e-reader zetten?
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
De Kobo Aura heeft een simpel, strak ontwerp en voelt stevig aan in de hand. De enige knop op het apparaat bevindt zich achterop, waarmee je de e-reader in- en uitschakelt. Hierdoor ziet de voorkant er strak uit en bedekt het scherm het grootste gedeelte van de voorkant. De brede randen om het scherm en het geribbelde patroon op de achterkant zorgen voor een stevige grip. Verder zijn er geen fysieke knoppen aanwezig op het apparaat, dus ook niet om de pagina om te slaan, de volledige besturing gaat via het touchscreen.
8,0
Leeservaring
(Weging 35%)
Door het heldere, scherpe scherm en de goede ingebouwde verlichting is het scherm prettig af te lezen. Daarnaast is het scherm ook nog heel eenvoudig aan te passen naar je voorkeur. Zo kun je onder andere de helderheid van het scherm, het lettertype, de grootte en de regelafstand instellen voor jouw optimale leeservaring. Zoals eerder aangegeven gaat de volledige besturing via het scherm en zijn er geen fysieke knoppen. Gelukkig reageert de Kobo snel en werken de menu’s intuïtief. Met een korte tik of swipe op het scherm is de bladzijde omgeslagen.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Kobo Aura is inmiddels te vinden voor zo’n 100 euro. Voor een goed ontwikkelde e-reader met alle extra’s is dat een hele mooie prijs. Het scherm leest fijn, de bediening werkt prettig en snel én via de Kobo boekenwinkel koop en download je eenvoudig boeken naar je e-reader, wel zo makkelijk! Al met al dus een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
7,0
Extra mogelijkheden
(Weging 20%)
De extra mogelijkheden van de Kobo Aura zijn vooral de opties die verwerkt zijn in de menu’s, waaronder leesstatistieken. De leesstatistieken geven je een overzichtelijk inzicht in hoeveel uren je al hebt gelezen, op hoeveel procent je al zit van het boek en hoe lang je er naar verwachting nog over zal doen om het boek uit te lezen. Voor de ‘competitieve lezers’ en voor kinderen kan dat een motivatie zijn om meer te gaan lezen. Ook handig als je vlak voor het slapen gaan wil weten of je dat ene spannende hoofdstuk nog vóór 11 uur af kan maken.

7,8
Eindscore test
Kobo Aura Edition 2

Reviews van de Kobo Aura Edition 2

Gemiddelde score gebruikers

6,0
Gebruikers zijn niet enthousiast over de Aura Edition 2 van Kobo. Een gemiddelde van 6,0 uit 14 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere E-reader.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
2,0
Wij hebben allebei een kobo ereader. Beide ...
Door Anita op 14-10-2017

Wij hebben allebei een kobo ereader. Beide ereaders zijn spontaan vast gaan staan. Na alle goed beschreven acties die op de website staan te hebben uitgevoerd uiteindelijk een melding gemaakt bij de helpdesk. Na veel aandringen en herhalen van onze melding uiteindelijk na 1 maand een antwoord gekregen. Met verwijzing naar de garantietermijn, dus geen gehoor gekregen. Erg jammer voor een zo als goed beoordeelde ereader merk.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

6,0
Elly Morren
21-9-2017
"Matig e -reader. Erg slechte helpdesk"

E-reader is makkelijk als je alleen boeken koopt bij Bol.com. Als je bij een andere winkel koopt, kan je binnen de verzamelingen geen toevoeging bij de titel van het boek plaatsten. (Als voorbeeld: een boek van Micahel Connelly heeft ca. 20 boeken geschreven over Harry Bosch). Vraag gesteld aan helpdesk. Dat is echt een ramp. Bellen niet zoals beloofd (Na ruim 2 weken) en weer een mail van mij is het bericht "sorry, dat kan niet". Bebook kon het ruim 10 jaar terug wel. Daarna heb ik alleen maar mailtjes gehad met de tekst "als u binnen 240 uur niet reageert, gaan wij er van uit dat het probleem is opgelost. Als je dan weer reageert met een klacht, krijg je weer dezelfde melding. Als men tijdig had gereageerd, had ik de E-reader terug gebracht. Nu was ik te laat.

- - -

Sterke punten: Makkelijk als je bij Bol. com. koopt: even synchroniseren en je boeken staan er op; verlichting goed te stellen.
Zwakke punten: Waardeloze helpdesk: bellen niet, reageren erg laat. Komen niet met een oplossing; titels boeken niet aan te vullen met tekst; deze helpdesk wil alleen scoren op opgeloste klachten zonder ze echt op te lossen.
In bezit: Eén maand
Via BesteProduct.nl

9,0
Initieel enkele problemen met trage software, verkeerd ...
Door willem op 11-9-2017

Initieel enkele problemen met trage software, verkeerd onthouden van bladwijzers e.d. Update geforceerd en alles in orde! De gevoeligheid om naar het volgende scherm te gaan is ook merkbaar verbeterd. Alles is top aan deze e-reader: goede achtergrondverlichting licht en handig formaat goede batterij (2 weken intensief lezen met backlight, zonder backlight geen flauw idee) leuk: helderheid backlight aanpassen kan door links op het scherm te swipen, spijtig hebben ze het wel nagelaten om een fysieke knop te voorzien zoals op oudere modellen dus als je precies wil instellen dan moet je enkele keren doorklikken. Enige nadeel is de onhandige bib waar scrollen lastig gaat en je vaak een boek opent i.p.v. naar de volgende pagina gaat. Even door je collectie grasduinen wordt zo een heel karwij. Gelukkig is de zoekfunctie dik in orde dus als je weet wat wil lezen dan ben je in een breisje vertrokken.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik had eerst een Sony Ereader, die ...
Door FDA op 24-8-2017

Ik had eerst een Sony Ereader, die had helaas geen achtergrondverlichting. Daarom een Kobo Aura 2nd gekocht eind december 2016. Het viel me gelijk al op de accu zo snel leeg was. Onlangs kocht mijn dochter ook een Kobo Aura 2nd, daar ging de accu beduidend langer mee (met zelfde leesgedrag). Teruggegaan naar winkel binnen garantieperiode en heb toen een nieuwe Kobo Aura 2nd gekregen. Hiervan gaat de accu beduidend langer mee.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

1,0
Technisch in orde maar na aankoop totaal ...
Door Rob op 27-6-2017

Technisch in orde maar na aankoop totaal afhankelijk van Kobo. Hanteert eigen Epub formaat waardoor het bijna onmogelijk is (2 apps nodig, op meer plekken account aanmaken, daarna 100 stappenplan) om de oude ebooks van de vorige reader over te zetten. Ik had een Sony en die is neutraal. Kobo is net als Amazon: je kunt alleen eenvoudig Kobo boeken lezen. Daarom: retour naar de winkel. Vreemd dat ik daar in geen enkel review of test iets over lees!!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mooie, goed functionerende erader. Licht is bedienbaar ...
Door A Vliet op 9-6-2017

Mooie, goed functionerende erader. Licht is bedienbaar door aan de linkerkant van het scherm omhoog of omlaag te swipen. Is handig maar wat onzuiver. Fijn dat het licht heel zwak gezet kan worden. Enige nadeel: je kan het apparaat niet resetten zoals een Kobo Glo. Loopt het apparaat vast dan moet je m helaas terugzetten naar fabrieksinstellingen. Heel fijn is de supergarantie van Kobo. binnen 2 jaar stuk? Een nieuw apparaat zonder gedoe! Op het nieuwe apparaat weer 2 jaar garantie! Bij BCC kan je 2 jaar extra grantie kopen; gaat deze Kobo het vier jaar redden? Die lange garantietermijn vind ik een fijn idee. Kortom, heel erg fijne e-reader, wil m nooit meer kwijt!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

4,0
Elvale
8-5-2017
"Kobo 2 jaar garantie stelt niets voor!"

De Kobo Aura 2 is gebruiksvriendelijk en een prettig in de hand liggende e-reader. Wat jammer dat je na een jaar gebruik problemen krijgt met het scherm. Ik lees al 6 jaar mijn boeken op een e-reader. Ik ga oplettend nauwkeurig met de e-reader om en dan heb je ineens na het opstarten nog maar een half zichtbaar beeldscherm. De zogenaamde 2 jaar garantie is snel van de baan met de opmerking Dispay broken NO WARRANTY!!! Zo kom je als leverancier van de Kobo e-reader gemakkelijk van de garantie af. Erg teleurstellend!

- - -

Sterke punten: Fijn in gebruik.
Zwakke punten: Kwaliteit en garantie slecht.
In bezit: 1-2 jaar
Via BesteProduct.nl

1,0
Trage bediening, laden heeft altijd problemen gegeven, ...
Door TR_49 op 16-4-2017

Trage bediening, laden heeft altijd problemen gegeven, liep soms spontaan vast, kortom waardeloos ding en is nu kaduuk (reageert niet meer op start en reset). Moet nu in de strijd met de leverancier die natuurlijk gaat zeuren over de zogenaamde standaard 2 jaar garantie. Maar voor iedereen, het Nederlands recht biedt de riimte om ook na 2 jaar garantie te claimen op basis van aanname omtrent redelijke werking!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

1,0
Na twee maanden gebruik van de Kobo ...
Door Rinus op 22-2-2017

Na twee maanden gebruik van de Kobo Auro Edition 2 gaf deze de geest. Ik had het apparaat bij Bol.com gekocht, reparatie bleek niet mogelijk te zijn en na enige tijd kreeg ik mijn aankoopbedrag terug. Het was al met al toch een behoorlijke tegenvaller voor een product dat door de Consumentenbond als 'Beste koop' werd gekwalificeerd. De aangekochte boeken die op de ereader stonden ben ik nu ook kwijt.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,0
Ik had eerst een Sony Ereader, die ...
Door Frank op 12-2-2017

Ik had eerst een Sony Ereader, die had helaas geen achtergrondverlichting. Daarom deze Kobo gekocht. Hij bevalt verder prima, alleen in verhouding met de Sony is de accu vrij snel leeg.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Kobo Aura Edition 2
Gemiddelde score redacteuren
8,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Kobo Aura Edition 2
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
8,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Kobo Aura Edition 2.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Kobo Aura Edition 2? Onze eigen test van de Aura Edition 2 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Kobo Aura Édition 2 : la liseuse à glisser dans la poche
8,0
14-9-2016
Lesnumeriques.com

À 119,99 €, cette Kobo Aura Édition 2 n'est pas donnée pour une entrée de gamme, surtout qu’elle va remplacer la Touch 2.0 (90 €) que l’on trouvait déjà chère au vu d’un équipement plutôt pauvre. Pour quelques euros de plus, on peut acquérir la Kobo Glo HD qui est amenée à disparaître du catalogue Kobo. Chez la concurrence, il existe la nouvelle Kindle à 70 €, dotée d’un écran de 6 pouces, de 4 Go de mémoire, mais sans rétroéclairage. Gageons que quelques réductions rendront cette nouvelle Aura plus attractive. Néanmoins, cette Kobo Aura ravira tous les fanatiques de la lecture numérique par sa facilité de prise en mains, d'encombrement réduit sans oublier la richesse des bibliothèques Kobo et Fnac.

Lesnumeriques.com
Kobo Aura Edition 2: Veel leesplezier voor een keurige prijs
7,8
12-4-2017
BesteProduct.nl

De Kobo Aura Edition 2 is een uitstekende e-reader voor een prima prijs. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. Er zijn veel extra mogelijkheden en met de eigen Kobo-boekenwinkel kun je eenvoudig boeken kopen en downloaden naar je e-reader. De Aura beschikt over een mooi scherm waardoor deze e-reader erg prettig leest. En met een prijs van nog geen 100 euro op het moment van schrijven van deze review is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Al met al dus een hele degelijke e-reader voor een zeer aantrekkelijke prijs. Heb je behoefte aan meer leesruimte dan is zijn grote broer de Kobo Aura One zeker het overwegen waard!

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,0
Consumentengids
1-12-2016
9,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Kobo Aura Edition 2 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 118,50 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,1
laagste prijs
€ 118,50
prijs/kwaliteit
9,0

Laagste prijzen Kobo Aura Edition 2

Bekijk
€ 118,50
9,1
Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 119,00
9,1
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 119,00
8,8
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis. Zelfs op zondag. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 119,00
8,8
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties

Scherm
Formaat scherm
6 inch
Touchscreen
Ja
Scherm technologie
E Ink
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1024 x 768
Formaat scherm
6 inch
Touchscreen
Ja
Scherm technologie
E Ink
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1024 x 768
Standaard
Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR
Kleuren
zwart
Ondersteunde afbeeldingen
BMP, GIF, JPG, PNG
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN, Nee
Gewicht
180 gram
Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR
Kleuren
zwart
Ondersteunde afbeeldingen
BMP, GIF, JPG, PNG
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN, Nee
Gewicht
180 gram
Geheugen
Intern geheugen
4 GB
Intern geheugen
4 GB
Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
N236-KU-BK-K-EP
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
juli 2016
Afmetingen (H x B x D)
15,9 x 11,3 x 0,85 cm
EAN
0681495007233
Website
-
Toelichting type
-
Partnumber
N236-KU-BK-K-EP
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
juli 2016
Afmetingen (H x B x D)
15,9 x 11,3 x 0,85 cm
EAN
0681495007233
Website
-
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
12
Beoordeling experts
8,1
Beoordeling consumenten
6,0
Prijs / kwaliteit
9,0