Volg ons

Kobo Aura Edition 2

  • Scherm technologie: e ink
  • Touchscreen: Ja
  • Formaat scherm: 6,0 inch
Bekijk de specificaties
Onze test
Kobo Aura Edition 2: Veel leesplezier voor een keurige prijs
7,8
De Kobo Aura Edition 2 is een uitstekende e-reader voor een prima prijs. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. Er zijn veel extra mogelijkheden en met de eigen Kobo-boekenwinkel kun je eenvoudig boeken kopen en downloaden naar je e-reader. De A ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Ligt prettig in de hand
  • Scherp,contrastrijk scherm
  • Mooie, egale verlichting
  • 4 GB opslag, waarvan ruim 3 GB gebruikt kan worden
  • Je kunt direct vanaf de e-reader NL-talige boeken kopen
Nadelen
  • Geen microSD-kaart ondersteuning

Onze test
Consumententest | op
7,8

Kobo Aura Edition 2: Veel leesplezier voor een keurige prijs

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Kobo Aura Edition 2 is een uitstekende e-reader voor een prima prijs. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. Er zijn veel extra mogelijkheden en met de eigen Kobo-boekenwinkel kun je eenvoudig boeken kopen en downloaden naar je e-reader. De Aura beschikt over een mooi scherm waardoor deze e-reader erg prettig leest. En met een prijs van rond de 100 euro op het moment van schrijven van deze review is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Al met al dus een hele degelijke e-reader voor een zeer aantrekkelijke prijs. Heb je behoefte aan meer leesruimte dan is zijn grote broer de Kobo Aura One zeker het overwegen waard!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Apeldoorn • 43 reviews
Consumententester
vanaf 99,00
8,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
De gebruiksvriendelijke software is een van de zaken waar Kobo zich de afgelopen jaren in onderscheidt. Ook bij deze Aura lijkt alles gewoon te kloppen. Via de Kobo-boekenwinkel koop je eenvoudig nieuwe boeken en plaats je ze op je e-reader. Het duurt wel even voordat deze op de e-reader staan en deze de nieuwe boeken heeft verwerkt, maar als ze er eenmaal op staan vlieg je werkelijk door de menu’s op het apparaat. Het scherm reageert snel en de bediening werkt logisch en erg prettig. Bovendien ziet het scherm er helder en scherp uit, de tekst is daardoor goed leesbaar wat zorgt voor een erg prettige leeservaring. Enige minpuntje is dat de 4GB opslag van deze e-reader niet uit te breiden is. Maar ja, wil je echt meer dan 3000 boeken op je e-reader zetten?
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
De Kobo Aura heeft een simpel, strak ontwerp en voelt stevig aan in de hand. De enige knop op het apparaat bevindt zich achterop, waarmee je de e-reader in- en uitschakelt. Hierdoor ziet de voorkant er strak uit en bedekt het scherm het grootste gedeelte van de voorkant. De brede randen om het scherm en het geribbelde patroon op de achterkant zorgen voor een stevige grip. Verder zijn er geen fysieke knoppen aanwezig op het apparaat, dus ook niet om de pagina om te slaan, de volledige besturing gaat via het touchscreen.
8,0
Leeservaring
(Weging 35%)
Door het heldere, scherpe scherm en de goede ingebouwde verlichting is het scherm prettig af te lezen. Daarnaast is het scherm ook nog heel eenvoudig aan te passen naar je voorkeur. Zo kun je onder andere de helderheid van het scherm, het lettertype, de grootte en de regelafstand instellen voor jouw optimale leeservaring. Zoals eerder aangegeven gaat de volledige besturing via het scherm en zijn er geen fysieke knoppen. Gelukkig reageert de Kobo snel en werken de menu’s intuïtief. Met een korte tik of swipe op het scherm is de bladzijde omgeslagen.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Kobo Aura is inmiddels te vinden voor zo’n 100 euro. Voor een goed ontwikkelde e-reader met alle extra’s is dat een hele mooie prijs. Het scherm leest fijn, de bediening werkt prettig en snel én via de Kobo boekenwinkel koop en download je eenvoudig boeken naar je e-reader, wel zo makkelijk! Al met al dus een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
7,0
Extra mogelijkheden
(Weging 20%)
De extra mogelijkheden van de Kobo Aura zijn vooral de opties die verwerkt zijn in de menu’s, waaronder leesstatistieken. De leesstatistieken geven je een overzichtelijk inzicht in hoeveel uren je al hebt gelezen, op hoeveel procent je al zit van het boek en hoe lang je er naar verwachting nog over zal doen om het boek uit te lezen. Voor de ‘competitieve lezers’ en voor kinderen kan dat een motivatie zijn om meer te gaan lezen. Ook handig als je vlak voor het slapen gaan wil weten of je dat ene spannende hoofdstuk nog vóór 11 uur af kan maken.

7,8
Eindscore test
Kobo Aura Edition 2

Reviews van de Kobo Aura Edition 2

Gemiddelde score gebruikers

6,3
Gebruikers zijn niet enthousiast over de Aura Edition 2 van Kobo. Een gemiddelde van 6,3 uit 9 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere E-reader.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Mooie, goed functionerende erader. Licht is bedienbaar ...
Door A Vliet op 9-6-2017

Mooie, goed functionerende erader. Licht is bedienbaar door aan de linkerkant van het scherm omhoog of omlaag te swipen. Is handig maar wat onzuiver. Fijn dat het licht heel zwak gezet kan worden.
Enige nadeel: je kan het apparaat niet resetten zoals een Kobo Glo. Loopt het apparaat vast dan moet je m helaas terugzetten naar fabrieksinstellingen.
Heel fijn is de supergarantie van Kobo. binnen 2 jaar stuk? Een nieuw apparaat zonder gedoe! Op het nieuwe apparaat weer 2 jaar garantie! Bij BCC kan je 2 jaar extra grantie kopen; gaat deze Kobo het vier jaar redden? Die lange garantietermijn vind ik een fijn idee.
Kortom, heel erg fijne e-reader, wil m nooit meer kwijt!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

4,0
Elvale
8-5-2017
"Kobo 2 jaar garantie stelt niets voor!"

De Kobo Aura 2 is gebruiksvriendelijk en een prettig in de hand liggende e-reader. Wat jammer dat je na een jaar gebruik problemen krijgt met het scherm. Ik lees al 6 jaar mijn boeken op een e-reader. Ik ga oplettend nauwkeurig met de e-reader om en dan heb je ineens na het opstarten nog maar een half zichtbaar beeldscherm. De zogenaamde 2 jaar garantie is snel van de baan met de opmerking Dispay broken NO WARRANTY!!! Zo kom je als leverancier van de Kobo e-reader gemakkelijk van de garantie af. Erg teleurstellend!

- - -

Sterke punten: Fijn in gebruik.
Zwakke punten: Kwaliteit en garantie slecht.
In bezit: 1-2 jaar
Via BesteProduct.nl

1,0
Trage bediening, laden heeft altijd problemen gegeven, ...
Door TR_49 op 16-4-2017

Trage bediening, laden heeft altijd problemen gegeven, liep soms spontaan vast, kortom waardeloos ding en is nu kaduuk (reageert niet meer op start en reset). Moet nu in de strijd met de leverancier die natuurlijk gaat zeuren over de zogenaamde standaard 2 jaar garantie. Maar voor iedereen, het Nederlands recht biedt de riimte om ook na 2 jaar garantie te claimen op basis van aanname omtrent redelijke werking!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

1,0
Na twee maanden gebruik van de Kobo ...
Door Rinus op 22-2-2017

Na twee maanden gebruik van de Kobo Auro Edition 2 gaf deze de geest. Ik had het apparaat bij Bol.com gekocht, reparatie bleek niet mogelijk te zijn en na enige tijd kreeg ik mijn aankoopbedrag terug.
Het was al met al toch een behoorlijke tegenvaller voor een product dat door de Consumentenbond als 'Beste koop' werd gekwalificeerd.
De aangekochte boeken die op de ereader stonden ben ik nu ook kwijt.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,0
Ik had eerst een Sony Ereader, die ...
Door Frank op 12-2-2017

Ik had eerst een Sony Ereader, die had helaas geen achtergrondverlichting. Daarom deze Kobo gekocht. Hij bevalt verder prima, alleen in verhouding met de Sony is de accu vrij snel leeg.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

6,0
Mooi klein eenvoudig ding. Maar als je ...
Door Ariella op 9-2-2017

Mooi klein eenvoudig ding. Maar als je er veel boeken op zet dan heeft hij een extreem trage start alvorens hij laat zien wat je op je bibliotheek staat. Sorteren gaat wel maar je kan geen naam van de auteur opgeven waarmee hij dan gelijk naar voren komt. Je moet dan heel veel doorscrollen. En dat is vervelend. Ik heb een 5/6 jaar oude Sony (wel een stuk zwaarder) maar bij het sorteren komt er een abc tot zet aan de zijkant te staan en je tikt dan op een letter en dat is hij gelijk bij de gewenste auteur.
Je kan met Calibre er ook gemakkelijk boeken opzetten
Ik zou een wellicht duurdere kopen die sneller is ed.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Helder en duidelijk scherm wat je eventueel ...
Door Coen op 1-12-2016

Helder en duidelijk scherm wat je eventueel ook nog zelf aan kunt passen, meer geheugen dus nog meer boeken meenemen.
Internet en WiFi verbeterd dus nu rechtstreeks downloaden van boeken op je Ereader.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik had een sony ereader maar het ...
Door Michair op 16-9-2016

Ik had een sony ereader maar het was tijd voor een nieuwe. Deze kobo aura edition 2 is echt een topper. Duidelijk scherm, mooi klein. Hierdoor makkelijk in je handtas mee te nemen. Ik vond alleen de bijpassende hoes in verhouding belachelijk duur.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Een super handige reader. Klein van omvang ...
Door Ingrid op 13-9-2016

Een super handige reader. Klein van omvang maar letters handig naar gewenste grote in te stellen. En licht op t scherm om ook in de avond lekker te kunnen wegdromen in je verhaal.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Kobo Aura Edition 2
Gemiddelde score redacteuren
8,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Kobo Aura Edition 2
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
8,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Kobo Aura Edition 2.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Kobo Aura Edition 2? Onze eigen test van de Aura Edition 2 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Kobo Aura Édition 2 : la liseuse à glisser dans la poche
8,0
14-9-2016
Lesnumeriques.com

À 119,99 €, cette Kobo Aura Édition 2 n'est pas donnée pour une entrée de gamme, surtout qu’elle va remplacer la Touch 2.0 (90 €) que l’on trouvait déjà chère au vu d’un équipement plutôt pauvre. Pour quelques euros de plus, on peut acquérir la Kobo Glo HD qui est amenée à disparaître du catalogue Kobo. Chez la concurrence, il existe la nouvelle Kindle à 70 €, dotée d’un écran de 6 pouces, de 4 Go de mémoire, mais sans rétroéclairage. Gageons que quelques réductions rendront cette nouvelle Aura plus attractive. Néanmoins, cette Kobo Aura ravira tous les fanatiques de la lecture numérique par sa facilité de prise en mains, d'encombrement réduit sans oublier la richesse des bibliothèques Kobo et Fnac.

Lesnumeriques.com
Kobo Aura Edition 2: Veel leesplezier voor een keurige prijs
7,8
12-4-2017
BesteProduct.nl

De Kobo Aura Edition 2 is een uitstekende e-reader voor een prima prijs. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. Er zijn veel extra mogelijkheden en met de eigen Kobo-boekenwinkel kun je eenvoudig boeken kopen en downloaden naar je e-reader. De Aura beschikt over een mooi scherm waardoor deze e-reader erg prettig leest. En met een prijs van nog geen 100 euro op het moment van schrijven van deze review is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Al met al dus een hele degelijke e-reader voor een zeer aantrekkelijke prijs. Heb je behoefte aan meer leesruimte dan is zijn grote broer de Kobo Aura One zeker het overwegen waard!

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,0
Consumentengids
1-12-2016
10,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Kobo Aura Edition 2 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 99,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,1
laagste prijs
€ 99,00
prijs/kwaliteit
10,0

Laagste prijzen Kobo Aura Edition 2

Bekijk
€ 99,00
9,0
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis. Zelfs op zondag. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 99,00
8,6
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 99,00
9,0
Op werkdagen voor 20:30 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 99,00
7,6
Op werkdagen voor 23:59 besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties

Algemeen
Scherm technologie
E Ink
Touchscreen
Ja
Formaat scherm
6 inch.
Toelichting type
-
Partnumber
N236-KU-BK-K-EP
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
juli 2016
Afmetingen (H x B x D)
15,9 x 11,3 x 0,85 cm
EAN
0681495007233
Website
-
Scherm
Formaat scherm
6 inch.
Touchscreen
Ja
Scherm technologie
E Ink
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1024 x 768
Standaard
Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR
Kleuren
zwart
Ondersteunde afbeeldingen
BMP, GIF, JPG, PNG
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN, Nee
Gewicht
180 gram
Geheugen
Intern geheugen
4 GB
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
11
Beoordeling experts
8,1
Beoordeling consumenten
6,3
Prijs / kwaliteit
10,0