Volg ons

Kobo Aura Edition 2

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Kobo Aura Edition 2

Voordelen

  • Ligt prettig in de hand
  • Scherp,contrastrijk scherm
  • Mooie, egale verlichting
  • 4 GB opslag, waarvan ruim 3 GB gebruikt kan worden
  • Je kunt direct vanaf de e-reader NL-talige boeken kopen

Nadelen

  • Geen microSD-kaart ondersteuning

Onze test
Consumententest | op
7,8

Kobo Aura Edition 2: Veel leesplezier voor een keurige prijs

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Kobo Aura Edition 2 is een uitstekende e-reader voor een prima prijs. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. Er zijn veel extra mogelijkheden en met de eigen Kobo-boekenwinkel kun je eenvoudig boeken kopen en downloaden naar je e-reader. De Aura beschikt over een mooi scherm waardoor deze e-reader erg prettig leest. En met een prijs van rond de 100 euro op het moment van schrijven van deze review is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Al met al dus een hele degelijke e-reader voor een zeer aantrekkelijke prijs. Heb je behoefte aan meer leesruimte dan is zijn grote broer de Kobo Aura One zeker het overwegen waard!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
8,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
De gebruiksvriendelijke software is een van de zaken waar Kobo zich de afgelopen jaren in onderscheidt. Ook bij deze Aura lijkt alles gewoon te kloppen. Via de Kobo-boekenwinkel koop je eenvoudig nieuwe boeken en plaats je ze op je e-reader. Het duurt wel even voordat deze op de e-reader staan en deze de nieuwe boeken heeft verwerkt, maar als ze er eenmaal op staan vlieg je werkelijk door de menu’s op het apparaat. Het scherm reageert snel en de bediening werkt logisch en erg prettig. Bovendien ziet het scherm er helder en scherp uit, de tekst is daardoor goed leesbaar wat zorgt voor een erg prettige leeservaring. Enige minpuntje is dat de 4GB opslag van deze e-reader niet uit te breiden is. Maar ja, wil je echt meer dan 3000 boeken op je e-reader zetten?
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Kobo Aura is inmiddels te vinden voor zo’n 100 euro. Voor een goed ontwikkelde e-reader met alle extra’s is dat een hele mooie prijs. Het scherm leest fijn, de bediening werkt prettig en snel én via de Kobo boekenwinkel koop en download je eenvoudig boeken naar je e-reader, wel zo makkelijk! Al met al dus een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
De Kobo Aura heeft een simpel, strak ontwerp en voelt stevig aan in de hand. De enige knop op het apparaat bevindt zich achterop, waarmee je de e-reader in- en uitschakelt. Hierdoor ziet de voorkant er strak uit en bedekt het scherm het grootste gedeelte van de voorkant. De brede randen om het scherm en het geribbelde patroon op de achterkant zorgen voor een stevige grip. Verder zijn er geen fysieke knoppen aanwezig op het apparaat, dus ook niet om de pagina om te slaan, de volledige besturing gaat via het touchscreen.
8,0
Leeservaring
(Weging 35%)
Door het heldere, scherpe scherm en de goede ingebouwde verlichting is het scherm prettig af te lezen. Daarnaast is het scherm ook nog heel eenvoudig aan te passen naar je voorkeur. Zo kun je onder andere de helderheid van het scherm, het lettertype, de grootte en de regelafstand instellen voor jouw optimale leeservaring. Zoals eerder aangegeven gaat de volledige besturing via het scherm en zijn er geen fysieke knoppen. Gelukkig reageert de Kobo snel en werken de menu’s intuïtief. Met een korte tik of swipe op het scherm is de bladzijde omgeslagen.
7,0
Extra mogelijkheden
(Weging 20%)
De extra mogelijkheden van de Kobo Aura zijn vooral de opties die verwerkt zijn in de menu’s, waaronder leesstatistieken. De leesstatistieken geven je een overzichtelijk inzicht in hoeveel uren je al hebt gelezen, op hoeveel procent je al zit van het boek en hoe lang je er naar verwachting nog over zal doen om het boek uit te lezen. Voor de ‘competitieve lezers’ en voor kinderen kan dat een motivatie zijn om meer te gaan lezen. Ook handig als je vlak voor het slapen gaan wil weten of je dat ene spannende hoofdstuk nog vóór 11 uur af kan maken.

7,8
Eindscore test
Kobo Aura Edition 2

Reviews van de Kobo Aura Edition 2

Gemiddelde score gebruikers

5,7
Gebruikers zijn niet enthousiast over de Aura Edition 2 van Kobo. Een gemiddelde van 5,7 uit 22 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere E-reader.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Superfijne ereader voor een mooie prijs. Handig ...
Door Swas op 11-6-2020

Superfijne ereader voor een mooie prijs. Handig in gebruik en opties zoals internet wat ik dan persoonlijk niet gebruik.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

5,0
een kleine 3 jaar zonder problemen, maar ...
Door Paul op 27-9-2019

een kleine 3 jaar zonder problemen, maar plotseling geeft hij de geest; het scherm geeft 3 flarden van bladzijden en is geblokkeerd; niets helpt meer. Ik vind 3 jaar toch echt te kort.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb eerder een Kobo gehad en ...
Door Jeen op 8-8-2019

Ik heb eerder een Kobo gehad en ben daar zeer tevreden over, hij is klein, kan makkelijk in de binnenzak. Ik kan daardoor overlezen waar ik wil

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Prima e reader niet te groot dus ...
Door R krikke op 12-5-2019

Prima e reader niet te groot dus past goed in de hand. Leesbaar en makkelijk te bedienen met 1 hand.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Goed in te stellen ereader, goed leesbaar ...
Door Lineke op 23-4-2019

Goed in te stellen ereader, goed leesbaar scherm onder alle omstandigheden, prettig formaat, optimale prijs kwaliteit verhouding

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
had eerst een letto , maar die ...
Door Thea op 10-4-2019

had eerst een letto , maar die ging stuk. nu voor de kobo aura , edition 2 gekozen prijs en kwaliteit is prima

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

2,0
Sinds mijn eerste review is er niets ...
Door Wim de Wit op 20-10-2018

Sinds mijn eerste review is er niets veranderd;erger nog de accu is na 1 week al leeg!! Als het apparaat even wordt neergelegd dan springt deze ongevraagd vooruit of terug en dat leest niet prettig.Dit waardeloze apparaat kan ik niemand aanbevelen. Ik zal nooit meer iets van Kobo aanschaffen, er zijn veel betere alternatieven.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Uitstekende vervanging voor mijn oude Sony e-reader. ...
Door Barbara op 7-8-2018

Uitstekende vervanging voor mijn oude Sony e-reader. Achtergrondlicht is perfect, je kunt het zo instellen dat je bij aanraking niet steeds de lettergrootte verandert, bijna alles is op jouw voorkeuren aan te passen. Beste e-reader ooit. Nadeel is dat na ongeveer 20 boeken je duidelijk blijvend kunt zien waar de letters gestaan hebben, de marges en tussenregels zijn zichtbaar. Na ca. 9 maanden begaven de bovenste pixels het (warmte?) en nu kan ik er niks meer mee. Hij gaat niet uit of aan. Ik heb geen aankoopbewijs (want kado) en dus geen garantie. Erg jammer!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Slecht, heel slecht 1e Kobo na 6 ...
Door Wm op 2-7-2018

Slecht, heel slecht 1e Kobo na 6 mnd stuk onder garantie nieuw app ontvangen. Wat een waardelose software. Accu na 2/3 dagen leeg. Update voorjaar 2018 zo slecht: bladwijzers zijn naar een hopelose plaats verhuisd en de 'druk'toetsen van het scherm werken meer niet dan wel. Enige reactie van Kobo op mijn klachten, ho maar!! Zou app eigenlijk in de prullenbak moeten gooien, WAARDELOOS. Gelukkig is er een beter Duits app.Beveel dit app niet aan. Mijn oude Sony was aanzienlijk beter,begrijp niet waarom Sony eea heeft verkocht aan Kobo

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Een heerlijke reader. Makkelijk bedienbaar en alle ...
Door Ingrid op 24-6-2018

Een heerlijke reader. Makkelijk bedienbaar en alle instellingen zijn makkelijk te vinden. Heb hem in december gekocht, lees er heel veel mee. (Is mijn vierde KOBO) Maaaar! Zodra de reader een zonnestraal op het scherm krijgt (dus niet een tijdje in de zon liggen waardoor hij warm wordt) komt hij in een loop van opnieuw opstarten waar hij pas uitkomt zodra je het boek in de schaduw hebt. Mijn vrouw zit naast mij met de KOBO H2O, nergens last van. Binnen lezen of op warme dagen in de schaduw buiten is geen probleem, maar blijf uit de zon!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Kobo Aura Edition 2
Gemiddelde score redacteuren
8,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Kobo Aura Edition 2
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
8,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Kobo Aura Edition 2.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Kobo Aura Edition 2? Onze eigen test van de Aura Edition 2 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Kobo Aura Édition 2 : la liseuse à glisser dans la poche
8,0
14-9-2016
Lesnumeriques.com

À 119,99 €, cette Kobo Aura Édition 2 n'est pas donnée pour une entrée de gamme, surtout qu’elle va remplacer la Touch 2.0 (90 €) que l’on trouvait déjà chère au vu d’un équipement plutôt pauvre. Pour quelques euros de plus, on peut acquérir la Kobo Glo HD qui est amenée à disparaître du catalogue Kobo. Chez la concurrence, il existe la nouvelle Kindle à 70 €, dotée d’un écran de 6 pouces, de 4 Go de mémoire, mais sans rétroéclairage. Gageons que quelques réductions rendront cette nouvelle Aura plus attractive. Néanmoins, cette Kobo Aura ravira tous les fanatiques de la lecture numérique par sa facilité de prise en mains, d'encombrement réduit sans oublier la richesse des bibliothèques Kobo et Fnac.

Lesnumeriques.com
Kobo Aura Edition 2: Veel leesplezier voor een keurige prijs
7,8
12-4-2017
BesteProduct.nl

De Kobo Aura Edition 2 is een uitstekende e-reader voor een prima prijs. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. Er zijn veel extra mogelijkheden en met de eigen Kobo-boekenwinkel kun je eenvoudig boeken kopen en downloaden naar je e-reader. De Aura beschikt over een mooi scherm waardoor deze e-reader erg prettig leest. En met een prijs van nog geen 100 euro op het moment van schrijven van deze review is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Al met al dus een hele degelijke e-reader voor een zeer aantrekkelijke prijs. Heb je behoefte aan meer leesruimte dan is zijn grote broer de Kobo Aura One zeker het overwegen waard!

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,0
Consumentengids
1-12-2016
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Kobo Aura Edition 2 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van E-readers.
expertscore
8,0
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0


Specificaties van Kobo Aura Edition 2

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
, N236-KU-BK-K-EP
Toelichting partnumber
-
EAN
0681495007387 , 0681495007233
Releasedatum
July 2016
Afmetingen (H x B x D)
15,9 x 11,3 x 0,85 cm

Scherm

Formaat scherm
6 inch
Touchscreen
Ja
Scherm technologie
E Ink
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1024 x 768

Standaard

Ondersteunde documenten
ePub, HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR
Kleuren
zwart
Accuduur
6 weken uur
Oplaadtijd
4 uur
Ondersteunde afbeeldingen
BMP, GIF, JPG, PNG
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN
Gewicht
180 gram

Geheugen

Max. grootte geheugenkaart
4 GB
Intern geheugen
4 GB
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
8,0
Beoordeling consumenten
5,7
Prijs / kwaliteit
-