Volg ons

Kobo Aura H2O (2017)

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Kobo Aura H2O (2017)

Voordelen

  • Waterdicht
  • Groot, scherp display
  • Prima leeservaring
  • Uitstekende backlight die jou niet wakker maakt

Nadelen

  • Geen geheugenkaart
  • Wordt geleverd met kabel, maar zonder adapter
  • Op gladde plastic voorkant is ieder vlekje goed te zien

Onze test
Consumententest | op
8,7

Kobo Aura H2O: Geweldige waterdichte e-reader

9 - Score Badge BesteProduct.nl

De e-reader Kobo Aura H2O is een aanrader voor iedere leesliefhebber. Zelfs voor degene, die maar geen afscheid kan nemen van papier. Sterker nog, het is eigenlijk een e-reader die de ervaring van het lezen op papier heel sterk nadert, met als extra pluspunt dat je deze e-reader ook zonder zorg in bad kunt lezen. Want het klopt, de Kobo Aura H2O is absoluut waterdicht. Zelfs een onderdompeling van 30 seconden kan dit apparaat moeiteloos aan.

Vele jaren geleden ben ik BesteProduct.nl begonnen om mensen te helpen bij het zoeken naar het voor hun beste product. En dat is nog steeds de missie van BesteProduct.nl. Inmiddels hebben we een heel team van redacteuren dat test, schrijft en analyseert. Maar af en toe kom ik een onderwerp tegen, waarvan ik denk 'hoe zit dat nou echt?'. En dan kan ik het niet laten, zélf op onderzoek uit te gaan. En dit tot op het bot uit te zoeken. De uitwerking zoek ik niet alleen in letters, maar vooral in plaatjes en verhelderende infographics.
Niels Willems
Niels Willems
Doetinchem • 50 reviews
Consumententester
Vele jaren geleden ben ik BesteProduct.nl begonnen om mensen te helpen bij het zoeken naar het voor hun beste product. En dat is nog steeds de missie van BesteProduct.nl. Inmiddels hebben we een heel team van redacteuren dat test, schrijft en analyseert. Maar af en toe kom ik een onderwerp tegen, waarvan ik denk 'hoe zit dat nou echt?'. En dan kan ik het niet laten, zélf op onderzoek uit te gaan. En dit tot op het bot uit te zoeken. De uitwerking zoek ik niet alleen in letters, maar vooral in plaatjes en verhelderende infographics.
Niels Willems
Niels Willems
Doetinchem • 50 reviews
Consumententester
9,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Het scherm van de Aura H2O is beter dan dat van de eerdere modellen van de Kobo e-readers. Wat vooral opvalt is de reactiesnelheid van het scherm. Die gaat mee met de leessnelheid. Je ervaart geen vertraging zoals je dat wel kon ervaren bij vorige Kobo’s als de bladzijde 'omsloeg'. Niks zo irritant wanneer je een goed boek leest en moet wachten op de bladersnelheid van je e-reader. Geen punt dus bij de H2O Veel lezers lezen graag in het schemerdonker in bed of op de bank. Daar is dit apparaat heel geschikt voor. Het licht van het scherm is een natuurlijk aanvoelend licht, waardoor je een heel andere ervaring hebt dan lezen op bijvoorbeeld een beeldscherm van je telefoon. Het scherm heeft een prettige lichte kleur, zonder fel te zijn, en de letters zijn zwart, waardoor het geheel duidelijk leesbaar is. Je kunt de kleur instellen van ‘warm’ naar ‘koud’ wit. Maar net zo handig is om het apparaat dat zelf te laten doen afhankelijk van de lichtomstandigheden.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
Op dit moment betaal je 180 euro voor de Aura H2O. Ja, er zijn goedkopere e-readers, maar niet zo mooi, goed en gebruiksvriendelijk als deze. Leesliefhebbers gaan hier ongelofelijk veel plezier aan beleven. De prijs voor de Aura H2O is wat mij betreft meer dan gerechtvaardigd.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
Door het ruwe materiaal aan de achterkant, ligt de e-reader perfect in je hand. De achterkant is veel aangenamer om vast te houden dan enkele voorgangers. Geen glad plastic meer maar een rubberachtige achterkant. Daardoor heb je meer grip. Jammer alleen dat aan de voorkant wel weer is gekozen voor glad plastic, waar ieder vlekje op te zien is. Wat ook een verbetering is, is de aan/uit-knop. Bij sommige e-readers reageert die knop traag, waardoor je de neiging hebt de knop steeds opnieuw in te drukken. De nieuwe aan/uit-knop van deze Kobo respondeert meteen. De batterij gaat lang mee. Minpunt is dat je enkel een draad bij de e-reader krijgt en geen adapter. Bij een duur apparaat als deze, hoort dat er wel bij.
9,0
Leeservaring
(Weging 35%)
Veel lezers lezen graag in het schemerdonker in bed of op de bank. Daar is dit apparaat heel geschikt voor. Het licht van het scherm is een natuurlijk aanvoelend licht, waardoor je een heel andere ervaring hebt dan lezen op bijvoorbeeld een beeldscherm van je telefoon. Het scherm heeft een prettige lichte kleur, zonder fel te zijn, en de letters zijn zwart, waardoor het geheel duidelijk leesbaar is. Je kunt de kleur instellen van ‘warm’ naar ‘koud’ wit. Maar net zo handig is om het apparaat dat zelf te laten doen afhankelijk van de lichtomstandigheden.
8,0
Extra mogelijkheden
(Weging 20%)
Wat de boekenliefhebber over de streep zou kunnen trekken om toch voor digitaal lezen te gaan, is de mogelijkheid om van meerdere bronnen boeken op je e-reader te zetten. Je kan niet starten zonder account van Kobo, maar je kan ook boeken van bol.com en Google Play in je bibliotheek zetten en korte zoektochten op het internet uitvoeren. En een mooie extra, de Kobo Aura H2O is waterdicht. Wie in bad wil lezen kan dat volledig relaxt doen met deze e-reader.

8,7
Eindscore test
Kobo Aura H2O (2017)

Testen van Kobo Aura H2O (2017)
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Kobo Aura H2O (2017)
Aantal testen:
9
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Kobo Aura H2O (2017).
Website testen
Wat vonden andere testers van de Kobo Aura H2O (2017)? Onze eigen test van de Aura H2O (2017) staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Review: Kobo Aura H2O (2017) – waterdichte e-reader
7,0
7-6-2017
Tabletsmagazine.nl

Wanneer je de Kobo Aura H2O zou vergelijken met de eerder uitgebrachte producten van dezelfde fabrikant, dan is dit een mooie optie voor het lezen van e-books. De Kobo Aura H2O (2017) kun je zien als de definitieve versie van het product, al zullen sommige mensen het gebrek aan een micro-sd-kaartsleuf als een groot gemis zien (en die mensen raden we ook gewoon aan voor de eerder uitgebrachte Kobo Aura H2O te gaan). Wil je echter veel interne opslagruimte en een betere waterbestendigheid, dan is de 2017-versie de beste optie. Maar wanneer je de Kobo Aura H2O zou vergelijken met de e-readers van Amazon, in dezelfde prijsklasse, dan moeten we helaas concluderen dat Amazon sommige dingen toch beter doet. Zo hebben de Kindle Paperwhite en Voyage een helderder scherm (van 300 pixels per inch) en heb je met de achtergrondverlichting ook geen last van witte plekken aan de zijkant van het scherm. Bovendien lijkt die accu ook iets betrouwbaarder te zijn en gaat die langer mee. Echter: de schermen van Kindle zijn niet groter dan 6-inch. Het is dus maar net wat je zoekt in een e-reader. De Kobo Aura H2O is echt geen slechte keuze te noemen, maar er zijn gewoonweg wat aspecten waarvan je weet dat het ook iets beter kan. Het is daarom van belang dat je voor jezelf weet wat je belangrijk vindt en wat je bereid bent daarvoor neer te leggen. De Kobo Store is overigens tegenwoordig ook prima gevuld en heeft redelijke prijzen. De grootste nadelen zijn toch wel de slordige en slome software en de onbetrouwbare accuduur. Maar voor de rest is dit een zeer fatsoenlijke e-reader.

Tabletsmagazine.nl
Kobo Aura H20 2017 review – Kindle’s distant rival provides a great read
8,0
18-5-2017
Alphr.com

The Kobo is a great product that doesn’t put a foot wrong and if you’re happy not using Amazon for your book fix then it’s an easy recommendation. At £150 it’s a pricey, mind, but that’s the price you pay for a larger screen and waterproofing peace-of-mind. Essentially, it has everything you could want in an ebook reader. Except for those Amazon bargains, of course. Unfortunately for Kobo that’s what most people want, and it’s hard to see what more the company can do to tear people away from what they know – no matter how great a product the Kobo Aura H20 is.

Alphr.com
Kobo Aura H2O
7,0
19-5-2017
TrustedReviews.com

A decent e-reader in certain scenarios – but uneven battery life and sluggish performance take the shine off.

TrustedReviews.com
Kobo Aura H2O (2017)
7,0
26-5-2017
TechRadar.com

Kobo’s latest ereader is a solid upgrade on its previous model. It’s waterproof, it’s compact, it’s light – and did we mention it’s waterproof? The Aura H2O is definitely a contender in the ereader market, but is waterproofing enough to see off the Kindles?

TechRadar.com
Met de natte neus in de boeken
8,0
9-6-2017
Computer! Totaal

De Kobo Aura H20 is een degelijke e-reader die comfortabel leest, door het scherm, gewicht en grip. Ook zijn waterdichte behuizing en prima accuduur zijn een vermelding waard. Eigenlijk is de Kobo Aura H20 goed genoeg dat een keus voor de duurdere Aura One niet zo meer te rechtvaardigen valt, tenzij je een groter scherm zoekt. De Kobo Aura H20 mag echter wel wat vlotter werken. Ook het aanbod van Kobo Plus en ingebouwde boekenwinkel hebben nog wat aandacht nodig.

Computer! Totaal
Kobo Aura H2O (2017) review
10,0
29-6-2017
Stuff.tv

It’s not a giant leap forward for e-readers, and doesn’t deviate very much from Kobo’s previous efforts either, but a few tweaks and changes make this second generation Aura H2O a serious contender. Kobo’s admittedly excellent Aura One is still the better e-reader if you don’t plan on taking it with you on the move - that larger screen almost perfectly matches the dimensions of a real paperback book. Amazon does have a bigger library of books, and if you previously owned a Kindle you’ll have to leave all your old ebooks behind when making the switch to Kobo’s book store. The Kindle Oasis remains the epitome of luxury, too. For tech-savvy travellers, though, this is easily the better buy. If you’re after some summer salvation, make sure to snap one of these up before school finishes in July, and your kids try to turn holidays into hell.

Stuff.tv
Kobo AURA H2O Edition 2 review – waterproof ereader you can take anywhere
9,0
1-9-2017
Techguide.com.au

Kobo has thought of everything with the AURA H2O Edition 2 so readers can enjoy what they love doing anywhere and anytime without compromise

Techguide.com.au
Kobo Aura H2O: Geweldige waterdichte e-reader
8,7
3-10-2018
BesteProduct.nl

De e-reader Kobo Aura H2O is een aanrader voor iedere leesliefhebber. Zelfs voor degene, die maar geen afscheid kan nemen van papier. Sterker nog, het is eigenlijk een e-reader die de ervaring van het lezen op papier heel sterk nadert, met als extra pluspunt dat je deze e-reader ook zonder zorg in bad kunt lezen. Want het klopt, de Kobo Aura H2O is absoluut waterdicht. Zelfs een onderdompeling van 30 seconden kan dit apparaat moeiteloos aan.

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,2
Consumentengids
1-7-2017
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Kobo Aura H2O (2017) en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van E-readers.
expertscore
7,4
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Kobo Aura H2O (2017)

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Kobo Aura H2O (2017) nog niet gedeeld. Heb jij de Aura H2O (2017) gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze E-reader van Kobo te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Kobo Aura H2O (2017)

Scherm

Formaat scherm
6,8 inch
Touchscreen
Ja
Verlichting
Ja
Kleurenscherm
Nee
Resolutie
1440 x 1080

Standaard

Ondersteunde documenten
HTML, PDF, RTF, TXT, MOBI, CBZ, CBR, EPUB DRM
Kleuren
zwart
Ondersteunde afbeeldingen
BMP, GIF, PNG, JPEG XR, TIF
Aansluitingen
USB 2.0, wireless LAN
Gewicht
207 gram

Geheugen

Intern geheugen
8 GB

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
N867-KU-BK-K-EP
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
March 2017
Afmetingen (H x B x D)
17,2 x 12,9 x 0,88 cm
EAN
0681495007318
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-