Volg ons

De beste E-readers vergelijken

Profiel foto Tom Haze
Tom Haze
Expert E-readers
Een goede e-reader biedt veel meer dan een papieren boek
De doorgewinterde boekenwurmen kennen het probleem: op vakantie wil je een stapel boeken meenemen, maar niet alles past in de koffer. Dat probleem is met de introductie van e-readers verholpen. Op één e-reader passen namelijk duizenden boeken. Het lezen op een e-reader is net zo prettig als in een boek. Dat komt voor het E-ink scherm. Deze schermen zijn energiezuinig, waardoor je weken kunt lezen zonder dat je de e-reader hoeft op te laden. Ik ben elke keer weer verbaasd hoe lang met je een e-readers kunt lezen. Wil je in het donker lezen, zonder dat je partner wakker wordt van het licht: koop een e-reader met ingebouwde verlichting. Duurdere e-readers zijn ook waterbestendig. Handig als je in bad of op het strand wil lezen. Kobo is in Nederland veruit marktleider in de verkoop van e-readers.
t/m
20 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
E-reader: tips en overzicht bij kopen van een e-reader
E-reader: 15 handige tips bij het kopen van een e-reader
Lees de koopgids

Best geteste E-readers door BesteProduct.nl


Meest recent geteste E-readers door BesteProduct.nl

8,7
Geen prijzen
De e-reader Kobo Aura H2O is een aanrader voor iedere leesliefhebber. Zelfs voor degene, die maar geen afscheid kan nemen van papier. Sterker nog, het is eigenlijk een e-reader die de ervaring van het lezen op papier heel sterk nadert, met als extra pluspunt dat je deze e-reader ook zonder zorg in bad kunt lezen. Want het klopt, de Kobo Aura H2O is absoluut waterdicht. Zelfs een onderdompeling van 30 seconden kan dit apparaat moeiteloos aan.
Niels Willems
Niels Willems
Doetinchem • 50 reviews
Lees de hele review
8,0
Geen prijzen
De Kobo Aura One is de grotere broer van de Kobo Aura en heeft daarmee dus ook alle voordelen van dit model. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. De e-reader heeft een 7.8 inch scherm en heeft daarmee een hele andere leeservaring dan de meeste e-readers die over het algemeen een veel kleiner scherm hebben. De Kobo Aura One is lekker dun en licht en is daardoor erg comfortabel om vast te houden. Ook is deze e-reader waterdicht wat een erg fijne toevoeging is als je van bijvoorbeeld lezen in bad houdt. Kortom, een e-reader die heel weinig te wensen over laat. Ben je bereid om ruim 200 euro uit te geven voor je volgende e-reader, dan is deze Kobo zeker het overwegen waard!
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Lees de hele review
7,8
Geen prijzen
De Kobo Aura Edition 2 is een uitstekende e-reader voor een prima prijs. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. Er zijn veel extra mogelijkheden en met de eigen Kobo-boekenwinkel kun je eenvoudig boeken kopen en downloaden naar je e-reader. De Aura beschikt over een mooi scherm waardoor deze e-reader erg prettig leest. En met een prijs van rond de 100 euro op het moment van schrijven van deze review is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Al met al dus een hele degelijke e-reader voor een zeer aantrekkelijke prijs. Heb je behoefte aan meer leesruimte dan is zijn grote broer de Kobo Aura One zeker het overwegen waard!
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Lees de hele review
7,1
Geen prijzen
De Tolino Vision 4 HD is een mooi uitgevoerde e-reader met een goed scherm en een aantal handige features. Zo sla je met een 'tik' op de achterkant de bladzijde om. Handig en origineel, al is deze methode wel eventjes wennen! Verder navigeer je door deze e-reader eigenlijk alleen op basis van 'touch'. En dat touchscreen heeft een prima resolutie en functioneert zeker ruim voldoende. De waterbestendigheid, het kunnen aanpassen van het licht en de cloud opslag zijn features waar je blij van wordt. Helaas is de Tolino geen goedkope jongen, maar kies je voor dit leesmaatje dan haal je wel een puik apparaat in huis!
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Lees de hele review

E-reader: de populairste merken