Volg ons
10 sites met gratis digitale boeken

Gratis ebooks downloaden

door

Net een e-reader aangeschaft? Dan wil je ook direct boeken lezen. En het mooie is: er zijn een heleboel gratis digitale boeken te vinden op internet! We zetten de leukste en handigste sites op een rijtje.

1. Bol.com
Op de site van Bol.com kun je digitale boeken kopen, maar ze bieden ook een flink aantal Nederlandse en Engelse boeken gratis aan, waaronder de klassieker Ivanhoe, het complete werk van Van den Vondel en titels van Jules Verne, Shakespeare en Dickens.

2. Gratisepub.nl
Sites met een url die de lading dekken, daar houden we van. Bij BesteProduct.nl vind je de beste producten, bij gratisepub.nl - je voelt 'm al aankomen - gratis epubs. Elke dag nieuwe links naar Nederlandstalige boeken die (tijdelijk) gratis gedownload kunnen worden.

3. Gutenberg.org (Engels)
De site van Project Gutenberg blinkt niet uit in design, maar wie maalt daarom als er 42.000 gratis boeken worden aangeboden. Wie van klassiekers houdt kan hier zijn hart ophalen, al is het een hele opgave om 'even' iets leuks te vinden tussen die duizenden gratis exemplaren. Tip: gebruik de Top 100 om te zien wat anderen lezen.

4. Ebook.gratis-downloaden.nu
Een aardige collectie Nederlandstalige boeken, netjes op genre gesorteerd. Helaas wel veel PDF-bestanden in plaats van EPUB en dat leest toch net even wat minder op een e-reader.

Een boek op een e-reader zetten Leuk, al die gratis boeken, maar hoe zet je die bestanden op een e-reader? Dit en meer valt te lezen in het artikel E-reader: 13 handige tips bij het kopen van een e-reader.


5. Lifehacking.nl

Klinkt als een site waar internetcriminelen bijeenkomen, maar blijkt een broedplaats van handigheidjes om het leven eenvoudiger te maken. Honderden tips gebundeld in boekvorm om slimmer en efficiënter door het leven te gaan. Wie wil dat nou niet?

6. dbnl.nl
Dbnl staat voor Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren. Op de website is een waslijst met Nederlandstalige boeken te vinden. We hebben ze niet geteld, maar het schijnen er zeshonderd te zijn, waaronder veel oud werk.

7. Manybooks.net
Inderdaad, heel veel boeken. En ook nog eens in de meest uiteenlopende talen, waaronder Nederlands. Ook voor deze site geldt: 50 tinten grijs zul je er niet vinden want het zijn vooral oude boeken, maar met een beetje snuffelen zijn er leuke titels te vinden.

8. Bookboon.com
Studieboeken hebben twee dingen gemeen: ze zijn saai en duur. De site Bookboon komt daarom als geroepen. Boeken in de meest uiteenlopende studierichtingen zijn te vinden en gratis te downloaden! Helaas wel een paar haken en ogen: heel veel in PDF-formaat, je moet je e-mailadres achterlaten voor iedere download en de boeken bevatten reclame. Let ook op de prachtige slogan van de site!

9. Gratis-boek.nl
Een overzicht van gratis Nederlandstalige boeken die rechtenvrij zijn. Leuk detail: de boeken worden soms aangeboden door de auteur zelf.

10. 150 klassiekers in één pakket!
Boekwinkel Selexyz bood een tijd geleden 150 gratis klassiekers aan. Door renovatie van de site zijn deze boeken niet meer vindbaar, maar gelukkig zijn ze bij gratisboekendownloaden.nl nog wel te vinden. Liefst 150 boeken, handig verpakt in één zip-bestand. Makkelijker kunnen ze het niet maken.

Een e-reader kopenBen je op zoek naar een e-reader? Lees dan ook onze koopgids met daarin handige tips voor de aanschaf van een e-reader!